מפזרת צלילים ברוח
New member
על חברות ועל החיים
הרבה זמן לא כתבתי כאן, התגעגעתי
כמו תמיד, יש לי מה לשתף וזה לא משהו נעים במיוחד: אני תוהה מה הקטע של חברות מסוימות שלי שבאופן כללי, אני מנסה להבין אם זו אני או שזה הן. אני אסביר את זה ספציפית לגבי החברות המסוימות: חברה א' - אנחנו חברות כמה שנים, אנחנו דיי שונות אחת מהשנייה באורח החיים שלנו ובתחביבים ונראה שהיא לא מבינה את זה ולפעמים אני מנסה להבין איך זה שאחרי שנים של הכרות היא בכלל לא מכירה אותי. בנוסף - היא מגלה חוסר כבוד בראייתי לכך שאורח החיים שלנו שונה והכוונה כאן היא לקטעים מאוד ספציפיים - למשל, היא עובדת במשרה חלקית ונוהגת להתקשר אלי בשעות שאני עובדת (אני עובדת משרה מלאה) ומתקשה להבין שאני לא יכולה לנהל שיחות ארוכות בזמן שאני בעבודה, מצאתי את עצמי יותר מפעם אחת נאלצת לנתק לה את הטלפון בפרצוף אחרי שלא הבינה את המשפט "אני לא יכולה לדבר עכשיו" והמשיכה לקשקש (ולא, לא היה מדובר בשום דבר דחוף בהול). ברוח דומה, כשהיא רוצה לעשות משהו - לצאת לבלות, לעשות קניות ביחד או סתם להיפגש, היא לא מבינה שאי אפשר ללכת רק לפי מה שנוח לה ויותר מפעם אחת שאלה בצורה ממש לא עניינית למה שאני לא אוותר על דברים שחשובים לי (לימודים, ספינינג או שעות עבודה נוספות) כדי שניפגש. בחודשים האחרונים יש לה קטע שהולך ומתחזק - היא מציגה את המצב כאילו אני לא בסדר, כאילו היא בתור חברה משקיעה ומשתדלת בשבילי ומנסה לעזור לי (לא שאני צריכה עזרה) ואני לא משתפת פעולה ויוצאת נגדה. היא לא בוחלת בשקרים בשביל להציג את זה, השיא היה שהיא טענה שביטלה דברים ועשתה מאמץ מיוחד לבוא לבקר אותי אחרי שעברתי תאונת דרכים ובתור חברה היה לה חשוב לבוא ולשמח אותי אחרי הטראומה. הכל טוב ויפה, רק שאותה פעם שהיא באה לבקר אותי הייתה 3 ימים לפני התאונה... ואחרי התאונה היא לא באה לבקר אותי בכלל (לא שזו הייתה תאונה קשה מדי, ברוך השם חוץ מקצת הלם לא קרה כלום, אבל למה לשקר ככה?). חברה ב' - בחורה טובה, נחמדה, רגישה אבל... בתור התחלה, היא סובלת מהפרעת קשב שגורמת לה לקטעים לא ברורים שלפעמים הם מעצבנים - אני אומרת לה משהו אחד והיא מבינה מזה משהו אחר לגמרי שלפעמים זה מגיע למחוזות ממש הזויים. אני משתדלת שלא לספר לה דברים כי יש לה פרשנות הזויה לדברים שלפעמים מרחיקה לכת. הייתה פעם למשל שהיא החליטה שאני צריכה לעבור דירה, ממש התעקשה על זה. התארחנו בבית של מישהי והיא החליטה שאני צריכה לעבור לגור בדירה של אותה בחורה - וחזרה על זה עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם, ואני הסברתי לה לאט ובזהירות שאני מאוד אוהבת את הדירה שגרה בה, שהמיקום שלה מתאים לי (בניגוד למיקום של הדירה המדוברת) ובנוסף - נניח שהייתי מחפשת דירה חדשה, אני לא יכולה הרי לדרוש מהמארחת שלנו שתעזוב את הדירה שלה ותיתן לי לגור בה, נכון? אחרי אותו ערב פנו אלי כמה אנשים והציעו את עזרתם בחיפוש דירה, כי מהטררם שהחברה שלי עשתה שם הם הבינו שאני מחפשת דירה בדחיפות... אני לא יכולה לכעוס עליה כי הייתה לה כוונה טובה, גם אם לא ברורה, אבל זה היה ממש מציק ואלו קטעים שחוזרים על עצמם, אני אומרת לה שקניתי חולצה חדשה וזוכה לתגובה שכדאי להתקשר למוקד קופת חולים להתייעץ עם אחות - אלו קטעים שיכולים לחרפן אותי. מה אני מנסה להעביר בעצם? לא יודעת, אולי בעיקר לשפוך, אולי לשתף בכך שאני לא יודעת מה לעשות עם החברות האלו, מצד אחד הן מתנהגות בצורה שפוגעת בי באופן מסוים אבל מצד שני, זה לא שהן מתכוונות לרע, אני לא יודעת מה מניע אותן להתנהג בצורה כזאת ולא מרגישה נכון לנתק איתן קשר בגלל דברים כאלו.
הרבה זמן לא כתבתי כאן, התגעגעתי