על חברות וידידות

eladsella

New member
על חברות וידידות

קודם כל רציתי להציג את עצמי שמי אלעד , אני קורא מזמן רב את ההודעות פה ומקווה שלכולם תהייה שנה מוצלחת אני כותב אומנם בלשוני אך ניתן להטות את זה גם לצד השני . אז ככה היו לי חברות בחיי אך מעולם לא וויתרתי ולא ברצוני לוותר על חברים טובים וידידות טובות עבור קשר , אני יכול להבין את זה שכשיש חברה אז אנחנו בקשר פחות עם הסביבה כי למעשה החברה הופכת גם להיות הפסיכולוג והידיד הכי טוב שלנו ולהפך , עדיין אני לא חושב שזה מצדיק את העפתם של אלה שהיו בשבילנו ברגעים הקשים או הטובים וחלקו איתנו דרך ואני לא מדבר על חברים של השנה שנתיים האחרונות אלא של הרבה מעבר לזה. המקרה האחרון היה עם ידידה שנקרא לה ה' לצרוך העניין , אנחנו ידידים זה 5 שנים ומחשיבים אחד את השניי בתור הידידים הכי טובים כך אמרנו לפחות עד לא מזמן. מהרגע שהחב שלה עבר לגור אצלה היא לא התקשרה אפילו פעם אחת ( אני לא מדבר על להפגש שזאת היתה פעולה מממש טרוויאלית ). אלא טלפון , אחד מסכן , טיפה התעניינות נדה. ניסיתי לדבר איתה על זה והיא אמרה שהיא ממש מצטערת ושהיא תיקח את זה לצומת ליבה אך ללא הועיל עבר עוד חודש וזה אותו מצב. וגם שהיא התקשרתי אז היא שאלה אותי שאלות על דברים מלפני שלושה חודשים , זה בה ממקום כל כך לא נקי שפשוט נגעלתי מהשיחה. כואב לי באמת כואב לי אך מאחר ואין שינוי בסטטוס אצטרך למחוק אותה מחיי . זה לא פעם ראשונה שזה קורה ואני לא מצליח להבין , האם רק בעיני חברותו וידידות הינם דברים קדושים וטהורים. חבר טוב פעם אמר לי " אין כזה דבר חבר או ידידה , הם חברים שלך רק עד ש..", היש אמת בדבר האם כל חיי אצטרך להכיר אנשים שיהיו זמניים למה לא יכול להיות דבר אמיתי , אשמח לתגובות כי המצב ממש מתסכל אותי , במיוחד זה שהפיתרון הוא במחיקה ומעבר הלאה להכרת אנשים אחרים. תודה ושנה טובה לכולם אלעד

sh53

New member
אני לא יודעת מה מערכת היחסים

בין הידידה שלך לבין החבר שלה, יכול להיות שהידידה רוצה לשמור על קשר, אך לפעמים מתנתקים קשרים בגלל צד שלישי (לא מביעה דיעה אם זה בריא או צריך להיות ככה, אלא מציינת עובדה שזה קורה). אני לא יודעת כמה זמן הם יוצאים יחד, אך אם זה קצת זמן אולי כדאי לתת לזמן לעשות את שלו?

sweetdreams

New member
יש משהו במה שהחבר שלך אומר..

תראה, אני לא מסכימה עם שושי.. מערכת יחסים בין שני אנשים היא מערכת יחסים בין שני אנשים בלבד!! מה שכן, למה שהיא קוראת "גורם שלישי" אני מפרשת בשתי דרכים: האחת, או שהקשר בניכם הוא לא כזה חזק כמו שהיה נדמה לך וגם לה. כי קשר אמיתי נמדד כאשר נערמים קשיים, ולא כשהכל טוב ויפה ומסתדר חלק וכמו שצריך.. וכאשר עמדו בפניכם אתגרים, לא עמדתם במבחן התוצאה.. והשנייה טיפה מורכבת יותר, ופה הדברים של החבר שלך נכנסים לתוקף: אני חושבת שהוא קצת הגזים כשהוא אמר ש"אין דבר כזה", אבל בהחלט ייתכן, וגם קורה די הרבה, שאנשים משתנים ביחד עם שינויים שקורים להם בחיים, ובהתאם לכך גם גורמים אחרים מסביבם עשויים להתאים להם יותר או פחות מאשר בעבר, בניהם גם קשרי חברות וידידות שהיו להם. למעשה, היה פה שירשור ממש לא מזמן בנושא, אני אמצא לך את הקישור, אני חושבת שיעניין אותך לקרוא את התגובות. אולי תמצא שהן רלוונטיות גם לגביך. חשוב לי גם לציין שככל שקשר החברות הוא יותר עמוק כך גדלים הסיכויים שהוא ישרוד לאורך זמן ולאורך מבחנים ואתגרים שניצבים בפניו, אבל אין חסינות, ואין ביטחון של 100 אחוז בדברים האילו. בסופו של דבר זה חשוב להבין שחברות היא לא דבר מובן מאליו. והיא בהחלט עלולה להיות זמנית, כמו שהחבר שלך התריע, אלא אם כן שני הצדדים יהיו מועדים לכך ויהיו ערוכים להשקיע את מה שניתן כדי להבטיח שתישאר לאורך זמן. זה בדיוק כמו בקשר זוגי, אם לא תשקיע הוא יקמול, ולא משנה בכמה זמן מדובר, וכמה זמן הייתם ביחד (וכאן אפילו אין נישואים ש"קושרים" אתכם ביחד). וכמובן שיש צורך שההשקעה תהיה הדדית, אחרת כל השקעה מצידך לא תהיה שווה יותר מדי.. ובנימה טיפה יותר פרקטית, לגבי הידידה שלך: אולי שיחה פתוחה בניכן, או מכתב מצידך, תוכל לעזור בכך שהיא תדע את הרגשתך, ותבין שאתה מרגיש שהקשר שהיה בניכם חומק.. במקרה הטוב זה יעשה לה משהו, היא תרגיש משהו ממה שאתה מרגיש, וגם לה יהיה חבל לאבד את הקשר איתך, ובתקווה שזה מה שיגרום לה לעשות יותר כדי לשמור על הקשר איתך. אבל מעבר לזה, לצערי אין הרבה מה לעשות.. אי אפשר להכריח אנשים להיות איתנו בקשר. בסופו של דבר גם הם צריכים להחליט שזה חשוב להם, ולא רק אנחנו. ואם זה לא קורה, אז אין מה לעשות.. וצריך גם לדעת לפעמים להניח לזה, ועם כל הצער שבעניין, לעבור הלאה. מקווה שזה לא יהיה המצב אצלכם, ושתחזרו להיות חברים טובים כמו שהייתם עד לא מזמן

sweetdreams

New member
והשירשור המדובר..

ממש כאן
קישרתי אותך אמנם ישירות לתגובה שלי משם, אבל זה לא נעשה מתוך איזה נרקיסיזם (למרות שאני לא חפה ממנו
).. זה פשוט חסך לי כמה הסברים בהודעה שלעיל, אז הקישור הזה משלים את החסר

sweetdreams

New member
וכמובן שיש שם כמה תיקונים..

אבל אני מקווה שאתה מבין שהעובדה שאני משכתבת הודעות עם מוזיקה וחלונות שיחה במסנג'ר ועוד אחרי 1:00 בלילה לא ממש תורמת הרבה לתוצאה הסופית... אז זה מודעים, ולא מועדים. וזה בניכם, ולא בניכן (סליחה, סליחה, סליחה).. והטעות האחרונה שלי אני מקווה- יוכלו, במקום תוכל.. ונראה לי שזה הכל.. תסתדרו עם השאר..

למעלה