על התדרדרות...

ענתי44

New member
פתחתי פה לאלצהיימר../images/Emo10.gif

אמא חזרה כרגיל ממרכז היום והלכה לישון. במרכז תפקדה כהרגלה. היא ישנה המון. אני נגשתי כל חצי שעה לראות אם התעוררה כדי להכין לה קפה עם עוגת גבינה ( רצתי לארבעה קונדטוריות עד שהשגתי את העוגה שלה ) לפני כחצי שעה היא שכבה עם עיניים פתוחות אבל לא ידעה מי אני ואיפה היא. לא ידעה לומר כלום חוץ מ"בסדר". ברור שלא חטפה התקף כי הרעש היה מזעיק אותי ( אני מתעוררת מזה משינה עמוקה באמצע הלילה ועכשיו הייתי קרוב וערה ) לא נתנה לי לבדוק אותה, כנראה חששה שהזרה הזו מולה תפגע בה....לרגע חששתי שעברה עוד אירוע מוחי. אחרי רבע שעה הניחה לי להחליף לה טיטול אבל למרות שאמרה כן לקפה לא הבינה מה זה. ומשכה על עצמה את השמיכה. בעיצה מאחותי נגעתי במצח ולשמחתי היא לא עם חום. הייתי צריכה לשאת אותה כמו תינוק מהמיטה לכסא כי היא פחדה. היא עכשיו אומרת את השם שלה ושלי, אבל מכונסת בעצמה. מבוהלת מכל רעש הכי קטן. עדין לא מבינה מה זה קפה.

ענתי אל תתיאשי

המחלה מתקדמת והמגמה ירידה, אבל מסביב לזה יש זמנים יותר טובים ויותר רעים. את ודאי מרגישה טוב עם עצמך שאת מתרוצצת למצוא לאמא עוגה אהובה עליה, אבל האמת שלא בטוח אם היא מבחינה בין סוגי העוגות הטובות. אלפי מזמן לא מבחינה אם היא שותה מים, מיץ, קפה או תה.

ענתי44

New member
להתייאש? לא אני!

לצערי אני מרגישה גרוע, אבל, אמא רוצה עוגת גבינה. כבר שלושה ימים שאין. אמא כל הזמן שואלת על העוגה. אמש סירבה לאכול. אמא עדין ספונה בעולמה. יושבת מול הטלוויזיה. שותקת. כשאני מדברת אליה אני ממש צריכה לגעת ביד שלה כדי שתבחין שאני מדברת אליה. נקווה שבבוקר תקום צלולה יותר.

hregev1

New member
ענתי - אל ייאוש !

אנחנו הרי למדנו מנסיוננו שיש עליות ומורדות במחלה הארורה הזאת. תתנחמי שעדיין אפשר לדבר עם אמא והיא קולטת ואף מגיבה וגם מדברת לעתים (ברור שלא תמיד) . אני מקוה שחזרת לאיתנך כי שתוכלי להתגבר על כל הקשיים העכשויים ואלה שעוד נכונו לך. אמך שקועה במחלתה , אבל בכל מצב דעי לך שגם כשהיא שקועה בתוך עצמה - אינה מרגישה או מבינה את שקורה לה, אני מקוה בשבילך שעוד הרבה זמן תוכלי לשוחח עם אמך בזמן צלילותה היחסית. אצלנו לא התחדש דבר מלבד חוסר השקט של מיכאל, הוא מדבר בצורה לא ברורה וכמובן לא לענין, אוכל כשמאכילים אותו אוכל מרוסק, דבר חדש הוא שהוא התחיל לירוק באמצע האוכל, כי ככה בא לו ולא בגלל שהוא שבע, כי הוא יורק פתאום ואחר כך אני נותנת לו לפה והוא בולע כאילו לא קרה דבר, אבל אני חטפתי כבר כמה פעמים ישירות לפרצוף (לא נהניתי בכלל ) . הרופאים במקום מכנים את התופעה אי-שקט, הוא יושב בכסא הגלגלים וכל הזמן הרגלים שלו בפעולה, מתיישרות ומתכופפות וככה כל הזמן וזה מנדנד את כל הגוף שלו וקשה אפילו להאכיל אותו, כל הגוף בתנודה, נתנו לו תרופה שנקראת איתומין במינון של 20 מ"ג והוא הפך להיות זומבי, אז הורידו ל-10 מ"ג והוא נשאר ישנוני , עשו מספר ימים הפסקה ואז עברו ל-הלידול והוא מקבל את זה כבר למעלה משבוע ועדיין לא משפיע בכלל, כנראה שיגדילו לו את המינון, בינתיים כסא הגלגלים שלו כבר חורק, אל תשכחו שהוא קיבל אותו חדש לפני 4 חדשים בסך הכל, קשה לראות את זה וההתדרדרות שלו היא עצומה ומכאיבה. תם שלב הקיטורים ואני מקוה שיהיה שיפור אחרי החגים. בינתיים חג שמח ומועדים לשמחה חני

ענתי44

New member
תודה יקירה../images/Emo24.gif

שמתי לב כשהם מבולבלים ולא מבינים מה קורה הם יורקים אוכל, מכים על כל ניסיון למדוד חום. הם פשוט חשים מותקפים. ככה עם אמא שלי. אני מקווה שיאזנו את מיכאל שלך כך שיירגע כי על כמה שהסובבים אותו סובלים הוא סובל מאוד. בקשר ליריקה. אולי תנסי לבדוק מתי היריקה. האם לאחר למשל 10 כפיות? אולי הוא זקוק להפוגה. בתקופה הזו אצלנו גיליתי שאם אני עושה הפסקות אחרי כל 5 כפיות עם אוכל ( עברתי לכפית מכף כי גיליתי שקשה לאמא כף ). הזזתי הצידה את הצלחת, ליטפתי את הראש. וכעבור כמה דקות, כשהמשכתי שוב להאכיל היא נענתה לי. והפסיקה לירוק.

ronnyw

New member
ענתי, היטבת (כרגיל) לנסח ולתאר...

אגב, לאחר החתונה גיסתי (היחידה שחשבה שכדאי להביא את אימא) אמרה שבדיעבד היא חושבת שטוב עשינו שלא הבאנו אותה, וכשנחכה בעצם הארוע ראתה שלאימא היתה נגרמת טירדה בלבד. ככה שכרגע כולנו תמימי דעים. לכל מברכי - המון תודה. היתה תקופה של כמה ימי "הי" נהדרים, עם אורחים מהארץ ומחו"ל, עם שמחה, ריקודים, ארוע שרדף ארוע... לצערי, לא אגיע למפגש כי חלק מאורחינו מחו"ל נשארים "בטיפולי" במהלך חול המועד. מאחלת לכם מפגש נעים, ולכולנו - רק שמחות !!!

דרורה האם הארוע היה לאחרונה?

חשבתי שכתבת על ארוע שהיה בשנה החולפת ושכבר אחתי בזמנו. אם לא הבנתי אני מוסיף כמובן את מיטב האיחולים שלי לקודמי וקודמותי

ענתי44

New member
זר ברכות לבת וחתנה../images/Emo141.gif

נהגתם טוב. לאמא שלך היה נוח יותר בשיגרה המבורכת שלה, בשקט, במקום שלפעמים מוכר ( ולפעמים לא ) בלי השאון וההמולה וכל מאות הזרים שיקיפו אותה, בלי שתבין על מה ולמה. אין טעם לטרטרה. ביום שאחד מאחייני יודיע על נישואים. גם לנו תהיה התלבטות לא פשוטה. כי למרות שאמא שלי עדין לרוב מזהה את הנכדים ומתקשרת איתם, ומתפקדת יופי באולם ( לפחות לפני 10 חודשים בברית של הנכד שלה ) לא בטוח שנסיעה ארוכה לאולם שמחות בשעות הערב תהיה בשבילה. מאחלת שתמיד נזכה להתלבט לגבי דברים שמחים ולא החלטות רפואיות מפחידות. רק בשמחות.

טילי66

New member
מזל טוב והרבה נחת

הכאב הוא גדול שהיקירים שלנו ישנם בפועל אך לא במציאות.עם כל הכאב והוא רב את נוהגת נכון חברתי חיתנה בן והיא החליטה להביא את אמא שלה זה היה קשה לכולם למשפחה ולאורחים כי מי שהכיר את האמא לא השתחרר מהמראה.בחשיבה לאחור היא מאוד הצטערה אך את הנעשה אין להשיב.תראי הרבה נחת ומעט אור מהרחבת המשפחה מי יתן והדור הבא יהיה םמוך על שולחנך חיבוק והמון עידוד תתנתקי עד כמה שאפשר בערב הכל כך מרגש.תמי

ronnyw

New member
ושוב, המון תודה לכולם. זה פורום מחממי הלב...

אתם - הוירטואלים - פשוט לא נותנים לשקוע. כל הכבוד !!! ויענקלה, לשאלתך: החתונה עצמה נערכה ביום חמישי האחרון, אבל ההתלבטות (והעלאת הנושא בפורום) התחילה מהיום שנודע עליה, כלומר בערך מלפני חמישה חודשים. אני יכולה להוסיף בעניין, שעם התקדמות הזמן ועם ההתקרבות לעצם החתונה, התחיל חשש מסוג אחר: האם אימא - או אחותי - לא יפריעו בתוכניות... (לאלה שאינם בקיאים בפרטי המשפחה שלי, אימא שלי, או-טו-טו בת 91, לב מקולקל, אחרי כמה ארועים מוחיים ועם הרבה "כמעט ונגמר", אחותי, כבר שלוש שנים לגמרי צמח, יוצאת ונכנסת מבתי חולים, פעם אחרונה לפני חודש עם "קריסה"). זו מחשבה נוראה שמנסים לא לחשוב, אבל הראש, הרי, מחליט לבד... מה יהיה אם יקרה, האם לשנות, האם להמשיך כאילו כלום, האם מקרה סבתא של הכלה ומקרה דודה שלה שווים וכו' וכו'. אלה הקטעים שאני מקנאה באנשים דתיים דוגמת אריאלה, כי יש להם מערכת כללים נוקשה וברורה שהם וכל סובביהם מצייתים לה, וכלם יודעים מה נכון ומה לא. ואגב, בלילה שלפני החופה לאימא היו קשיי נשימה, אבל המטפלת החליטה שלא לספר לי. בדיעבד - טוב עשתה... בכל אופן הארועים (החתונה עצמה ומסיבה נוספת שערכנו לכל אורחי מחו"ל ולמשפחה למחרת, בערב החג) היו מוצלחים, הזוג הצעיר היה מאושר, וגם ההורים... שנזכה כולנו להמוני שמחות !!!

../images/Emo6.gifדרורה'לה לא לקנות בי שאני דתיה אני

מחבקת אותך באהבה אם ברצונך להצטרף ליהדותינו וגם את תזכי למערכת הערכים לפי הכללים הרוחניים הנוקשים
לזוג הצעיר ולסבתא בקרוב

דרורה, מי לא לך...

מגיעה כל התמיכה שבעולם, בהתחלה חשבתי שהפורום נוצר סביבך ועד כמה יחידי סגולה, לאט לאט הבנתי כמהכולם כאלה כאן... אז מגיע לך ובגדול, ועוד פעם המון ברכות ואיחולים. ניצה.

הזכרון שלי התהפך: היה נדמה לי שהחתונה היתה

לפני כמה חודשים ושעכשיו את מזכירה זאת בהקשר ל"מעללים" של יקירינו. ואגב, ההבדל בין בריא לחולה זה, שאם הייתי דמנטי לא הייתי מבין שהזכרון שלי התהפך

למעלה