על המושג 'עדות'

על המושג 'עדות'

או 'witnessing'. למה אני מתכוון כשאני משתמש במושג הזה? למה הוא כל כך שונה מהתבוננות (כפי שניסו להסביר אותה כאן בפורום - במלה אחרת - ריכוז.) אחד הפלאים של העולם הוא העצמה של הבערות. התודעה שלנו שהיא אינסופית, 'נבלעת' על-ידי שמהו זעיר שהוא עצם ההבחנה שלנו. מה הכוונה? אנחנו חווים משהו. פרח. ילד. מוסיקה..... כל המודעות שלנו מתמלאת באותו עצם. הטבע האימתי של המודעות, האינסופיות של התודעה שלנו, הולכים לגמרי לאיבוד. האושר-העילאי שהוא טבע החיים, נעלם. במקומו נותר רק עצם ההתבוננות. טבע החיים האינסופי נכלא בתוך המוגבלות הקטנה של האובייקט. ניתן לדמות את זה לאוקיאנוס שלם שנכלא בתוך טיפה. איזו עצמה יש לבערות? מהו אם כך המושג עדות? כשאדם חווה את המוחלט, בשלבים הראשונים, הוא נותר רק עם החוויה הזו. מוחלט בפני עצמו. בלי שום יחסי. אחרי התנסות חוזרת ונשנית במוחלט, התודעה שלנו מתחילה 'להתרגל' אליו. מתחיל התהליך של עדות. אדם נמצא בהתנסות של האובייקט. אבל. המוחלט איננו הולך לאיבוד בהתנסות הזו. הוא חווה גם את האינסופי ובו-זמנית את אובייקט ההתנסות. יותר יפה כשזה מגיע לשלב יותר מתקדם בו יש עדות תוך כדי שינה. הגוף והרוח (מיינד) ישנים. שינה עמוקה. המוחלט ער לחלוטין וצופה מן הצד בגוף הזה שישן. האינסופי שבנו ער לחלוטין בעוד שהסופי ישן. להאמין שעל-ידי נסיון להגיע לכך. על-ידי רצון לנסות לחוות את המוחלט, השאיפה להתבונן בו, ייתנו את ההתנסות הזו זו פשוט אשליה. זה לעשות כאילו. זהו מצב מוגדר של Mood making. עדות לא יכולה להיות מושגת על-ידי רצון להגיע לעדות. על-ידי כוונה להתבוננות במוחלט. כמו שאדם איננו יכול להיות שבע על-ידי מחשבה על אוכל. או על-ידי כוונה להתבוננות באוכל. (אלא אם הוא ברמות תודעה גבוהות ביותר). הדרך היחידה להגיע למוחלט היא על-ידי הליכה מֵעבר ליחסי. כשאדם מתנסה בהתנסות הזו, כל העולם היחסי, על כל הפיתויים וכל אותם דברים יחסיים שנראים לפעמים נפלאים ומופלאים, פשוט מתגמד. כשאדם חי 24 שעות ביממה את המוחלט, אין לו יותר צורך בפיתויים של היחסי. כשהפה מלא בטעם של דבש כל הזמן, אין צורך בסכרין. או בכל 'ממתיק' שהוא.

אינקה

New member
אתה מסיק מסקנות על מה שאינך מכיר

וחבל. התהליך הראשוני שתיארת שגוי. איבוד הצופה אינו נובע מ"התמלאות" באובייקט התפישה אלא קורה קודם לכן. מכיוון שהצופה (העד) אינו נתפש עוד, נוצר רעב אשר האדם מנסה למלא אותו באובייקטים אחרים - והולך לאיבוד בתוך הבערות העצמית. תרגול התבוננות כאשר הוא מבוצע באופן הנכון דווקא מאפשר לצופה לזהות את עצמו בתוך תהליך הצפייה. בתוך החיים עצמם. מכיוון שמעולם לא תרגלת טכניקות התבוננות לאורך זמן אינך מבין איך זה יכול להתרחש ואתה מסיק שכלית שזה לא, וכאן אתה טועה ומטעה, ושוב - חבל. ולבסוף - התנסות בהתנתקות רצונית מוחלטת מכל אובייקטים של תפיסה אכן משאירה רק את הצופה עם עצמו ומאפשרת לו "להתרגל" להיות ללא אובייקטים של תפישה. אך כאשר זה נעשה בחוסר מודעות מוחלט וכתרגול מכני עלול להתרחש עיוות של המודעות. האדם עלול להכשל בביצוע האינטגרציה בין הצופה לבין תהליכי הצפייה המתרחשים ללא הרף בחיים. כך במקום לפתוח את האדם להשתתפות פעילה וספונטאנית כשווה בין שווים בחיים המתרחשים מרגע לרגע, התרגול הזה עלול לגרום לו לעיוות פנימי חמור ולחזק דווקא כוחות מכניים הפועלים בתודעתו. התוצאה עלולה להיות מרה וחמורה כאשר האנרגיה הנצברת בתרגול מופנה שוב ושוב לחיזוק האגו והצורך שלו בתחושת ייחוד על השלכותיה השונות.

OriIdan

New member
אינו מכיר?

כאן אני חולק עליך לחלוטין, הן דניאל והן אני ועוד רבים ממתרגלי המ"ט מתנסים בזה יום יום. חלקינו הגענו להתנסות של 24 שעות ביממה. לכן מדובר כאן לא על מסקנות כתוצאה מידע אלא כתוצאה מהתנסות אישית. כל מה שכתב דניאל הוא דבר שלי אישית מוכר מחיי היום יום שלי. תהליך ההתבוננות הוא תהליך של מילוי ולכן לא יכול לעשות את מה שאתה מתאר. המעבר אל המעבר חייב להתבצע ללא עירוב של האינטלקט ולכן הוא נעשה בעצם בחוסר מודעות ובצורה מכנית. המעבר הוא פשוט מאחר שהרוח שלנו בעצם נמשכת למצב של יותר אושר. אתה שוב חוזר לעניין החלשת האגו זו שגיאה, האגו הוא זה שעוזר לך בלעדיו לא תוכל להגיע לדבר. נדמה לי שכבר הבהרנו שהמילה אגו בבודהיזם היא בעצם גבולות האגו. אין להחליש את האגו, נהפוך הוא יש לחזק אותו ולהגדילו ועל ידי כך לחרוג מגבולות האגו. נראה לי שאתה זה שלצערי מסיק מסקנות על דברים שאינך מכיר.

אינקה

New member
אין לכם התנסות בשיטות התבוננות

בטח לא התנסות מספקת כדי לגבש דעה על עניין עמוק כזה שיש לו אלפי שנים של מסורת תרגול, אבל אתם עדיין חוזרים ואומרים שבשיטות אלו לא ניתן להגיע וכו'. בכך אתם בעצם פוסלים את כל השיטות וטכניקות ההתבוננות מבלי שבעצם טרחתם לבחון אותן לעומק. מכיוון שכך ומכיוון שאלפי פעמים הוסבר לכם שההבנה שלכם את תהליכי התתבוננות שגוייה ואינה נסמכת על דבר, אין לי אלא להסיק שאתם אומרים זאת אך ורק מתוך אחת או יותר מהסיבות הבאות: א. רוע לב טהור. ב. תחרותיות שיווקית מהולה בתאוות בצע מכוערת. ג. אגו שביר ופגיע המחפש להשפיל אחרים על מנת לקבל תחושה מזוייפת של רוממות עצמית כלשהי. ד. אי יכולת שכלית ונפשית להכיל מה שמדברים אליכם. כל אלו כמובן מקרינים מייד על השיטה שאתם מתרגלים והשלכותיה. משום כך אני ועד רבים כאן ממליצים שלא להאמין למילה ממה שאתם אומרים וכמובן שלא ליפול בפח הסכומים השערורייתיים שהשיטה (הכת?) שלכם דורשת למפרע בטרם קיבל האדם התמים את תמורתם ה"מובטחת". חג שמייח שיהיה.

אינקה

New member
לשחק במילים לא יעזור לך

אתה משמיץ כאן עשרות רבות של שיטות מדיטציה על סמך הכרות שטחית, רעיונות ומסקנות מגמתיות. הרשימה הזו תפורה על הקארמה שלך כמו חליפה על חתן.

לשחק במלים לא יעזור לך

אתה משמיץ כאן שיטה אחת ומיוחדת של מדיטציה על סמך הכרות שטחית, רעיונות ומסקנות מגמתיות. הרשימה הזו תפורה על הקארמה שלך כמו חליפה על חתן.

אינקה

New member
אני אחת, אתה אלף

אני "משמיץ" שיטה אחת שעשתה לה מנהג קבוע להשמיץ את כל השאר. אתה משמיץ את כל המדיטציות שאינן "שלך" - אולי מאות ואולי אלפים. ביחס הזה ביננו אני אלבש את שלי, אתה תלבש את שלך.

הנה מה שאתה לא מבין כלל.

אני לא משמיץ דבר. רק אתה הוא זה שמשמיץ. ללא הפסק. בן אדם שמוכר כאן בפורום בקונוטיציה למדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), תתקיף אותו אפילו אם ידבר על מתמטיקה. למה? כי הוא רואה משהו באופן שונה ממך. וכאן אפילו כלל לא משנה מי "צודק". אמץ את. "...אל תהיה צודק. היה חכם". מה שאני עושה הוא לתאר מצב מסויים, שאתה לא מסוגל אפילו להבין. לא משום שאתה זה 'שאיננו יודע לשאול'. אלא. כי המצב הזה לא עוסק בחידוד חידות ("מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?") הוא התנסות. שלך פ-ש-ו-ט אין. דרכך גם לא יכולה להביא להתנסות הזו. היא שונה באופן מהותי ממה שאתה חווה. ברגע שאין לך את הההתנסות הספציפית הזו, אתה רואה בדברי השמצה. אני, לדעתך, מפחית מערכו של כל דבר אחר. לא חבר!!! זו לא השמצה. הלואי ויום אחד יפקחו לך העינים ותהיה די נועז להתנסות במה שאני מדבר עליו. אז תוכל להיות מספיק גדול כדי להודות "סליחה. טעיתי".

אינקה

New member
גם אתה יצאת מדעתך?

קרא היטב את תת השרשור על הלוגיקה המעורפלת ונראה אם יש לך את הגדולה להתנצל.

אינקה

New member
לא ארדוף אחריכם שתתנצלו

שהקארמה שלכם תרדוף אחריכם בעצמה.

OriIdan

New member
הקארמה של מי?

אתה זה שמכפיש אותי, את דניאל את הטכניקה שאנחנו מתרגלים. האם לא אתה זה שצריך להתנצל? בעבר עוד היית כותב הודעות המעידות על ידע אינטלקטואלי רב, היום ירדה רמת ההודעות שלך והפכה לבליל של שקרים, הכפשות וכד'. חבל, חבל מאד שהתדרדרת כך.

מכופף הבננות (והכפיות, והשעונים)

חיפשתי איפה להוסיף את ההודעה הזאת חחחחחח נראה לי הכי מתאים כאן היום יש במכשיר הטמטום (טל-ויזיה) סרט על אורי גלר (או יורי גלר באנגלית). יכול להיות שרק בלווין? בכל מקרה, האיש צבעוני ובעל יומרות ענק, הנה כמה אנקדוטות - בגיל ארבע זכה לביקור מחייזרים שנתנו לו כוחות על מנטליים, את הונו העיקרי עשה מהשכרת שירותיו לחיפושי נפט ושאר אוצרוח טבע, למרות שעיקר תהילתו הגיעה מהופעות טלוויזיה הזויות של "עצור! עצור!" בקריאה נרגשת לשעונים של אנשים לעמוד מלכת, וכמובן כיפוף כפיות ושאר מתכות הוא גם זה ששיכנע בכוח הטלפתיה את שליטי אימפרית הרשע הסובייטית לחתום על חוזים עם המערב ולסיים את המלחמה הקרה. הוא גם סוכן מוסד בזמנו הפנוי. איש אשכולות! כלומר, יש כאן מתחרה רציני למיודענו (שאת שמו לא נגיד אבל נציגיו נמצאים עמנו) שבכוחו ובאמצעות חסידיו יביא לשלום עולמי ולביעור כל חוליי אנוש. להזכירך נאמר כאן לא פעם שחמישים השנים האחרונות של רגיעה יחסית במלחמות/מגיפות/אסונות (עובדתית והסטורית קביעה מאוד בעייתית) - עומדת לזכות מיודענו. רק מה, קצת קשה להתחרות בו באורי - כי גלר טוען בריש גלי שהוא בעצמו מסוגל לעשות כל זה בכוח מחשבתו בלבד! אז טול קורה מבין שיניך, גם אם יהיה שלום עולמי, תמיד נוכל לבחור באורי גלר כסיבה וגורם
את כל זה אני אומר מבלי לדעת באמת האם האיש for real. מי יודע, אולי הוא כן נציגם של החייזרים הטובים?

OriIdan

New member
אתה מדבר מחוסר התנסות

ברגע שתכיר את ההתנסות תבין. נראה שרוע הלב הוא אצלך כי אתה מנסה בכח לדבר על דברים שאינך יודע ואין לך בהם התנסות. כמו כן לגבי האגו, כנראה שזו הבעיה שלך האגו שלי לפחות כבר לא יכול להשבר, הוא גדול מספיק וחזק מספיק (אולי זו עוד סיבה להגדיל אותו ולא להקטינו). לגבי אי יכולת שכלית, זה נראה ברור כשמש שזו אי היכולת שלך כי הרי אתה מתעקש לדבר על דברים בהם אין לך התנסות. ברגע שיש לך התנסות אמיתית בכיצד מגיעים למוחלט אתה לא צריך עוד דבר נוסף. בדיוק כמו שברגע שאתה מגיע לפסגה של ההר אתה יכול לצפות על כל הדרכים המובילות להר. שוב אני מדגיש יש עוד דרכים המובילות להר אתה זה ששם מילים בפינו על כך שאין דרכים אחרות. ההבדל הגדול ביותר בנינו הוא שאני מדבר מתוך התנסות, האמת גם התנסות בהתבוננות (עם קצת אקמול אחריה
) דניאל גם ניסה קצת את טכניקות ההתבוננות, תזכר בהודעות שלו בעבר שהוא שאל שאלות כנות כיצד לעשות זאת ותאר התנסויות שלו. אני אישית בתקופה מסויימת בה הפסקתי לתרגל סדיר מ"ט (כן הייתה כזו לפני שנים) ניסיתי טכניקות התבוננות שלפעמים גרמו לתחושה טובה ולא יותר. אבל ברוב המקרים גרמו לכאב ראש קליל ולא יותר. אבל גם בלי התנסות בהתבוננות יש לי את ההתנסות במוחלט וכיצד מגיעים אליו.

אינקה

New member
נו באמת אורי

ניסית כמה טכניקות התבוננות "מידי פעם" וזה מאפשר לך להשמיץ את כל הטכניקות הללו. יפה יפה אורי, אבל אני מציע שתתחיל לדאוג לקארמה שלך. מה נשאר עוד לומר? בקצב הזה תתגלגל כנחש עידן ועידנים.

OriIdan

New member
ומה עם הקרמה שלך?

אתה הוא זה שמדבר כאן מחוסר התנסות. ולמרות חוסר ההתנסות אתה מרשה לעצמך התנהגות מתנשאת. אתה מזלזל בהתנסות של מספר אנשים בפורום הזה ושל מליוני אנשים בעולם.

אינקה

New member
שאל את החברים שלך

את זוזו ויאגה למשל. הם כבר אמרו לך בעבר ויגידו לך שוב - שאתה ודני הם אלו שבהתנהגות שלם גורמים לאחרים לזלזל במ"ט. אבל מדוע שתקשיב למישהו בכלל?

אני חוזר ואומר

בלי הליכה אל מֵעבר ליחסי, אין התנסות במוחלט. נקודה. אתה יכול להרגיש 'כאילו' יש מצב בו אין אובייקט של תפישה. זו רק הרגשה. יתרה על כך. זו אשליה מוחלטת. לגבי הזמן בו קורים דברים. זה כלל לא משנה. העובדה היא כי כשאתה מתנסה פרח - כל התודעה שלך היא פרח. האם אתה "מנסה" למלא את התודעה שלך בפרח? ודאי שלא. ההתנסות הזו, כשאין בה את המוחלט, הטבע הטהור של התודעה, "מפנה מקום" לדברים אחרים להופיע בתודעה. מה שאתה קורא לו "תהליך הצפייה" איננו שונה מכל התנסות יחסית אחרת. הוא בפרוש איננו התנסות במודעות טהורה. מה שברור כאן, זה שאתה מדבר ממה שאתה מבין באופן אינטלקטואלי. שזה גם הטבע של ההתנסות והתירגול שלך. כל מתחיל במדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) יכול להראות לך את זה מתוך התנסות ישירה. ענה לי בבקשה בכנות. האם בכל לילה, כל הלילה, אתה עד לשינה שלך? אתה 'מתבונן' בגופך שישן?

אינקה

New member
אתה שוב חוזר על דברים שאינך מבין

נראה שאתה רודף אחר המצב בו אין אובייקטים של תפישה, אך זה פשוט לא רלוונטי. בטכניקות התבוננות הצופה נחשף בתוך תהליך הצפייה עצמו ללא צורך להעלים את האובייקטים של התפישה. אתה לא מבין כיצד? תרגל התבוננות במשך זמן מספיק ובכנות ותגלה. ההסקות ההגיוניות שלך אין להן דבר עם התהליכים הללו, רק עם תהליכים של הסקה הגיונית. חשוב יותר זה שאיני מקבל זה את הקביעה שלך שכל מתרגל מ"ט חווה צפייה על גופו הישן בכל לילה. אני רואה בקביעה הזו גם תחרותיות, גם רשעות, גם רמאות, וגם... נו, נעזוב את זה לקראת החג. גם אתה צריך לפתוח שולחן.

למעלה