על המוות

itsikd

New member
על המוות

כולנו חווינו מוות של אנשים קרובים אלינו קראתי שאתם מדברים על הכאב והצער אבל תעצרו רגע - על מי אתם בוכים ??? בטוח שלא על אלו שמתו צער וכאב על המוות נובע משתי סיבות 1. פחד מהמוות האישי שלנו 2. כאב על האבדן והעובדה שלא נראה ונרגיש את אותו אדם שכבר לא איתנו למדתי להתגבר על שתי הבעיות האלו בקלות אנשים מתים לידי וימשיכו למות - אני לא יכול לשנות את זה לא יכול לקבוע מתי ולמי זה יקרה אז מה הטעם לבכות על דרכו של העולם "זה מה יש ועם זה ננצח" (אני מצטט מהודעה אחרת) לגבי המוות האישי שלי - הוא יגיע לא יודע מתי שיגיע זמני אני אלך מפה אז למה להעסיק את עצמי במחשבות שליליות תמיד תמיד יש להסתכל על החיובי בכל דבר והמוות זה עוד עובדה בחיים צריך לקבל אותה ולהשלים איתה וכמו שאמרו מונטי פייטון allways look on the bright side of dead הרי אנו לא יודעים מה יהיה אחרי המוות אם בכלל אבל הוא שם והוא לא הולך לשום מקום בהרבה אהבה איציק

למה מתפלספים על כאב?!

ומי דיבר על מותי שלי?! - את מי זה מעניין?! - אותי בטח לא... למה כואב לי? בלי פלסף! - כי אני מתגעגעת. - כי אמא שלי הייתה חברתי הטובה ביותר והיא חסרה לי. - כי אני מתגעגעת. - כי הייתי רוצה להראות לה את ילדיי, להתגאות בפניה. - כי אני מתגעגעת. - כי אהבתי אותה כל כך ואני מתגעגעת לחיבוק שלה. - כי אני מתגעגעת. - כי חסר לי להתחלק איתה בשמחות שלי, לבכות לה כשכואב לי. - כי אני מתגעגעת. 14 שנה עברו. אני עדיין מתגעגעת. - כואב לי גם שהפסדתי את אחי המקסים. - כואב לי שהפסדתי לראות את ילדיו שלא נולדו מעולם. - כואב לי שאמא שלי כאבה את אובדנו. - כואב לי שאבא שלי עד היום כואב את אובדנו. - כואב לי גם על מותו המיותר בתכלית של האיש של אחותי ש"אימצתי" כאח חלופי במקום אותו אח שהפסדתי והוא היה לי חבר טוב. (שמת במוות מסוג שכואב יותר ממוות אחר, תרשו לי לא לפרט) - כואב לי לראות את ילדיו נטולי אב, מתגעגעים. והרשימה עוד ארוכה, אחוס עליכם לעת עתה, אבל אומר רק עוד את זאת: בגלל כל המוות שחוויתי אעשה יותר על מנת לנצל את העובדה שאני חיה - ואשתדל לחיות טוב יותר.

itsikd

New member
לכל אחד מאיתנו הרשימה שלו

זה לא קל לאבד מישהו קרוב שום דבר לא יכול להחליף מישהו אהוב שהלך אני לא מתפלסף על כאב בכלל אני רק אומר שזה חלק מהחיים - אין מה לעשות ככל שהחיים שלנו עוברים אנו חווים עוד כאב של מוות קשה לענות לך עם כל הכאב שפירטת גרמת לי לחשוב על אבא שלי והמילים בורחות לי מהראש

אילה.

New member
וואי נוגעת...

רק
כי כל המילים כבר בטח נאמרו... בוקר של אור אילה

אלדר

New member
את יודעת שזה מוות.............

אבל תראי..........יש כמה סוגי מוות כפי שאת יודעת......... נכון?? הרי אני לא אומר לך שזה לא קשה כי זה קשה... זה עצוב........ וזה מוות פיזי...... אני מכיר מישהי שהנשמה שלה "מתה" ממש......... בכל מובן המילה........ קשה לחיות ככה......... זה מוות מאוד כואב............. אין לי מילים להוסיף........ את חייה חיים אם כאב.. אבל לא כל אחד יעבור את זה בסופו של דבר??? זה יקרה לכולם......... או שזה כבר קרה..... מה שמפריע זה שאני עוד "קטין" ככה שכזה דבר לא עבר עלי ממש עד עכשיו כמובן שהיו כאלה שמתו שרחשתי להם חיבה...... אבל לא לאחרונה........ וזה לא משנה........ זה לא אמור לעשות את זה...... זה כואב?? במה??? ואל תגיבי לי תגובה חריפה...... בבקשה לא!! אני רק אומר מה שאני חושב עכשיו........ שלך באהבה וצער (על הסיפור הקט שלך) אלדר

אל תיבהל, אלדד

הרשימה שלי ארוכה, זה נכון. אבל אני לא מפורקת ממנה. אני חיה. רציתי לתת מימד של חיים עם מוות להתפלספות על המוות - אז חשפתי כאן טפח ממה שמוות יכול לעשות.. אבל אני חיה! וביום יום לא חושבת על המוות או על הכאב הזה. הוא קיבל את מקומו ואני יכולה לשוחח על כך "חופשי". וגבי המשפט - "אל תגיבי לי תגובה חריפה" - אתה יודע מה? כשהייתי בגילך, כשעדיין לא חוותי אלא את מות סבי, נורא הבהיל אותי לדבר עם מישהו שיקיריו מתו לו. זה היה ממש גורם לי ל"פחד מוות". עד כדי כך הבהיל אותי - שאבדתי חברה יקרה. (כשאמא שלה מתה - פחדתי לבוא...) ובכן, אלדד, בדרך כלל אדם נשאר אדם. וגם אחרי שמתו לו יקיריו הוא אינו נושך.... ואפשר אפילו להתבדח איתו, ולא להיות "כבד" על ידו. אפילו כבר ב"שבעה". ואני מניחה שגם אחרים, כמוני, לא יכולים לשאת, לפחות משלב מסויים... את העובדה שאנשים מסתכלים עליהם ברחמים. האמת היא, שבאבל הפרטי שלי - מהר מאוד הגיע השלב ה"חזק". שכבר לא היה בי מקום לאמפתיה של אחרים. כי לא היה לי צורך בזה. המוות הזה הוא חלק מהחיים שלי וזהו. זה כואב ובהתחלה אפילו נורא נורא, אבל אחר כך, בהדרגה, בעת תהליכי העיבוד, שעוברים על הפרט שמאבד יקרים, הכאב מקבל מקום ומסגרת. מוות של יקרים שחווים גורם למשהו בפנים למות, ללא ספק, אבל אני יכולה לספר על כך בלי שום בעייה. אז, אל תיבהל בבקשה אלדד.

אלדר

New member
חשבתי ששמי הוא אלדר!

ולא אלדד!! למה את משנה את זה תמיד?? כאילו הרבה טועים בזה.... שמי או אלדר!!! אל=אלוהים דר=גר אלוהים גר (במקרה הזה בי) ככה פירשו את השם שלי תמיד... אז זה לא אלדד שאין לי מוגש פירושו..... שמי הוא אלדר! מבינה עכשיו?? זה עוזר לך?? אז בבקשה אל תטעי שוב בשבילי..... שלך אלדר

אלדר

New member
זה לא "חטף" פשוט אין לי זמן לענות ע

ל זה בכלל. לאחרונה... יש לי מה להגיב.. אבל אני עוד לא יודע בדיוק מה את מרגישה כלפי זה.. אז אני קצת חושב שמה שאני יגיד לך יפגע ממש בך.. אז סליחה לך מראש.... אבל מחראני יכתוב לך בכל ממש אין לי זמן עכשיו לזה אז סורי ממש! שלך באהבה אלדר!

../images/Emo51.gif לאלדד ב

אז זה מה שקרה כאן! סופסוף הבנתי..... נכון, התבלבלתי! ועם שניכם הסליחה!
וְ
לכל אחד מכם...

אלדר

New member
נוגעת לא נוגעת........

לא עניתי לך מסיבה אחת.... לא רציתי ה"בלבול" שמות שהיה לך לא "הסיט" אותי מהתשובה שלך בכלל.. אבל לא משנה אולי אני עוד יענה לך בסוף אולי לא.... מי יודע? אז ככה..... שמי אלדר! אם ר.......! את אלדד את מכירה יותר זמן אני חושב למרות שדיברתי אם אלדד כמה פעמיים וגם איתך יותר מכמה פעמיים.. אבל לא משנה ממש... בטח קראת את ההודעות שלי לפני איזה חודש בערך שכתבתי כאן הרבה.... אז לא התבלבלת בכלל........... שלך באהבה אלדר

אלדר

New member
כן מאז "פרשתי" אתה נכנסת

אנא יותר.... כשאני שוב כאן..... אז מיכלו´ש לא..... מין בעיה כזו...... פפחחח.... לא משנה.... יש עוד 14 יום בדיוק עד שאני יבקש ממיכל את מה שהיא אמרה לי לפני הרבה זמן.......... רצתה 16 ו3 חודש בדיוק.... עוד 14 יום זה יקרה... אבל אלדד זה מין אירוניה כזו........ שכל אחד בזמן אחר פורש לכמה זמן.. כשאני כתבתי אתה בקושי כתבת כאן... פרשתי חזרת יותר........... אז לפני שפרשתי היא לא התבלבלה בכלל.... שלך אלדר!

אלדר

New member
כנראה.........או שזה מזל

או גורל............... לא משנה..................מה שזה לא יהיה זה משהו אחרי הכל............. שלך אלדר

אלדד-ב

New member
../images/Emo24.gif ענק גם ממני

קורא את דבריך בפעם השלישית ורוצה לומר... תודה! תודה שאת חולקת עימנו את רגשותייך, דבריך מעניקים הרבה כח...

תודה לכולכם,

אם לא הייתי מרגישה כאן בבית... לא הייתם מקבלים חיבוק בחזרה... רק תזכורת קצרצררה: אני לא באבל. רק חשפתי תוכן של כמה מגירות, לצורך הדיון...

למעלה