על הליכוד להענות לשקד?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שקד המשיכה ואמרה: "אני קוראת לליכוד – תסירו את הווטו על החוק שאנו צריכים כדי לקבל פטור מויזות לארה"ב. אנחנו נמצאים במסלול מאוד מאוד מואץ מול הממשל האמריקאי, שבסופו בתחילת שנה הבאה ישראלים לא יצטרכו לעמוד בתור לשגרירות בארה״ב. אני קוראת לליכוד – תנו לנו להעביר את החקיקה".

כן
לא
ולמה :)

Harrington

Well-known member
מנהל

על הליכוד להענות לשקד?​

עניין של משא ומתן מחד ועמדה עקרונית מאידך. אם בהיבט העקרוני אין לליכוד בעיה להסכים עם החקיקה הזאת, נותר המשא ומתן. בשלב זה מועלים חוקים בהסכמה. ככל שיגיעו להסכמות, בכיף. אם אין הסכמות, אני סבור שעל הליכוד לדחות את פנייתה של שקד.

למי שאגב לא מכיר את הנושא, מדובר בחקיקה שתקל על פלסטינאים בעלי אזרחות אמריקאית לטוס מ ואל נתב"ג. לכן, על אף שאין לחשוד בשקד שהיא תתקדם בחקיקה אם יש בעיה בטחונית, שאלת ההסכמה העקרונית היא חלק בלתי נפרד מהשיקולים.

עניין של משא ומתן מחד ועמדה עקרונית מאידך. אם בהיבט העקרוני אין לליכוד בעיה להסכים עם החקיקה הזאת, נותר המשא ומתן. בשלב זה מועלים חוקים בהסכמה. ככל שיגיעו להסכמות, בכיף. אם אין הסכמות, אני סבור שעל הליכוד לדחות את פנייתה של שקד.

למי שאגב לא מכיר את הנושא, מדובר בחקיקה שתקל על פלסטינאים בעלי אזרחות אמריקאית לטוס מ ואל נתב"ג. לכן, על אף שאין לחשוד בשקד שהיא תתקדם בחקיקה אם יש בעיה בטחונית, שאלת ההסכמה העקרונית היא חלק בלתי נפרד מהשיקולים.
פלסטינאים הם לא בעלי אזרחות ישראלית ולכן זה לא יהיה תקף לגביהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני הבנתי שמדובר בפטור לויזה לארה"ב לאזרחי ישראל כפי שאזרחי אירופה לא זקוקים לויזה.
ברור. זה מה שארה"ב צריכה לאשר. היא מתנה את האישור שלה -בין השאר- בחקיקה שתיארתי. בשביל שלישראלים יהיה פטור מוויזה הליכוד לא צריך להיענות לשקד, זולת כאמור הדרישה האמריקאית הזאת.

SupermanZW

Well-known member
שקד המשיכה ואמרה: "אני קוראת לליכוד – תסירו את הווטו על החוק שאנו צריכים כדי לקבל פטור מויזות לארה"ב. אנחנו נמצאים במסלול מאוד מאוד מואץ מול הממשל האמריקאי, שבסופו בתחילת שנה הבאה ישראלים לא יצטרכו לעמוד בתור לשגרירות בארה״ב. אני קוראת לליכוד – תנו לנו להעביר את החקיקה".

כן
לא
כן, כי צריך לשים את האינטרס של האזרחים מעל הכל ולא להיות קטנוניים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

כן
לא
זה רק מראה מאיזה חומר קורצו הפוליטיקאים המחורבנים שלנו.
וזה רק מראה כמה האזרח הקטן חשוב ובראש מעיניהם של המדינאים האלה.
אגב, גם חוק הרכבת התחתית (המטרו) נתקע מאותה סיבה.
אנשים חולמים ומקווים שנים רבות שלא נצטרך עוד ויזה כדי להיכנס לארה"ב
והאמריקאים מפצירים בנו לחוקק חוק בנושא הזה ואילו כאן, כלום.
משחקים משחקים אינפנטיליים הן הקואליציה והן האופוזיציה.
שילכו לעזאזל כולם, צריך לשרוף את הכנסת הזאת על יושביה המושחתים
ולהמליך מלך על ישראל.|כתר| (רמז, זה לא נתניהו )

Harrington

Well-known member
מנהל
זה רק מראה מאיזה חומר קורצו הפוליטיקאים המחורבנים שלנו.
וזה רק מראה כמה האזרח הקטן חשוב ובראש מעיניהם של המדינאים האלה.
אגב, גם חוק הרכבת התחתית (המטרו) נתקע מאותה סיבה.
אנשים חולמים ומקווים שנים רבות שלא נצטרך עוד ויזה כדי להיכנס לארה"ב
והאמריקאים מפצירים בנו לחוקק חוק בנושא הזה ואילו כאן, כלום.
משחקים משחקים אינפנטיליים הן הקואליציה והן האופוזיציה.
שילכו לעזאזל כולם, צריך לשרוף את הכנסת הזאת על יושביה המושחתים
ולהמליך מלך על ישראל.|כתר| (רמז, זה לא נתניהו )
זה שהאמריקאים דורשים מאיתנו לחוקק חוקים עבורם, לא אומר שאנחנו חייבים לעבור לדום ולעשות זאת.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זה שהאמריקאים דורשים מאיתנו לחוקק חוקים עבורם, לא אומר שאנחנו חייבים לעבור לדום ולעשות זאת.
עזוב הרינגטון, ישראלים "שרפו" אלפי שעות בעמידה בתור ליד השגרירות האמריקאית כדי לקבל ויזה שלא לדבר על תשלומי האגרה הנלווים
ועכשיו כשיש אפשרות להכנס לארה"ב חופשי אז הליכוד מטרפדים את זה?
אני לא אוהב את זה.
אנחנו משחקים בקקה.

Harrington

Well-known member
מנהל
עזוב הרינגטון, ישראלים "שרפו" אלפי שעות בעמידה בתור ליד השגרירות האמריקאית כדי לקבל ויזה שלא לדבר על תשלומי האגרה הנלווים
ועכשיו כשיש אפשרות להכנס לארה"ב חופשי אז הליכוד מטרפדים את זה?
אני לא אוהב את זה.
אנחנו משחקים בקקה.
זה לא עונה על שאלתי.

שמלת תחרה1

Well-known member

כן
לא
כן
מספיק הקורונה פגעה במי שרצה לטוס לארה"ב, ירשם לזכות הליכוד שעזר לאזרחים לקבל ויזה מהר.
למרות שירשם גם לזכות שקד שהעבירה את החוק.

משתפרת1

Well-known member

כן
לא
כן.
לפני כן הליכוד הצביע נגד חוקים כדי להפיל את הממשלה, גם אם החוקים היו לטובת הימין. די, הממשלה נפלה כבר. הכנסת מתפזרת. תקדמו חוקים שיועילו לישראלים (כמו פטור מויזה, כמו המטרו), ותוכלו להשתמש בזה לטובת תעמולת הבחירות שלכם. תכשילו אותם? תהיו בטוחים שיריביכם ישתמשו בזה נגדכם.

ריקי זו אני

Well-known member
המשחק הפוליטי הוא מאוד מאוד פוליטי...
יש קואליציה ויש אופוזציה... הקואליציה יש לה רב והאופזציה במיעוט...
אלה הם החוקים...
אם האופוזציה מונה כיום 54 ח"כ +_ 6
יש לגואליציה שתי אפשריות...
1. לשלם ל'משתופת'... למשל סיגרת חובות של כל המ"מ הערביות...
2. לשלם לליכוד... - נניח בנית 10,000 יח' דיור ביו"ש
או 5,000 יח' דיור + פנוי האחמר מתחת למעלה אדומים
או החזרת שלושת הישובים מצפון שמורון...
אז אולי הליכוד יפתח דל לגב' שקד. למה בחינם????

למעלה