על הומופוביה

talstyle

New member
על הומופוביה

ובכן, ההודעה הזאת תהיה ממש ארוכה, החלטתי לפרסם את הויכוח שהיה לי עם מישהו, זה ארוך אבל לדעתי חשוב לקריאה: (מדובר פה בויכוח שנוצר אצלי בבלוג עם מישהו אחרי שיצאתי מהארון בבלוג שלי והוא נכנס לאותו קטע בבלוג וראה את היציאה שלי מהארון והחליט להגיב (בלוג זה יומן אינטרנט)): --> איש 2 צ'מע, אתה הומו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וגם כל הפלצנים שמעודדים אותך הומואים! אם אתה רוצה להיות הומו, תשמור את זה לעצמך! לא כולם צריכים לדעת מה הולך לך בתחת! דון! --> אני ואתה כמובן, לא חייב להיכנס לפה, אבל בחרת בכל זאת, ראית 'פוסט יציאה מהארון' ואמרת, וואלה, אני אכנס, סימן שזה משך אותך לראות מה אני אכתוב, סימן שרצית לראות..., אז כנראה עניין אותך לדעת..., אז במקום להגיד שזה עניין אותך, אתה מתחבא מאחורי עניין התגובה ההומופובית, חבל, כנות זה דבר מאוד חשוב אצל בנאדם, וכדאי לך להיות יותר כנה להבא..., אתה תרגיש אדם נקי יותר נפשית, ותרגיש טוב יותר עם עצמך. --> איש 2 תישמע, אין לי בעיה עם הומואים אבל למה ללכת ולצעוק את זה מול כל העולם????? אני הולכת ברחוב וצועקת לאנשים שאני סטרייטית? לא! סבבה תהיה מי שאתה אבל אין צורך לפרסם את זה כי ההיתגאות בזה גורמת חילחול ודחייה!! תהייה הומו , חופשי. אבל אל תיתרברב בזה כי אין מה להיתרברב באף בחירה מינית!!! --> אני קודם כל אני שמח שהגבת שוב, כי הייתי בטוח שזה סתאם תגובה הומופובית לקטע של: יו אני הומופוב ואני מגניב כי אני מגיב בכל מקרה..., תראי, אני לא בא כל יום לבית ספר ואומר: היי, אני הומו, אני לא כל יום כותב בבלוג: שלום, זה הבלוג של טל ההומו, זוכרים? אני הומו? אני ממש לא ככה, הבלוג הזה מרשיתו (והפוסט הזה הוא פוסט שיצא כמה וכמה חודשים טובים אחרי פתיחת הבלוג) מלא בוידויים, מלא בהרהורים ובעובדות עליי, כתבתי עליי פה כמעט הכל, מי שקורא את כל הבלוג הזה יכיר אותי, לפחות יכיר הרבה צדדים בי..., העובדה שאני בי סקסואל (לא הומו, בי סקסואל אני מזכיר), היא עובדה חשובה, כי זה משהו שהרהרתי עליו הרבה, מגיל 12 או משהו כזה אני התחלתי לחשוב ברצינות על הנטיות המיניות שלי, אם לא לפני..., בהגעה להשלמה עם העובדה הזאת עברתי הרבה דיכאונות והרבה רגעים של הרהור ותהיה לגבי זה אם אני הומו או מתי אני אשלים עם הנטיות שלי, וכחלק מזה שאני כותב כל דבר עליי, וחושף את כולי, הרגשתי חוסר נאמנות לקוראים שלי אם אני לא אזכיר את העובדה החשובה הזאת, כי למרות שהנטיה המינית זה לא מה שעומד במרכזו של האדם, תסכימי איתי שזה פרט לא קטן... תסכימי איתי שאחרי שאני יוצא מהארון (ואם אני יוצא בפני החברים שלי אני אצא גם בפני הקוראים שלי כי אני רואה אותם לא פחות ככתף תומכת לכל מה שאני עובר בחיים) אני מרגיש הרבה יותר בנוח לעשות משהו עם זה, אם זה כולל לצאת עם גברים וכולל להידלק על מישהו ולהיות בעל יכולת להגיד את זה ולא להסתיר את זה מכל העולם ושזה הופך להיות אבן על הלב..., זה כולל העובדה שלא כל שניה לשמוע את העניין של 'אתה נשמע כמו הומו', כי מה לעשות, אני כן, מה תגידו לי על זה? אני אני לא בא להתפאר בזה, אני לא בא להגיד: יואו! אני מגניב, אני הומו! אני יוצא מהבית כל יום בבוקר וצועק את זה!, אבל זה פרט חשוב, ועצם היציאה מהארון היית מעשה שלא חשבתי שאני מסוגל לעשות אותו, כי זה בעצם להביא משהו מאוד אישי, משהו שהוא חלק בלתי נפרד ממני ולהגיד לכולם פה שאני רוצה להביא את עצמי כמו שאני, ואני רוצה שמי שקורא את הבלוג הזה יוכל לראות את התמונה של החיים שלי רחבה ככה שאפשר..., בכל מקרה, הפוסט הזה הוא אחד מכמעט 300 פוסטים, ולכן לדעתי הצגת תמונה לא נכונה, כי זה לא הפוסט היחיד פה וכתוב הרבה יותר מרק יציאה מהארון, כתוב פה על אהבות, מחשבות, אכזבות ודיכאונות ורגעים של אושר, נכון שזה נמצא בפוסטים של הרגעים הגדולים כי זה ציון דרך, וכל הומו\בי סקסואל יזכור את רגע היציאה מהארון שלו כי זה נקודת מפנה בהשלמה עם הזהות המינית..., יותר קל להגיע למסקנה שאתה סטרייט מאשר להגיע לזה שאתה הומו, הרבה יותר קל לקבל את זה ביינך לבין עצמך, אבל אולי את זה לא הבנת וחבל שכך, בכל מקרה, חבל לי שהצגת תמונה שבה אני מציג את הנטיות המיניות שלי בתור התכונה המרכזית שלי, כי אם היית קוראת קצת יותר פה בבלוג היית רואה שאני מציג את התכונה הזאת כדבר קטן מבין הרבה תכונות שלי. מקווה שעזרתי להבהיר פה יותר והצגתי לך תמונה שונה. (המשך בהודעה הבאה...)

talstyle

New member
המשך....

(המשך הויכוח מההודעה הקודמת) --> איש 2 אני לא טענתי לרגע שהמיניות שלך היא התכונה המרכזית שבך עצם זה שאתה מציג את חייך, רגשותיך וסוגיות בחייך באינטרנט זה דיי מוזר, זה מצביע על בן אדם צומתי שלא יודע איך להיתמודד אם עצמו. הנטיות המיניות של כל אדם שמורות אצלו וגם למרות שנטיותך סוטות מהמקובל בחברה אין זה אומר שאתה צריך לפרסם את זה. אני לא הומופובית אין לי בעיה עם כל נטיה מינית או אחרת אבל יש לי בעיה עם אנשים שלא יכולים לשמור לעצמם פרטים שאינם רלוונטים לכלל. היותך הומו או בי, מה שתיבחר, לא מאפיינת אותך לגמרי ואיני טוענת שהומו (בי) זה אופי אבל לפרסם את זה באינטרנט כן מצביע על אופי צומתי ומתוסבך. אני מניחה שלצאת מהארון זה לא תהליך קל אבל אתה באמת חושב שכל קוראי האתר צריכים לדעת את זה? כל אדם צריך לשמור על מידת מיסתוריות שבתוך מידה זו כלולה גם המיניות של האדם. נכון שכאשר אתה סוטה מהנורמות החברתיות אתה רוצה לידע את קרוביך, השאלה היא אם כלך מי שנכנס לפה נחשב מבחינתך לקרוב? קח לדוגמא אותי... --> אני מה חשבת שתמצאי באתר שמציג עצמו כאתר של יומני אינטרנט? חדשות ספורט? פורום הארי פוטר? האתר הזה הוא מקום ל-21 אלף האנשים שכבר נרשמו אליו בשביל כתוב על עצמם, רוב האנשים פה חושפים את הפרטים האישיים שלהם, לצאת נגד עניין הבלוג ולהגיד שכל מי שכותב בלוג הוא איש צומי שלא יודע להתמודד עם עצמו זה קצת קיצוני לא? כי אמרת לי שאני כזה בגלל שאני חושף את זה לכל העולם, ומה שאני עושה זה מה שכל אחד עושה פה באתר, חושף את עצמו, חושף פרטים אישיים, נכון, אצל כל אחד יש פה קצת צומי, גם בך יש קצת צומי וכל אדם שפוי שידבר בכנות עמוקה יגיד שחבוי בו צומי..., אבל כל מה שכתבתי פה לא קשור ואפילו קצת לצומי!!, וחבל לי שאת רואה את זה ככה, אני חייב להגיד שהניתוח שעשית לי הוא שטחי וגרוע ביותר, לא יודע להתמודד עם עצמי? תשאלי פה עשרות אנשים שיגידו לך אחרת, צומי? המקום הזה הוא מקום בשבילי לקבל עיצות, בעיקר זה קורה מקוראים קבועים שלי, זה מקום שבו אני מרגיש דלת לספר את כל מה שכבד עליי ומה שעובר עליי, אין פה מקום של בנאדם שלא יכול לשמור את זה לעצמו, אני מביא את כל החיים שלי, וזה חלק מהחיים שלי אז אני מביא אני לא מבין מאיפה בא האיזור השמרני הטפשי שלך של זה שזה בסדר לחשוף פה כל דבר אבל לחשוף נטיות מיניות באתר שנועד שיכתבו בו את הדברים האישיים שיש בלב של כל אחד זה לא בסדר... חשפתי עובדה זו כמו כל עובדה אחרת, נכון, היא מאוד אישית, אבל חשפתי אותה כי אני חושף פה הרבה דברים אישיים, וזה אחד מהם.. אם יש לך בעיה עם כל העניין של לחשוף את הדברים באינטרנט? אז באמת שאין לך מה לעשות באתר הזה... אני לא מבין למה השליליות שלך שוב ואת צריכה לבדוק שוב את עניין ההומופוביה שלך כי יש לך נטיות לכך. --> איש 2 תקשיב, מבחינתי להיות הומו זו סטייה חריפה מאוד וזו יציאה מטורפת מהנורמות החברתיות!!!!!!!!! מה שאני לא מבין אצל הומואים זה שלמה אתם צריכים להשוויץ בזה ולעשות מזה רעש מוגזם כמו מצעד הגאווה שזה לדעתי המצעד הכי מבזה של המדינה והכי מגעיל שיכול להיות אתם רוצים להיות הומואים תעשו את זה בשקט!!!!! --> אני אתה יודע... גם היטלר הרגיש כמוך בקשר ליהודים... --> איש 2 ההשוואה להיטלר מאוד חריפה ולא במקום אין לי שום דבר נגד הקיום של האומוהים אבל יש לי בעיה עם הפירסום ועם צומת הלב שאתם מושכים לנטייה הזאת!!! והדבר האחרון שהמדינה צריכה זה יהודי שמשווה יהודים להיטלר!! יצאת ממש אפס עם ההשוואה הזאת. לא כולם צריכים להיות כמוך ולחשוב שסטיות זה דבר להיתגאות בו ובגלל המחשבה הזאת שלך אתה יוצא צר מוחין כי אני מקבל הומואים, בי, וסטרייטים אבל השאלה זה מה הם עושים עם הידיעה הזאת על מיניותם. (המשך בהודעה הבאה.....)

talstyle

New member
המשך 2..... (ואחרון)

(המשך הויכוח מההודעה הקודמת) --> אני ההשוואה הקיצונית הזאת הייתה במקום ועוד איך!!, "מבחינתי להיות הומו זו סטייה חריפה מאוד וזו יציאה מטורפת מהנורמות החברתיות!!!!!!!!!", זאת אמירה גזענית ברורה! אמירה הומופובית וחמודה!, הדבר האחרון שצריך במדינה יהודית זה יהודי שלא יודע לקבל בצורה נורמלית את השונה, וזה מה שאתה עושה בידיוק!, הידעת שלהומואים אין זכות להינשא? הידעת שהומואים מוצאים להורג במדינות ערביות בגלל שהם הומואים? הידעת שהומואים נעצרים בארה"ב ובהרבה מדינות בגלל שהם הומואים? הידעת שלהומואים אין זכות לעשות הפריית מבחנה בגלל שהם הומואים?, הידעת ששוטרים מתייחסים להומואים בצורה ברוטלית רק בגלל שהם הומואים למרות שהם לא עברו על שום חוק, וזה במדינה שלך!, הידעת שהיחס להומואים בעולם הוא כמו ליחס של הכושים כשלא היו להם זכויות?, בתור בי, וחלק מהקהילה הזאת, אני בא להילחס באנשים כמוך שרואים בנשיקה בציבור של שני הומואים דבר רע, אבל נשיקה של גבר ואישה דבר טוב בגלל שזה נוח לכם, בגלל ראות עולם צרה וגזענית! מצעד הגאווה, העובדה שאנחנו לא מסתירים את זה שאנחנו הומואים, באה בשביל להראות שאנחנו לא נכנעים לאנשים גזעניים כמוך! --> איש 2 טל כל הכבוד שעוד רכשתי לך, נגמר ברגע ההשוואה להיטלר. תתבייש. --> אני איך אתה מעז להגיד לי להתבייש, תאמין לי שאני מבין את חומרת המילה, אני מבין את הרגישות שלה, בעם שלנו ואצל כל אחד לנפשו, אני מבין את הכעס שלך להשוואה הזאת כי באמת שהיטלר הוא גרוע מהשטן, אבל כן... צר לי להגיד לך... שדווקא יהודים כלפי יהודים או כלפי כל אחד אחר צריכים לשים את הדגש, שההיסטוריה לא תחזור על עצמה, ומעל לכך, לתקן את העולם מגזענות ואנטישמיות פוגעת, צר לי שכדי להרתיע אותך וכדי שתבין את חומרת הפגיעה שלך בהומואים והלסביות עם האמרות הגזעניות שלך, אני צריך להרחיק לכת, ובאמת שאני נגד עניין כניסת המילה 'נאצי' לסלנג כי זה לא מן הראוי, אבל אני נגד העניין של הרתיעה מלהגיד את המילה היטלר או נאצי, כי אם לא נגיד את זה, ואם לא נרתיע אנשים מאמירות מסיתות וגזעניות, לא נוכל לתקן את העולם, באתי להגיד לך שאתה מציג פה דיעה מלאה בשנאה, הסתה, דיעה גזענית שיש לעקור, דיעה שתורמת למקרי אלימות רבים כנגד הקהילה ההומו-לסבית..., אני עומד מאחורי ההשוואה שלי לא בגלל שאני חושב שאתה היטלר חס וחלילה, אני בטוח שיש בך תכונות רבות טובות חוץ מהתכונה ההומופובית שלך שנובעת בעיקר מראות צרה ביותר כלפי החברה שמסביבך, אני עומד מאחורי ההשוואה בגלל שהיא באה להרתיע אותך ולגרום לך להבין שהדיעה שלך היא דיעה נוראית, פוגעת, מסיתה... ושבאמת שאם מישהו עם דיעה דומה ועם קצת משאבים ותמיכה, יכול להגיע לפעילות מבהילה וההיסטוריה יכולה לחזור על עצמה, אני מקווה שתבין מאיפה באה ההשוואה שלי, ואני מקווה שתדע להתבגר ולעצב את הדיעות שלך בצורה בריאה יותר ממה שהן עכשיו. כאן הסתיים הויכוח..., אבל... אפשר ללמוד ממנו הרבה לדעתי.... קישור למקום בו יצאתי מהארון: http://www.israblog.co.il/blogread.asp?blog=673&blogcode=75665

The Snow Goose

New member
כל הכבוד לך..

אני הייתי מתפרץ עליו ממש.. קבל ח"ח (
חרוך) מלבד זאת שההשוואה שלך הייתה ממש במקום! גם אני ראיתי ושמעתי יהודים מישראל שאומרים שצריך לשרוף את כל ההומואים, אומרים את זה גם לגבי ערבים, ועוד יהודים אומרים את זה.. תאר לעצמך.. איזה גועל.

ובהקשר זה

מאוד מעניין לראות את "ללכת על המים" שדיי מזכיר את הרעיון הכללי
(פרסומת סמוייה?).

superkid 16

New member
וואוו זה היה ארוך!

ומעניין! וגם אני נורא תומך בך, יפה אמרת! אבל דבר אחד אני באמת לא מבין אצל ההומופובים זה מה לעזאזל אכפת להם מה אתה עושה במיטה!!! אני לא יכול להבין אנשים כאלה! בן אדם זה בן אדם מה לעזאזל אכפת להם אם מי אתה שוכב מה זה משנה?!? למי אכפת? זה משהו שאני בחיים לא יבין אצלם...

אני מניחה ש....

אולי תקטול אותי עכשיו אבל יש משהו במה שחלק מהאנשים האלה אומרים אני לא מתכוונת להומופובים אני מתכוונת לאנשים שמתנגדים למשל למצעד הגאווה אנחנו כל כך רוצים שיתייחסו אלינו כשווים אבל במצעד אנחנו מייחדים את עצמנו מוציאים את עצמנו מהכלל אל תוך משהו שהוא לא בשגרה אני לא רואה שהסטרייטים עושים מצעד. אולי מאחורי המצעד יש רעיון נכון אבל זה לא צריך להיות ככה. זה לא נכון להפוך אותנו לחריגים כשאנחנו מנסים לעשות בדיוק את ההפך.. (כן אדם, אתה צודק, כן כן)

Bufreak

New member
טיפשות היא מחלה קשה...

אבל יפה שהמשכת להגיב לו(או שזה לה?) בעדינות ובסבלנות
. חוץ מזה, שמתם לב כמה סתירות עצמיות יש בתגובות שלו? דוד.

PinkyRaSta

New member
במידה מסויימת

אני מסכימה עם האישה הזאתי.. אבל היא סתרה ת'צמה קצת... בזה שהיא אמרה שזה סטייה מגעילה או משו... אני גם חושבת שלא צריך להפיץ את זה, ובכלל לצאת מהארון- לדעתי לא צריך להיות את זה! זה אולי שונה מהחברה... אבל זה קיים וזהו. בנאדם סטרייט הרי לא הולך ומספר לעולם שהוא סטרייט, אז למה אצל הומואים זה אחרת? אני נגיד נמשכת לבנות <נימנע מהגדרות כמו לסבית ושיט> אז אני לא הולכת ומספרת ויוצאת מהארון שאני לסבית. אבל אנשים יודעים... אני מוצאת דרך אחרת לספר את זה לעולם, וגם לא לכולם. אבל כל 1 והגישה ש'לו. אני לא מאשימה אותך... רק ציינתי שבמידה מסויימת אני כן מסכימה איתה למרות שדעתה הייתה קצת קיצונית.

הו!!

אני מסכימה איתך במליון אחוז וכשכתבת איך את כביכול "יצאת מהארון" הבנתי שגם לי לא הייתה יציאה ממש רשמית, ושגם אני מצאתי דרכים להעביר את זה לסובבים אותי גם בלי להגיד "אני יעלה ואני לסבית" וכאלה. רק להורים שלי אמרתי שאני נמשכת לבנות, כי להם זה חשוב להסביר, אחרת הם ינסו בכוח לא לתת לעצמם לקלוט. בכל אופן, אני מסכימה עם מה שאמרת. גם אני חושבת ככה. על הכיפאק.

PinkyRaSta

New member
דפקא להורים אני לא ממש אמרתי

עם אבא אני גם ככה בקושי מדברת... אבל אני לא חושבת שזה עניינם. עם אמא יוצא לי לדבר הרבה ונחנו ממש כמו חברות אז לפעמים אני סתם אומרת לה... ומה עם לא יהיה לי בעל? ואז כזה:" אוו אני בטח יהיה עם אישה" חח והיא סתם חושבת שאני עושה ת'צמי... והיא דפקא לא מהאמהות האלה שרוצות שהבת ש'להן תתחתן וכל השיט הזה... D: אח ש'לי כבר יספק את הסחורה. חחח ואני גם לא סגורה על עצמי. נגיד אני לסבית וזהו. <למרות שאני שונאת הגדרות>... אולי יום 1 אני יתאהב באיזה בן. זה קורה... ככה שלא צריך להיות סגורים על עצמכם... תפתחו את הלב. ובמי שתתאהבו, אל מי שתמשכו תהיו איתו וזהו. בלי הגדרות D:

talstyle

New member
העניין של לצאת מהארון

או בעצם לספר לאנשים על הנטיות המיניות שלך זה כדי להבהיר משהו, כי עד שאני לא אומר שאני אוהב בנים אנשים יבינו ממני שאני לא, כי הם יקחו את זה כמובן מאליו שאני לא הומו\בי עד שאני לא אגיד אחרת, בקשר ללצאת מהארון בבת אחת או פשוט לא להסתיר את זה, תראי, אפשר לקרוא למה שאת עושה יציאה הדרגתית מהארון או פשוט החלטה לחיות מחוץ לארון, בכל מקרה, היציאה שלי מהארון בבלוג שלי, הייתה כי אני כותב בבלוג הזה את כל הדברים האישיים שלי, כולל אם אני אוהב מישהי או מישהו, אם בא לי להתאבד, אם אני רוצה לקפוץ מאושר ואפילו אם סתאם, אם קיבלתי 92 במבחן, ואז הגיע באותו יום העניין שהחלטתי שאני מרגיש מוכן לספר לאנשים שאני בי, שאני לא רוצה לנסות להסתיר את זה וכשאומרים לי: טל הומו אחרי שאני אומר שאני אוהב סרטים רומנטים, אני צריך במשך יום שלם להסביר להם שיפסיקו לקרצץ לי ושאני לא הומו, לא רציתי לשקר יותר לגבי הזהות המינית שלי, וההחלטה שבאה אחרי דיכאון ארוך בגלל העניין של ההסתרה, גרמה לזה שיהיה מתבקש להבהיר כמה דברים בבלוג, ובעצם לצאת מהארון, אחרי שכמה קטעים בבלוג שלי לפני היו דיכאוניים, והיציאה מהארון פשוט הוציאה אותי מהדיכאון שהייתי בו שהיה בגלל שלא הייתי בטוח אם לספר או לא, בכל מקרה, אני משער שהבנת את הכוונה, אני לא חושב שיש רע בלצאת מהארון ואני לא חושב שיש רע בפשוט לחיות מחוץ לארון ולספר למי שרוצה שאני הומו, אחרי הכל, הרבה גם לא יודעים שאני בי סקסואל ופשוט כשהם ירימו גבה כשהם יראו אותי מנתשק עם גבר, אני אסביר להם.

למעלה