לא מנוגד בכלל.
קודם כל יש יותר מזרם אחד בפמיניזם. אקח כעת שני זרמים מרכזים, הרדיקלי והליברלי, ואראה לך איך הרעיון של השוני לא סותר שום דבר. הזרם הליברלי מדבר על כך ששני המינים שווים, הגוף הביולוגי הוא הכלא של הנפש. אף אחת לא טוענת בפורום שכמות הנשים שיודעות לסרוג בעולם שווה לכמות הגברים שיודעים לסרוג בעולם, או שנשים בממוצע מוציאות על קוסמטיקה פחות מאשר גברים. השאלה היא, למה? האם השוני נובע מביולוגיה? על פי הגישה הליברלית השוני נובע מהחינוך. כלומר לא זה שיש לי XX גרם לי לדעת לסרוג, ואילו בן דודי שיש לו XY לא היה לו סיכוי, וכך נטיותי הביולוגיות כיוונו אותי לעבר סריגה, אלא פשוט סבתא שלי שעל סמך החינוך שהיא קיבלה החליטה שסריגה זה דבר שנשים צריכות לדעת ולכן לימדה אותי לסרוג במסרגה אחת ובשתיים, בעוד שזה לא נראה לה דבר שגברים צריכים לדעת ולכן לא לימדה את בן דודי. כלומר נסכם: הגישה הליברלית טוענת שהגוף הביולוגי הוא הכלא של הנפש שזהה בין כולם, והשוני נובע לא מטבענו, לא מהביולוגיה אלא מהחינוך והסוציאליזציה והתרבות, וכשהחינוך יהיה שוויוני יעלמו ההבדלים הסטריאוטיפים. הגישה הרדיקלית לעומת זאת אומרת שיש הבדלים מהותים בין גברים ונשים. אבל! עדין חוסר השוויון נובע מסיבות חברתיות. כי גם אם דבר אחד הוא X ודבר שני הוא Y, ושני הדברים שייכים למין האנושי באותה מידה, אבל החברה קובעת שY עדיף על X, האם אי השוויון לא נובע מסיבות חברתיות? כלומר הגישה הרדיקלית טוענת שגם אם נקלף את החינוך הסטירואטיפי נגלה בסוף שיש הבדל מהותי בין גברים ונשים. מה שהגישה מנסה להאבק בה זה הראיה של ערכים "גבריים" (כלומר משויכים מבחינה תרבותית סטראוטיפית לגברים) כעליונים על ערכים נשיים. והנה תשובה לשאלה בבחינה שעניתי עליה פעם (בקורס פמיניזם בחינוך). 3. ההבדל בין העמדה הפמיניסטית הליברלית לרדיקלית ביחס למקומו של הגוף בעיצוב הזהות. כשבאים לדון בשאלה מה היחס בין הנתונים שנולדים איתם לבין תהליכים חברתיים שעוברים עלינו בעיצוב אופינו ואישיותנו, ישנם שני זרמים עיקרים לתשובה לשאלה: א. התשובה המהותנית- יש משהו מהותי, משהו פנימי, טבעי שמייחד את הנשים כנשים את הגברים כגברים קיים הבדל שאי אפשר למחוק אותו ולטשטש אותו בין נשים וגברים. בגישה זו אוחז הזרם הרדיקלי – הגוף הוא הבסיס לזהות. בגלל ההבדל הגופני הזה של הפוטנציאל ללדת שיש לנשים, נשים מעצבות זהות אישית השונה מזו של גברים. חברה צודקת היא חברה שבה נשים וגברים כל אחד יוכל לממש את הטבע השונה שלו ,והמימוש השונה יחשב כאלטרנטיבה בעלת מעמד שווה. ב. תשובות ההבניה החברתית- סוג של תשובות שאומר שאין הבדל מהותי בין נשים וגברים. אם יש הבדלים בין נשים לגברים, הם נובעים מתהליכים חברתיים- סוציאליזציה שונה, יחס חברתי שונה, תפקיד שונה, ציפיות שונות. בגישה זו אוחז הזרם הליברלי, שלדעתו הגוף לא מגדיר זהות, אלא הוא הכלא של הנפש. לגוף אין חשיבות בעיצוב הזהות, האישיות שלנו היא בעצם החשובה. בחברה צודקת שאין בה הפליה בין המינים לא היו בין נשים וגברים הבדלים.