על הביקורת !

ירקרק

New member
על הביקורת !

אחרי מה שעברנו כאן בימים האחרונים, העקיצות והתוצאות, החיכוכים והחיבוקים, חשבתי לעצמי... למה זה קורה?! כולנו מודעים, ללא כל צל של ספק, שאין איש מאיתנו מושלם ללא רבב, לכל אחד מאיתנו חסרון כזה או אחר. כולנו מודעים לחובה שלנו, להיות מוכנים לשנות ולשפר התנהגות או עשייה בחיינו. במערכת האינטימית-זוגית, לביקורת חשיבות מיוחדת, שכן, מלבד יכולתה להביא לשיפור אישי של האדם, בכוחה לגשר על פני ההבדלים הקיימים בין בני הזוג, לשמר ולשפר את ה"ביחד" - את ה"זוגיות" שכל כך חשובה. אולם ממציאות החיים עולה, שאף שכאמור, תפקידנו הוא לשנות ולהשתפר, קיים באדם איזה מעצור וחוסר נכונות, לשנות את אישיותו והליכי הרגליו, והוא מגיב בזעם כלפי המבקר אותו, ולעיתים אף מפתח שנאה כלפיו. יש "ביקורת בונה" ויש "ביקורת הורסת"! יש ביקורת שנועדה לזרות מלח על פצעים, ויש ביקורת שנועדה לגשר על פערים. יש ביקורת שנועדה לעורר דובים ישנים, ויש ביקורת שנועדה לעודד את האהובים. שאלתי להפעם... איך באמת ראוי ונכון להשתמש ב"ביקורת" בצורה הנכונה ביותר? אליכם פתרונים! ירקרק באיתגור נוסף

ביקורת

כמו כל דבר גם הביקורת נחלקת לשני חלקים. חיובי ושלילי הורסת ובונה. אני בעד כל ביקורת רק מבקשת לנסח אותה באופן הנכון שלא יגרום להעלבה אלא רק יתרום. אני מודה שאני אדם ביקורתי לשני הפנים. אני גם מבקרת וגם מבקשת לקבל ביקורות. חיים ומוות ביד הלשון - משפט נאה לכל מה שנאמר בחיים ועל אחת כמה וכמה כשנותנים ביקורת. הילה - שאיבדה חברה טובה מאוד שלא ידעה לקבל ביקורת בונה.

דיאבלו

New member
יש לך רק טעות אחת קטנה בחשיבה

את לא איבדת שום חברה טובה החברה ה "טובה" איבדה אותך וזה ללא ספק בעייה שלה מי שמעדיפה לאבד חברה טובה בגלל ביקורת, סופה שתישאר רק עם החברות הצבועות ושיהיה לה רק לבריאות. גם אצלי זה קרה לפני שנה בדיוק, החבר הכי טוב שלי העדיף לנתק קשר מאשר לשמוע ממני מה אני חושב על חברה שלו שאגב אני הכרתי לו ואחרי חצי שנה שהם יצאו, בזמן שהוא היה עסוק בלסדר לי משהו באוטו, היא היתה עסוקה בלנסות ולהשכיב אותי. כשניסיתי לספר ולהסביר לו, הדביל האשים אותי וניתק כל קשר, היום הם לפני חתונה, אז שיהיה להם אלף לבריאות והוא הפסיד אותי לא אני אותו די.

קורין1

New member
חברה טובה לא נעלבת מביקורת בונה...

אלא אם כן היא נאמרה בכוונה תחילה ולא כביקורת בונה.....

רסיסים.... נענתי לבקשתך ו.....

הנה הגעתי. ובמעט שהספקתי לקרוא גם אני טוען שישנם 2 סוגי בקורות ההורסת והבונה. לצערי לא תמיד נותן הביקורת מודע לצורת הביקורת שהוא מספק וישנם כאלו שרצו לעזור אך הרסו (ישנם כאלו שמתוך כוונה רצו להרוס) ובקשר ל"חברה הטובה" כנראה שהיא עבורך היתה חברה טובה אך עוצמת האמון והחברות לא היו שווים מהצד השני ולכן לא האמינה כנראה שאת רוצה לעזור בתור חברה ובחרה לייחס לדברייך משמעות שלילית.

אש לי

New member
הכר את "האוייב"../images/Emo24.gif

ביקורת כמה קל לבקר את הדודה בשבת ואותך ככה מהצד:) ראשית אני פיירית כלפי עצמי אם אני מבקרת,אדע להתמודד שיבקרו אותי מאוד חשוב מי עומד או עומדת מולי אני אישית אוהבת כנות, אמת, ולעיניין!!! אבל כשאבקר תלוי אם זו שלומית הרגישה נעלבת ופגיעה או מיכל החזקה איתה אני לא שוקלת אף מילה. רוויטל שמכניסה ראשה בחול ולא איכפת לה, לא לדעת הכול או דגנית רבקה ואביבית שבכלל לא אוהבות שמתערבים. בכלל אני תמיד בעד להגיד הכול לא לשכוח ותמיד לזכור יש זמן ויש איך ויש את מי אתה מבקר. ירקרק מתי אתה בא לבקר?

ירקרק

New member
חשיבה נהדרת !

כי באמת אחד מהכללים הראשוניים של "ביקורת בונה" הוא, לדאוג שהביקורת לא רק "תאמר" אלא בעיקר "תשמע"! וכדי להביא לכך שהביקורת "תשמע", חייבים להתאים את דברי הביקורת לאופי ורמת המבוקר. אני אבוא לבקר מיד אחרי... שתכירי לי את כל החברות שלך. ירקרק שנשאר לחבק אחרי גם

אשלי כמו תמיד... צודקת

חוץ משהיא לא צודקת...
צריך לדעת מי עומד מולך. ביקורת היא מטבעה ביקורת, ולא כל אחד מסוגל להתמודד עם ביקורת. לעיתים אנחנו חושבים שהביקורת שלנו היא ביקורת בונה. אך הצד שכנגד, תופס אותה כביקורת הורסת, צרות עין וכו´ וכו וכו´. לכן ביקורת תמיד, צריכה להיות מלווה ברגישות, בלהרגיש את זה שמולך, לחוש אם מה שאתה אומר, נופל על אוזניים ערלות או לא. לדעת להפסיק אם אתה מרגיש שאתה מחטיא את המטרה, לא ללכת עם הביקורת עד הסוף, כי החלטת להגיד, ובו זמנית אתה דורס את זה שמולך. ביקורת צריך לדעת לתת... ואשלי, גם אני יכולה לבוא לבקר? רשפים

אש לי

New member
איפה נעלמת לי יפה שלי?

תמיד מוזמנת אבל אל תבואי בידים ריקות תביא לי גם את פרח גן עדן

קורין1

New member
לקחתי לי את המילים מהפה......

כמו שאמרת, אם אתה לא יודע לתת ביקורת בלי לפגוע, עדיף שתשתוק

בן54

New member
בקורת בונה

מין קשקוש כזה שמתרץ את הצורך בביקורת המבקר החזק והאמיתי ביותר של האדם הוא האדם עצמו הקורא או הצופה יכול להסכים או שלא להסכים וזהו - עד כאן

ירקרק

New member
"קישקוש" ?!

גם אני מסכים, האדם הוא המבקר הטוב ביותר את עצמו. נקודה. אך מה קורה והאדם אינו רואה את נגעי עצמו?! האם לחבר קרוב אסור לבקר את התנהגותו? האם עדיף שהחבר האמיתי יטמון את ראשו בחול, ויראה במפלתו - החברתית וכדומה - של חברו, בשעה שהוא יכול היה להצילו בעזרת "ביקורת בונה"? אני מודע לזה, שיש אנשים שבטעם הם "מבקרים", אבל בגלל זה לפסול במחי יד את מוסד הביקורת? כפי שציינת - אני לא מסכים עם דעתך הנחרצת!

אני מסכימה עם ירקרק

למרות שבגין הביקורת שלי "איבדתי" חברה טובה (אתה צודק דיאבלו.. היא איבדה אותי !) אני לא מצטערת שביקרתי אותה. לא יכולתי לראות אותה הורסת לעצמה את החיים במודע. היא בחרה להתנהג כבת יענה ואני חשבתי ועדיין חושבת שבמסגרת תפקידי כחברה קרובה וטובה שלה עלי להאיר את עיניה ולהוציא את ראשה מהחול. למרות ואולי בגלל הביקורת שלי - שנאמרה לה באופן הכי חברי, הכי אוהב והכי דואג שרק אפשר - היא בחרה להמשיך לטמון את ראשה בחול ולנתק את יחסיה עמי. אני לא מצטערת על כך. אני נשארתי עם האמת שלי ויודעת שנהגתי כשורה.

אש לי

New member
תירוץ? בן?

איכפתיות מהקרוב אלייך זה תירוץ לא מספיק טוב לבקר? ממתי הגמל רואה את הדבשת שלו אני חושבת שתכונה אחת בלהיות באמת חבר אמיתי זה בלבקר אותי. ולא מה שאגיד או אעשה יהיה אמן סלע.

ביקורת

שמתי לב שאני אומר הכל בפנים ובמיוחד לחברים שלי או לאנשים שאני אוהב. אף פעם לא לזרים.. ואם לחבר שלי יש ריח רע בפה - אני אומר ואם חברה שלי שמנה - אני אומר ואם עובד שלי עושה שטיות - אני אומר ואם חברה שלי לא עושה לי טוב - אני אומר ואם ... ככה אני. ככה נראה לי נכון. הרבה נבהלים מזה, הרבה פוחדים. מי שמכיר אותי - אוהב את הישירות הזו. ומי שנבהל - מפסיד. אז מה אם שפכתי על מורן מים ואמרתי לו שהוא מסריח ולפחות לארוע הוא יכול לשים משהו נגד הריח! ושידאג להחליף חולצות. טוב פעם הבאה אני אגיד לו את זה ששנינו לבד. דניאל

אטיוד5

Active member
אני כמוך

ואם האדם אותו אני מבקר יודע מראש שאני רק מנסה לעזור לו אז לא צריכה להיות בעיה. הבעיה מתחילה כשהאדם המבוקר חסר ביטחון בקשר בינו לבין המבקר או בעצמו. או אז הוא קופץ לרגליו האחוריות. לא חסרות דוגמאות ממש פה בפורום. ממש פה בימים האחרונים.

אש לי

New member
יאללה אטיוד כנס בי כנס בי../images/Emo13.gif

יש לי ביטחון עזור לי תקן אותי,בנה אותי

למעלה