Hasselblad
New member
על דעות וחיות אחרות
אזהרה דיון ללא קשר למייפל סטורי
אזהרה יש מצב שתהיה פה חפירה נראה איך יזרום לי
אזהרה אין לי עוד אזהרה פשוט בשלוש זה נראה יותר יפה
עד כמה השפעה יש למה שאנשים אומרים לכם על אנשים אחרים? והם זה משנה את הדרך בה תקבעו את דעתך על אותו אדם "חדש" ואוו אני לא בטוחה שניסחתי את זה בצורה כל כך ברורה... טוב אני אגיד את תשובתי ואולי דרך זה השאלה תהיה יותר ברור
אני מאמינה שכל אדם צריך לקבל הזדמנות שווה ולכן כל מה שהסביבה/ משפחה/ חברים או לא משנה מי אומרים עליו זה צריך להיות לא רלוונטי לגבי עד שאגבש דעה אישית. אבל וזה אבל גדול, יצר ההזדהות והקושי להפריד בין הנאמר למציאות קשה מאוד, הרי אם החברה הכי טובה שלי אומרת ש-X הוא בן אדם לא נחמד מה לא להאמין לה? אז כן אני מאמינה לה שלדעתה X הוא אדם לא נחמד, אבל כאן מגיע החלק הקשה, שזה ההפרדה, הפרדה ממה שנאמר למען הזדמנות שווה, ואכן לא מעט פעמים גיליתי שדעתי שונה מדעתם של אחרים, ואנשים שאני מצאתי איתם חיבור, אנשים קרובים לי לא מצאו. עם הזמן אני משתדלת לשים לב לזה יותר ויותר, לוודא שדעתי לא מושפעת יתר על המידה, שאני לא "מפספסת" אנשים טובים בגלל דעה של אחרים, גם לא פעם ולא פעמים מצאתי את עצמי אומרת למישהו - טוב הבנתי את דעתך על X ולא בא לי לשמוע עליו יותר כי זה לא עושה לי טוב (ובאותה מידה אקבל את זה בחיוב במידה ומישהו יגיד לי בדיוק את אותו המשפט). יש לי עוד המון להגיד בנושא, אבל אני מפחדת לחפור יותר מידי.... נראה איך השירשור יתפתח
אזהרה סוף סוף מצאתי את האזהרה השלישת גשם גורם לי לחפור