הבעיה בשאלה של "האי הבודד" זאת העובדה שהיא "היפותטית" מדי
זה כמעט כמו לשאול "אם לסבתא היו גלגלים", הרי הרוב המוחלט של האנשים חיים בסביבה של אנשים אחרים, וגם מעדיפים שלא להתבודד, לכן זאת שאלה שאין לה הרבה משמעות מבחינה מעשית, שהרי רובנו לא חיים לבדנו על אי בודד, יש ביננו אנשים שלבד יותר או פחות, אבל אף אחד מאיתנו לא לבד לחלוטין. כך שהשאלה היא בעצם עד כמה "השקעה" במראה שלנו באה ממקום אישי, וכמה "השקעה" במראה שלנו היא בשביל להראות טוב בעיני אנשים אחרים, התשובה הכי נכונה בנושא הזה היא מורכבת, בדרך כלל המראה מושפע גם מניסיון להתאים לסביבה שלנו, וגם מסגנון אישי, בחברה החילונית יש מגוון רחב של סוגי לבוש שגבר ואישה יכולים ללבוש, להבדיל מחברה חרדית למשל, אבל כמובן שגם אצלנו יש "מגבלות" לא כתובות מסוימות, למשל בדרך כלל אדם לא יסתובב בתחפושת, אלא אם כן יש אירוע שמקובל ללבוש בו תחפושות, עדיין אדם יכול ללבוש תחפושת, פשוט זה יכול לגרום לאנשים בסביבה לחשוב שהוא מוזר מדי, אבל מי שאוהב מאוד להתחפש או שלא אכפת לו עדיין יכול לעשות את זה, מבלי שמישהו יעצור אותו על כך. באופן אישי, כאשר אני לבד, פחות אכפת לי "מטיפוח", אני יכול להסתפק "בטיפוח" בסיסי, כגון נקיון בסיסי, לא צריך הרבה יותר מזה, אם אני הולך לאירוע אני יכול "להשקיע" קצת יותר, אבל אני לא "משקיע" באופן גרנדיוזי אפילו לאירועים, ועל אחת כמה בשביל יציאה רגילה, בסופו של דבר אני במלא מאמין במראה טבעי של האדם וביופי טבעי, וגם אין לי הרבה מוטיבציה "להשקיע" יותר מדי. לגבי נשים, כפי שכבר אמרתי בעבר, מבחינתי נשים יכולות לא להתאפר, לא להסיר שיערות גוף, ולהתלבש בבגדים "גבריים", וזה גם הכי פמיניסטי ככה לדעתי ואני גם תומך בזה, אבל אני מודע לכך שלא לכל הנשים יש את האומץ או הרצון, "לקרוא תיגר" על "מודל היופי הנשי" שחלק לא קטן ממנו הוא מלאכותי, ולהישאר טבעיות ככל הניתן, לטוב ולרע. זאת לא רק שאלה של יופי, אלא גם של מה הוא המצב הטבעי.
"הציפייה הגוברת מנשים להסיר שיער בכל חלקי גופן, הצמיחה תופעה חדשה - נשים שמאפשרות לשערות גופן לגדול, ואינן מתביישות לחשוף אותן לעיני כל."
"לפני שראיינתי את הנשים לכתבה, שיערתי שנשים שאינן מסירות את שיער גופן נתקלות בקשיים עם בני המין השני, אשר נרתעים משיער גופן או מוצאים אותן כלא מושכות. להפתעתי התבדיתי. כל אחת מהנשים שרואינו ציינה כי מעולם לא נתקלה ברתיעה מצד גברים."
"יעל מספרת: "לרוב הגברים שיצאתי איתם ממש לא היה איכפת. תמיד ברגע הראשון קצת חששתי איך הוא יגיב כשהוא יגלה, אבל אז שמתי לב שזה לא מפריע להם. עוד לא פגשתי בחור שהדבר הזה הבריח אותו, והיו גם כמה שזה אפילו הלהיב אותם"."
"אסנת מחדדת את הנקודה: "אף גבר לא אמר לי 'איכס זה מגעיל', כשהוא ראה אותי. רק נשים אמרו לי את זה. נשים מגיבות בצורה חריפה יותר מגברים, בעוצמה נרגשת של זעזוע, וגם אם הן לא מזועזעות - זה נראה להן מאד מוזר"."
"מדוע נשים מגיבות בחריפות רבה יותר מגברים? ובכן, נשים נולדות לתוך מציאות קיימת שבה מצופה מהן להוריד שערות, ורובן עושות זאת מבלי להרהר על כך פעמיים. על כן, יש לשער שכאשר הן רואות אשה המתנהלת בצורה שונה מהמוסכמות החברתיות, הדבר מערער את תפיסת המציאות שלהן. הן רואות שאשה מסתובבת עם שיער גוף "גברי" ולמרות זאת היא עדיין נשית, והדבר יוצר שבר בתבנית "נשית = חלקה", ומעורר בהן שאלות ותהיות לגבי עצמן."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4313271,00.html