על אי בודד

על אי בודד

חוזר על עצמו השאלה "על אי בודד היית מטפחת את עצמך/ מתגלח מתקלח." העניין הוא שעל אי בודד מתעוררת בדידות והצורך בחברה כך שזו לא שאלה לעניין.
אם בן אדם -לבד- ומזניח את עצמו זה שישליך על ההרגשה שלו, אז כן בן אדם לבד ובפרט אישה תטפח את עצמה לפחות את הבסיסי ביותר שיגרום לה להרגיש טוב עם עצמה גם אם היא לבד.

עצמה*

Berethor

New member
הבעיה בשאלה של "האי הבודד" זאת העובדה שהיא "היפותטית" מדי

זה כמעט כמו לשאול "אם לסבתא היו גלגלים", הרי הרוב המוחלט של האנשים חיים בסביבה של אנשים אחרים, וגם מעדיפים שלא להתבודד, לכן זאת שאלה שאין לה הרבה משמעות מבחינה מעשית, שהרי רובנו לא חיים לבדנו על אי בודד, יש ביננו אנשים שלבד יותר או פחות, אבל אף אחד מאיתנו לא לבד לחלוטין. כך שהשאלה היא בעצם עד כמה "השקעה" במראה שלנו באה ממקום אישי, וכמה "השקעה" במראה שלנו היא בשביל להראות טוב בעיני אנשים אחרים, התשובה הכי נכונה בנושא הזה היא מורכבת, בדרך כלל המראה מושפע גם מניסיון להתאים לסביבה שלנו, וגם מסגנון אישי, בחברה החילונית יש מגוון רחב של סוגי לבוש שגבר ואישה יכולים ללבוש, להבדיל מחברה חרדית למשל, אבל כמובן שגם אצלנו יש "מגבלות" לא כתובות מסוימות, למשל בדרך כלל אדם לא יסתובב בתחפושת, אלא אם כן יש אירוע שמקובל ללבוש בו תחפושות, עדיין אדם יכול ללבוש תחפושת, פשוט זה יכול לגרום לאנשים בסביבה לחשוב שהוא מוזר מדי, אבל מי שאוהב מאוד להתחפש או שלא אכפת לו עדיין יכול לעשות את זה, מבלי שמישהו יעצור אותו על כך. באופן אישי, כאשר אני לבד, פחות אכפת לי "מטיפוח", אני יכול להסתפק "בטיפוח" בסיסי, כגון נקיון בסיסי, לא צריך הרבה יותר מזה, אם אני הולך לאירוע אני יכול "להשקיע" קצת יותר, אבל אני לא "משקיע" באופן גרנדיוזי אפילו לאירועים, ועל אחת כמה בשביל יציאה רגילה, בסופו של דבר אני במלא מאמין במראה טבעי של האדם וביופי טבעי, וגם אין לי הרבה מוטיבציה "להשקיע" יותר מדי. לגבי נשים, כפי שכבר אמרתי בעבר, מבחינתי נשים יכולות לא להתאפר, לא להסיר שיערות גוף, ולהתלבש בבגדים "גבריים", וזה גם הכי פמיניסטי ככה לדעתי ואני גם תומך בזה, אבל אני מודע לכך שלא לכל הנשים יש את האומץ או הרצון, "לקרוא תיגר" על "מודל היופי הנשי" שחלק לא קטן ממנו הוא מלאכותי, ולהישאר טבעיות ככל הניתן, לטוב ולרע. זאת לא רק שאלה של יופי, אלא גם של מה הוא המצב הטבעי.

"הציפייה הגוברת מנשים להסיר שיער בכל חלקי גופן, הצמיחה תופעה חדשה - נשים שמאפשרות לשערות גופן לגדול, ואינן מתביישות לחשוף אותן לעיני כל."

"לפני שראיינתי את הנשים לכתבה, שיערתי שנשים שאינן מסירות את שיער גופן נתקלות בקשיים עם בני המין השני, אשר נרתעים משיער גופן או מוצאים אותן כלא מושכות. להפתעתי התבדיתי. כל אחת מהנשים שרואינו ציינה כי מעולם לא נתקלה ברתיעה מצד גברים."

"יעל מספרת: "לרוב הגברים שיצאתי איתם ממש לא היה איכפת. תמיד ברגע הראשון קצת חששתי איך הוא יגיב כשהוא יגלה, אבל אז שמתי לב שזה לא מפריע להם. עוד לא פגשתי בחור שהדבר הזה הבריח אותו, והיו גם כמה שזה אפילו הלהיב אותם"."

"אסנת מחדדת את הנקודה: "אף גבר לא אמר לי 'איכס זה מגעיל', כשהוא ראה אותי. רק נשים אמרו לי את זה. נשים מגיבות בצורה חריפה יותר מגברים, בעוצמה נרגשת של זעזוע, וגם אם הן לא מזועזעות - זה נראה להן מאד מוזר"."

"מדוע נשים מגיבות בחריפות רבה יותר מגברים? ובכן, נשים נולדות לתוך מציאות קיימת שבה מצופה מהן להוריד שערות, ורובן עושות זאת מבלי להרהר על כך פעמיים. על כן, יש לשער שכאשר הן רואות אשה המתנהלת בצורה שונה מהמוסכמות החברתיות, הדבר מערער את תפיסת המציאות שלהן. הן רואות שאשה מסתובבת עם שיער גוף "גברי" ולמרות זאת היא עדיין נשית, והדבר יוצר שבר בתבנית "נשית = חלקה", ומעורר בהן שאלות ותהיות לגבי עצמן."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4313271,00.html

העלית פה נקודה מעניינת שציינתי בדיון של המיניות

אני גם חושב עליה מדי פעם ועוד לא כ"כ יודע איזה מצב באמת מתקיים. תראי, מצד אחד, אם הייתי תקוע על אי בודד - סביר להניח שהייתי מתגלח וגם מסתפר כי לא הייתי רוצה להרגיש כמו בהמה. מצד שני, ה"מקור" לכך הוא לא "מה אחרים היו חושבים עליי". הוא כנראה סוג של אבולוציוני. הייתי מתגלח כי זקן ארוך זה מעצבן ודוקר. אני בטוח שלאישה יש גם משהו מקביל בנושא. השאלה היא לא טיפוח עצמי מינימלי. השאלה היא אם מישהו היה טורח לשים ג'ינסים ובגדים צמודים ויפים במצב שבו אין פידבק חברתי. כרגע אני נוטה להאמין שלא... אבל זה הרבה יותר עמוק מסיטואציה היפותטית כזו

catchet

New member
נראה לי שטיפוח

תמיד קשור לאחר שמסתכל עליך. אני חושבת שאם הייתי נאלצת לחיות לבד על אי בודד לא הייתי חושבת יותר מדי על טיפוח. כאילו למי יש זמן לחשוב על טיפוח כשאת צריכה לדאוג לדברים הרבה יותר בסיסיים כמו אוכל או מחסה

ואם

על אי בודד עדיין היית מכורה לצילומי סלפי היית מצלמת אותם במראה מוזנח?
&nbsp
או שהיית מתלבשת יפה מתאפרת ומסתרקת כדי להסתכל ולהינות מלהביט בעצמך בתמונה?

catchet

New member
הכי יפה לי מראה מוזנח

באופן כללי אני חושבת שאיפור ותסרוקות זה משחק של ילדות.

משחק זה טוב, גם בוגרים משחקים

שיהיה לך בסבבה אבל בכנות, לי לא נעים בחברת אנשים מוזנחים וזה לא משנה אישה או גבר.

catchet

New member
לא אמרתי שהמשחק לא טוב

וגם אני פה ושם משחקת, אך בעקרון אני חושבת שראוי לנשים לצאת מהמקום הילדותי הנרקיסיסטי הזה ולעשות דברים יותר משמעותיים מאשר סלפים... לי אישית לא נוח בחברת אנשים מצועצעים שכל היום עסוקים באיך שהם נראים, בין גברים ובין נשים

לא התכוונתי להתעסקות כל היום במראה

בכל דבר צריך להיות איזון...
ואם זה מה שהבנת מההודעה שלי אז כנראה ההתנסחות שלי היתה גרועה.

Berethor

New member
הכי טוב, "המראה המוזנח" הוא גם המראה הטבעי בסופו של דבר

בסופו של דבר הרבה מהדברים של "טיפוח" שנשים עושות בחברה שלנו הם מיותרים ומלאכותיים, וגברים מצידם לא עושים את רובם, וזה גם הכי נוח ככה, ולכן גם נשים לא חייבות לעשות אותם. אם בעלך "מקבל אותך" עם המראה הטבעי שלך, זה עדיף, וזה גם המצב הכי פמיניסטי לדעתי, דווקא משום שזה "לא נפוץ".

Berethor

New member
זה נכון, נשים לא מעטות מטריד יותר מדי העניין של מה יגידו

אם הן לא השקיעו מספיק "בטיפוח" שלהן, או אם יש להן איזו שיערה או חצ'קון על הגוף, אז יש יותר מדי דאגה של מה החברה או גבר שהן בקשר אינטימי איתו יגידו, כאילו הן מנסות ליצור רושם של "גוף מושלם" בצורה לא אנושית, כאשר האמת היא שלא כך הדבר במציאות, ולמעשה זה גורם לנשים להשתעבד לעיסוק רב "בטיפוח" ובבושה בגופן כפי שהוא נראה באמת, לטוב ולרע. יש גם לא מעט נשים שחוששות לקיים יחסי מין באור מהסיבות האלו.

""עדי, אני לא יודעת מה לעשות!", הכריזה חברתי הטובה ג' כשהיא אחוזת בהלה. "אני אמורה להיפגש היום עם הבחור, אך דווקא היום, מכל הימים, צמח לי חצ'קון בגודל הראש שלך, ואפילו לא על הפנים, אלא באזורים המוצנעים! חוץ מזה שיש לי קצת שערות ולא אספיק ללכת לקוסמטיקאית היום! מה את מייעצת לי לעשות, לבטל איתו?""

"אני מרגיעה את ג' עם הנחמה שכולנו מכירות היטב: "עזבי אותך, במילא בחושך לא רואים כלום". זה יצא לי בכזאת טבעיות שאפילו לא עצרתי לחשוב למה מלכתחילה אנחנו כל כך רגילים לעשות סקס בחושך, והאם אנחנו באמת מעדיפים את זה ככה. אז לכבוד חג האורים הבא עלינו לטובה, החלטתי לבדוק את העניין ומסתבר שהגברים הישראליים ברובם היו מעדיפים לעשות זאת באור ובעיניים פקוחות, בעוד שאלו הנשים שמעדיפות את האפלה והעיניים העצומות."

"אולי זה נכון, אך ברצוני לטעון כי ההעדפה הנשית לחושך מתחילה הרבה לפני האורגזמה - הגורם העיקרי בגללו נשים מעדיפות סקס בחושך הוא דימוי גוף נמוך יחד עם הרצון להיראות בעיני הגבר כסקסית ומושכת. נשים רבות מרגישות משוחררות יותר בחושך משום שהוא מטשטש כל מיני "פאקים" כמו: שיערות, שומות, חצ'קונים, פצעונים, צלוליטיס, שומן, ושאר תופעות פיזיות שהן לא מרגישות איתן בנוח ורוצות להסתיר כמה שיותר."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4316596,00.html

למעלה