על איזה....

yaronshkl

New member
על איזה....

סוג נחש כדאי לי ללכת? אמרתם שיש נחשים שאוכלים חרקים... איזה?

שובל09

New member
המלצה...

לא לקנות נחשים שאוכלים חרקים ודגים, זה ממש מרגיז כל הזמןם להשיג להם את האוכל, כי לא מוכרים בכל מקום... עדיף נחשים שאוכלים עכברים... אבל בכל מקרה נחשים שאוכלים דגים, יש לדוגמא את הבירית... וחרקים אם אני לא טועה קורעים לו זעמן עצים או זעמן ירוק... אני לא בטוח...

salingre

New member
הזעמן עצים ירוק ניזון מחרקים

ממש לא לאורך זמן (הוא מת מאוד מהר בשבי עינין של שבועות)

yaronshkl

New member
באמת?

טוב...... תודה!! ואל איזה נחש כדאי לי ללכת אם אני מתחילה.. כמובן שקראתי מאמרים וכו'... אבל בכל זאת אין לי את הניסיון שיש לכם... יום נעים!

אילון פ

New member
את צריכה להגדיר לנו קצת יותר מה את

מחפשת... הנה כמה קרטריונים שיעזרו לך לבחור: גודל מקסימלי איזה אוכל מחיר מקסימלי יש לך בית פרטי? דירה? את אומרת לנו "אני רוצה לקנות נחש" יש המווווווווון נחשים שמתאימים למתחילים בכל הגדלים ובכל הצבעים... אם תפרטי קצת יותר יהיה לנויותר כל לענות לך...

yaronshkl

New member
תשובה:

שיהיה בינוני. רציתי להאכיל אותו בחרקים. יש לי בית פרטי.

אילון פ

New member
חרקים זה קצת בעייתי אבל יש

בירית שהוא אוכל דגים והוא די קטן אני ממליץ לך על כרכנים או קינגים למרות שהם אוכלים עכברים...

ללוש 15

New member
מזה קשור?

גם אם אתה קונה קינג או כרכן קטן אז הוא צריך וולדות...ומניסיון -גם וולדות קצת קשה להשיג...

שובל09

New member
אם...

הזעמן אצים מגיע מהטבע אז כן, הוא מת מהר.. אבל אם לא אז אין בעיה...

tomdror123

New member
שובל!

יש בקושי התרבויות של נחש זה ולפי מה שאני יודע לא היה עדיין בארץ ריבוי של נחש זה אני יודע שבבית החיות יש את הנחש הזה אבל לא הייתה להם המלטה! דבר שני אם את רוצה נחש עם מסה ויופי וגודל לא מוגזם.... יש פיתון מתכדר שהוא מגיע ל1.5 ויש לו מסה ונחש ממש יפה! (אני מגדל אחד) אם את מחפשת משהו יותר קטן לכי על קינג או כרכן כלשהו גם מומלצים לנחש ראשון!

galvin

New member
המלצה

בכל מקרה, אני אישית חושב שלא ממש משנה עם איזה נחש "מתחילים", כי צריך להשקיע הרבה זמן וללמוד הרבה בהתחלה, כמו עם כל תחביב. אני מאוד לא ממליץ להתחיל דווקא עם בירית (הנחש שאוכל דגים)- הוא נחשב נחש למתחילים כי הוא זול, אבל מאוד מאוד קל להרוג אותו. :0) גם עם הפיתון המתכדר שהוצע לך אני לא ממליץ, כי צריך להתמצא קצת כדי לדעת אם קונים נחש בעייתי או לא. הדרך המעשית יותר להחליט על הראשון תלויה לצערנו באמת בתקציב- ובמקרה הזה הרבה אנשים בוחרים להתחיל עם כרכנים למינהם, ובעיקר כרכן תירס. הוא יפה, לא גדול מדי, לא יקר מדי ובד"כ בכלל לא בעייתי. כמובן שאפשר ללכת על כל סוג- ותלויה מידת ההשקעה. שני דברים אחרונים אליך- אחד- תהיי מודעת לזה שהנחש שלך הולך לאכול עכברים, ותוודאי עם עצמך שאין לך בעיה עם זה. שני- לפני שאת קונה את הנחש- קודם להתאבזר. לארגן טרריום נורמלי, להחליט עם מצע, לקנות אמצעי חימום וכלי מים וכו', ורק אח"כ להביא נחש. לא לחסוך בדברים האלה- כי בסוף תשארי בלי נחש. ובהצלחה. :0)

אני לא ממש מסכים עם זה שאפשר להתחיל

מכל סוג של נחש כי ממילא צריך לקרוא על כל סוג שנבחר הרבה מידע. מידע מקריאה בלבד זה לא ניסיון מעשי שאין לו תחליף. למגדלים מתחילים מומלץ להתחיל ממינים של נחשי מלך, כרכנים ממינים שונים, פיתון מתכדר ויש עוד מספר נחשים. כמו שכבר נאמר בירית זה לא ממש נחש למתחילים גם בגלל שרוב הפרטים מגיעים מהטבע וגם בגלל שזה לא נחש שאפשר להרים ביד. בנוגע לזעמן הירוק אין לי ניסיון אבל ממה שראיתי זה נחש דק וברחן שברגע שמוציאים אותו יש סיכוי גדול שהוא יצליח לברוח.

obb

New member
אני יציע לך..

אני מציע לך להתמקש במשפחת הזעמניים,כמעט כל הזעמנים הם סבבה לנחש ראשון,אם את לא רוצה לקנות ביוקר תחכי חודשים שלוש ויהיו בקיעות ותוכלי לקנות בין מגוון עצום של זעמנים אצל מגדלים בארץ.

yaronshkl

New member
חחח... בלבלתם אותי...

לא משנה. אני יברר על כל הסוגים שהמלצתם לי ואראה איזה הכי נוח לי לגדל מבחינת כל התנאים!! ממש תודה למי שעזר....!!

yaronshkl

New member
תודה גם לך...

אני יחשוב על זה. אני רוצה נחש שלא אוכל עכברים אלא חרקים.

למעלה