על אורה

isaacl

New member
על אורה

היום בשיעור יוגה אמרה המורה שעמידה על הראש מסייעת לראות את האורה. דברים אלה האלו בי את החשד שראיית אורה קשורה ללחץ תוך עייני (הלחץ גובר כמובן בעמידה על הראש, כמובן). האם מישהו שמע, יודע, משער משהו על כך? אני כמובן הייתי חייב להיות רע לב, והצעתי למורה ללכת לרופא עיניים, אבל אני חושד שעצתי היא רצינית. יצחק

בודוקאן

New member
מה זה אורה?

בכל מקרה, לא אוכל לבדוק זאת בחודשים הקרובים, ואולי כבר לעולם לא, שהדיסקים לא יחליקו אחד אחרי השני...

בודוקאן

New member
אם אכן זו הכוונה...

אז לאאורה יש עוד מובנים: זו תחושה מקדימה שאנשים חשים לפעמים לפני התקף אפילפטי או התקף מיגרנה. אולי לזה היא התכוונה?

אוף!

הקדמת אותי בשניות... אכן, אולי הפרשנות היא על אותו בסיס שהוזכר לעיל - מעיין תחושה מקדימה או "ראיית העתיד".

isaacl

New member
כן, כמובן

וכמובן אוסף הצמחים של קסטנדה. אבל חשבתי שאולי גלאוקומה תצטרף לאוסף. לא יכולתי להגיב בשבת.

שי רגב

New member
עמידת ראש

אנחנו עושים עמידות ראש בתחילת כל שיעור (ג'ודו-נינג'יטסו). כחלק מתרגילי פלדנקרייז. עד היום ההילה היחידה שראיתי היא זו של השמש המשתקפת מהחלונות (למה אין ווילונות, לעזאזל??!!!).

Law Ho

New member
נכון

בג'ודו עושים בחימום עמידת ראש. בשביל חימום אקרובטיקה ויציבות של הצוואר בשביל לחזק (או לנפח) את הצוואר עושים גשרים בעיקר או שדוחפים ידיים\מגבת עם הראש. סליחה על הבורות - אבל, מה זה פלדנקרייז?? אגב, לא בריא לעמוד יותר מדיי זמן על הראש - יותר מדיי דם למוח. פעם הייתי עושה סטים של עמידת ראש עם סטופר - דקה, שתי דקות. לא מומלץ ליותר מכמה שניות.

WaveGal

New member
שלושה כיוונים שלוש תשובות

הממממ... הילות... אנרגיות... קריסטלים... אז כמו שבודוקאן כבר ציינה יש המון ספרות בעניין מיגרנות וראיית הילות (לא, הם לא ממש צופים את העתיד. מלבד העובדה שהראש עומד להתפוצץ מכאב וכדאי למצוא מקום שקט וחשוך ולקחת כדור. את המספרים בלוטו זה לא מגלה...). יכול להיות שיש קשר דרך לחץ תוך גולגלתי (וכאן אולי בודוקן תוסיף). (האם עמידת ראש מזרזת או מונעת מיגרנה? מישהו יודע? אבל מיגרנה היא פתולוגית ואנחנו מדברים על מצב בריא (אם כי הפוך על ראשו
). אז ככה, לחץ קל על גלגל העין (אפשר לנסות לבד בבית. בזהירות מאוד.) למשך כ 30 שניות יגרום אצל רוב האנשים להופעה של תבניות בעלות גאומטריה רדיאלית (כשהעין עצומה). התופעה נגרמת מדיסאינהיביציה (הסרת עיכוב סינפטי) של הרישתית (לא מצאתי את הרפרנס והפסקתי לחפש בינתיים. אחפש אם מישהו יבקש). בכל מקרה, כשמפסיקים ללחוץ ומסתכלים על העולם-הילות מופיעות על הגבולות הקונטראסטיים (וזה הגיוני, כי האינהיביציה שהזכרתי אחראית לחידוד הקונטראסט של הגבולות (edge finding). ואם כבר הזכרתי את חידוד הקונטראסט, אותו מנגנון גורם לאשליה של דמות שיורית (והניסוי: התבונן בנקודה אחת על דמות בעלת צבע אחיד למדי (כמו הפרסומת בבאנר כאן למעלה, למשל) במשך כ 30 שניות מבלי להזיז את העיניים והסט המבט למשטח (קיר) לבן מהר ככל האפשר. דמות שיורית מהופכת צבע (אדם יהיה ירוק, לבן יהיה שחור וכחול צהוב וההפך ההפך) תופיעה על הלבן). בכל מקרה, באותה צורה, קיבוע העין לדמות (למשל איש) הניצבת לפני קיר לבן, למשך כ30 שניות והסתת העיניים מעט לצדדים יגרמו להופעת הילה בצבע הפוך לצבעי הדמות. ההסבר יצא קצת מסובך אבל אני מקווה שמספיק ברור. אשמח להבהיר.

chataka

New member
תודה

שהסברת מה זה פעלולים אופטיים שהם לא ראיית הילות.

בודוקאן

New member
אהה, ולסיכום רבותי...

אם תעמוד מספיק זמן על הראש, תחטוף וואחד כאב ראש.

chataka

New member
זה מחשל?

אני הסרתי את כל העכבות הסינופטיות שלי ועכשיו כל פעם שאני מפעילה לחץ קל על גלגל העין אני רואה גיאומטריות רדיקליות המתארות את חוק האחד. או אולי זו קדחת הילולית.

isaacl

New member
מנסיון

אני סובל ממיגרנות די תכופות, וגם עומד על הראש. אין קשר בין השניים. הילות לא ראיתי מעולם. אפילו לא מעל ראשם של צדיקים. אני כנראה באמת ציני ללא תקנה.

בודוקאן

New member
יצחק...

עינין כאב הראש, היה בדיחה (כנראה לא מוצלחת
). ברור שאין קשר, חוץ מאשר כאבים בקרקפת מפצע לחץ בעקבות עמידות ארוכות מידי (למי שלא מוותר וממתין להילה...
)

ana1986

New member
וווואווווו מגניב

כנראה שיש לי לחץ תמידי בעין שמאל כי אני כל הזמן (כשאני משתמש בה) כמו אאוטליין מאוד מודגש מגניב

למעלה