עלתה לי מחשבה עצובה.

Baz Lavan

New member
אהבתי

את העניין עם הנר ובהחלט מסכימה עם מה שאת אומרת לגבי הפחד מהמוות שכן הוא לא ידוע. אהבתי גם את המשפט האחרון שלך, "הפחד הוא מעין פחד מניתוק". אני כל כך מתחברת למשפט הזה, שכן באופן אישי אני לא פוחדת מהמוות, אבל זה עצוב לי כי אני יודעת שזו הפעם האחרונה בא אני אכיר את האדם המסויים הזה בדמות המסויימת הזאת. למשל, אם אבי נפטר, אני לא אכיר אותו באותו גוף, אותו מראה חיצוני, אותו שם, אולי אפילו כבר לא בתור אבי יותר... אני חושבת שזה מה שכל כך עצוב במוות. הפרידה מהנשמה אינה סופית, אך הפרידה מהגוף הגשמי כפי שאנו מכירים אותו היא כן סופית.

גברת, כולם מפחדים מהמות...

איך אפשר בכלל להגיע לרעיון דימיוני שכזה...? אני לא מבין למה בני האדם חייבים להאמין במשהו בצורה עיורת בשביל למצוא משמעות לחיים, אף על פי שזה קשה יותר לחיות בלי אמונה ומשמעות מיסטית לחיים, אני מעדיף את המציאות.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifכל אדם והמציאות שלו.

כל אדם חי וסובל בבועה הזמנית והמוגבלת שלו שהוא חושב למציאות. מיסטיקה והשאיפה לדרך רוחנית זוהי אמונה שקיימת גם מציאות אחרת שהיא מעל ומעבר לזמן והעולם הפיזי הזה. זהו עולם שכולו טוב. להגיע ולהתמזג עם המציאות האולטימטיבית הזאת בעודך בגוף פיזי, להפסיק אחת ולתמיד את הסבל הכרוך בקיום הגשמי, בשרשרת גלגולים אין סופיים, להגיע לגאולה נפשית, נירוונה - האם יכולה להיות מטרה נעלה יותר בחיים?

אנטוליו

New member
אני מסכים איתך

שיש מציאות אחת, ויש מי שמתכחש לה (מי לא?). אז אולי אתה יודע מהי?

רותי 11

New member
שימי שפירא - לכל אחד יש את המציאות שלו

ובמה שאתה מאמין זאת המציאות שלך והיא סובייקטיבית לך.

Bartal j

New member
אני מבינה את הרגשתך

כשאני גיליתי את מעשי בגלגול הקודם בחיי הקדומים או מה שזה לא יהיה הייתי ממש עצובה לדעת זאת אבל אני מעדיפה שלא לדבר על כך מה שהיה היה ואין ביכולתי לשנות את העבר אחר כך הבנתי שזאת לא הייתה אני שעשתה את מה שעשתה זה אולי חלק ממני אבל יש לי עוד הרבה חלקים שהם חלק מהאישיות שלי הנוכחית דברים שלמדתי היא עשתה את הבחירות שלה וטעתה אני לא אמורה לחזור על טעותיה מטרתי לתקן אותם! ולכן אני מקפידה לומר היא ולא אני כי היא זה לא אני היא רק חלק ממני והיא חיה את חייה עכשיו תורי

למעלה