עלפים

Dana Benme

New member
עלפים

רציתי לדעת אם יש פה למישהו חומר על העלפים? אני קראתי קצת ספרים מהסדרה של רומח הדרקון ואני בשאיפה לקרוא את כולם- ואני מאוהבת ביצורים האלה- בכל ספר אגדות הם מתוארים בתור יצורים מסתוריים יפים ומענינם- ואני מתה לדעת עוד קצת עליהם- למי שיש על מה לדבר מוזמן לכתוב לי: [email protected] ICQ: 270314

SaberTooth

New member
יש הרבה חומר עליהם בספרים.

אי אפשר פשוט לשפוך לך את כל החומר על העלפים כי זה הרבה חומר. אם את רוצה לדעת משהו ספציפי על העלפים של הרומח, נשמח לעזור לך.

Magma99

New member
אלפים אפלים הכי שווים

ע"ע דריזט האלף האפל ודלאמאר ארג'נט

SaberTooth

New member
היה עוד עלף אפל...

הוא היה שר הדרקונים הלבנים, מישהו זוכר איך קוראים לו

כמה זה קצת?

כי אם קראת את כל הספרים של העלילה הראשית (לפחות עד האגדות או דרקונים של להבת קיץ), אני חושב שדי תאהבי את הטרילוגיה "אומות האלפים". לא קראתי אותה, אבל הבנתי שהיא די טובה, ונראה לי שהיא די תספק את הסקרנות שלך בקשר לאלפים.

Dana Benme

New member
בנתיים קראתי את

רשומות רומח הדרקון, ושישית המפגשים פלדה ואבן והשבועה והמידה (הספרים היחידים שיש לי בבית) ואני בשאיפה לקרוא את כולם למרות שבתכלס אין לי מושג איזה ספרים יש עוד אז אולי אתם יודעים על איזה אתר עם מידע מדיוק ותקצירים על הספרים? ובקשר לשאלתי על האלפים- דיברתי על אלפים רק בספרי רומח הדרקון... -דנה-

SaberTooth

New member
ושוב אני אומר...

יש הרבה הרבה חומר על העלפים בספרים. אם את רוצה לדעת משהו ספציפי בנוגע לעלפים, נשמח לעזור לך.

תסיימי לקרוא

את כל הסידרה *המקורית*, לפחות עד אגדות (שמישהו יכתוב את הסדר של האגדות, כי אני לא זוכר). ובקשר לספרים, יש כאן מאמר לא רע שמסכם את רוב הסדרות המשמעותיות ברומח (אל תתעלפי, אבל יש יותר מ- 120 ספרים). הוא לא מדבר על הסדרות של הסופרים המקוריים, אבל את בטח מכירה אותן (ואם לא, נכיר לך אותן), ומאז כנראה יצאו עוד כמה ספרים, שמן הסתם לא מוזכרים במאמר.

FiRePOweR

New member
ובקיצור על עלפים

ניקח הקבלה משר הטבעות - העלפים מסילברנסטי יותר דומים ( אני שוכח שמות או מקומות אז ..) לעלפים שהופיעו ראשונים בחבורת הטבעת איפה שכולם נפגשו . הם גרים מבנינים ולא מעצים והבנין הגדול ביותר שלהם או משכנו של speaker or the stars , כלומר את כול הבלאגן עושים לאור הכוכבים . העלפים מקואלנסט- יותר דומים לעלפית הזאת שפוגשים ביער , הם מעריצים יותר את העצים ולכן בנו את רוב הבתים שלהם מעצים חיים , הדובר נקרא the speaker of the sun ומכאן הקבלה שפשוט הם בדרך כלל יותר נחמדים לגזעים אחרים ( נו איך קראו למקום שהם בנו יחד עם הגמדים ) . הם נפרדו מאומת הסלברנסי כאשר קית-קנאן החליט שדרך החיים של אחיו התאום לא לרוחו( או משהוא כזה) . עלפי הקוגנסטי - brother kagonstie ( ככה הוא נקרא באמת) החליט לפני אלפי שנים שעלפי הבית כמו שכינה אותם מתחילים להיות יותר דומים לבני אדם ולכן בעזרתו של דרקון כסוף שהביא לו PUSH החליט לפרוש מאומת סילברנסטי ( שמתם לב כולם עוזבים אותם :) ) ולהתחיל לחיות בתוך היערות לפי האמונה שלהם לא מבויתים . לצערי כל התורה של BROTHER לא כל כך עזרה כי הם מופעים בהרסה ספרים שנכנסו לכל מיני מקומות ובעיקר ל קואלנס שם אפילו אחת מהן התחתנה עם קית קנאן . עלפי dragonesti - עלפי הים, לא הרבה ידוע עליהם , הם עחולים די גבוהים מעלף רגיל ויכולים לנשום באוויר וגם במים בלי בעיה . חלק מהם יכול להיות שבט קיבל כוחות קסם ויכול להפוך לדולפינים . ישנם גם ה Drigonest שזה גזע אחר שלהם . ישנם כמה איזכורים לעוד כמה סוגים של עלפים בכמה ספרים אז ה DARK ELF - הם עלפים שפשוט האומות החליטו לנדות ושום דבר אחר לדוגמא מצוינת זה דאלאמר שפשוט המסכן רצה לעשות קסם שחור ולא נתנו לו , המסכן . אז אין שום הקבלה בין העלפים של Forgotten reals שהם ה Dark elves ה"אמיתיים" (דריזט המלך !) עלול להכיל ספוילר ( אבל אני בטוח שמי שלא קורא אנגלית לא יקרא אליהם) בספר של thakisis - מוזכרים עלפים ש KINGPRIEST שעבד מתחת לאישתר ששם הם כורים לו אבנים יקרות לטקס שבגללו הי ה catclysm . אחזור עליהם עוד שניה . בספר על riverwind מוזכרים עוד סוג של עלפים שחיים בתוך האדמה והם נקראים elves of Hest ( עוד חברה שברחו מסילברנסטי) ובם בכלל לא דומים ל darkelf של סלבטורה !!!! . אז שני הסוגים האחרונים יכולים להיות מאותו סוג ( הם היו הרבה זמן מתחת לאדמה , אלפי שנים) כי מוזכר שיש שלושה ערים שלהם . לגבי כל טעויות כתיב בבקשה לסלוח עברית קשה שפה ( או משהוא כזה ) . אם יש מה להוסיף אז בבקשה .

SaberTooth

New member
לא מדוייק.

קודם כל, עלפים על כל גזעיהם מעריצים את הטבע. עלפי הסילבנסטי שינו את הטבע ועיצבו אותו מחדש כדי שיתאים יותר לסגנון העלפי וכדי שיתאים יותר למגורים. לעומתם, עלפי הקלינסטי מתמזגים עם הטבע, הם לא פוגעים בו ולא משנים אותו או מעצבים אותו מחדש, הם חיים בהרמוניה עם הטבע. תקנו אותי אם אני טועה, אבל בהתחלה חיו כל העלפים ביערות בשבט אחד, שבט שנודע מאוחר יותר כגזע הקגונסטי. בהנהגת עלף בשם סילבנוש (לגמרי לא בטוח בשם), יצאה קבוצת עלפים מזרחה והקימה ממלכה חדשה, ממלכה שנודעה מאוחר יותר בשם ממלכה סילבנסטי. בזמן מלחמת טבח השערים, יצאה קבוצת פליטים מסילבנסטי בהנהגת נסיך סילבנסטי, קית'-קנאן, והקימה ממלכה חדשה - ממלכת קלינסטי.
שחר האביב בקשר לעלפי הים. הדרגונסטי והדימרנסטי הם אותו גזע. פעם היה רק שבט הדימרנסטי (עלפי השירטונים), עקב סיכסוך חברתי נפרדה קבוצה משבט הדימרנסטי והשתקעה לה בחורבות העיר איסטר הטבועה. קבוצה זו נודעה יותר מאוחר כשבע הדרגונסטי. אני די בטוח שהם לא יכולים לנשים ביבשה ושכולם יכולים להפוך עצמם לדולפינים. להמשך פירוט, ניתן לקרוא מאמר במילון המונחים של הפורום על העלפים.

Moondust

New member
הדימרנסטי הופכים../images/Emo41.gif

ללוטרות ים, לא לדולפינים. זה סילבנוש או סילבנוס? תקנו אותי אם אני טועה, אבל נדמה לי שלקית'-קאנאן היה אח תאום בשם סיתאס (קית'-קאנאן היה התאום הקטן?) והייתה איזו נבואה שאמרה ששניהם יהיו מלכים או משהו... אתם חושבים שלמילה "נסטי" יש משמעות כלשהי באלפית? כלומר, הצליל הזה חוזר על עצמו על הזמן באומות האלפים השונות, אז צריכה להיות לו חשיבות. נדמה לי שמוזכר שפירוש השם "קלינסטי" הוא "אומה חופשית", מכאן ש"נסטי" זה בעצם אומה. זה יכול להיות הגיוני: קלינסטי - אומה חופשית. סילבנסטי - האומה של סילבנוס. קגונסטי - האומה של קגנוס (לא היה אלף כזה?) דרגונסטי ודימרנסטי... אין שמץ של מושג איזה פירוש יכול להיות לזה.

FiRePOweR

New member
אז תיקון לתיקון

עלול להיות איזה
. הקוגנסטי בתור אומה הוקמו כבר שסילנוס היה בשלטון בסילבנסטי ומשם בגלל ה PUSH שקיבל מהדרקון הכסוף החליטו לעזוב יחד עם כמה חמולות ולחיות לבד ביער ( בהתחלה אפילו מצוין קרב בין kagonisti לבין לוחם של אחת מהמשפחות הגדולות אני חושב של המשפחה שאחראית להגן על סילברנסטי . כל זה לפי lost histories- volume one הדרגונסטי יכולים לנשום מעל פני המים ויש להם גם ערים עם חמצן מתחת לפני המים . ספוילר עצבני !!!!! הם תוקפים את סילברנסטי 500 שנה בערך אחרי הקמת קואלניסט עוד לפני מלחמת הרומח הראשונה ושם הם תוקפים יחד עם הdirgonesti מעל פני הקרקע .

Moondust

New member
האלפים מהספר על טקיזיס../images/Emo41.gif

הם לא אותם אלפים מהספר על מי-נהר. האלפים ממלכת האופל נכחדו אחרי החורבן. נדמה לי. אלפי ה LUCANESTI. ה Hesti הם אלפים שהיו פעם בסילבנסטי. איזה אחד בשם הסטאנטפלאס (בקיצור, הסט ^_^) נידון למוות בגלל משהו, והחבר'ה שלו שיחררו אותו וברחו מתחת לאדמה מהצבא שרדף אחריהם. הם בנו שלוש ערים תת קרקעיות - וארטום, עיר הכספית, ארבנסטי, עיר הזהב, ועוד עיר אחת שאני לא זוכרת. ובגלל שהם חיו באיזור תת קרקעי מורעל, הם החלו להזדקן באיטיות. הילדים שלהם לא מסוגלים להתבגר ונעשים עקרים. ~_~. כמו די-אן המעצבנת הזו.

למעלה