עלילות יום הלימודים

tailka

New member
עלילות יום הלימודים

יש משהי בלימודים שאני ממש ממש אוהבת אני מסתכלת עליה ורואה את האימא שרציתי עם היד המושלמת זאת שמקשיבה לי תמיד והיום היא שמה לי גבול ומתוקף היותי אני קשה לי עם גבולות , היא אמרה לי שזה לא הגיוני שכל דבר יזכיר לי את אימשלי (שיעור על מפרקים מזכיר לי פרקינסון.. וכו') זה לא הגיוני שכל התקף חרדה יגרר לזה שיגמר לי האויר היא אמרה שאני מוצאת בבנות בלימודים את קבוצת התמיכה שלי , והאמת שזה גם נכון יש לנו אוירה מאוד תומכת בכיתה אבל הדבר הכי קשה שהיא אמרה לי זה שבשלב מסויים החברה לא תוכל להכיל אותי בצורה כזו ושלב הזה עוד מקבלים אותי אבל זה לא ימשיך לנצח ... וזה גם נכון , מי רוצה להיות עם בנאדם שרע לו כל הזמן? ואתם אולי תגידו שאני קשה עם עצמי אבל אני מרגישה כמו משהי שרע לה כל הזמן ואני כל הזמן צריכה להתנצל איפלו שאני שואלת שאלות הגיוניות אז אני מנסה להחזיר לבנות כל הזמן אני עוזרת להם בכל מה שאני יכולה צילומים .. לא יודעת כל מה שהם מבקשות ואני יכולה לתת אני נותנת ועוד כמה דברים האמת שאם משהי אחרת הייתה אומרת את זה הייתי ממש נעלבת אבל בגלל שזאת היא וגם בגלל שהיה לי איזשהו קול פנימי שאמר לי שהגזמתי אז שמתי שהיא אמרה לי את האמת שלה וזאת למרות שהיה לי ממש קשה לשמוע את האמת שלה אך למרות זאת אני חושבת שהרבה יותר מאישה \ ילדה שאיבדה את אימשלה , אבל אני לא ממש מצליחה להוציא את זה החוצה כאילו איך שהוא יוצא שאני מדברת מלא עליי ועל מה שכואב לי ... וכאילו מצד אני מרגישה מאוד נוח ומצד שני זה מרגיש לי שאנשים לא אומרים לי להפסיק כי הם מרחמים עליי וכאילו מצד אחד בא לי להגיד על הזין שלי באתי ללמוד וכל מה שקורה ביומיים האילו בשנתיים האילו זה הלימודים שלי ... אבל מצד שני ממש בא לי להתחיל לחיות חיי חברה שהם לא משהו שקשור בעבודה כל החיים שלי סובבים סביב העבודה באמת שאני ממש אוהבת את העבודה שלי קיצר קצת מבולבלת רציתי להגיד עוד מלא דברים והכל מתבלבל לי בראש

Russet

New member
פשוט תוציאי הכל,

אין לי מושג איך הייתי מתנהגת לו איבדתי את אמא שלי שמאוד יקרה לליבי אבל אני מתארת לעצמי שהייתי שבר כלי ממש, אין ברירה, זו תק' שחייבים לעבור כדי להתחזק ולהיבנות. בינתיים אם את צריכה אוזן קשבת את יותר ממוזמנת לפנות במסרים, אבל תמיד תזכרי בלי שום קשר, יבוא יום ותהיי לאדם שנעים מאוד להיות איתו וכיף לשוחח איתו וזה רק זמני כרגע כי את באבל ומותר לך ורצוי להתאבל במקום להדחיק.

יקירתי ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

את עוברת בחייך תקופה לא קלה, לאבד אמא זה אחד הדברים הכי קשים שאפשר לעבור, במיוחד שזה היה אחרי תקופה קשה של המחלה שלה. אני חושבת שאולי שווה לך ברצינות ללכת לפסיכולוג, ששם זה יהיה המקום לפרוק מהלב וככה לא תסתמכי רק על הבנות מהלימודים. יש הרבה במה שאותה חברה כנה ואמיתית אמרה לך-בסופו של דבר זה ירחיק את הבנות, כי הן לא קבוצת תמיכה, הן קבוצת לימודים ונכון את תורמת להן המון גם אבל התפקיד שלהן זה לא רק לייעץ ולהכיל אותך, אלא גם ללמוד לצידך. את בעצמך כתבת שאת משליכה המון על הלימודים, הכוונה ב"השלכה" היא במקום לקחת את הדברים כפי שהם, את משייכת את מה שאת לומדת לחיים שלך. שזה תהליך שעוברים המון במיוחד בלימודי חינוך וכשלומדים פסיכולוגיה, אבל תנסי כמה שיותר להפריד בין הלימודים כפי שהם נטו ותקופה הלא קלה שאת עוברת. אני יודעת שכתבתי קצת מילים קשות ואולי לא נעימות, אבל זה באמת מאכפתיות ורצון לעזור
.

לנושנוש

New member
ואני אומרת, על תתרגשי!../images/Emo8.gif

לתמוך במישהו בתקופה קשה זה הרבה פעמים ג'וב מכובד עם סיפוק בצידו....... להרגיש שזקוקים לך, שפונים אליך. על תגידי את זה לחברה הזאת רק הורידי טיפה את המינון. שלא תרגיש כאילו את תלויה בה לגמרה. ליפעמים זה קצת מעיק כשבן אדם מזכיר בהקשר לכל דבר בן אדם מסוים(אימך). אז אפשר להזכר וחלק מהפעמים לשמור לעצמך. מכתיבה פה רואים שאת שופכת כל מה שעובר בראש שלך או הרבה מזה. בפורום לא אכפת לי בהחלט...בחיים אמיתיים זאת עלולה להיות מעמסת יתר על אנשים שסובבים אותך. אז רק לצמצם טיפה כי נישמע שאנשים דווקא כן מקבלים אותך עם הכאב שלך. לפני כמה שנים גם אני הרגשתי כמוך....שתמיד רע לי, שאני כל הזמן מתבכיינת לאנשים...... ליפעמים גם הייום אני מרגישה ככה. פשוט לא לתרגש מזה. להגיד: "זה מה יש עכשיו" וזהו. מי שיתרחק, יתרחק. שמעתי על קונספט "חדש". אנשים שיודעים לתמוך כשאתה עצוב ואין להם מושג ירוק איך להיות חבר שלך כשאתה שמח.
אפשר לפחד מהרבה דברים... נראה שכל מיקרה לגופו וכל דבר בעיתו. אני ערספואטית היום...............

tailka

New member
היום..

הייתי מודעת לעצמי , ממש התאמצתי לאסוף את עצמי , וזה היה ממש מאמץ ... אבל בשיעור פסיכלוגיה היום דיברנו על אשמה וכמה בנות הביאו חוויות משלהם ואחת סיפרה על הפלה שהיא הייתה צריכה לעבור לא מזמן , וזה קטע כי היא ניתפסת כבחורה מאוד מאוד מאופקת וכמובן התיחסנו לדוגמא שלה ואני הבטחתי לעצמי שאני אוספת אותי ומשתדלת לא להתפרק ליותר מידי גורמים פשוט נשכתי את האצבעות כל כך חזק כדי לא לבכות ואחרי השיעור לא יכולתי .. יש לנו שיעור מחשבים שגם ככה לא מועיל יותר מידי אז פשוט רציתי לחתוך ואותה אחת אמרה לי אם זאת (מה שהלך בשיעור) הסיבה אז תשארי ואני לא תלמידה טובה חננה אמתית ... וכאילו עוד כל מיני קטעים שהיא פשוט הסתכלה מהצד ואני חשבתי על כל התנהגות שלה והגעתי למסקנה שאולי צריך באמת לקחת איזה חצי צעד אחורה להוריד מינונים אני לא יודעת למה .... אבל למרות שהיא צודקת יש בי איזשהו כעס עליה היום היה לנו שיעור ספרות מרדים ... והיא ליטפה את זאת שיושבת לידי ... וזאת התנהגות כל כך ילדותית ואני כל כך מתביישת בשורה הזאת אבל זה תיסכל אותי , תיסכל אותי מפשט העל שלה אולי זה לא המקום הנכון בשבילך ... כאילו לא יודעת למה יש לי כזה רצון לקחת חצי צעד מאנשים שיודעים הכל כל כך טוב אז אולי גם לתת לכעס טיפלה לשקוע

אולי הלימודים זה יותר מידי עבורך?

אולי שווה לקחת סמסטר הפסקה, ולהתחיל מחדש בשנה הבאה? נראה שאת מאוד משליכה את הלימודים ומה שאת לומדת שם על החיים שלך ובמקום להנות מהלמידה היא כואבת כל כך, וזה לא בריא לך. זה צעד לא קל, אבל לדעתי זה יועיל לך.

tailka

New member
...

א. אי אפשר לקחת סימסטר הפסקה כי אני אצטרך להשלים אותו בעוד שנתיים (הקורס שלי נפתח רק פעם בשנתיים ...) היום בפגישה עם העוסית דיברנו על מחירים שאנשים משלמים על מי שהם - אנשים שמסתירים רגשות , אנשים שמאוד גלויים עם הרגשות שלהם ואני כנראה לא מהאנשים הפלקטיים האילו שיכולים להסתיר את הרגשות שלהם.. וכמו שאנשים שמסתירים רגשות משלמים מחיר גם אני אשלם איזשהו מחיר על מי שאני (ביחד עם זה שאולי אני אצטרך ללמוד איכשהו לווסת את הרגשנות ) ואת יודעת מה - המשבר הזה בלימודים גורם להבין כמה עשיתי את הבחירה הנכונה , הלימודיםשלי הם אולי לא תמיד הדבר הכי מהנה בעולם אבל הם מאתגרים אותי ויש משהו שהבנתי על החרדות שלי בלילה - אם אני הולכת בלילה ברחוב ותופסת כזה התקף אסור לי לעצור כי אז אני אפול , אבל אם אני אמשיך ללכת ההתקף יעבור .. וזה עבד אז זה משבר לפעמים אפילו משבר קשה אבל נראה לי שלמרות הבאסה שלי מעצמי .. ומלקות שאני נותנת לעצמי... אתם באמת צודקים יש מצב טוב שאני אתחזק בסוף מכל הסיפור הזה

למעלה