"עלייה בהדתה"

Astroo

New member
אבל הוא גדל בבית וראה את הוריו מדי יום

לעומת זאת, אנשים כמו פושקין לא הלכו לבית ספר יסודי אלא למדו בבית עם מורים פרטיים.
זה ההיפך הגמור מפנימיה.

מה פתאום?

"Алекса́ндр Серге́евич Пу́шкин (26 мая [6 июня] 1799 (...) Шесть лет Пушкин провёл в Царскосельском лицее, открытом 19 октября 1811 года".

מגיל 12 הוא לומד בתנאי פנימייה!

Astroo

New member
גיל 12 זה כיתה ז' ( חטיבת ביניים)

ביסודי הוא לא למד כלל, כמו רוב האצולה דאז.

lEchoesl

New member
אז מה בני האצולה עשו במקום ללכת ליסודי ואיך הם בדיוק קיבלו

ידע אם הם הלכו ללמוד רק בגיל חטיבת ביניים?

beatman

Member
מוזר, אני מאוד מאושר כאשר אני מבלה עם האחיינים שלי

להיות צמוד לילדים ולמלא את כל צרכיהם 24/7

זה שונה לגמרי. נראה אותך מבלה עם הילדים מהרגע שאתה מקיץ משינה בבוקר ועד הרגע שאתה יוצא מהבית לעבודה ומהרגע שאתה חוזר מהעבודה עד שאתה נרדם מעייפות בלילה, ובימים שאתה לא עובד אתה מבלה איתם יום שלם. בלי הפסקה, כל הזמן.

beatman

Member
כשיש ילדים, הרבה מתפנה לטובתם

וגם ניתן לקחת אותם לכל מיני מקומות, כאשר הם גדלים מעט.

Astroo

New member
במשפחה עם שני הורים וסבתות זה לא בעיה

אני הולך פעמיים בשבוע לחדר כושר ואשתי נמצאת עם הילדים בערב. גם אשתי הולכת פעמיים בשבוע לחוגי ספורט למיניהם, ואז אני נמצא עם הילדים. בסופ"ש לפעמים הילדים אצל סבא וסבתא.

beatman

Member

lEchoesl

New member
מה זה את כול צרכיהם? לדעתי זאת מחשבה לקויה. אתה רואה בטיפול

בילדים כמחוייבות ולא כתהליך מסקרן. טיפול בילדים לא חייב להיות בגדר השתעבוד. גם ויתור על תחומי העניין שלך, לא קשור בילדים אלא בניהול זמן לא נכון. אתה יכול לשלב גם את החינוך שלהם עם תחומי העניין שלך. למשל, אם אתה אוהב להרכיב פזאלים ויש לך ילדים, למה שלא תעשו את זה ביחד?
חוץ מזה, מי שמתייחס לילד שלו כמו אל מישהו שמחריב את חייב או לא יודעת גוזל את זמנו, סוג של מחשבה: --אוי לא! שוב אני חייב להוציא אותו מהגן, להכין לו ארוחה איזה באסה.-- שלא יתפלא שאת כול תוכנית החיסכון שלו הוא יוציא על פסיכולוגים כשיתבגר, בגלל שההורים שלו ראו בו מישהו שמגביל את חייהם [שזה שקר עצמי נוח].

lEchoesl

New member
אז כול המשפחות המלאות ששולחות ילדים לפנימייה בהכרח רוצות

להיפטר מהם? גם שני הורים יכולים לא להסתדר אם למשל הם עובדים שניהם במשמרות נניח באיזה מפעל, זה היה [ואולי יש] מאוד נפוץ בקרב עולים חדשים. המפעל עובד איך שנוח לו ולא לך. אז נניח שלשני ההורים יש שבוע משמרת לילה ושבוע משמרת בוקר בחודש [שבועיים בחודש שהם קמים מאוד מוקדם לפני שהגנים ובתי ספר נפתחים, או לא קמים אחרי משמרת לילה]. מה לדעתך אנשים כאלה היו אמורים לעשות? להפקיר את הילד שלהם בבית או לחכות עד שמישהו ידרוס אותו?

אני כבר לא מדבר על כך שהילדים הללו...

כעבור מספר שנים הולכים לפנימייה אחת גדולה הנקראת צה"ל
בעיני, אין שום בעיה לשלוח בן טיפש-עשרה לפנימייה, בין אם מדובר בשיקולי נוחות או בשיקולי חינוך. באנגליה מרבית בני האצולה היו מגיעים לפנימיות כמו איטון קולג'

lEchoesl

New member
שמע, דווקא פה אני מסכימה עם אסטרו. לצבא הולכים בגיל מבוגר

כשיש לך רשת יחסים בנויה עם ההורים שלך. לשלוח ילד בגיל צעיר ואפילו בגיל ההתבגרות, זה בוודאות פוגע ביחסים כי יש ריחוק ופחות שיחות וכאלה, בקיצור לדעתי זה פוגע בחמימות הקשר. חוץ מזה, צריך לעשות הכול בשביל שהילד כן יגדל בבית לדעתי, ככה אתה יכול לשים קונטרול. למשל, לדעת עם מי הילדים שלך מסתובבים ומה הם עושים בשעות הפנאי, וכן זה חשוב! בפנימייה ההורה לא יודע מה הילד שלו עושה ועם מי. אבל אם אין ברירה, אז עדיף שיהיה בפנימייה מאשר שיהיה מופקר בבית.

שליטה זו אשלייה

גם כשהילד חי תחת אותה קורת גג, החל מגיל מסוים, להורים כמעט ואין אפשרות לדעת מה הוא עושה בזמנו הפנוי. יצא לי לעבוד עם עמותה שמטפלת בהורים לנרקומנים. שמעתי המון סיפורים על ילדים ממשפחות טובות שהוריהם כלל לא הבינו למה הילד ישן עד מאוחר, עצבני כל הזמן, יש לו עיניים אדומות וכן הלאה.

עבדתי בעצמי הרבה זמן והכרתי הרבה אנשים שעבדו

במתכונת של 12 שעות, שבוע יום שבוע לילה, שישי רשמית עד שתיים אבל כמעט תמיד נשארים עד מאוחר, ולעיתים קרובות מזעיקים גם בשבת. ז"א שלרוב עובדים 12 שעות כל יום, עם יום חופש אחד, בערך שליל עד חצי מהזמן בלי ימי חופש בכלל. אבל אנשים בעצמם רצו לקחת כמה שיותר שעות ועוד נלחמו על שעות נוספות או שבתות (!200%) כדי לעשות כמה שיותר כסף. אלה היו בעלי משפחות עם ילדים, אני הייתי מהצעירים הבודדים שם. לי יצאו שם מוניטין גרועים של עצלן, כי לא רציתי לבלות את החיים בעבודה.

lEchoesl

New member
אז לא הייתה לך משפחה
היית צעיר. נו ואיך הם הסתדרו עם

הילדים? חוץ מזה אין לך מושג מה עשה בן הזוג שלהם. יש מצב שהם היחידים שעבדו במשפחה במתכונת כזאת או בכלל ולשני היה זמן לטפל בילדים. איפה זה היה?

למעלה