גם אני למדתי במסגרות דתיות
כשהגענו לארץ - שכרנו דירה בפרדס כץ (בני ברק). למדתי בבית סדר יסודי ממלכתי-דתי. אחר כך "סידרו" לי לקפוץ כיתה - ועברתי לישיבה התיכונית בכפר גנים בפתח תקווה, שם הייתי כחצי שנה.
אחר כך עברנו לפרדס חנה, שבה "הברזתי" מהתיכון (ה"חקלאי") היחיד שהיה שם והלכתי ללמוד במדרשיית נועם, ששם הייתי ה"רוסי" הראשון. הייתי היחיד בכל המדרשייה, שאישרו לו לא לגור בפנימייה - כנראה, רצו מאוד להתתחיל לשלב יוצאי בריה"מ, וויתרו להם על תנאי הפנימייה. אח"כ היו עוד כמה "רוסים", אבל לא הרבה.
את למודי התוא הראשון שלי עשיתי ב"מכון לב" בירושלים - מכללה דתית, שגם שם היתה תכנית "רוסית" מתקדמת (כבר יותר "מסודרת" ובאמת מעודדת "הדתה") - אני אמנם לא השתייכתי אליה, כי הייתי כבר די ישראלי, בוגר תיכון ישראלי.
במשל כל התקופה הזאת הייתי "קצת" דתי אולי במשך שנה, שנה וחצי - במכון לב באמת התקרבתי קצת לדת. אבל היום אני רואה את התקופה ההיא יותר כחוויה חברתית-קהילתית ולא דתית. אני הכרתי היטב את עולם היהדות, ועדיין רואה בו עולם תרבותי וחברתי עשיר ומגוון, שהרבה ממנו (במיוחד הלמדנות, המורשת החברתית, הקהילתיות) רלוונטי מאוד לימינו. אבל את החלק הדתי אני לא מקבל, הוא פשוט לא מדבר אלי, ואני מצטער שדווקא הפן הדתי "נחשב" יותר במסורת היהודית.
ההורים שלי די "זרמו" עם המסגרות האלה. כמובן, היו להם חששות (ובצדק, במיוחד בתקופות של ה"התקרבות" שלי לדת), שאני אצלול עמוק מדי לעולם הדתי ולא אקבל השכלה ראויה (זהו הרי החשש הגדול ביותר של הואי יהודים

) - אבל כשהם ראו שבפן ההשכלתי כל המסגרות הן טובות (גם המדרשייה וגם מכון לב אכן סיפקו השכלה כללית ראויה ביותר, ברמה גבוהה מאוד), הם קצת "נרגעו".