"עלייה בהדתה"

Astroo

New member
זה רק מוכיח עד כמה העליה היתה טראומטית

עבור חלק מההורים, שהם ממש איבדו את הצפון. הרי בבריה"מ מעולם לא היו מסכימים לשלוח את ילדיהם לפנימייה, יוקרתית ככל שתהיה.

beatman

Member
אני זוכר שנתקלתי בכל מיני ילדים שנשלחו לפנימייה

ברוסית קראו לזה "אינטרנט", ומשום מה חשבתי שזה איזה מוסד סגור לילדים בעייתים, לא הבנתי מאיזו סיבה שולחים ילד למקום שממש חיים בו ללא יציאות הביתה.

RubberSoul92

New member
הכתבה הזו מעט מעוותת

אני מכירה מספיק משפחות שעלו לפה ולמרות כל הקשיים לא מסרו את ילדיהם לפנימיות. מי שנשלח לפנימיות בדרך כלל הגיע ממשפחות שמלכתחילה היו בהן בעייתיות או מבחינה כלכלית או מבחינת הדנמיקה המשפחתית, לרוב זה היה השילוב של שניהם. גם ההורים שלי עבדו רוב היום, אבל עובדה - מעולם לא נשקלה ההחלטה לשלוח אותי או את אחותי לפנימיה דתית או חילונית.

יש פנימיות ויש פנימיות

היו כמה וכמה מוסדות חינוך דתיים שיועדו ליוצאי בריה"מ ומיצבו את עצמם כפנימיות איכותיות ("שובו", "לציון ברינה", "בת ציון" ועוד). אני למדתי בבי"ס "לציון ברינה" שבאותה תקופה פעל בשכ' בית וגן הירושלמית. היינו 7 ילדים בכיתה, כולנו ממשפחות נורמטיביות.

בשורה התחתונה, רמת הלימודים הייתה טובה, בחופשות היינו יוצאים לטיולים וכו' וכו'. עם חבריי לספסל הלימודים אני בקשר עד עצם היום הזה.

RubberSoul92

New member
ממה שידוע לי, כל הפנימיות שציינת היו גטו רוסי

יאנה דיברה על פנימיות מעורבות. בנוסף, אני בספק שבת ציון שובו וכדומה, הן בגדר הגדרה של פנימיה. פנימיה זה מוסד סגור שחוזרים ממנו לסופי שבוע, אם אינני טועה מהפנימיות שציינת אתה חוזרים כל יום הביתה, אז האם ניתן לקרוא להן פנימיות?

Astroo

New member
אתה לא כועס על ההורים שלך שעשו לך את זה?

לדעתי, לשלוח ילד לפנימייה זה גובל בנטישה

בגיל 15? למה?

גיל טיפש עשרה זה זמן אידיאלי לנסוע כמה שיותר רחוק מההורים שמציקים לך

lEchoesl

New member
למה זה גובל בנטישה? מה שחשוב זה להבין את הסיבה. אז וואלה יש

הורים [אם אפשר לקרוא להם ככה] ששולחים ילדים לפנימייה, כי הם מרגיזים אותם או עוד אלף סיבות של חוסר אחריות של ההורים.
ההורים שבכתבה שלחו ילדים מחוסר ברירה. הם היו צריכים לעבוד מסביב לשעון ולא היה להם זמן לילדים. מי היה דואג להם? נניח מי היה פוגש אותם אחרי בית ספר אם הם קטנים? מכין להם אוכל או מחמם? יש גם מלא ילדים קטנים שמפחדים להישאר לבד בבית. האם לדעתך הילד היה יותר מפסוט אם היה נשאר לבד בבית בין ארבע קירות, בלי אוכל או עם סכנה שמישהו ידרוס אותו בטעות כשיחצה את הכביש? ההורים האלה עשו מעשה אחראי בחרו בפנימייה מתוך דאגה נטו ולא מתוך רצון להיפטר מהם.

Astroo

New member
יש מקרים חריגים

למשל, כשמדובר במשפחה חד הורית וההורה היחיד עובד עד מאוחר או מרבה בנסיעות לחו"ל. אבל המשפחה עם שני הורים אין שום הצדקה לכך. אלא אם מדובר בילד עם בעיות התנהגות קשות, שמקשה על האחים שלו.

יאסא (התיכון הישראלי למדעים ולאמנויות) היא גם פנימייה

הורים מבוססים ביותר שולחים לשם את ילדיהם ומשלמים עליהם הון תועפות.

Astroo

New member
השם לא מוכר לי

ייתכן שמדובר בהורים עשירים אבל גרושים או חד הוריים. יש גם כאלה. אני לא רואה שום הצדקה אחרת לשלוח ילד בריא לפנימיה.

Astroo

New member
למה? כדי להיפטר מהם?

בי"ס יוקרתי לא חייב להיות בתנאי פנימייה.
היית רוצה לפספס את תקופת הילדות של הילדים שלך? אז בשביל מה לעשות ילדים בכלל?

ואתה בדעה שברגע היוולדות הילדים

החיים של ההורים אמורים להיגמר? לא פיזית כמובן, אלא האישיות שלהם נלקחת מהם והם הופכים למכונות לסיפוק צרכי הילדים.

Astroo

New member
למה לקפוץ לקיצוניות

אפשר להיעזר בשירותי בייביסיטר או סבים וסבתות מדי פעם. אבל להעביר את הילדים בגיל בי"ס יסודי לטיפול קבוע של אנשים זרים זה אכזרי.

ככה למעשה גדלו כל בני האצולה הרוסית בתקופה הצארית

ולמה האצילים עשו את זה? כי הייתה להם אפשרות! לפי מחקרים חדשים, אנשים בלי ילדים מאושרים יותר מהורים. ולמה הרוב המוחלט יתכחשו לכך בתוקף ויטענו שילדיהם מביאים להם אושר עילאי? כי התנייה חברתית. כולם יחזרו בפרהסיה על אותן הסיסמאות "ילדים זה שמחה, ילדים זה ברכה" בלי קשר למה הם מרגישים בפנים. ויש מתאם הפוך בין מידת הדתיות למודעות ונתינת דעת לכך שילדים זה ממש לא תמיד אושר ושמחה.

Astroo

New member
מי למשל גדל כך?

אם אתה מתכוון לפושקין וה-Лицей שלו, אז זה היה רק בגילאי בי"ס תיכון.
אם אתה חושב שתהיה מאושר יותר אם תשלח את ילדיך לפנימייה, למה אתה לא עושה את זה?

משך כל הילדות שלו הוא גודל ע"י ארינה רודיונובנה,

והנוהג הזה, כאשר משרתים ממאמד צמיתים מטפלים בילדי האדונים, היה נפוץ מאוד בקרב האצולה. המושגים "גוברננטקה" או "дядька" בטח מוכרים לך. ברוסיה בטוח זה היה נהוג, וסביר להניח שגם במערב בני המעמדות הגבוהים, היינו אלה שהייתה להם אפשרות, העבירו את נטל גידול הילדים למשרתים או מטפלים שכורים.

למה אני לא שולח אותם לפנימייה? כי אני לא אב חד-הורי, ולא יכול להחליט בעצמי מה לעשות איתם.

למעלה