עליה לכיתה א'

yulilior

New member
אכן שטויות במיץ

התיק האישי זה סתם אוסף שטויות ואין לו שום חשיבות. תאמיני לי אני מורה בחטיבה ואנחנו לא מקבלים שום תיקים אישיים מיסודיים. אולי אם הבן שלך ירצה לשרת בשייטת או בשב"כ יבקשו את התיק שלו מהתיכון. מה שגננת חשבה עליו בגיל 5 ממש לא מגיע לשום מקום.
אני אספר לך מה היה אצלינו: הגננת שלחה טפסים. הפסיכולוגית הגיעה לגן , דיברה עם הגננת, ראתה את הילד , אחר כך התקשרה והזמינה אותנו לאבחון . הגענו , הילד עבר אבחון ואחרי חודש בערך היא הזמינה אותנו כדי לדבר על התוצאות.
עברנו יחד על האבחון ועל ההמלצות שלה והיא נתנה לנו נייר ובו יש המלצה ואנחנו צריכים לחתום האם אנחנו מקבלים את ההמלצה או לא . (הפסיכולוגית עצמה בכלל לא ידעה בסוף מה החלטנו והתקשרה אלינו באוגוסט רק כדי לסגור את התיק) עם הנייר הזה את הולכת לעירייה והם מבטלים את ההרשמה הכפולה לגן ובית ספר לפי ההחלטה שלכם . אף אחד לא ניסה לשכנע אותנו או להילחם . את החלטה הסופית אתם צריכים לתת עד מאי.

כל המסמכים דורשים את חתימתך

אמא יקרה,
אם בנך שייך לשנתון העולים לכיתה א', את ובן זוגך, רשאים להחליט לרשום אותו לבית הספר ואיש איננו רשאי למנוע זאת בעדכם.
אם נשלחו טפסים לשרות הפסיכולוגי, הם היו אמורים להיות חתומים על ידכם. כלומר הייתם צריכים לעיין במסמכים ולאשר שאתם מבינים את תוכנם. אם על החבר של בנך לא נשלחו מסמכים, זה כיוון שהוריו לא הסכימו לחתום על מסמכים כאלה.
לגבי הפגישה עם פסיכולוגית הגן, אם את רוצה לשמוע את חוות דעתה בנוגע לבשלות בנך לכיתה א' לכי לפגישה. אם אינך מעוניינת התקשרי לשרות הפסיכולוגי ובקשי לדבר עם הפסיכולוגית והסבירי לה בנימוס ובהכרת תודה על נכונותה לעזור לכם,שאינכם מעוניינים בשרות שלה.
אם את הולכת לאבחון פרטי, דאגי לעשות זאת אצל פסיכולוג חינוכי מומחה.
גם האבחון הפרטי הוא בגדר המלצה שאת ואבי הילד רשאים לאמץ או לדחות. אם הפסיכולוג ימליץ להעלות את הילד לכיתה א', אתם נגשים לעירייה ורושמים אותו לבית הספר. אם הפסיכולוג ימליץ על השארות בגן ואתם תחליטו לקבל את המלצתו, תצטרכו לגשת עם הדוח הפסיכולוגי לפסיכולוגית הגן ולבקש ממנה אישור למדור גנים בעירייה להשאיר את הילד בגן.

דנירוני

New member
אז למה אני לא מקבלת אף מסמך לחתום?

אולי חותמים בשמי?היא אמרה שעד סוף ינואר שולחת את המסמכים ואפילו לא ראיתי רבע מסמך.
אני הולכת לאבחון פרטי יקר שמוכר ע"י משרד החינוך,עד כמה מתחשבים בדעה של הפסיכולוגים?
בעיות.....

זה לא תקין

תבדקי מה קורה, על פי נהלי האתיקה של הפסיכולוגים החינוכיים שום פניה לשרות הפסיכולוגי, אינה יכולה להעשות ללא חתימתך

דנירוני

New member
אני אבדוק בשפ"ח

אם הגיעו מסמכים ללא חתימתי מבלי שעיינתי לא תקין בכלל.
אני לא רוצה להתחיל לעשות בלאגן י,אז אני בנתיים מורידה פרופיל...
אשלח אותו לאיבחון פרטי-אדבר עם הפיכולוגית של הגן -שמתי אותו לבית הספר...ונראה איך יזרום,
יש עוד משהו שאפשר לעשות?

דנירוני

New member
אני מבינה שאת

פסיכולוגית חינוכית,
האם יש דבר כזה בכלל "בשלות רגשית" או שזו המצאה של השנים האחרונות?(מה גם שהילד לא בננה,מה ז"א בשל לא בשל?)
הרי איך אפשר לדעת בדצמבר של גן חובה איך הילד יהיה בעוד חצי שנה,כרגע הוא תואם לגיל 5,אבל אז הוא יהיה ב8 חודשים גדול יותר...
הוא לא לקוי למידה מדוע בכלל שוקלים להשאיר אותו על סעיף של ילדותי מדי...

התמודדות רגשית משמעותית מאד בהצלחה בבית הספר

לידיעתך, השכל של הילד מנבא פחות מ-50% מההצלחה שלו בבית הספר והשאר זה התייחסותו הרגשית. מה זה התייחסות רגשית מקדמת בבית הספר תוכלי לקרוא באתר שלי. שם אני דנה בזה בהרחבה

דנירוני

New member
תודה

כבר נכנסתי לאתק,ומצאתי מענה להרבה מהשאלות שלי,
בכל מקרה מוכנות לעליה צריכה לדעתי לבוא להערכה מקצועית רק לקראת סוף השנה ולא בתחילתה,יש עוד מחצית והכל יכול להשתנות...

yulilior

New member
אני חושבת שזו שטות מוחלטת

אנחנו המדינה היחידה שאני מכירה שמתעסקת עם בשלות רגשית.
בכל העולם ילדים עולים לכיתה א עם שנתון שלהם ורק אצלינו יש את השטות הזאת של מוכנות בשלות.
מי אמר שבגל 7 הוא כבר יהיה מוכן?
מכירה ילדים בני 10 שלא מוכנים ומכירה גם כאלו בני 5 שכן מוכנים , אז מה?
אגב , הבן שלי סבל ממש בגן וגננת המליצה להשאיר ובאופן מפתיע בבית ספר הוא דווקא פורח ונהנה מאוד ואף אחד לא אומר כלום לגבי חוסר בשלות שלו.

דנירוני

New member
גם הבן שלי סובל בגן

סובל מהגננת בעיקר,
הוא לא אוהב אינטראקציה איתה,
לדעתי מתאימה לו יותר למידה בכיתה,בלי מפגש וכאלה.
את החלק הדידקטי הוא מאוד מאוד אוהב,מה גם שהחברים שלו עולים(אחד גם הומלץ שלא,אבל זה בדיון)
עוד שנה בדגן תהרוס לו ותהרוס לנו...
הבעיה היא שהגננת לא מקשיבה,ושולחת טפסים למרות שנאמר לה לא לעשות זאת(גם המטפלת הרגשית אמרה לה שלא לשלוח)
אז הידיים שלי כבולות,חוץ מאשר לעשות אבחון פרטי בהון(ואני עושה בחודש הבא)
אם הגננת אני לא מדברת יותר בנושא,
אם הפסכילוגית של השפ"ח אני אקבע פגישה אבל נראה שהיא מושפעת מהגננת,
והגננת לא סובלת אותי ( :
אני מסכימה עם כל מה שכתבת בכל מקרה.....אבא שלי יועץ חינוכי (בפנסיה)וטוען שמי שבשנתון חוץ מחריגים צריך לעלות,למה שלחו רישום אם פוסלים את רוב ילידי דצמבר יחסית בתחילת השנה על רגשי?שיעלו מספטמבר לספטמבר כמו פעם.

למעלה