עליה לכיתה א'

דנירוני

New member
אז ככה...

מבחינה חברתית מהחברים הטובים שלו (יש שניים,והם גם החברים היחידים שלו בגןם זה)הוא היחיד שנשאר,אז זאת בעיה..מבחינת הגיל הוא הכי קטן שמועמד לעליה(10 ימים לפני סיום השנתון)אז הוא תמיד יהיה או הכי קטן או הכי גדול
,לא הייתי מוכנה שהוא ישאר בגן הנכחי גם בגלל קשיים עם הגננת(גם שלו)וגם בגלל החברים,
אם הוא ישאר אני אדרוש להעביר אותו לגן אחר(וכאן אני מתחילה לבדוק עם אפשרי).
הגננת גם לא תעשה כלום כדי לקדם אותו קוגניטיבית,כי הוא פשוט שקט ולא דומיננטי,והיא תתייחס אליו כמו אל הקיר.
לילד שלי אין קשיים מלבד הקושי הרגשי ..השאלה באמת עד כמה קושי כזה הוא משמעותי להשתלבות בכיתה א'.(

yulilior

New member
את קובעת

היינו בסיפור הזה לפני שנה.
הגננת רצתה שנשאיר , הגישה את כל הטפסים, הפסיכולוגית עשתה לו אבחון קצר אבל התבססה המון על דברי הגננת ובסוף המליצה להשאיר עוד שנה בגן. אנחנו החלטנו להעלות בכל מקרה. בסוף אבחון את מקבלת מהפסיכולוגית טופס עם המלצה ובו את בעצם מסמנת את החלטתך : משאירה או מעלה. עם הטופס הזה את הולכת לעירייה ורושמת אותו. אף אחד לא התווכח איתנו או נלחם בנו.
לכי עם התחושה שלך. אני לא מתחרטת לרגע . הילד פורח בבית ספר.

דנירוני

New member
תודה רבה על העצות

הילד מטופל רגשית מיוזמתי מתחילת השנה,לפי דעת המטפלת הרגשית יכול לעלות לבית הספר,מאחר וחל שיפור גדול בחודשיים האחרונים+עד סוף השנה(ויש עוד זמן)יפרח...
הבנתי שלפי השפ"ח בעיר שלנו ההחלטה היא של הגננת+פסיכולוגית+דעה שלי+מטפלת רגשית+אבחון(שאני אעשה לו)אני לא יודעת בסופו של דבר מי קובע,אבל נראה לי שזה כמו לפני שנה וזה כלל ארצי שההחלטה בסוף היא של ההורים :)
יש מה לעשות בנתיים(לאלא שהעלו בסופו של דבר)?

דנירוני

New member
אני מקווה שבסוף זאת אני

האם זה בכל ערייה ככה?
לגננת הזאת יש ותק וכוח,היא בטח ובטח יכולה להשפיע,אני רק בטוחה שהיא טועה.היא גם אומרת שההחלטה בסוף היא שלי אבל מי יודע?
אני יכולה לדרוש תצפית/שיחה /אבחון?(מהשפ"ח)

florentin

New member
כן

מגיעות לכל הורה 5 פגישות בשנה עם הפסיכולוג של הגן. ובהחלט לגיטימי לבקש שתהיה תצפית.

קשה לי להאמין שגננת תתעקש להשאיר בניגוד לרצון ההורים, ושהעירייה תלך עם זה (זה כנראה גם לא "חוקי" כי קבלת זימון לרישום נכון?).
מבחינת "טובת הילד" להשאיר ילד שההורים שלו לא מסכימים עם זה ונכפה עליהם בכח - זה הרסני הרבה יותר מלהעלות ילד לא בשל או להשאיר לחינם ילד בשל.

אני הייתי מוציאה את הגננת מהמשוואה - וחושבת באמת מה טוב לבן שלך. בהחלט כדאי להתיעץ עם השפ"ח, זה עשוי לעזור גם לכם לעשות סדר בעניין. אצלנו המקרה היה הפוך - כי רצינו להשאיר והמוסדות נטו להעלות - אבל נתנו להם להבין שאנחנו לא שלמים עם זה ונתקשה לקבל את זה - והם זרמו איתנו.

דנירוני

New member
פלורנטין...

מתי נולד הילד?
היא לא מתעקשת,אבל היא מתעקשת לשלוח את הטפסים.למרות שהמטפלת הרגשית מבקשת שלא.
קבלתי רישום לכיתה א',קראתי שבמידה ויש ספק שומרים לו מקום בשני המקומות(ומה לעשות שבגנים הטובים נסגר הרישום)
אני משום מה מפחדת מהגננת הזאת ומהכוח שלה.
אני מרגישה שהעובדה שהיא רוצה להשאיר אותו היא לא בגללו לא לטבתו ולא נכללים בה שקולים לטובתו של הילד.(לראיה חברה שפחות מוכנה ממנו כן עולה כי ההורים במחילה מלקקים כל הזמון לגננת).

yulilior

New member
שתשלח את הטפסים

אין לך מה לדאוג. תעשי את האבחון ותחתמי על וויתור על השארות וזהו. אם הילדה שלך לא במצב מאוד קיצוני אין לגננת שום דרך להשאיר את הילדה בגן. ברגע שהטפסים נשלחים , העירייה משאירה מקום בגן וגם בבית ספר וכשאת באה לעירייה עם הטופס , הם מבטלים את ההרשמה לגן במקום ואת הולכת להירשם בבית ספר.
אגב, במקרה שלנו , האבחון בסוף עוד עשה לנו טוב כי על סמך אותו אבחון קיבלנו מבית הספר שעות שילוב (שיכולים. אגב להיות טיפול רגשי ) וחסכו לנו אלפי שקלים.

florentin

New member
מכל מה שתארת כאן הייתי מעלה וזהו

לדעתי לעבור גן, להתחיל קליטה ואז לעלות לא' זה סתם להעביר את הילד מסלול ייסורים. בעיקר שזה ילד שלא קל לו רגשית...

אם השארות בגן אינה אופציה - תעלי לא'.

את יכולה לברר על בית הספר שלכם אילו סוגי תמיכה הוא נותן (אם יש לך אפשרות לבחור בין כמה בתי ספר זה משהו שהייתי מבררת - לגבי ילד עם החוזקות ועם החולשות שתארת).
יכולה לספר לך שלפני שהבן שלי עלה בקשתי להפגש עם מישהו לפני השיבוץ לכיתות. קבעו לי פגישה עם המנהלת. תארתי את הילד, והסברתי מה לדעתי יצטרך ואיפה עלולים להיות קשיים (ואיפה יהיה חזק). והיא לקחה את זה בחשבון בשיבוץ. הילד שלי מקבל הרבה תמיכה מבית הספר (כרגע כנראה שזה לא מספיק, אבל זה סיפור אחר).
בהצלחה

דנירוני

New member
אני מסכימה

רציתי בית ספר פתוח אבל הרשימה כבר סגורה עוד מלפני שנפתחה,
לבית הספר הוא עובר לבד בלי החברים שמשובצים לבית ספר אחר.
נראה לי שהוא לא צריך תמיכה מיוחדת,הוא רק רוצה שיניחו לו,הוא לא כל כך אוהב שפונים אליו(אם פונים עונה)ולא משתתף במפגשים(ביישן)מעדיף לעבוד בשקט,מבין הוראות לבד,אם מתקשה לא נראה לי שיצביע גם בכיתה...אז מתאים לו מורה ששומרת דיסטנס ואם זאת מעורבת(כן צריךחיזוקים חיוביים).
מתי צריך לבקש פגישה כזאת?

אני רק עוד דבר אחד

לא בכל בית ספר יש עזרה ותמיכה
לכן תצטרכי להיות ערנית מאד
ולהילחם עבורו אם צריך
יש לנו כיתות שיש בהם ילדים עם הפרעות קשב
שלא מטופלים
וכל העזרה, המורות המקצועיות והשעות המיוחדות מופנות אליהם
ואם יש ילד שצריך עזרה נקודתית הוא נשאר ללא מענה

דנירוני

New member
תודה..

הילד שייך לרישום,רשמתי אותו כבר.
בכל מקרה ]פניתי לשרירות הפסיכולוגי הערוני ופסיכולוגית הגן תיצור איתי קשר,
מה להגיד לה?

אם מבחינת השנתון הוא רשאי לעלות- את/ה קובע/ת.

אם ילד שייך מבחינת השנתון לעולים לא', ההורה פשוט יכול לרשום אותו לבית הספר ואיש לא יוכל לעצור בעדו אם ההורה מעוניין בחוות דעת מקצועית, כדאי שילך קודם כל להרצאות ולאספות הורים הדנות במהי בשלות לבית ספר. אם עדיין יש שאלה לגבי הבשלות, אפשר לפנות לאבחון. הכל תלוי ברצון ההורה לשמוע חוות דעת

דנירוני

New member
בעניין

ומה עם המסמכים שנשלחים לשרות הפסיכולוגי?
הבנתי שגם לחבר הכי טוב שלו מהגן המליצו להשאר,אבל אני חושבת שלא מעורבים שם מסמכים...
הייתי רוצה לעצור את כדור השלג הזה,
בקשר לאבחון הזמנתי פרטי בתחילת פברואר.
ואם הפסיכולוגית של הגן אני אמורה לדבר בשבוע הקרוב.

דנירוני

New member
בכל מקרה

נרא ה לי שמגזימים.
בן דוד שלי יליד 24.12.81 ועלה עם כולם ואף אחד לא שאל עם בשל או לא בשל...זאת בכלל לא היתה שאלה.
אבא שלי יועץ חינוכי מהסוג של פעם ואומר שזה טירוף.
אולי יש ילדים מסוימים שזה יכול לעזור להם להשאר עוד שנה,בעיקר עם יש בעיה קוגניטיבית כלשהי ..אבל מרוב המקרים מיותר.

yulilior

New member
למה המסמכים כל כך מדאיגים אותך?

הם חסויים ולא הולכים לשום מקום ללא אישורך. הבן שלי עבר את האבחון, המליצו להשאיר , סירבנו וזהו. אף אחד בבית ספר לא רואה את הטפסים האלו ללא אישורך. אנחנו הבאנו מיוזמתנו כי רצינו שעות שילוב אבל אם לא היינו מביאים אף אחד לא היה יודע בכלל.
יותר מכך את לא חייבת להסכים לאבחון. כאשר יצרו איתך קשר לגבי אבחון פשוט תגידי שאת לא מסכימה לאבחון ונגמר הסיפור. אף אחד לא מכריח אותך לאבחן.

דנירוני

New member
אני דאגתי

בגלל שהמסמכים עלולים להכנס לתיק האישי הידוע לשימצה,וילוו אותו במשך כל שנותיו בבית הספר,בגלל גננת שחשבה כך בחודשים הראשונים של גן חובה.
אין לי בעיה עם אבחון ,אני גם יעשה לו פרטי אצל פסיכולוגית מוסמכת ע"י משרד החינוך.
בכל מקרה עיינתי בחוזר מנכ"ל של משרד החינוך(אני יסודית ( :)
שם כתוב להלן:"פסיכולוג הגן יערוך תצפיות בגן על ילדים שיש לגביהם התלבטות בסהסכמה בכתב של הוריהם,הפסיכולוג ישתף את הגננת בהתרשמותיו לאחר עדכון הורים.
יש לציין שלא קבלתי כל מסמך וחתימה,לא עיינתי באף מסמך,רק נאמר לי שעד סוף ינואר צריך לשלוח את המסמכים והיא שולחת.(בחוזר המנכ"ל כתוב עד 1 במרס ובחתימתנו בלבד)
מדובר בגננת מאוד ותיקה אני מתפלאת על החפיפניקיות שכל זה נעשה.גם איתנו וגם עם החבר.(בשיחות על רגל אחת בבוקר כשכל ההורים שומעי.
ובגדול א ני יעשה את כל המאמצים שהוא יעלה אם אחליט שלא אעביר אותו לגן חובה אחר, ממילא מגן זה אף אחד לא הולך לבית הספר באזור הרישום שלנוה אם להתחיל להתעסק עם הגנים כבר עכשיו במקביל?(

yulilior

New member
תסירי דאגה מליבך

שום אבחון לא יכנס לתיק אישי אם את לא מביאה אותו לבית ספר. לבית ספר אין שום מושג על האבחונים של הילד (גם אם זה נעשה דרך שירות פסיכולוגי) והם יכולים לקבל אבחונים רק מההורים.
יותר מזה התיק האישי הידוע לא עובר בין מסגרת למסגרת, כך שהתיק מהיסודי לא עובר לחטיבה והתיק מהחטיבה לא עובר לתיכון וכו'
התיק האישי הוא סתם קשקוש(במיוחד ביסודי) ומכיל כל מיני שטויות חסרות חשיבות .

דנירוני

New member
אז...

עבדו עלינו כל השנים שכל דבר: "יכנס לתיק האישי"
סתם פחדתי ממנו.בכל מקרה כתוב שזה תהליך ארוך וברברת וניירת אין סופית
מתי מקבלים תשובה סופית?וכמה שיחות ועניינים יש סביב המעבר הזה כל השנה?
בסוף ההחלטה היא של גננת-פסיכולוגית-הורים ביחד...אין לי חשק וכוח להלחם איתם...כמה שפחות...ואני רוצה רק לטובת הילד שלי כמובן בלי אינטרסים.

למעלה