שום קשר.
שר האוצר צריך להחליט איפה כן לקצץ ואיפה לא לקצץ. יש לו את התפקיד הכי כפוי טובה שיש כיום. עכשיו לכל אחד יש הצעות "חכמות" יותר משל שר האוצר (אחד יציע לקצץ בתרבות, השני לקצץ בבטחון, השלישי בהתנחלויות, הרביעי בשירותי הדת, החמישי בבריאות וכו'), כולל לי. אבל בשביל ההחלטות הקשות הללו יש שר אוצר. תפקידו לחלק את העוגה (שקטנה ולא גדלה, בגללל הקיצוצים ההכרחים), הכי טוב שאפשר, כפי שהוא רואה את הדברים. בין זה לבין להכנס לחייו הפרטיים הדרך ארוכה... ביבי נתניהו לא דיבר על חייך הפרטיים, ולך אין שום זכות להכנס לחייו הפרטיים. את יכולה, אם את רוצה אנלוגיה אמיתית, לדבר על "הניתוק" של אנשי האוצר (שביבי בראשם אבל הוא לא היחיד שם) כלפי השכבות החלשות / תושבי הפריפריה / מה שנראה לך.... אבל להכניס את אשתו וחייו בבית לסיפור, זו דמגוגיה זולה, מכוערת ושאינה במקומה. נ.ב. - לא ראיתי בקישור שלך העלאה של שכר הלימוד בכפי 2 כפי שתואר כאן, אלא עושה רושם שמדובר בהורדה פשוט פחות דרמטית של שכר הלימוד, ועם כל הכאב אם זה המצב (כסטודנט ללא עבודה מסודרת כרגע...) אני יכול להבין. קל להבטיח הבטחות להורדות של 14 אחוז בזמנים כאלה ואחרים "בעתיד", אבל צריך למצוא לזה את התקציב בעוגה הממשלתית. אם העוגה קטנה, ברור שקשה יותר למצוא את התקציב. בקיצור - זה מאוד הגיוני... אני חושב שיש היום כמה דברים דחופים יותר מהורדה גורפת של שכר הלימוד ב 14 אחוזים גם בהורדה כזאת רוב הסטודנטים הם מהמעמד הגבוהה או הבינוני+... מה שנדרש זה צעדים שיקדמו אנשים מעמדות נמוכים יותר ללימודים (יותר מלגות, יותר סיוע לתושבי פריפריה, יותר מכללות איכותיות באיזורים מרוחקים וכו'). הנחה של10 אחוז או 14 אחוז, זה לא מה שיביא את האנשים מהעשירונים התחתונים ללמוד...