עליה בשכר לימוד

אלינהמ

New member
עליה בשכר לימוד

רוצים להפחית שכר לימוד ב-10 אחוז במקום 14 אחוז האם זה אומר שבמקום 1700 שקל נשלם 1570 בערך? האם זה יכלול דמי ביטוח והנחיה מוגברת? אני מקווה שאני מבינה נכון - תתקנו אותי אם לא דרך אגב האם זה משנה 2004?

krnleaf

New member
הפחתה?

אני לא יודעת איפה שמעת, אני לעומת זאת נחרדתי לקרוא על הצעת החוק לעלות את שכר לימוד השנתי באוניברסיטאות, (כן כן באוניברסיטאות, לא במכללות), ל25,000 ש"ח לשנה. מן הסתם זה ישפיע רטרואקטיבית גם על הפתוחה... השאלה היא.. כבר עכשיו אני קורעת את ישבני על מנת לממן לי את הלימודים?! איך אני אלמד אז?! קורס בסימסטר וב2030 אקבל את התואר?! הם שפויים?- מייצרים להם רפובליקת בננות, או שגם את מחיר הבננות הם רוצים לעלות לאלף ש"ח לק"ג?!

אלינהמ

New member
הי - עדיין לא כל כך החליטו

מה גובה הפגיעה - אבל כמו שאני הוונתי מכיוון שכל שנה עכשיו שכר לימוד ירד ב-14 אחוז - עכשיו הם רוצים להוריד רק ב-10 אחוז המידע מידיעות אחרונות מיום ג - לעומת זאת אתמול ראיתי כבר משהו אחר רוצים לעלות ב-10 אחוז שכר לימוד לתואר ראשון וב-20 אחוז לתואר שני אז אולי הכוונה ל-10 אחוז אחרי ההפחתה של 14? בגלל זה שאלתי כאן בתקווה שמישהו מבין ויודע

kawa

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo88.gif ../images/Emo26.gif לכאן

מישהו שמע על ההצעה שהיא תיארה??????
אם זה נכון צריך לפתוח מלחמת עולם שלישית!!! ענבל

kawa

New member
היה צריך להיות ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

איך זה קורה לי???

kawa

New member
יש לך קישור או משהו?

מדובר בהעלאת שכר הלימוד פי שתיים וחצי- ואם זה יושלך על הפתוחה זה אומר במקום 2000 שקל לקורס - 50000. מבחינתי הגזירה הזאת היא סוף התואר הראשון- ואני מבינה מאד את ביבי- אם לא יהיה לי תואר ראשון תהיה לי יותר מוטיווציה להיות העוזרת בית של הגיברת מרמת אביב. מה שביבי עושה זה מחנק כלכלי לאוכלוסיה- נדמה לי שהוא רוצה לדחוף את האוכלוסייה בכוח לזרועות משקי הבית של הצפוניות ברמת אביב. אם זה נכון- חייבת להיות מלחמה שהפגנת הסטודנטים ( מלפני 4- 5 שנים )קטנה לידה והפגנת הנכים מגומדת לידה אה עכשיו נזכרתי!!! פורסם בזמנו ששרה כפייתית לנקיון. אני חושבת שהיא זקוקה ל 700 עוזרות בית שכל עוזרת בית תתלבש לה על בלטה מסויימת ועוד צבא של 1000 עוזרות בית לנקות לה את החריצים בין הבלטות
אני לא מבינה איך לא עוברים על הידיעות האלו בלי לעשות רעש או משהו. ביבי רוצה להרעיב את האוכלוסייה כדי שכולם יבואו להיות עוזרות ועוזרי בית של שרה ( רק צבא של 2000 עוזרי ועוזרות בית יקיים את תאוות הנקיון שלה ) בתמורה היא תזרוק עלינו נעליים ולא תרשה לנו לאכול עגבנייה אפילו ( זוכרים את הכתבות בזמנו על טניה המטפלת שלהם? ) זה מקומם. אם זה אכן נכתב וחלק מן התקציב - הרי שביבי לא רוצה אנשים משכילים במדינה. השכלה פירושה הבנת העוולות השיטתיות שהוא מקיים . חוסר השכלה פירושה ניקוי הבית של שרה

beitar

New member
מה ההיסטריה הזאת?

די כבר להיות היסטרית ויותר מזה די עם הדמגוגיה. מה קשורה שרה והנקיון בבית לשכר הלימוד? רמז - שום קשר. ביינתים לא העלו את שכר הלימוד, ולא נראה שהולכים להעלות (כבר שמענו המון ברווזים עיתונאים בזמן האחרון, בכל מה שקשור לאוצר ולתקציב)... קודם שיעלו או שיהיו סימניים רציניים שזה הולך לקרות ואז יש מקום למאבק, וגם אז שרה ונקיון הבית של מר נתניהו לא צריכים להיות חלק מהדיון. נכון לעכשיו אין מקום למאבק, ובטח שלא לדמגוגיה וכניסה לחייו הפרטיים של שר האוצר.

kawa

New member
ביבי נכנס לחיים הפרטיים שלי

בואו נראה. ברגע ששכר הלימוד יעלה פי שתיים וחצי א. אסיים את התואר עוד 7 שנים ולא עוד 4 שנים ב. אעבור במשרה מלאה ולא בשני שליש כמו היום ג. התואר השני שלי ידחה ב 3 שנים. ד. אהיה פחות משכילה ה. אעבוד בעבודות פחות 'שוות' בשל הירידה בהשכלה זה מספיק לאיך ביבי נכנס לחיים הפרטיים שלי עם הגזירה שלו??? כן. תסלח לי אין להם לאנשים שם למעלה מושג ירוק על הקשיים היום יומיים שהם מנת חלקינו- העם. ואני לא מדברת רק על אנשים עם 17 ילדים- אלא על אנשים כמוני שעושים חישובים מדוקדקים וקנוניים בסופר, לא רעבים אבל בהחלט מחשבים כל שקל ענבל

beitar

New member
שום קשר.

שר האוצר צריך להחליט איפה כן לקצץ ואיפה לא לקצץ. יש לו את התפקיד הכי כפוי טובה שיש כיום. עכשיו לכל אחד יש הצעות "חכמות" יותר משל שר האוצר (אחד יציע לקצץ בתרבות, השני לקצץ בבטחון, השלישי בהתנחלויות, הרביעי בשירותי הדת, החמישי בבריאות וכו'), כולל לי. אבל בשביל ההחלטות הקשות הללו יש שר אוצר. תפקידו לחלק את העוגה (שקטנה ולא גדלה, בגללל הקיצוצים ההכרחים), הכי טוב שאפשר, כפי שהוא רואה את הדברים. בין זה לבין להכנס לחייו הפרטיים הדרך ארוכה... ביבי נתניהו לא דיבר על חייך הפרטיים, ולך אין שום זכות להכנס לחייו הפרטיים. את יכולה, אם את רוצה אנלוגיה אמיתית, לדבר על "הניתוק" של אנשי האוצר (שביבי בראשם אבל הוא לא היחיד שם) כלפי השכבות החלשות / תושבי הפריפריה / מה שנראה לך.... אבל להכניס את אשתו וחייו בבית לסיפור, זו דמגוגיה זולה, מכוערת ושאינה במקומה. נ.ב. - לא ראיתי בקישור שלך העלאה של שכר הלימוד בכפי 2 כפי שתואר כאן, אלא עושה רושם שמדובר בהורדה פשוט פחות דרמטית של שכר הלימוד, ועם כל הכאב אם זה המצב (כסטודנט ללא עבודה מסודרת כרגע...) אני יכול להבין. קל להבטיח הבטחות להורדות של 14 אחוז בזמנים כאלה ואחרים "בעתיד", אבל צריך למצוא לזה את התקציב בעוגה הממשלתית. אם העוגה קטנה, ברור שקשה יותר למצוא את התקציב. בקיצור - זה מאוד הגיוני... אני חושב שיש היום כמה דברים דחופים יותר מהורדה גורפת של שכר הלימוד ב 14 אחוזים גם בהורדה כזאת רוב הסטודנטים הם מהמעמד הגבוהה או הבינוני+... מה שנדרש זה צעדים שיקדמו אנשים מעמדות נמוכים יותר ללימודים (יותר מלגות, יותר סיוע לתושבי פריפריה, יותר מכללות איכותיות באיזורים מרוחקים וכו'). הנחה של10 אחוז או 14 אחוז, זה לא מה שיביא את האנשים מהעשירונים התחתונים ללמוד...

zagzagzag

New member
בדיוק מצאתי אצלי בבית את המכתב הבא

שלום רב הנדון: החזר כספי בגין הפחתת שכר לימוד בעקבות החלטות ועדת וינוגרד ובהמשך להעברה תקציבית (חלקית) שהתקבלה באוניברסיטה הפתוחה, הנך זכאי להחזר של 14% משכר הלימוד ששילמת לקורס: *אחד משני קורסים שלמדתי* בסמסטר: סתיו תשס"ב לפיכך, נזקף לזכותך החזר בסך 251 ש"ח בסמסטר שאחריו כבר לא קיבלתי את ההחזר, ושנה אחר כך האו"פ העלתה את שכר הלימוד. מרגיז איך מתעלמים מהמלצות וועדה שכבר יושמו בפועל

kawa

New member
../images/Emo140.gif ../images/Emo13.gif

איזה יופי
מה אפשר לעשות ב 251 שח? לקנות בגדים, ספרים, ללכת לבית קפה, או דיסק אחד של ה BISTY BOYS שרציתי לקנות מזמן אבל .... הקמצנות שלי...
א-אה
שעטה של אושר מהדהדרת במורד גרוני ואני רצה לשדות

למעלה