עלות תואר

lala land

New member
עלות תואר

שלום וערב טוב ! מישהו טרח להריץ איזה חישוב של כמה עולה להוציא תואר ? כולל: - 3-4 שנות לימוד (מכינה \ מכללה \ אוניברסיטה ) - השכרת דירה \ מעונות - נסיעות - ציוד משרדי, ספרי לימוד (מחשב נייד?) - כלכלה (אוכל שתיה וכו' ) - והכי חשוב.. בילויים ואם שכחתי כל דבר חשוב אחר.. אשמח לראות לאילו סכומים הגעתם !

IrIsH BaBe

New member
אם אני אתחיל לחשוב על זה

יעלה לי לחץ הדם והראש יתחיל לכאוב. מה אתה חושב 4 שנים קדימה? חיה את היום. מחר כבר נסתדר

ממ.

חישוב זריז- כאשר כל החישובים שהם תלויי סביבה וכד' נלקחו במקרי קצון יקר.. א. עלות שנת-לימודים לתואר ראשון זולה מלתואר מתקדם. זה יוצא סביבות 8600 לשנה. ב. עלות מעונות סביבות ה-600 לחודש, ויש 10 חודשי לימוד (לרוב לא לומדים בסמסטר קיץ). כלומר כ6000 לשנה ג. אם אתה גר במעונות וכד', עלות הנסיעות מסתכמת בערך בכל סופ"ש שני, כלומר פעמיים בחודש. סה"כ 20 פעמים שנת לימודים. סביר מאוד להניחשעלות הלוך-חזור תסתכם בפחות מ-100 ש"ח (בידקו..), ונניח לשם הגוזמה כי מדובר ב-100 ש"ח. היינו: 2000 לשנה ד. ציוד משרדי - לומדים לכל היותר 15 קורסים בשנה (ושוב, הגזמה לרוב). נניח שלכל קורס תשתמש ב-300 עמודים. כלומר 3 דפדפות לקורס, 45 דפדפות סה"כ בשנה. מחיר דפדפת: כ-30 ש"ח. סה"כ מחיר הדפדפות לשנה: 1350. נניח ואפילו תשתמש ב-45 עטים. (עט לדפדפת, חישוב הגיוני..), ותיקח עטים פשוטים (גם ככה יכולת להשתמש בעפרון שהוא יותר זול..) , כלומר עלות עט תהיה סביבות 2 ש"ח. סה"כ: 90 ש"ח בשנה. ספרי לימוד אינני יודע. מתנצל. אבל מבחינת הציוד המשרדי יוצא כ 1440 לשנה.. כלכלה אני לא אחשיב כי זה כבר ממש תלוי לטעמי בבנאדם.. אבל תחשוב שאתה יכול להסתפק בחודש ב-2 חבילות טבעול, כמה ככרות לחם, וכד'. סה"כ סעיפים א-ד יוצאים : 1440+2000+6000+8600 = כ-18,040 לשנת לימודים באוני'. מרבית התארים (למעט הנדסה ורפואה וכיו"ב) נמשכים 3 שנים. כך שזה יוצא כ-54 אלף.

בגבעת רם, חדר זוגי- 650.

מה שאומר שצריך להוסיף 500 ש"ח לחישוב כל שנה. כלומר יש להוסיף 1500 לתואר תלת-שנתי. (אז יוצא כ-60k לתואר, בלי מזון).

moriai

New member
זה 750

יש לי 3 חברות שלומדות וגרות שם והן משלמות את הסכום הזה לחדר זוגי

כבר קניתי חדש לפני חודש

אבל יש סיכוי שאני אצטרך להשתדרג במהלך הלימודים

Lady McBeth

New member
לפטופ כבוווווווווווווווווד! ../images/Emo88.gif

אתם לא מבינים בכלל כמה בעיות שיעמום הדבר הזה יכול לפתור במהלך השיעורים... המצאת המילניום.

אם נוסיף אוכל בסיסי..

כגון: 1. חבילות טבעול רגיל (של 1 ק"ג): בכל חבילה נניח שיש כ-12 חתיכות. כלומר יספיק לשבוע. יש לקנות , אם כן, בחודש 4 חבילות. מחיר חבילה: כ-37 ש"ח. יוצא ש: 37*4*10= 1480 לשנה. 2. נניח שלכל יומיים תלך לה חבילת אטריות/פתיתים (ואנחנו זורמים).. אם בחודש כל שבת שנייה אתה בבית, יוצא שסה"כ אתה 8 ימים בבית בחודש>> 22 יום שאתה צריך לדאוג למאכלים. כלומר, יש לנו כאן 11 חבילות לקנות בחודש>> 660 ש"ח בשנה. 3. לחם! קונים לחם אחיד, שנניח שיעלה 4 ש"ח לכיכר. (עולה היום משהו כמו 3.5 אז נתחשב בהתייקרות שעלולה לבוא וכו'). נניח שוב לשם הגוזמה שנחסל כיכר ביומיים (!!) ונקבל שוב שיש צורך ב-11 ככרות בחודש, כלומר ב-110 בשנה >> 440 ש"ח בשנה אם ככה, האוכל הבסיסי ביותר (לא כולל קפה, תה וממרחים, לדוג'), יעלה בשנה אקדמאית 1480+440+660 = 2980 ש"ח. נכפיל ב-3 ונקבל 8940.. כלומר בסופו של עניין, נקבל שעלות הלימודים לתואר תלת שנתי תהיה כ69,000. שים לב שחישבתי פה גם את עלות הלימודים, גם את המעונות, גם את הנסיעות, גם ציוד משרדי, וגם אוכל בסיסי..

סליחה, טעות קטנה.

סה"כ ייצא שהאוכל הוא 2580 בשנה, מה שמוזיל את החישוב הכולל ל67,500.

החישובים שלך נראים קצת מוזרים

ידיד טוב שלי שחי במעונות בעברית משלם 1100 לחודש ולא 660, מעבר לכך לא כולם מצליחים לשכור דירה במעונות ואז הם צריכים לשכור דירה. הוצאות על דירה כולל חשבונות יכולים לעבור את ה-2000 בקלות לחודש .(כולל אוכל) וזה עוד לפני שדיברנו על ריהוט אישי בסיסי שתמיד קונים לפני שיוצאים מהבית. בחודש יש 30 או 31 יום, מה שהופך את זה לקצת יותר מ-4 שבועות. אף אחד לא חי על ארוחה אחת ביום של טבעול/פתיתים/אורז - יש שלוש ארוחות ביום וגם אם חיים על זבל לא מגיעים לסכומים כאלו בחודש. יש יותר הוצאות על נסיעות בפועל, גם אם אתה נוסע פעמיים בשבוע לבקר את המשפחה יש הגשת עבודות, שעות ספרייה, טיוטות ועוד הרבה אחרים. עבודות אתה חייב להגיש מודפסות ככה שמדברים גל על עלות מחשב בסיסי וגם על עלות מדפסת +דפים למדפסת +טיונר או חבילת דיו (ומדפסת דיו גוזלת הרבה כסף לדיו אבל היא זולה, מדפסת לייזר יקרה וככה גם הטונר אבל הוא מנוצל להדפסת יותר דפים) חיבור לאינטרנט (וסטודנטים חייבים היום גישה לאינטרנט) - עולה כסף דבר שמגדיל את העלות עוד יותר החישובים שלך לא מדוייקים בכלל ועם כל ההוצאות מסביב וההוצאות בפועל בקלות מגיעים ל-100K, אני באמת לא מבינה איך הגעת למספרים שהגעת אליהם

תגובה

הידיד שלך גר כנראה בחדר יחיד ולא חדר זוגי במעונות. גם הבחירה הזו וגם הבחירה ביותר אוכל זו בחירה שצריך לבחור. אני בהחלט מתכוון לחיות על הכמויות שרשמתי כאן.. ולמה שיהיו יותר הוצאות נסיעה בחודש? כי רוצים לצאת ולבלות? בגלל זה גם לא החשבתי פאבים וכד'. ולא החשבתי הרבה ארוחות ואוכל זבל וכד'.. כי זו בחירה. עבודות לא הכל חייב להיות מודפס.. אני פשוט לא רואה את המתרגלים בפיזיקה-מתמטיקה מחייבים אותי להגיש מודפס, כאשר זה פי כמה זמן ודורש רכישת תוכנות מתאימות להכנסת נוסחאות וכד'. אולי יש מקומות ומקצועות שכן, אבל אני לא יודע. בנוגע לחיבור אינטרנט, יש במעונות אינטרנט אלחוטי. מעבר לזה, יש חדרי מחשבים באוניברסיטה עם אינטרנט לסטודנטים, שפתוחים גם מעבר לשעות של הלימודים. כך שכן, אם חיים "טוב", אם מרשים, אז כמובן שהסכומים קופצים. אבל זו לא עלות הלימודים, זו עלות החיים ה"טובים" עם הלימודים.. אני מתכוון לחיות ממש בצמצום בלימודים.

לא דיברתי על לצאת לבלות

אבל הנה דוגמא - כחלק מהתואר סטודנטים למשפטים צריכים להתנדב במוסדות משפטיים שונים, בירושלים לדוגמא תהיה להם בעיה להגיע אליהם ברגל. אז נכון, יש עבודות שאפשר להגיש בכתב יד - אבל מה עם עבודות שצריך להדפיס? האוכל שדיברת עליו לא מספיק ל-3 ארוחות ביום, זה אולי ארוחה אחת, שמשמינה יותר ממה שהיא נותנת לך משהו. דווקא סטודנט צריך לאכול בריא ומאוזן. האכילה הזו תעשה לו יותר נזק מאשר תועלת. מה קורה כשסטודנט צריך לנסוע באמצע השבוע לרופא? גם אלו נסיעות (ויש הרבה רופאים שלא עובדים בימי שישי)? אני יכולה להמשיך ולהמשיך, אבל אתה צריך להבין שזה רחוק מלהיות אבסולוטי וגם אם לא מבלים ולא אוכלים כמו מלכים או חיים בחדר לבד עדיין לימודים יוצאים יותר יקר ממה שאתה תארת...

יש הבדל

אני עניתי על עלות בסיסית של לימודי התואר. בלי להכס לרזולוציה של סוג התואר והדרישות בו, בלי אפשרות של חולי וכד'. מה שנקרא הסל הבסיסי.. ולמה לא מספיק ל-3 ארוחות ביום? בבוקר פרוסה,, אפשר כמובן גם לשיעורים. בצהריים פחמימות+טבעול. בערב- פרוסה. כמובן שמבחינה ריאלית, זה יעלה יותר. כי כן, כל אחד חייב פעם ב.. גם לצאת, ויאכל יותר פה ושם וכד'.. אבל זה הבסיס החיוני ביותר.

איך רואים שבחיים לא גרת לבד..

אוכל זה לפחות 20-30 ש"ח ליום. ואני לא מדברת על לאכול בארומה כל יום-אלה על נטו לקנות בסופר. אתה באמת חושב ש4 שנים תאכל כל יום-פרוסה-טבעול-פרוסה?? אוכל ליחיד עולה מינימום 600 ש"ח בחודש.

למעלה