עלות תואר

alomm

New member
בדה-מרקר המוסף הכלכלי של הארץ

עשו פעם חישוב כללי אם אני זוכר נכון זה הגיע ל 100K שקל באונברסיטאות כולל השכרת דירה או מעונות והמחיר משתנה +- בכמה אלפי שקלים. השאלה כמה אתה מבזבז כמה מבלה איפה אתה לומד וכו' כך שקשה לקבוע.

הערכה גסה ביותר..

תואר-3 שנו"ל: 12 אלף כל שנה. משמע 36 אלף שח אין צורך בהשכרת דירה/מעונות. שכן אני גרה בבית...ממש קלב מצידי
נסיעות-יש רכב בד"כ..וגם יש את הנהגים פה שמקפיצים אותי...מקסימום אוטובוס..ונסיעה פנימית עולה 2.60 ולא 5 ומשו כמו במקומות אחרים...לפחות משו טוב יוצא מזה שאני גרה בשטחים
בקיצור-ילך לי מעט כסף על נסיעות [מה שיש לי גם החזר מהעבודה] ציוד משרדי/ספרי לימוד: אין לי מושג כמה יעלו ספרי לימוד. אבל אני מניחה שבמסתכם זה יעלה כמה אלפים [כנל מחברות וציוד משרדי]. כמובן שמחשב נייד-אני לא מתמצאת בזה-ואין לי מושג במחירים...כשאתחיל ללמוד אני מניחה שאבא יסדר משו כי הוא מבין בזה
[כמה טוב שאבא עובד בHP]-בכל אופן לדעתי יעלה בסביבות ה5-6 אלף. כלכלה: שוב-גרה בבית..אז זה ממש מקל עליי... בילויים:אני מוציאה כל סופשבוע בערך 100 שח..לפעמים יותר ולפעמים פחות...כך שזה לא כזה קריטי.. אני מרגישה ממש חסכונית
כשאמא שוב תקרא לי בזבזנית אני אראה לה את החישוב הזה לעומת אחרים שיש להם הוצאות גבוהות יותר... אגב-מעונות. זה משתנה ממקום למקום. חברה שלי חיה במעונות הכי טובים בטכניון ומשלמת רק 400 שח בחודש [לא כולל חשבונות..שיוצאים לה איזה 30 שח..לא קריטיים בכלל]-ויש לה אחלה דירה...עם עוד 4 שותפות...חדרים סבירים לגמריי-בכל חדר יש ארון+שולחן כתיבה ומיטה כמובן...יש מזגן מרכזי בדירה..יש מטבח מאובזר בדירה...שירותים ממש כמו בבית מלון
בקיצור-אחלה מעונות שיש... פה למשל אני יודעת שמעונות כאלו עולים 600... והאוכל במקרה כזה הוא באמת "הוצאה"...כי גם צריך לקנות מצרכים/להזמין אוכל/לצאת לאכול....בקיצור-בתור סטודנט שלא עובד/מבוסס כלכלית ממש טוב זה קשה...

המממ...

לימודים - בחישוב גס...,יכול להגיע ל60,000 (4 שנים) דירה/מעונות - תלוי,אם אתה גר יחסית קרוב (משהוא עד נניח שעה נסיעה מהמקום) אז לדעתי עדיף להישאר בבית. אבל גם זה משתנה בהתאם לעיר שאתה שוכר דירה (ת"א וירושלים יותר יקרות מב"ש לדוגמא). גם מעונות זה לא התנאים הכי הכי שיש..,ולא תמיד נותנים לכולם..(השכרת דירה=נניח 2000 ש"ח לחודש (בת"א)) נסיעות - גם מאוד תלוי. אבל יכול להגיע לאפילו איזה 500 ש"ח בחודש (די בהגזמה,אבל יש סיכוי) ציוד - 1500 ש"ח פלוס מינוס כנ"ל ספרי לימוד מחשב - 2000-3000 ש"ח כלכלה - זה כבר תלוי בבן אדם ועד כמה ספרטני אתה יכול להיות...,יכול לנוע בין 500-2000 ש"ח. בקיצור חישוב כולל: 120,000 - 150,000 ש"ח שמתפרסים על 4 שנים.

אני סטודנטית

ההוצאות שלי נכון להיום: (אני גרה 3 ימים בשבוע אצל ההורים, בגלל השביתה...) שכר לימוד כ- 10,000 לשנה (תלוי בקורסי אנגלית/ רווחה/אגודת הסטודנטים וכו'..) שכר דירה- מאד תלוי איפה בארץ- אני בבאר שבע ואני משלמת 200$ לחודש ארנונה+חשמל+מים- בערך 150 לחודש (התשלומים הם אחת לחודשיים, וזה מתחלק בין השותפים) ועד בית- 10 ש"ח לחודש כבלים+טלפון+איטרנט- 125 לחודש (שוב- תלוי בכמות השימוש, ומתחלק בין השותפים) אוכל- בסביבות 800 ש"ח לחודש יציאות- בערך 200 בחודש נסיעות 250 ש"ח בחודש בגדים- 200 ש"ח (סטודנטים סטודנטים, אבל אתם עדין צריכים בגדים) דברים כללים: יש דירות שמגיעות מרוהטות ויש כאלו שלא. בדרך כלל- קניה גדולה של רהיטים (לכל שנות הלימודים) בסיס למיטה- 500 מזרון-2000-3000 סיפריה- 600-900 (תלוי במבצעים וכו'..) מחשב- 2500-5000 (נייח או נייד) ארון בגדים- 800 שטויות כגון- מראה/ קולבים/פח- 300 דברים כללים לכל שנה- ספרי לימוד- תמיד אפשר לקנות משומשים!!!! אני לא יודעת להגיד, אין לי את כל הקורסים... ציוד משרדי (דפים/ קלסרים/ עטים וכו'...)- בערך 500 ש"ח (לא, זה לא מוגזם, אני שובתת בחצי מהקורסים וכבר סיימתי 3 דפדפות ושני עטים...) תמיד יש הוצאות קטנות- עוד קפה, עוד משהו לנשנש... בגדול- חודש כולל הכול בממוצע יוצא בין 2500-3500 הכל תלוי בכמה אתה משקיע/ יוצא/ מפנק את עצמך אני אשמח לענות לכם על שאלות.

למעלה