עלות של משפחתון

לורליי43

New member
זה באמת לא נראה לך אישי, לאה?

מכל הדיונים כאן בפורום, לדעתי ולמיטב זיכרוני, ליליה היא היחידה ששללה את דסי כמטפלת ראויה. וזה מאוד אישי. ואני בדיוק כמוך בנקודה של לסמוך על מטפלת- אם אני סומכת עליה, אז אני סומכת עליה ולגבי שיקול הדעת שלה. למעשה מבחינתי, זה השיקול הבסיסי ביותר לפני שאני בוחרת מסגרת לילד. קודם כל אני חייבת לסמוך עליה, אחר כך- כל השאר.

זה לא נראה לה אישי כי היא יודעת

שזה לא אישי, לפחות מצידי. בדקת את זה עם דסי לאחרונה? (סליחה לאה שעניתי עבורך, אבל זה באמת לא אישי
)

mishtal

New member
גם לי יש שומרת ראש צמודה ../images/Emo8.gif

בכל הליכה לשירותים מאז שהייתה תינוקת... האמת היא שאני מקווה שלה ימאס יום אחד והיא תתחיל להרגיש שזה לא לעניין... לגבי המטפלת שהייתה לנו- אני גם לא שאלתי אבל אני מתארת לעצמי שהיא השאירה דלת פתוחה או חצי פתוחה. אני לא רואה בכך בעיה, במידה וסומכים על אותה דמות. אי אפשר להיות חשדניים בצורה קיצונית כל כך כלפי כל אחד. הטרדה מינית יכולה לקרות בכל מקום ולאו דווקא בשירותים.

לורליי43

New member
ליליה, איך הגעת למסקנה שדסי מקבלת

תגובות לא אוהדות? מלבד ההסתיגות שלך מכל מה שקשור לנושא- הסתיגות כזו שאפילו ציינת בתגובתך שהיית מתלוננת במשטרה, ומלבד ההסתיגות של קאלה (שהיא הסתיגות שונה)- לא התרשמתי שיש למישהו כאן בעיה עם הענין. ועוד דבר, מכל הדיונים כאן בפורום, לדעתי ולמיטב זיכרוני, את היחידה ששוללת את דסי כמטפלת ראויה. וזה מאוד אישי.

ממש לא

לא אישי - ומתייחסת לדבריה בלבד, כאן בפורום. בהמשך לאותו קו מחשבה - יש לי אישית דברים אישיים רק עם א/נשים שמעורבים אישית בחיי. מה שכן, שיח וירטואלי מחדד לפעמים את הגדרות מיון הסף, למי ולמה שלא הייתי רוצה שישפיעו על חיי או חיי ילדי, ועל כך הרכתו. אני מופתעת, אגב, שאת מגנה על דסי במקום שבו היא זקוקה להגנה רק מדבריה שלה...

לורליי43

New member
ה ענין חשוב ומשמעותי מה שאת מציינת

"במקום שבו היא זקוקה להגנה רק מדבריה שלה"- כאן המקום להחמיא לך באופן גורף
את כותבת ומתנסחת נפלא, את יודעת לענות, יודעת להעביר את מחשבותייך בצורה ממש מצויינת. באינטרנט זה כלי חשוב במיוחד- כי זה כל מה שרואים ושומעים והמימד היחיד להתרשמות. הבעיה של דסי, לדעתי (ותסלחי לי דסי...), היא רק שהיא מתנסחת פחות טוב. זה באמת גורם לכך שדבריה זקוקים לעיתים להגנה...
ההתרשמות שלי לעומת זאת, מהמקצועיות שלה ומיכולת ההבנה שלה את הילד היא בהחלט חיובית מאוד.

Kalla

New member
ברור לי שזו השקפת עולם.

רק לא היה ברור לי מה הקשר בינה לבין ניסיון.

ש ר ו ן2

New member
לא קשור ספציפית למקרה..אבל...

מה אתן עושות אם אתן צריכות להכנס לשירותים ציבוריים - בקניון למשל - ואתן עם ילדכן הקטן ? בני בן ה כמעט 6 לא נכנס איתי לשירותים שבבית אבל קרה שהוא נכנס איתי לשירותים ציבוריים ... פשוט נראה לי יותר מסוכן להשאיר אותו בחוץ...

Kalla

New member
שירותים ציבוריים זה לא כל כך בעיה

כי יש תאים סגורים וניתן לשמור על פרטיות כל המעורבים (הילד פשוט יכול לחכות מחוץ לתא). בגיל 6 לא הייתי משאירה ילד לבד בשטח הקניון, גם לא לכמה דקות. בגיל 10 הוא כבר הולך לשירותים לבד וגם נחכה אם יש צורך (לא זוכרת מתי זה התחיל, אולי בגיל 8)

דסי אשר

New member
אסביר ואכתוב יותר באריכות.....

אמהות רבות מבין הפונות לעמותה, מציגות את העמדה שמציגה קאלה, על הליכה לשירותים, בהקשר לסכנה אפשרית. אני עונה להן: "נכון שאת לא הולכת לשירותים אם הילד שלך לא ישן?". מעבר לקו אני שומעת אם מחייכת, והיא אומרת לי ש"זה נכון". אני כאם, הלכתי לשירותים כאשר ילדי היו ערים, וכך אני נוהגת במשפחתון. היום, מסתבר, שישנן הרבה מאד אמהות, במיוחד אמהות לילד ראשון, שחוששות ללכת לשירותים כאשר הילד שלהן ער, שמא יקרה משהו... זה כל ההסבר למה שכתבתי. דסי

צימעס

New member
זה לא קשור לנסיון אלא להשקפה.

אני לא יודעת כמה מפעילות משפחתונים מזמינות את הילדים אתן לשירותים. להערכתי - הרבה פחות מאמהות. כשהייתי קטנה, המטפלת שלנו אף פעם לא סגרה לגמרי את דלת השירותים. רק עכשיו אני מבינה שאולי זה היה לכבודנו, ולא הרגל-שכזה. לך דע.

irisgh

New member
../images/Emo6.gif

גם אני פיתחתי את ההרגל הזה, מאז שהתחלת להיות אמא. מעניין מתי זה יעבור לי...

דסי אשר

New member
צימעס, זה לא שאני מזמינה....

אני משאירה פתוח, מהסיבות של העבודה עם חמישה ילדים. אני לא רוצה להעלם להם. אני רוצה להיות בקשר אתם. אם הם יבואו אלי, אשוחח אתם, לא אסגור להם את הדלת. כן, זה ענין של השקפת עולם, אבל נושא הנסיון קשור גם לחוסר הבהלה מכל בכי קטן, מכל נפילה, מחשש שאיזה אסון יקרה אם אלך לשירותים (גם עם דלת פתוחה). נכון, גם עם ילדי הלכתי לשירותים כשהיו ערים. אני לא זוכרת אם היה זה עם דלת פתוחה או סגורה, אבל הלכתי כשהיו ערים.... דסי

irisgh

New member
ההעדפה שלי:

אני בהחלט מעדיפה 5 ילדים על מטפלת אחת. מובן שהכל תלוי במטפלת. מטפלת טובה עושה קסמים. מטפלת גרועה עושה נזקים. לפני שהכנסתי את הראשון, הייתי בחרדה. אני ובעלי הרגשנו שבקושי אנחנו מסתדרים 2 מבוגרים עם תינוק אחד, ואיך תסתדר מטפלת אחת עם חמישה.. ואכן דחינו את ההכנסה עד גיל שנה. וכשהכנסנו - הפלא ופלא. היא הסתדרה עם 5 ילדים (בגילאים דומים דווקא) טוב יותר משאני הסתדרתי עם אחד
. ביום יום, הכח של הקבוצה מאוד גדול. זו גם אחת הסיבות, בעיני, שהילד השני יותר נוח (בהנחה שהאופי המולד שלו לא מאוד מאוד קשה, והקנאה לא מעכירה כל חלקה טובה). את אמיר אני לא צריכה ללמד דברים שביניבי השקעתי מאוד. הוא פשוט מחקה את יניב. [אני אומרת את זה לעצמי גם בדברים שאין לי כוח לעשות, כמו להרגיל את יניב לסדר, וכד'. הרי אני מרגילה אותו בלבד. הוא מרגיל את אחיו..]. ישבתי בשני משפחתונים כאלה לא מעט שעות. האחד - משפחתון של שכנה שלי, כשחיפשתי חברה בהיותי אם לתינוק, והיא תמיד שמחה לאימהות שבאות לבקר. (כי בכל אופן, גם אמא לחמישה, זקוקה לחברת מבוגרים מדי פעם..). והשני, במשפחתון של הבן הראשון שלי. שגם אז - היא והמקום כל כך התחבבו עלי, שהיה לי כיף לשבת ככה עם הילד שלי, ילדים אחרים, והמטפלת. הייתי אז אם צעירה, והיה לי המון ללמוד. אין כמו ממפעילת משפחתון טובה ומנוסה. אז רק לשבת שם איתה, עם קפה, ולהתבונן, היה טוב לא פחות מכל קורס הורים לפעוטות שניתן לדמיין.. בכל אופן, החוויה שלי שם הייתה שאין בעיה עם 'פיפי' ודברים כאלה. זאת אומרת, יש בעיה. אבל לא יותר מאשר אצלי בבית. להפך. אצל שתיהן הבית היה מאורגן טוב יותר לשילוב המשימות הזה. מצד שני, אני מסכימה, שבעלת משפחתון צריכה להיות מרושתת היטב. שתהיה לה רשת תמיכה במקרה חירום. בעלת המשפחתון הקודם של בני, היה בעל שהיה במד"א. כל נפילה של ילד או משהו, היא מיד הרימה טלפון אליו. אם חששה יותר הוא הגיע לבדוק.. בקיצור, הילד היה בהשגחה טובה יותר מבביתי. במשפחתון הנוכחי, היא מרושתת באופן אחר. יש שם מספר מטפלות שכנות, כולן חברות. יש בני משפחה זמינים, שמכירים את הילדים היטב (למשל עושים בייביסיטרים על הילדים אחה"צ). כך שאם קורה משהו, יש את מי להזעיק. אבל מה אם קורה לי משהו בבית? לא מזמן נתקעתי מאחורי דלת, ללא טלפון. למזלי בעלי היה בצד השני, ויכול היה להזעיק איש מקצוע. אבל אם במקום הבעל בצד השני, היה שם פעוט? אין ספק שזו סכנת נפשות. ובכל זאת, המצבים הללו יכולים לקרות בכל מקום. אין מזה מפלט. גם לא כשאת עם התינוק, ולא במשפחתון, ולא בגן גדול (שאז עשויים 'לשכוח' ילדים בעת מצוקה, מה שקורה פחות כשיש מעט ילדים). מקרה חירום אפשרי תמיד. גם בבית. זו לא בעיה של מסגרת ספציפית. כמו כל מטפלת, הדרישה הכי חשובה היא אמינות. וכשיש רק אחת, זה יותר חשוב. אם זו מישהי שלא ניתן לבטוח בה, אז ממש לא להשאיר את הילד איתה לבד. ולא משנה מה גודל הקבוצה. אגב בעיני, קבוצות של 8-10 נראות מעט גדולות מדי, לפעוטות מאוד קטנים ותינוקות. לילדים בגילאי שנה וחצי ומעלה (כתלות בילד, בחברתיות ונועזות שלו, וכד') זה כבר מתישב לי כמתאים. מובן שאיני פוסלת קבוצות כאלה גם לצעירים יותר. אבל לבן 7-8 חודשים זה נראה לי קצת קשה.

אלדורית

New member
אני איתך קאלה, גם אני אף פעם לא

הבנתי איך זה יכול להיות בטיחותי: מה קורה אם ילד אחד נפגע באיזשהו אופן חמור וצריך טיפול, מי לוקח אותו לביה"ח--סתם שולחים אותו לבד באמבולנס? ומה קורה כשהמטפלת צריכה ללכת לשירותים, או כל מצב שמרחיק אותה לרגע מהילדים. ואני מסכימה איתך שזה בהחלט לא דומה למצב משפחתי, אפילו עם תאומים(או לפחות זה דומה למצב משפחתי מאוד מאוד קשה כמו משפחה שיש לה, נגיד, שלישיה ועוד שני אחים גדולים יותר פעוטים--טירוף לגמרי!) מה גם שלהיות מבוגר יחיד עם ילד אחד או שניים זה קשה, אבל עם שבעה בכלל אפשר להשתגע. נראה לי שצריך לפחות שתי מטפלות ולו לשם החברה שתסייע בשמירה הדדית על שפיות.

למעלה