עלות של משפחתון

אישית

למרות שבניגוד לקאלה הילדים שלי הולכים איתי לכל מקום, נגד מטפלת שהיתה נכנסת איתם לשרותים הייתי מגישה תלונה במשטרה. לא פחות מזה.

צימעס

New member
סיטואציה:

מטפלת לבד בבית עם תינוק בן פחות משנה, שזוחל אחריה בכל הבית. הולכת לשירותים. זוחל לדלת, דופק ובוכה. שלא תפתח לו את הדלת?

לא רלוונטי

מעולם לא היתה ולעולם לא תהייה מטפלת אצלי בבית. הילדים שלי לא יימצאו היכן שיש פחות משתי מטפלות בו זמנית והיכן שאין פיקוח.

Kalla

New member
ילדים קטנים אצלי לעולם לא יזחלו

כשאני לא במצב להשגיח עליהם (ואם אני בשירותים אז בין אם הם באים אחרי ובין אם לא - אני לא בשליטה והם כל רגע יכולים להחליט לצאת משדה הראייה שלי). לכן כשאני הולכת לשירותים התינוק נמצא בלול, בעגלה, במיטה, בכסא האוכל, בטרמפולינה וכו', ואף פעם לא מסתובב חופשי בבית. לא יקרה שום אסון אם תינוק יהיה לבד כמה דקות כשיכולת הפעילות שלו מוגבלת, אך אם במשך הדקות האלה אין מי שישגיח עליו כשהוא מסתובב לבדו איפה שבא לו - יכול לקרות אסון וזה סיכון שאני לא מוכנה לקחת. ואם להוסיף לזה את העובדה שמבחינתי שירותים מהרגע שהאדם הופך לעצמאי ולא זקוק שינגבו לו (סליחה על הביטוי) הם עניין פרטי ואישי כמו כל ענייני הגוף האחרים - אין כל סיבה שהתינוק ייסחב איתי לשירותים - לא מבחינה בטיחותית ובטח לא מבחינת התענוג המפוקפק לכל המעורבים. ולגבי גננת/מטפלת על אחת כמה וכמה - מסכימה לחלוטין עם ליליה - פשוט לא יעלה על הדעת. ברור לי שאני כאן בדעת מיעוט בעניין הזה (כמו גם בהרבה עניינים אחרים הקשורים לדרכי חינוך ילדים), אך זה מה יש. וליליה - מטפלת ילדיי היא כמו הסבתא שלהם. היא בת משפחה לכל דבר והיא חולקת איתנו את חייה. הילדים אוהבים אותה אהבת נפש. היא איתנו מאז שדליה הגיעה לארץ ורוב הזמן גם אני נמצאת איתם בבית עם יד על הדופק, כך שאצלנו המצב הוא ממש לא סטנדרטי.

קאלה, יש כל כך מעט מטפלות

שהן כמו סבתא של הילדים, שזה פשוט מסוכן מדי לטעמי להמר בעניין. לכן, אם פגש כזו - הרווחת. אם לא - עדיף לא לקחת את הסיכון. לו המטפלת שלי מילדותי היתה למשל עדיין מטפלת, אין לי ספק שהיא היחידה שהייתי שמחה להשתמש בשרותיה...כמה כאלו יש, אבל?

Kalla

New member
תראי, קשה למצוא

ולקח לי הרבה זמן כי אני עשיתי על זה דוקטורט והיה לי גם מזל. בעצם המשפחה שלי כבר הכירה אותה ואת עבודתה ממקור ראשון והיא כבר הוכיחה את עצמה על הצד הטוב ביותר, ובפוקס גם נגמרה העבודה הקודמת שלה. כל העניין הזה לא פשוט ויש שיקולים לכאן ולכאן. יש לי אישית בעיה עם לשלוח תינוק שעדיין חסר ישע לחלוטין לגן עם הרבה ילדים ומסיבות שציינתי - גם לא אשלח אותו לגן קטן יותר שיש בו רק מטפלת אחת. האינטואיציה האמהית שלי (ואני מדגישה שאני מדברת כאן רק על עצמי) פשוט מתקוממת נגד הוצאת ילד מהבית לפני שהוא יכול ללכת ולדבר ואני מעדיפה להשקיע את הנשמה ולחפש מטפלת טובה לבית גם אם זה לוקח זמן. עם דן היה לי מזל כי זו הייתה אמא שלי בלבד (מצב בריאותה הנוכחי פשוט לא מאפשר לה להמשיך עם יתר הנכדים באותה מתכונת), ואחר כך מצאתי את הזהב הנוכחית. ברור שליפול תמיד אפשר וזה חלק מהסיכון שלוקחים בכל דבר בחיים, וזה עלול לקרות עם מטפלת בבית או במשפחתון או אפילו בגן גדול כדוגמת נעמ"ת. אז אין לנו ברירה אלא לחשוב טוב, לשקול את הדברים בכובד ראש תוך שימוש בניסיון, בהגיון ובאינטואיציה, להשקיע את המאמץ המירבי למצוא את הטוב ביותר מבחינתנו, להשגיח ב-7 עיניים ולקוות לטוב.

לורליי43

New member
במשפחתון, בדרך כלל, בניגוד לבית

יש לילדים מתחם בטוח שהם נמצאים בו. הם בדרך כלל (אם המקום ערוך טוב), לא יכולים ללכת ולשוטט סתם ככה.

Kalla

New member
אבל כשיש מספר ילדים יחד

תמיד עלול לקרות משהו: מישהו עלול לתת מכה חזקה, לדחוף חזק, לנשוך, להכות עם איזה חפץ, להפיל משהו על מישהו. ילדים בגיל כזה הם מאוד בלתי צפוים (ואני למודת ניסיון מהשניים שלי שהצליחו לפגוע אחד בשני אפילו ללא שום כוונה אלא פשוט תוך כדי להיטות המשחק) ואני פשוט לא מוכנה לקחת את הסיכון.

לורליי43

New member
זו בעצם חלק מהמהות של תפקוד משפחתון

יש דברים שהתאוריה נראים לא סבירים, ובמציאות נראים ומתפקדים לגמרי אחרת. בכל השנים שהמטפלת של המשפחתון (אצלינו) טיפלה בילדים- לא קרה שום דבר, כשאני בטוחה שאותם ילדים בבית מתנהגים כמו ילדייך. אולי בגלל ההבדל בין הדינמיקה שלהם בבית לבין דינמיקת ההתנהגות שלהם במשפחתון- דברים קורים אחרת.

Kalla

New member
זה שלא קרה שום דבר

זו עדיין לא הוכחה שזאת שיטה שמקובלת עליי. וזה לא שלא קרו אף פעם דברים במשפחתונים. תראי, אפילו המטפלת הנהרת ביותר היא רק בן אדם אחד ואפילו התינוקות המקסימים ביותר הם רק תינוקות. לי חשוב שיהיו לפחות שני מבוגרים שיטפלו ביותר מ-2-3 תינוקות ופעוטות. את בדעה שונה. לגיטימי.

לורליי43

New member
אני לא יודעת להסביר את זה

אבל זו באמת תופעה מעניינת. מטפלת טובה במשפחתון, יכולה בזכות הסדור של המקום, ובגלל המיומנות שלה - לעשות הרבה דברים שנראים על פניהם קשים מאוד. אחת מהסיבות היא, לדעתי, ההבדל בין אמא למטפלת. אמא היא גם מעורבת רגשית ולכן התגובות שלה שונות, ואמא נמצאת עם הילדים המון שעות, בלי הפסקה. מטפלת- ב-16:00 הילדים הולכים הביתה, בשבת היא נחה מהפעילות. הכי טוב כמובן לשאול כאלה שהן מטפלות, איך הן מתפקדות במסגרת הבית עם הילדים הפרטיים שלהן (בגיל הרך) ומה ההבדלים.

Kalla

New member
מסכימה בכל

אך לדעתי זה לא משנה שום דבר. זה שביום יום ובשגרה וכשהכל בסדר היא נהדרת ועושה מיליון דברים יחד, ואני רק יכולה להוריד את הכובע. אך עדיין היא לא אלוהים, היא רק בן אדם אחד יחיד ולמקרה שקורה משהו אני רוצה שיהיה עוד אדם לידה.

לורליי43

New member
היא לא זרה, היא המטפלת שלהם

יש ילדים שרואים את המטפלת יותר שעות מאשר את אמא שלהם. ממה את חוששת? מהטרדה מינית? מזה שהם יראו אותה לא לבושה לגמרי? יש מקום לחשש, אם בכל מקרה המטפלת היא אדם לא אמין. אבל אם אני סומכת על המטפלת בכל מובן אחר, אין לי סיבה לחשוש דווקא במובן של הטרדה מינית.

Kalla

New member
מבחינתי לפחות

זה אפילו לא עניין של הטרדה מינית אלא פשוט של ראיית השירותים כמקום פרטי, פרטי מדי. כמו שאני לא אסכים שמישהו אחר יהיה נוכח כשאני בשירותים (גם אם זו אמא שלי שבטח ובטח אין לה כל עניין מיני בי), כך אני לא אסכים שילדיי יחונכו להיכנס לשירותים עם אנשים אחרים ולא משנה זהותם. אדם נכה, חולה, תינוק או פעוט שחייבים עזרה זו ההצדקה היחידה מבחינתי שמישהו אחר יהיה נוכח איתם בשירותים. יש עדיין עניינים שאני מרגישה שרצוי שיישארו פרטיים במלוא מובן המילה.

למעלה