עלות של משפחתון

ורד302

New member
עלות של משפחתון

רציתי לדעת אם מישהו יודע מה המחירים המקובלים במשפחתונים. אני מתעניינת בקשר למשפחתון באזור הקריות.

irisgh

New member
כמה שעות?

אני יכולה להגיד לגבי מה שאני מכירה: (בשעות שמונה עד ארבע) באזור של מושב מבוסס בקרבת רחובות: 1700 ש"ח למטפלת על 5 ילדים. באזורים היקרים של צפון ת"א: 2000-2500 ש"ח כנ"ל בירושליים יש מחירים יותר זולים.

ורד302

New member
אני מתכוונת למשפחתון של 5 ילדים

עם מטפלת אחת. לגבי השעות, רציתי לדעת מה מקובל ליום מלא (אני יודעת שיש הבדלים בהגדרות של יום מלא). מה מקובל אם אני רוצה רק חצי יום. וגם אם אני רוצה שעה נוספת קבועה (עד 16:00 במקום עד 17:00) - בכמה זה מייקר?

Kalla

New member
יש לי שאלה לא כל כך קשורה.

לא עדיף אפילו 8-10 ילדים עם 2 מטפלות? בכל זאת, מטפלת אחת על 5 ילדים נשמע לי קצת מסוכן, ועוד יום כל כך ארוך שהיא לבד איתם. נגיד שהיא צריכה להרבה זמן לשירותים או חלילה קורה משהו לה או לאחד הילדים - אין מי שישגיח על הילדים האחרים או יושיט עזרה במקרה שחלילה קורה משהו.

ורד302

New member
כן ולא

יש פלוסים ומינוסים לכל אחת מהאפשרויות. את הצבעת על אחד הפלוסים שבקבוצה גדולה יותר. אך מדובר כאן בקבוצה שהיא מתחילה להיות גדולה מידי לתינוקות/פעוטות. כבר אין כל-כך את היתרון של משפחתון קטן, בו הילד מקבל יחס כמעט כמו אצל מטפלת.

Kalla

New member
לדעתי הבטיחות חשובה מכל

ובעיניי מטפלת אחת על יותר מ- 2-3 ילדים זה פשוט לא בטיחותי.

דסי אשר

New member
קאלה, 2300 משפחתונים ציבוריים

פועלים ברחבי הארץ , במתכונת של מטפלת אחת על 5 חברה, בגילאים הטרוגניים. יש רציונאל מקצועי למבנה הטרוגני של קבוצה, הדומה יותר לקורה במשפחה. מטפלת מנוסה, לעומת אם בראשית דרכה, הולכת לשירותים, בזמו העבודה. במקרים רבים החברה מלווים אותה. בשירות הציבורי מועמדת לתפקיד מפעילת משפחתון, צריכה לתת מענה לשאלה : את מי את יכולה להזעיק מידית, שנמצא סמוך לביתך, למצב חרום של צורך בהסעת ילד לבית חולים... בעיקרון, משפחתון וכל מסגרת חינוכית צריכים להיות מאורגנים כך, וגם עבודת הצוות, שלא יקרו אסונות. נניח למשל שאני מחתלת ילד. פתאום ילד אחד חטף מכה, והא בוכה מאד. מגיע לו שאגש ואראה מה קרה? בטח. מבחינת בטיחות וסדרי עדיפויות, אקח איתי את הילד המצוי על פינת ההחתלה, ואגש איתו אל הילד הבוכה. כלך לא אסכן את הילד שנמצא בפינת ההחתלה, לא אשאיר אותו שם(אם המקום גבוה, וקיימת סכנת נפילה), וכן אתייחס מידית ליד הבוכה, ואזהה מה קרה. אחד הדברים שהורים לא מספיק ערים לו, הי אהחישבות הרבה שי לגודל הקבוצה, עבור הילדים. תינוקות ופעוטות "לא יודעים לספור" יש כאן מטפלת אחת על 5 ילדים, וסה"כ 10 ילדים. ילדים חווים כמות, גירויים רבים, יותר רעש, שתי דמויות מבוגרות ולא ברור תמיד למי פונים. האידיאלי- מטפלת אחת על שלושה. לא כלכלי במדינת ישראל. אם עובדים עם שתיים, אז מכסימום שיהיו 7 קטנים, כדי שהסייעת תקבל משכורת סבירה, אם מגיע לה, ומשמעותו- שכר הלימוד של הילד השישי והשביעי. דסי רכזת משפחתונים ציבוריים לשעבר. כיום: יזמת עמותת "הבדל פעוט" (ע"ר)

Kalla

New member
אז 7 - עוד יותר טוב.

קראתי, לא השתכנעתי, זה שככה נהוג בגלל חוסר תציב או כל סיבה אחרת - לא מצדיק בעיניי, את ילדיי לא הייתי שולחת למשפחתון עם מטפלת אחת ללא עזרה בשטח. אז שבמקום 5 יהיו 7 עם שתי מטפלות או מטפלת אחת על עד 3 ילדים. ודוגרי - ילדים כאלה קטנים ממילא הייתי מחזיקה בבית עם מטפלת אחד על אחד (או 2 כמו שהיה אצלי לפני שהתחילו ללכת לגן).

דסי אשר

New member
זה ענין של תפיסת עולם.

תכנית שוורץ, ממנה נולד פרויקט המשפחתונים הציבוריים, בהמלצותיה לגבי גודלך המשפחתון והרכב הקבוצה, הוציאה מסמכים רבים(מאמרים) הדנים בטיפול איכותי במסגרות לגיל הרך, ומבנה ואיכות העבודה במשפחתון הציבורי. . כזכור לך, משפחתון ציבורי גובה תשלומים מסובסדים, כמו מעון ציבורי. הוא מיועד לכל שכבות האוכלוסיבה, בין השאר לאנשים שלא יכולים לממן מטפלת אישית. היה ברור באקדמיה,. שלא תהיה אף אשה שתסכים לפעול כמשפחתון ציבורי, אם תצטרך להתפרנס מעבודה עם שלושה ילדים, בביתה, במחירים המסובסדים(כיום- הרבה פחות מאלפיים). אי לכך הוצע, שהמשפחתון יהיה רב גילאי, ובכך יענה על צרכי הילדים ועל יכולת ההתמודדות של המטפלת. משפחתון ציבורי דומה במהותו למשפחה קטנה. רב גילאיות היא תופעה נורמאלית במשפחה. במשפחתון ציבורי מקבליםן תינוק אחד, בגיל חצי שנה מינימום, עו דשניים בני שנה+ ועוד שניים ממשיכים מהמחזור הקודם בני שנתיים. חשוב להקפיד שהפער הגילאי בין הגדול ביותר לקטן ביותר לא יעלה על חצי שנה. כמו שאיני חושבת שילדי המעונות נפגעים באופן נוראי, משום שהמסגרות רבות ילדים ומיעוטות צוות, ולמרות שאני מאמינה ברעיון המשפחתון כמסגרת עדיפה, משום גודל הקבוצה, עדיין- דעתי שונה מדעתך, ואמונתי האישית והמקצועית בהחלט מקבלת טיפול במסגרת, ללא ראית הנזקים לילד, מחוסר טיפול אישי עד גיל שנתיים. בתים רבים, במשפחות רבות, כאשר אמהות לא יצאו לעבוד, האם טיפלה בכל הילדים ביחד, מבלי שהתינוק ניזוק, משום שלא קיבל טיפול אישי. והיו בתים רבים מאד בהם נולדו ילדים ברווחיים של פעם בשנה- שנה וחצי. אבל זו תפיסת עולם. דסי

Kalla

New member
זה לא אותו הדבר.

במרבית המשפחות, אם וכאשר האם נשארת לבד לטפל בכל ילדיה, או שיש פחות ילדים (לא 5) או שפער הגילאים בין הגדולים לקטנים גדול יותר. אין בכלל מה להשוות קבוצה של 5 תינוקות בני, נגיד, בין 2 וחצי לבין חצי שנה לקבוצה של 5 ילדים שהבוגר ביניהם בגיל, נגיד 8-10, הבא אחריו 5-6 עוד אחד 3-4 ורק שניים קטנים יותר. הגדולים כבר לא זקוקים להשגחה כה צמודה ויכולים כבר בעצמם לעזור לאמא, ובכל זאת מעטות האמהות שאף אחד אף פעם לא עוזר להן כשמדובר במשפחה גדולה כל כך, או שלפחות חלק מהילדים לא נמצאים במסגרות. הבעיה במשפחתון הוא לא הטיפול ב-5 ילדים אלא טיפול ב-5 תינוקות על ידי אדם אחד בלבד. אבל קטונתי.

דסי אשר

New member
קאלה, עדיין תפיסת עולם..

פגשתי כרגע אם שבנה הצעיר היה אצלי במשפחתון. הוא התקבל בגיל חצי שנה, והיה כמובן התינוק היחיד. איתו היו עוד שתיים בנות שנה +(שנה וחדש חודשיים) ועוד שניים בני שנתיים(זהו המודל). היא לא מפסיקה לדבר: 1.על המקום של הקשר הרגשי של הילד שלה אלי, עד היום, כשהוא בגן חובה. 2. על הקשרים המצוינים שיש לו עם בוגרי המשפחתון, ועם אחת מהן במיוחד. הם לא נמצאים באותה מסגרת, אבל המפגשים בינהם הם מפגשים של "אחים" ברור לך שהילדים לא ניזוקו רגשית ושכלית מכך שהיו במסגרת של 5 עם מטפלת אחת, לא מתפקדים היום בתת תפקוד, הם נפלאים, קודם כל ולפני הכל בזכות הוריהם. הדברים שהאם מספרת לי, מספרים לי הורים רבים שילדיהם היו ביחד במשפחתון, במשך שנתיים ימים. אל ההורים שמאמינם ביכולת של מטפלת לתקד היטב, ולענות על צרכי הילדים, אם היא מקצועית בעבודתה (לא בהשכלתה...), ואם המשפחתוןקטן ומרכב מגילאים שונים. דסי דרך אגב, במשפחות רבות המרווחים בין הילדים הרבה יותר קטנים מה שציינת. אבל, כל אחד ותפיסתו.

Kalla

New member
אנחנו מדברים על דברים שונים בתכלית

אין לי בעיה עם מטפלת טובה אחת ועם מסגרת הגילאים - אם המטפלת טובה אין שום סיבה שהילדים לא יפרחו רגשית, שכלית וחברתית. אני מדברת על בטיחות בלבד - למטפלת אחת יש רק 2 ידיים ו-2 עיניים על 5 ילדים קטנטנים - מבחינתי זו סכנת נפשות.

דסי אשר

New member
גם זו תפיסת עולם...

אילו היית רואה איך המטפלות עובדות, וכיצד המקום מאורגן, היית מבינה שלא מדובר בסכנת נפשות.... שוב, המדינה לא הייתה נכנסת לסוג כזה של פרויקט לאומי/כלל ארצי, או לא הייתה ממשיכה אותו- אילו היה מדובר "בסכנת נפשות...". המדינה לא הייתה עומדת בתבעיות חוזרות ונשנות על מעשי כשל בטיחותיים, משום המבנה של המשפחתון, מטפלת אחת לבדה על 5 ילדים. בכל הפירסומים ששמענו על תקלות עם ילדים- שמענו על מעונות. אותה אם שפגשתי היום אמרה לי, ואת בוודאי היית חושבת אחרת, שהילד שלה הרוויח מזה שהוא היה קטן ביותר. השנה החלה להיות איתי ילדה לזוג הורים עדינים וחמודים. האם הייתה בקונמפליקט: מחד ראתה כמה יפה אני מטפלת בילדים, כמה הילדים מאושרים, כמה המקום מאורגן לשביעות רצונה, ומאידך, הייתה בחששות מכך שאני עובדת לבד. היא אשה מאד רצינית וחושבת הרבה, ולא פסלה את המשפחתון על הסף, אלא ביקשה שיחה איתי על הלבטים שלה. שוחחנו על נושא, הבאתי לה דוגמאות בהתאם לשאולות שהביאה ולא הביאה. אמרתי לה: החשש הוא לגיטימי, אין לי הסבר למה היו הורים שהבינו שניתן לסמוך עלי, והשאירו את ילדיהם במשפחתון, במתכונת עבודה זו, משנת 1996. דיברנו על כך שיש הגיון בשאלה שלה, אבל היא באה ממקום רגשי. הצעתי לה לשוחח עם כמה אמהות, כולל האם שפגשתי היום, כדי לשמוע מהן מדוע לא חששו.. האם שוחחה רק עם אחת מהן, ארוכות, ורצה להרשם. הבת המקסימה נמצאת איתי מספטמבר. באחד הימים פגשתי אותה ואת בתה ברוחב, והאם אומרת לי: "דסי, בעוד כמה שנים אני באה ללמוד ממך איך מפעילים משפחתון"(היא מתכנתת מחשבים, עובדת בהייטק). זו הייתה מחמאה מאד גדולה. שוב, לתפיסתי גם נקודת המבט על בטיחות, כפי שאת מציירת אותה, לעומתי, היא ענין של תפיסת עולם. דסי

דסי, אפשר לקבל הבהרה על המשפט:

"מטפלת מנוסה, לעומת אם בראשית דרכה, הולכת לשירותים, בזמו העבודה. במקרים רבים החברה מלווים אותה" ???

Kalla

New member
האם אמא ל-4 מספיק מנוסה?

כנראה שלא כי עד היום אף ילד לא נכנס איתי לשירותים וגם לא הייתי מכימה בשום אופן שייכנס לשירותים עם הגננת. כל אחד ודרך החינוך שלו.

דסי אשר

New member
זו תפיסת עולם שלך, בלי קשר להיותך

אמא מנוסה. את רוצה פרטיות, את חושבת שמקום כזה אינו מתאים לשהות משותפת, עוד הורים חושבים כמוך, אבל ישנם שחושבים אחרת. השנה, הקבוצה החדשה, לא הולכת איתי לשרותים. הם רק חודש וחצי אצלי.... אני מודיעה שאני הולכת, והם באים להסתכל מרחוק. אני משאירה את הדלת פתוחה, כדי לא להעלם להם, כדי לשמוע כל דבר... נראה לך נורא- ענין של השקפה. דסי דסי

למעלה