עלות כוס קפה

חישוב אמיתי יראה שלא משתלם לקנות מכונה

זה מזכיר לי את הדיון על מחיר ק"מ אחד במכונית.
כאשר מביאים בחשבון מחיר אמיתי ( כולל מחיר המכונית הביטוח, הפחת הדלק הטסט וכד'), מחיר ק"מ אחד כמדומני בין 2-3 שקלים.

מי שקונה מכונת קפה ( נניח כמוני אוטומטית ב 6000 ש"ח), לא מחשב את מחיר הקפה.

אנחנו אוהבים קפה טרי וזה חלק מהנאת חיינו.

Lechoke Lames

New member
חישוב אמיתי

אלה העובדות:
- מכונה אוטמטית כמו סאקו רויאל עולה 5500 ש"ח. יש זולות יותר, אבל זו מצויינת לדעתי. מאוד עמידה (גם בצריכה גבוהה), קפה טעים, הקצפה סולידית. כמובן שמכונה ידנית במחיר דומה תתן תוצאה טובה עוד יותר, אבל למי שמחפש נוחות וניקיון עדיף לבחור במכונה אוטומטית.
- קולה קפה ג'ין עולה 3000 ש"ח. יש פתרונות זולים יותר, אבל לצריכה של 6 ספלים ביום עדיף לא להתפשר.
- ההפרש במחיר לכל ספל הוא 2 שקלים. פותח הדיון צורך 6 ספלים ביום, מה שאומר שההפרש במחיר ליום הוא 12 שקלים.
- נקודת ה-break even שבה ההפרש במחיר הקפה החזיר את העלות הציוד הוא 700 יום, כלומר קצת פחות משנתיים. החישוב מבוסס על עלות הציוד הנ"ל פחות עלות מכונת קפסולות Nespresso Citiz & Milk חלקי המחיר ליום.
- לאחר שהציוד החזיר את עצמו, החיסכון השנתי עומד על 4300 ש"ח.

בעיני זה חיסכון מאוד משמעותי. ביחד עם השיפור העצום באיכות הקפה אני לא חושב שיש כאן הרבה מה להתלבט.

fdafasdfafds

New member
לא בטוח שהבנתי את החישוב שלך

וגם אפילו בניתי אקסל יפה בעצמי, רק הנתון היחיד שחסר לי כרגע הוא כמות קפה למנה, הדעות כאן חלוקות וזה מכריע את הכף לכאן או לכאן.

ושתי הבהרות נוספות
קודם כל, אני לא מעוניין בקולה, בטח שלא בשלב כזה (למרות שסביר מאד להניח שגם לא בשלב מאוחר יותר) דבר שני, במקרה יצא לי לשתות בכמה הזדמניויות ממכונה של אוטומטית של סאקו, נדמה לי שאפילו הרויאל אבל לא סגור על זה, ולא התרשמתי יותר מידי מהתוצאה. כך שמכונה אוטומטית לא באה בחשבון, מבחינתי זה או לעבור לליגה של הגדולים כלומר, מכונה טובה חצי אוטמטית ומטחנה או להישאר עם מה שיש.

אני מניח שחלקכם מצקצקים ואומרים שהחישוב הזה מיותר, ואם חשוב לי קפה טוב אז לעזאזל עם המחיר, ובעקרון אני דיי מסכים איתכם אבל בכל זאת רוצה לעשות את חישוב בשביל הספורט

Lechoke Lames

New member
ראה את ההודעה שלמטה

לגבי הקפה ששתית מהסאקו, אני מניח שהפולים שהיו בו היו באיכות נמוכה. זה מאוד נפוץ בעסקאות לחברות. הספק נותן מכונה בהשאלה, בתנאי שהחברה תתחייב לרכוש את הפולים הירודים שהוא מוכר. קפה טוב לא יוצא מזה. אני מציע שתבדוק איזה קפה אפשר לקבל ממכונה כזו עם פולים איכותיים (בקליה טריה מקומית, לא בשקיות וואקום שמכילות קפה שנקלה בחו"ל לפני מספר חודשים).

אם בכל זאת תחליט ללכת על מכונה ידנית אז זה לא ממש משנה את החישוב. בתקציב של כ-5500 ש"ח אפשר לרכוש מטחנה + מכונה ידנית סולידית כמו נובה סימונלי אוסקר או אקספובר פולסר. בשני המקרים הקפה מצויין (טוב יותר מהסאקו) וניתן להקציף תוך כדי החליטה.

מדע טילים

מנת קפה "מסורתית" היא אולי 7גר'... סלסלה בודדת ממוצע בכלל 7.5-8 גר' ובכלל, השיקול הכלכלי הקר, הוא הכי פחות מעניין פה. אתה תפיק בממוצא מקילו קפה בהתחלה, עד שתלמד בערך 80 כוס וככל שתתמקצע אתה תהיה בממוצא של 120-130 כוס, אם תשתמש בסלסלה בודדת...
אני הייתי מוסיף.את אלמנט הטקס למשוואה כי בסופו של יום הוא החלק המהותי של התחביב.

Lechoke Lames

New member
ועוד כמה דברים על העלויות של האופציות השונות

אם קונים את הקפה בחנויות מתמחות (נניח במחיר של 60 שקלים לקילו) במקום בשווקים יידרשו עוד 3 חודשים כדי להחזיר את העלות של הציוד, והחיסכון השנתי מאותו רגע והלאה יירד ל-3900 ש"ח.

אם מוותרים על הקולה וקונים קפה קלוי באיכות גבוהה (נניח במחיר של 140 ש"ח לקילו), החיסכון היומי יירד ל-8 שקלים. זה אומר שהעלות של הציוד (מכונה בלבד במקרה הזה) תוחזר גם כאן ב-700 ימים, אבל החיסכון השנתי מאותו רגע והלאה יהיה "רק" 2800 ש"ח. עדיין משתלם מאוד בהשוואה לקפסולות.

פשרה סבירה היא לקנות בהתחלה רק מכונה, ובהמשך להחליט אם להוסיף קולה או לא.

fdafasdfafds

New member
תודה, ותשובה לשתי ההודעות

דווקא זה בפעמים שונות אצל חבר וממש לא עם תערובות זולות, אולי פשוט זה לא קלט לטעם שלי.

בכל מקרה, כן, אין ספק שיש חיסכון אבל שוב, תלוי בכמות הקפה שמחשבים על פיה. ב7 גרם יש חסכון של חצי ממחיר קפסולה ב 15 גרם המחיר פחות או יותר זהים.

כך שהפינה הזאת עדיין לא סגורה עבורי, וגם ברחבי האינטרנט אני רואה דעות לכאן ולכאן...

Lechoke Lames

New member
הנה תמונת מסך של החישוב הרלוונטי

את קובץ האקסל אצרף בהודעה חדשה

fdafasdfafds

New member
כן, בדיוק החישוב שגם אני עשיתי, רק שאתה חישבת

עלות ל 5 שנים

Lechoke Lames

New member
רק בדוגמה המסויימת הזו

בחישוב שלמעלה חישבתי את נקודת ה-break even

Lechoke Lames

New member
ואגב, 700 יום זה אפילו לא שנתיים

כמובן שבבדיקה של 5 שנים הפערים רק גדלים, אבל לדעתי זו בדיקה מאוד רלוונטית. אתה הרי לא הולך להפסיק לשתות קפה אחרי 700 יום.

dudi4321

Active member
יש לי קולה מיועד לקפה

מבוסס בדיוק על עקרון מכשיר פופקורן. קניתי את הקולה לאחר כמה נסיונות מוצלחים במכשיר פופקורן.
אני קולה בו כל פעם בשבוע.
הסיבה שלא רציתי להשקיע אלפים בג'ין.
בנסיונות קליה במחבת או בטוסטר-אובן נחלתי אכזבות קשות

למעלה