עלות כוס קפה

fdafasdfafds

New member
עלות כוס קפה

כן, אני מניח שזה נידון עשרות פעמים אך עדיין לא הצלחתי למצוא תשובה שתספק אותי.

אני שוקל לעבור מקפסולות, ומנסה להבין האם אחסוך בעלויות הקפה. ברוב המקומות שראיתי, כתוב/נאמר שקילו קפה לפי חישוב של מנה של 7 גרם תיתן לי 140 כוסות, אך ברור לי שיש קפה שהולך לאיבוד בתהליך, אם זה במטחנה, או בזמן העבודה, כמו כן אולי מטחנה שלא נותנת משקל מדויק של 7 גרם, בקיצור אני מניח שאתם יודעים היכן הקפה מתבזבז יותר טוב ממני.

השאלה שלי היא האם חישוב של 120 כוסות לקילו קפה הוא ריאלי?( 120 כוסות לקילו משקף ניצול של רק 85% מתוך הקילו. )

אשמח לשמוע את דעתכם או ניסיונכם בנושא, או כמה כוסות אתם מצליחים להוציא מקילו פולי קפה?
תודה רבה!

nApo10

New member
הי,

מנסיוני, לאחר תקופת למידה (שבהחלט תכלול בזבוז קפה), בשימוש שוטף אין "בזבוז" של קפה. מומלץ ללכת על מטחנה שטוחנת ישירות לידית וככה הקפה נטחן ממש לפני החליטה. במטחנה עם מחלק מנות הקפה "עומד" לאחר הטחינה ומאבד ארומה, ואז יש סיכוי לבזבוזים (או התפשרות על הטעם).
מעבר לכך קילו הוא קילו, ואם בממוצע אתה שם 7 גר' - תקבל 142 מנות קפה. אם חלילה באופן עקבי תכין מנות של 7.5 גר' - תקבל 133 מנות.
זהו החישוב הריאלי (לגבי לפחות).
אם אתה בענייני חיסכון - מציע לך לבדוק את נושא הקלייה, קודם כל בהיבט הטריות אבל גם בהיבט החסכון. מה שכן, ממליץ לך לעשות את זה רק בהמשך לכניסה לעולם הקפה (כדי לבודד את תהליכי הלמידה זה מזה) ולהשקיע בקולה טוב.

fdafasdfafds

New member
תודה! אז זה יותר טוב אפילו ממה שחשבתי

אך אני עכשיו רואה שבהרבה מקרים משתמשים ביותר מ 7 גרם, זה נכון או שזה פשוט כי הכוס יותר גדולה/מכינים שתי מנות?

וגם שמתי עין על הROCKET סליני והתעוררו אצלי שתי שאלות בקשר אליה:
1. האם ניתן להשאיר את המכונה דלוקה כל הזמן? או לפחות מהבוקר עד הערב, או שזה עלול לפגוע בה?
2. האם ניתן להקציף/להכין שוטים במקביל והאם יש איזה זמן מינימלי שצריך לחכות בין שוט לשוט?

שוב, תודה!

ניב נ

New member
אהיה לרגע פרקליטו של השטן.

1. אתה מדבר על חסכון, בהפרש של מכונה + מטחנה כמה קפסולות אתה יכול לקנות?
2. נוחות וניקיון, כל טחינה יפלו לך 10 גרגירים על השיש, כל פעם לנקות ולנקות את הסמרטוט?
3. כמה אתה שותה ? אתה בטוח שהקפה ישאר באותו טעם? גם לפולים שלמים יש התישנות (יותר איטית אבל קיימת).
יכול להיות שתשתה פחות קפה בגלל ההתעסקות.

דרך אגב אני באותה דילמה כמוך, מה שלא הכנסת לשיקולים זה את טעם הקפה. שבקפסולות הוא פחות טעים.

Lechoke Lames

New member
תגובה

1. כמעט בכל המקרים תהיה נקודת זמן שבה הקפסולות הופכות ליקרות יותר מאשר שימוש בפולי קפה (נקודת ה-break even). הזמן הזה יכול לנוע בין חודשים ספוריםן למספר שנים, תלוי בעלות של המכונה, המטחנה (והקולה, אם מחליטים לקלות) שבהם בוחרים, וכמובן בכמות ובסוג הקפה שצורכים.
2. אם מחזיקים את הידית צמוד לפתח הטחינה לא נופלים גרגרים על השיש. ייתכן שיש צורך לתת טפיחה צידית על המטחנה כדי שכל הגרגרים יפלו לתוך הידית. זה משתנה בין מטחנות שונות.
3. אפשר תמיד לקנות כמות קטנה יותר של קפה. אם קולים, אפשר לקלות כמות קטנה יותר. קל מאוד להתאים את זה לצריכה. בקפסולות לעומת זאת לא ממש משנה כמה קפה תקנה, תמיד תקבל תוצאה גרועה (גם אם עקבית).

fdafasdfafds

New member
בשמחה :)

בנוגע לנוחות, אין ספק שזה פחות "נוח". אישית אני אוהב דווקא את ההתעסקות, הבעיה היא באמת עם שאר חברי הבית שזה עלול להיות שיקול. אנחנו שותים 6 כוסות בממוצע ביום. מבחינת טעם, חשבתי שאני עולה ברמה לא? ברור שייקח זמן עד שאגיע לרמה שאוכל להוציא מנה טובה ואחידה. בקשר למחיר, ראה את החישוב שכתבתי לdudi432.

dudi4321

Active member
מאיפה החישוב שלך?

אני קונה קילו קפה בסביבות 40 ש"ח.
קולה בערך ל10 מנות. סוגר בצנצנת זכוכית.
לפני השתיה טוחן ל4 עד 8 מנות.
התרגלתי לשתות מנה כפולה, לא שקלתי אבל זה כ-15 גרם.

הסיבה שבכלל בקפסולה אין לי "שמן של מוסך" מה יש בה. יתכן ששמו גם קפה נמס וחומרי טעם וריח??? תיקון "אין לי מושג".

dudi4321

Active member
הרבה פעמים ניסיתי לשים קפה שיצרתי בעצמי

יעני שלי קטיף עצמי או קנוי. קלייה. טחינה. דחיסה לקפסולה ריקה וסגירה עם נייר אלומיניום. ו.. יוק. הטעם דלוח.
עובדה נוספת שיש קפה? בקפסולות בטעמים משונים ממוינים לפי צבע הקפסולה. אני לא מכיר קפה קלוי עם טעמי מיץ אשכוליות, סתם כמשל.

fdafasdfafds

New member
החישוב

שותים אצלנו בערך 6 כוסות ביום, כך שאם ארד בשקל ממחיר של 2.3 לקפסולה כיום של נספרסו, למחיר של 1.3 שח לכוס (לפי חישוב של 140 שח לקילו, 8 גרם מנה לכוס ורק 90% ניצול מתוך הקילו מסיבות שונות) אז אחסוך בחודש 190 שח כפול 12 חודשים = 2300 שח בשנה חיסכון. כך שבתוך 4 שנים וקצת אוכל להחזיר מחיר של מכונה + מטחנה + אביזרים נחוצים, בעלות כוללת של 10,000 ש"ח. בהנחה שהמכונה ברמות האלה היא מכונה להרבה זמן, נאמר 10+ שנים, אני צופה חיסכון לטווח הארוך.
אני יודע שזה חישוב קר לגמרי, אבל הוא דיי מתבקש מבחינתי. השאלה היא אם אני מפספס באמת בכמות של הקפה. ברוב המקומות ראיתי שמנה היא 7 גרם, אך אתם טוענים אחרת. מה שקצת מפתיע אותי את האמת (נספרסו זה 5 גרם למנה). אגב אם אנחנו מדברים על מנה של 15 גרם, לפי אותו חישוב זה כבר הופך את הקערה ויוצא אפילו יותר יקר מקפסולות.

אגב, אני מבין אותך לגבי טעם הקפסולות כמובן. כרגע אני רגיל לשתות אותם ובסה"כ יש 3 קפסולות שטעימות לי השאר באמת דלוחות ואני יודע שזה לא המיטב אך אני צריך עוד "טריגר" בשביל לעשות את המעבר ולהשקיע סכום כזה.

Lechoke Lames

New member
ממש לא צריך 15 גרם

7 גרם של קפה קלוי טרי מספיקים כדי לקבל תוצאה עדיפה לאין ערוך מזו של כל מכונת קפסולות. אם יש לך ספק, גש לחנות מתמחה עם משקל אלקטרוני ותבדוק את זה בעצמך.

dudi4321

Active member
לא הבנת אותי במשהו קטן.

ניסיתי לדחוס בעצמי קפה טחון לתוך קפסולה משומשת שניקיתי. ולא הצלחתי לחלוט מזה קפה במכונת נספרססו יעודית.
ובגדול רוב רובו של הפורום מדגיש את מה שחישבת לא רק מבחינת "בזבוז" אלא מבחינת איכות קפה שמכווננים לטעם האישי. בקליה עצמית או בקניית קפה טחון זני או מתערובות אתה יוצר לעצמך את הטעם ההכי. שם המשחק זה גם התעסקות אבל העמל נותן פרות של טריות ושוב - איכות.
יש הבדל בין 40 ש"ח ל140 ש"ח במחיר הקפה שאני או אתה קונים, לא?
אין איבוד של 10% מהקפה, מאיפה השטות הזו? מה אתה חולה פרקינסון ש10 אחוז מתפזרים על הרצפה
? אצלי יש פחת של משקל בגלל שבקליה הפולים מאבדים את הלחות. תיקלה פעם ותשמע את הפיצפוצים כמו פופקורן והניחוח של כמעט עשן שמתפזר במרפסת בזמן הקליה........
קבלתי (ממישהי שחשבה שהיא מקולקלת) CHROMEX ES180 משומשת במתנה, שהיא שיפור ניכר ממקינטה בריקה 2 מנות שבה השתמשתי כשנתיים.
לכן הצעתי הזולה ודי איכותית היא, להתחיל עם מטחנת קפה קונית או דסקיות ומקינטה בריקה 2 מנות.
בנוסף יעזרו לך כאן לבחור מכונת קפה איכותית מתוך המבחר העצום שמוכרים ביד2. אנשים מקבלים מכונה מתנה ולא רוצים להתעסק. לרוב בגלל סתימה מאבנית שמשחררים בצ'יק. זה יתומחר בהפרש הכספי שאתה תחשב בטוח. מומלץ!

fdafasdfafds

New member
אכן יש לי פרקינסון :(

סתם, פשוט הנחתי שחלק מהקפה שנטחן הולך לאיבוד בדרך, כנראה שזה אפסי ביחס למה שחשבתי מלכחתילה.

זה שניסית לשים קפה בקפסולה זה בעיה שלך לא?
. מניסיון, התחליפים ממש רעים, ובוודאי שאין לי כוונה להשתמש בקפה זול (ואפילו חישבתי את זה עם קפה של 140 ש"ח). לגבי מקינטה, יש לי 2, אבל אני כרגע יותר בקטע של אספרסו.
מה שכן רציתי לבדוק זה האם אני באמת חוסך במעבר מהקפסולות. אם אחזיר את מחיר המכונה ב 3 שנים או ב-4 שנים זה פחות קריטי עבורי כל עוד אני באמת מוזיל עלויות בגזרת מחיר לכוס קפה ולא מוסיף. יד 2 פחות עושה לי את במכשיר מזון אבל אבדוק את זה.

ואגב לגבי הנספרסו, לא מצאתי שום דבר שמעיד על כך שאין שם 100%, אז אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור.

dudi4321

Active member
בקשר למכונת יד2

יש מציאות של מכשירים חדשים שהתפעול הוציא מהמשתמשים את הרוח מהמפרשים. התהליך הרציף דורש מידי זמן קבוע לבצע תהליך תחזוקה.
יש לך את בריקה של ביאלטי? המקינטה עם המשקולת? רק זו נותנת קפה הכי קרוב לאספרססו. המשקולת זה הפטנט שגורם ללחץ האדים לעלות. רק בלחץ גבוה הקפה פורץ מתחת למשקולת!

Lechoke Lames

New member
כאחד שמשתמש מדי פעם בבריקה,

אני לא ממליץ עליה כשיטת חליטה למי שמעוניין באספרסו. בריקה היא פתרון נחמד בשטח, לא יותר מזה.

יש כל מני דרכים זולות אחרות שיכולות לתת משהו יותר קרוב לאספרסו, אבל אני לא רואה הרבה טעם בדיון על מוצרים בטווח המחיר של 300-800 ש"ח כשפותח הדיון מוכן להוציא 10K. אגב, אם לא קולים אין שום צורך לעלות לתקציב כזה. גם חצי או שליש יספיק.

dudi4321

Active member
למה לזרוק כסף=לפרנס יבואני מכונות?

אני כותב כמשתמש וצרכן.

fdafasdfafds

New member
לפרנס יבואני מכונות, לא רואה את זה כמעשה גס

אין לי כוונה לזרוק כסף, ובכל מקרה גם ראיתי מחירים מעניינים בחו"ל.

נשקול את הכל, אין ספק שיש לי עוד שיעורי בית לעשות.

shoki222

New member
כמעט בלתי אפשרי להכין קפה נורמלי

ממנה של 7 גרם. קפה טוב פירושו מנה של כ- 15 גרם לשוט אספרסו יחיד.

זה הנסיון שלי עם האוסקר בסלסלה ליחיד.

Lechoke Lames

New member
זה גם היה הניסיון שלי עם הגאג'יה,

אבל עם האלקטרה המצב הפוך - שוט עם 7 גרם יוצא מדהים, ושוט כפול עם 14 גרם יוצא בינוני (יחסית).

Lechoke Lames

New member
140 ספלים לקילו קפה קלוי, כ-120 לקילו ירוק

המחיר לקילו קלוי נע בין 60 ל-200 ש"ח, תלוי באיכות ובמותג. זה אומר שהעלות לספל היא בין 45 אגורות ל-1.40 ש"ח. נניח 1 ש"ח בממוצע.

המחיר לקילו ירוק נע בין 35 ל-70 ש"ח, תלוי בסוג הזן, באיכות ובמקום שבו קונים (חנויות בשווקים הרבה יותר זולות מחנויות מתמחות, אבל האיכות והמבחר פחות טובים). באופן כללי אין שום בעיה לקבל קפה מצויין (הרבה יותר טוב מקפסולות) גם עם קפה ירוק בצד הנמוך של הסקאלה. המחיר במקרה כזה לספל עומד על 35 אגורות לספל.

כדי להנות מקפה ירוק תצטרך לרכוש ציוד קליה. קולה מומלץ כמו הג'ין (שבו אני משתמש) עולה כ-3000 ש"ח. קולים זולים יותר (כמו ה-HWP שבעבר שימש אותי וכיום לא מיוצר) לא נמכרים בארץ. האלטרנטיווה הזולה היחידה (שנוחה לשימוש) היא מכונת פופקורן כמו ה-Grandix. אין לי נסיון עם המכשיר הזה, אבל אני יודע על לא מעט אנשים שקולים בו קפה ומרוצים. במחיר של 140 ש"ח אין כאן הרבה סיכון.

בשני המקרים (קפה קלוי וקפה ירוק) התוצאה זולה יותר מקפסולות לטווח הארוך, ועדיפה בהרבה מבחינת איכות התוצאה. קשה לי לחשוב על סיבות שמצדיקות שימוש בקפסולות כשזה המצב. מי שמחפש קלות שימוש וניקיון יכול לקנות מכונה אוטומטית. זה עדיין לא משנה את מאזן העלות (וודאי שלא האיכות) לטובת מכונת קפסולות, אלא אם כן מסתכלים רק על העלות הראשונית.

למעלה