עלות טייח

אור יום

New member
עלות טייח

מה העלויות של טייח ואיך בכלל מתחילים לחשב את זה? אנחנו בונים בית (סדר גודל של 220 מטר) עם קבלן השלד סגרנו שגם יבצע את עבודת הטייח. הסכום שקבענו בחוזה הוא 50000 שח. כעת משהסתיימו עבודות השלד/חשמל/אינסטלציה ואנו צריכים להתחיל את עבודת הטייח. הקבלן מבקש תוספת של עוד 10000 שח. וטוען שגם כך הוא יצא מופסד. מעבר לעובדה שפתאום הוא דורש מחיר חדש וזה מעצבן מאוד, האם יש אמת בדבריו? האם יתכן שהוא תמחר את העלויות באופן שגוי והוא יפסיד אם יבצע את העבודה תמורת 50000? (מדובר על טייח חוץ ופנים כשבחוץ אמור לעשות שליכט צבעוני של גדיר) אנחנו בדילמה ולא יודעים כל כך מה לעשות. חתמנו איתו על חוזה שזה המחיר, אבל בחוזה אין כל סנקציות /"קנסות" במידה ואחד הצדדים מתחרט. מה שיוצר סיטואציה די בעיתית עבורנו. זה כתבתי דיי הרבה, כנראה גם להוציא את התסכול שהצטבר.. ואם מישהו/י מכירים טייח מקצועי במחיר סביר נשמח לקבל המלצות... חג שמח אור יום

dekelsgi

New member
האם היה זול יותר האחרים?

האם סיכמתם מחיר עבור כל העבודה? הוא אמור לבצע שלד בלבד או קומפלט עד מפתח? במידה והוא מבצע שלד בלבד יש אחר לגמר?

אור יום

New member
המשך

לא שילמנו את כל הסכום. היה לנו הסכם איתו לביצוע שלד וטייח סהכ 300000 שח לפי חלוקה של שלד 250 וטייח 50.את שלב השלד הוא סיים וקיבל את כל הסכום(ואני אציין שבסהכ הוא היה אחלה עד עכשיו וביצע עבודה טובה והתשלומים בוצעים לפי מספר שלבים לאחר ביצועם. על הטייח לא שלמנו עדיין כי הוא עדיין לא התחיל. אין לנו קבלן לגמר, כי פיצלנו את העבודות לפי בעלי מקצוע- חשמל אינסטלציה אלומניום מזגנים ריצוף וכו. השאלה מה אנחנו יכולים לעשות? יש חוזה חתום אבל הוא לא רוצה לבצע את העבודה במחיר שסוכם. ועכשיו בניתוח המצב לאחור הוא פשוט עיכב אותנו כמעט חודש עם כל מיני סיפורים ורק עכשיו ברור לי למה הוא לא התחיל בעבודות הטייח. מה שעוד מעצבן, שבסהכ דרך העבודה אצלנו הוא קיבל עוד כמה פרוייקטים, ובסהכ המלצנו עליו וקישרנו אותו למהנדס לאדריכלית למפקח והרחבה שבה אנו בונים-ובאופן כזה הוא נחשף לעוד פרוייקטים כך שהתחושה עוד יותר מעצבנת.. האם מישהו מכיר טייח טוב (מקצועי והגון) לפרוייקט של בית בסדר גודל של כ 220 מטר? (צריך להתחיל לחשוב על אלטרנטיבות וחלופות
) תודה על כל התיחסות..

אלבה

New member
זו שאלה משפטית ולא קשורה לכאן

זה שהוא לא רוצה לקיים את ההסכם זו הפרה יסודית של החוזה, ולכן זכותכם לבטל את החוזה לשלוח אותו לקיבינימט ולתבוע מממנו פיצויים על ההפרה, אפילו אם בחוזה אין שום סנקציה. גם אם היתה סנקציה הוא מן הסתם לא היה מקיים אותה, וגם אז הייתם צריכים לתבוע אותו. בכל מקרה- לא לשלם לו שקל יותר ממה שסוכם.

חוסר אינטגריטי

נראה לי לפי הסיפור שלכם שהקבלן סובל מאישיות לא אמינה במיוחד. רק מסיבה זו נראה לי שעדיף שתפרדו. זו תסמונת מוכרת של מישהו שמרגיש שההצלחה עלתה לו לראש, ומשחררת אותו מהתחייבויות שנראות לו פתאום פחות כדאיות. אז למה לכם, יש מספיק אנשים אמינים . ומנסיוני הרע, כדאי לכם שכל עבודות הגמר תתבצענה על ידי אותו קבלן, כדי שלא יקרו לכם כשלים בנושאי תיאום שונים שיכולים להיות ממש קריטיים. נועה שוורץ

patrik tal

New member
תשובה לאור יום

אור יום שלום, לא לתת לבעל מיקצוע לבצע לך עבודה כאשר הוא טוען שהוא מפסיד. ביצוע עבודת הטיח הוא השליו החשוב ביותר למראה הבית ,טיח שלא בוצע כמו שצריך ,יגרום במשך השנים לסדקים נמיים בקירות, קירות הקומים, ונזק שבעתיד יהיה קשה יותר לתקנו. אתם לקחתם על אצמכם תפקיד לא פשוט חשוב מאוד לדעת קבלן שלד,בדרך כלל הוא לא קבלן טיח, הם עובדים על שיטת קבלנות מישנה. מאוד צריך לסים לב ודגש ,שמי שמבצע את העבודה זה אותו אדם שאתם גם משלמים לו. טיפים. 1. מחיר טיח נימדד לפי מ"ר לא מורידים פתחי חלונות ודלתות. 2. פרגולות מאבן או נישות מחירן לפי קושי העבודה. סוגי חומרים. 1.חשוב להשתמש בפינה גרמנית. 2.סוג הטיח חשוב שיהיה ללא סיד. 3.לגבי שליכט ציבוני לא כל אחד יודע לבצע את העבודה דרושה מיומנות מיקצועית. 4.חשוב לראות עבודות גם של טייחים וגם של שליכט ציבוני. שם החברה-נדיר יש חברות נוספות, נירלט, חשוב לעסות סקר שוק. השמח לעזור רק צייני אזור מגורים ורצוי גם טלפון. בהצלחה.

fireman

New member
תיפרדו ממנו לשלום

אין לכם שום סיבה לחשוש, הוא זה שמפר את החוזה גם אם אין בו הסתייגויות כלשהן..... חוזה זה חוזה, נקבע מחיר והוא יכול לחפש את החברים שלו....תהיי בטוחה שאם העלויות של הטייח היו יורדות ב10 אלף ש"ח הוא לא היה מחזיר לך כסף. חישוב שטח של טייח נעשה עפ"י חישוב שטח הרצפה נטו + השטח של הקירות ללא החסרה של השטח של הדלתות\חלונות בחישוב המטראז' לעבודה. חשוב לזכור שיש קירות שצריך לטייח משני הצדדים (מחיצות בעיקר) כך שזה שטח כפול של קיר. עוד דבר שחשוב לזכור זה לקבע את הקופסאות של החשמל עם גבס ולסתום אותן עם קלקר או נייר לפני הטייח ולקבוע משקופים עיוורים לחלונות ולדלתות. אני הייתי ממליץ גם לחווט את כל הבית לפני הטייח (ככה אני עשיתי לפחות) שיהיה המון בהצלחה

g73

New member
נשמח לתת לך הצעת מחיר לטייח

אנו חברה שמתעסקת בתחוםצרי קשר לטלפון 054-7731945 או לאימל [email protected]וניתן לך הצעת מחיר דוגמאות המלצות

אור יום

New member
תודה רבה לכולם-אעדכן בהמשך

תודה לכולם על כל העצות והתמיכה, אני בטוחה שבסוף זה יהיה בסדר איתו אם עם קבלן אחר. אני מניחה שנקיים איתו שיחה מחר ולפי זה נחליט לאן פננו מועדות. אני אעדכן.

אור יום

New member
עדכון אחרון

היום נפגשנו עם הקבלן והגענו איתו לעמק השווה - תוספת כספית + תוספת בעבודה. והחלטנו ללכת איתו על עבודת הטייח. כי בסהכ עבודת השלד היתה טובה מאוד. בהזדמנות זו אני רוצה לומר תודה לכל מי שעזר לנו והמליץ לנו על אלטרנטיבות נוספות. זה נתן תחושה טובה והפחית את הלחץ. סופשבוע נהדר.

למעלה