עלות בניית גלגל

uziru

New member
עלות בניית גלגל

אני רוצה לקחת את הגלגל הקיים ולהחליף לו את הג'אנט והשפיצים (כלומר להשאיר רק את הנאבה והקסטה הנוכחיים).

בהנחה שיש לי שפיצים וג'אנט - כמה בערך צריך לעלות פירוק הגלגל הקיים ובניית הגלגל מחדש?

pupet

New member
לי עשו את זה ב-100 שקל בערך

כל בונה גלגלים והמחירים שלו. כשאתה לא קונה אצלו את הרכיבים יש לו פחות מוטיבציה לפנק אותך במחיר טוב על העבודה. תמיד גם יש אפשרות שהוא ימצא בעיה בלב של הנאבה ויכניס לך את האלמנט. לדעתי כל מחיר בין 100-250 יכול להיות נכון.

מאקולו

New member
בין 300 ל 350

אם אני זוכר נכון ,כולל שפיצים.
קח בחשבון שהשפיצים שיהיו לך מהפרוק לא בהכרח (וסביר יותר שלא) יתאימו לבניה החדשה.
תבחר מישהו דרך המלצה, לא מכיר התנהלות של "הכנסת האלמנט", אבל כל אחד והחוויות שלו...

אני בניתי שני סטים דרך סלאלום כפר מלל ועשו עבודה מעולה שהחזיקה ועוד מחזיקה שנים.

pupet

New member
התכוונתי 100 שקל לקידמי

לגבי אחורי, הבנייה יותר מורכבת והעלויות כולל שפיצים באמת יכולות לשאוף ל-300 שקל ואולי יותר.

Tony Sibashvili

New member
צר לי לרכזב את הדימיון המפותח שלך צורי...

אבל בנייה של גלגל קדמי ואחורי, היא אותה בנייה, במהלך הבנייה בגלגל הקדמי הרוטור מפורק, בגלגל האחורי הקסטה והרוטור מפורקים, מה שנותן לך נאבה נקייה לחלוטין וקלה לבנייה...

pupet

New member
מעניין חוכמולוג למה קיבלתי שתי הצעות

אחת לקידמי ואחת לאחורי?
זו לא אותה בנייה. באחורי השפיצים בצד של הקסטה יותר קצרים והאיזון ביניהם שונה. אני יודע את זה מניסיון רע של בנייה חרא שלא איזנו לי טוב את מתח השפיצים והגלגל התפגר אחרי שלושה חודשים.

Tal Hason

New member
זה נורא תלוי בגודל הפלאנג'ים של הנאבה

יש חברות שלנאבה שלהם יש 2 פלאנג'ים זהים ואז צריך רק 2 מידות לבנית גלגל
ויש חברות שלנאבה שלהם יש 2 פלאנג'ים בגדלים שונים ותלוי בצורת הלייסינג של הגלגל ולפעמים צריך עד 4 אורכי שפיצים שונים דבר שמסבך ומיקר את הבניה.
וכמובן שאסור לשכוח את הניפלים ואם בכלל הנאבה המשומשת במצב שאפשר למתוח עליה שפיצים שוב מבלי שהיא תגזר או תגזור את השפיצים ברגעים של עומס.

pupet

New member

Tony Sibashvili

New member
אין קשר בין הדרייבסייד לאורך השפיצים

כל חברה וקוטר הפלאנג'ים שלה, זה סיפור מורכב...
בנייה עולה סביב ה300 ש''ח כולל שפיצים, כל שפיץ נמכר בכ-7 שקלים, לא משנה באיזה אורך (מדובר בגלגל 26") אם זה בצד אחד 254 ובצד שני 256
העלות היא אותה עלות גם קדימה גם אחורה...
אל תקרא לי חכמולוג סתם, זה משהו שאני מתעסק איתו ומתמקד בו כבר די הרבה זמןן...

2AA

New member
כמישהו שכן בונה גלגלים,אין הבדל בבניה

קדמי אחורי הכל אותו הדבר , הבדל היחיד זה באורך השפיצים.
מי שנתן לך מחירים שונים סתם עבד עליך.

v1x1

New member
בדקתי לאחרונה

בניה עולה בין 100-150 ש"ח. זה לא כולל שפיצים ופירוק של הנאבה מהגלגלים הישנים.
לגבי פירוק הנאבה מהגלגלים הישנים, אתה יכול לעשות בעצמך (במידה ולא איכפת לך להרוס את החישוק הישן ו/או השפיצים הישנים)

v1x1

New member
כמובן לגלגל (אין הבדל אחורי/קדמי במחיר הבניה)

למעלה