עלות בניה

עלות בניה

האם העלות של 4000 ש"ח למ"ר כוללת הכל? מטבח? ארונות אמבטיה? תוכניות? כמה אמור לעלות לי למ"ר כולל הכל הכל? (מטבח, מיזוג מרכזי,אדריכל ...)

mister500

New member
בהחלט כן...הנה פירוט

4000 ש"ח למ"ר יספיקו בהחלט / נניח 4000 ש"ח כפול 200 מ"ר = 800.000 ש"ח אם : אדריכל + מהנדס = 20.000 ש"ח קידוחים = 3.600 ש"ח שלד + חומר+חומות = 280.000 ש"ח טיח + חומר = 60.000 ש"ח אלומיניום = 70.000 ש"ח ריצוף +עבודה+חומר +סניטרים = 81.000 ש" ( לפי 380 מ"ר ריצוף ) מטבח= 50.000 ש"ח חשמל = 40.000 ש"ח אינסטלציה = 40.000 ש"ח איטום = 14.000 ש"ח צבעי= 12.000 ש"ח פיתוח = 20.000 ש"ח עבודות עפר = 5000 ש"ח מודד = 2000 ש"ח איזוטופ = 3000 ש"ח מעצב פנים = 20.0000 ש"ח גבס = 10.000 ש"ח מיזוג אוויר = 20.000 ש"ח הכנה למיזוג = 3.800 ש"ח ואם שכחתי משהו עדיין נשאר לך בקופה 45.600 ש"ח רק להבהרה , כל התחשיב הנ"ל הוא לבית של 200 מ"ר 2 קומות .

golana

New member
לא מאוד מדויק

יש גם : תאורה, גינון, מסגרות, דלתות, ארונות אמבטיה, ארונות לחדרים , אזעקה , פרגולה, ביטוח ,מפקח, יועץ קרקע (אם צריך), יועץ אנסטלציה (אצלנו חובה במועצה) וכו'. וזה מתוך הנחה שכבר שילמת את כל ההטלים והמיסים למינהם - מינהל, חברת חשמל, היטל ביוב,היטל השבחה,אגרת בנייה ועוד ועוד. חלק מהמחירים שמיסטר ציין מאוד זולים, ואני בספק אם "הבונה הרגיל" יכול לקבל אותם - לדוגמא - טיח לבית של 200 מ"ר ב 60K. אדריכל+ מהנדס ב 20K ??? שנית צריך להוסיף כמובן מע"מ. שגם אם לא תשלם הכל זה עדיין לא מעט כסף וכמובן, חשוב להשאיר כסף לבלת"ם.

mister500

New member
המשך...

האיש מעלי הזכיר לי... דלתות=22.000 ש"ח מסגרות=5000 ש"ח ארונות אמבטיה = 8.000 ש"ח אזעקה=5000 ש"ח ביטוח = 3.000 ש"ח יועץ קרקע 2.000 ש"ח סה"כ = 45.000 ש"ח בנוסף ל 754.600 ש"ח ואם תשים לב היא לא הזכירה היטלים , אגרות,דלק,שמן,ימי עבודה,ימי הולדת , יום נישואין, ימי מחלה, פסטיבל ערד, פסטיבל כרמיאל...הרי אין סוף לקטנוניות ..מפקח " ויועצים " תממן אתה... ולידיעתך יש ויש אדריכל +מהנדס ב 20.000 ש"ח ( ואפילו משרד מעולה ) ושוב לידיעתך ...ה מ ח י ר י ם כ ן כ ו ל ל י ם מ ע " מ דבר נוסף לידיעתך....לא היה לי נעים לכתוב שהטייח לוקח : 35.000 ש"ח עבודה 12 קוב טיח פנים מוכן = 3840 8 קוב טיח חוץ מוכן = 2880 צמנט להרבצה = 1200 טון וחצי מלט = 750 חול בתפזורת = 700 ש"ח פינות = 2700 ש"ח בי ג'י בונד = 500 ש"ח סה"כ 47.570 ש"ח + מ.ע.מ 16.5% סה"כ כולל מ.ע.מ 55.419 ש"ח

mister500

New member
איטום גג ? גג רעפים ?

כולל איטום גג יריעות + בטקל + קלקר . ................................................ גג רעפים 110 מ"ר 13.000 ש"ח

א אוהל

New member
../images/Emo124.gifגג רעפים 110 מ"ר כולל חומרים

ועבודה ב-13,000 ש"ח?
ממני רוצים על 20 מ"ר בערך (כולל פירוק קונסטרוקציה ישנה) 10,000 ש"ח!!!
(וסליחה על ההתפרצות לפורום. שלום
)

mister500

New member
ואולי..

הם לוקחים על פירוק הקונסטרוקציה הישנה 8.000 ש" ? בדרך כלל ככל שהמ"ר גדול יותר המחיר יורד יותר... ו..צריך לשלוף את הצוות הנכון

א אוהל

New member
מה הסיכוי שזה המחיר לפירוק

הקונסטרוקציה הישנה? אני שואלת ברצינות. עשיתי עכשיו סקר קטן ברשת וראיתי שמחיר הממוצע למ"ר גג רעפים הוא 180-250 ש"ח, לא כולל ארגז רוח - שגם צריך לעשות אצלי. לא היה לי זמן לערוך השוואות וחקירות ארוכות בנושא כי החלפת גג הרעפים היתה בלת"מ מוחלט. במקרה נתקלתי בהודעה שלך ותהיתי עד כמה חוסר מחקר השוק שנבע מחוסר הזמן הולך לעלות לי במקרה הזה
את הגגן הביא הקבלן שעליו אני סומכת אבל גם הוא אני חושבת היה תלוי במגבלה של מישהו שפנוי לעבודה מיידית. דרך אגב, כיוון שעוד לא בנו את הגג, אולי יש לי עדיין מקום למו"מ על הסכום.

mister500

New member
נוהל תקין..

אומר קבלת הצעות מחיר ממספר בעלי מקצוע. המחיר שציינתי בתגובה למעלה, לא כולל ארגז רוח. תנסי באופן פרטי ולא דרך הקבלן

golana

New member
אשמח לקבל פרטים של בעלי מקצוע במחירים כאלה

קבלן שלד, טייח וכו'

מתוך נתוח המחיר של עבודות הטיח

אני מסיק שאלו מחירים קבלניים (כמה שזה עולה לך)מה קורה עם הוצאות תקורה, הוצאות אתר ורווח משרד אדריכלים +מהנדס וכל שאר הספקים נותנים ללקוח הקבוע מחיר הרבה יותר אטקטיבי, מאשר לבונה הבודד לאור כל זאת ומכיוון שרצוי להוסיף לפחות 10% בלתי צפוי מראש אני מעריך שבניה פרטית של אדם מזדמן ,שבונה בית אחד בודד העלות תהייה כ-5000 ש'/מ"ר לא כול מיסים ואגרות, האומדן הוא וירטואלי וראשוני, ויש לאמת אותו על בסיס מפרט הגמרים ועל בסיס תכנית ההגשה.ובשלב מאוחר יותר לעדכן על בסיס תכניות העבודה.

mister500

New member
לא בהכרח , הסבר...

אלה מחירים נגישים כמעט לכל בונה פרטי , ואפשר לצמצם עלויות מ 5000 ש"ח ל 4000 ש"ח לאלה שלא מתכוונים להניח שיש איטלקי , ואסלות עם פס זהב , אני רק נותן זווית אחרת לאלה שרוצים לבנות ..זווית בהחלט לא ווירטואלית , אלא מהשטח . דוגמא לחסכון : על מנת להכין בית ( 200 מ"ר , גובה מילוי 15 ס"מ ) לריצוף אתה זקוק ל 40 טון שומשום . החבר'ה לוקחים 1300 ש"ח + 700 ש"ח שאיבה 2000 ש"ח למשאית * 2 = 4000ש"ח תזמין 2 משאיות ( באופן פרטי) העלות 700 ש"ח למשאית * 2 = 1400 ש"ח + 1400 ש"ח שאיבה = 2800 ש"ח חסכת 1.200 ש"ח בלה טיט יבש לריצוף עולה 150 ש"ח ,אתה צריך 16 בלות לריצוף 300 מ"ר 16* 150 = 2.400 ש"ח תזמין מיקסר עם טיט יבש 8 קוב ( קוב שווה 2 בלות) העלות 150 ש"ח * 8 = 1200 ש"ח . חסכת 1.200 ש"ח משאבת בטון לוקחת על כל קוב נוסף ל10 קוב 18 ש"ח תלחץ להוריד ל 13ש"ח חסכת 1000 ש"ח תהיה נוכח בזמן העמסת הברזל אצל הספק (חסכת) הזמנת בטון ישירות מהחברה ( מחיר טוב יותר + אין עמלת תיווך) בלוקים מהיצרן ( מחיר לחיץ יותר+ אין עמלת תיווך) יש עוד דוגמאות אך עייפתי מלהקליד..
מלווה בנייה מקצועי או " מפקח " יחסוך כסף לבונה הפרטי והבלתי מיומן , בונה פרטי שזמין ונגיש לבנייה בפועל וזמנו בידו...יחסוך את מרבית שכרו של " המפקח" ואולי את כולו. צריך להבין שאי אפשר לצמצם עלויות בנייה מתוך ישיבה במשרד ממוזג .

י ע רה

New member
|../images/Emo207.gif אפשר לשאול לגבי תוספת בניה? איך לחשב

באופן גס בנית קומה נוספת?

בינא

Member
כדי לענות על שאלה מסוג זה יש לתת נתונים כמו..

> היכן בארץ (יש הבדל גדול בין ת"א לכפר X) > האם יש גישה נוחה למשאיות, מיקסרים, משאבות ומנופים? > האם זו תוספת על בית פרטי או תוספת על גג של בית משותף? > האם יש מקום להפיכת שטח לאתר בניה ואחסנה של חומרי בניה או כל חומר שמגיע חייב להיות מונף למעלה מיד עם הגיעו? > האם אתם מתכוונים להישאר במבנה במהלך הבניה של התוספת? > האם יש סיכוי להתנגדויות של שכנים עד כדי עצירת הבצוע? יש עוד הרבה מאוד פרמטרים שמשפיעים ועשויים להשפיע על המחיר, לכן מומלץ לתכנן מה שרוצים ולהזמין קבלני שיפוצים שיוכלו לתת הערכה גסה לעלויות ורצוי להזמין כ-5 קבלנים לצורך כך. רצוי לא לשכוח כי כשמוסיפים קומה, בדרך כלל צריך להגדיל את לוח החשמל, לשנות דברים בקומה בה לא מוסיפים, מחדשים כבר צבע בכל הבית או לפחות בחלק שעולים ממנו לתוספת ועוד.

י ע רה

New member
עוד לא בשלב של תכנון - רק פינטוז....

רוצה לקבל מושגים לגבי סדרי גודל. אפשרי??

עלויות בפועל? באיזה אזור?

האם אלו עלויות שהיו בפועל? באיזה איזור היתה הבנייה הזו. אנחנו אמורים לבנות בקרית אונו. לא הבנתי מה היה סה"כ עלויות הבניה עד לכניסה (ללא מיסים) אבל כולל אנשי מקצוע + יועצים+ אדריכל וכ"ו.

golana

New member
לא ממש.

זה תלוי קודם כל כמה את בונה ובאיזה רמה. מכיוון שבכל בית יש עלויות שאינן תלויות בגודל הבית ( לדוגמא מטבח, חדרי אמבטיה שלרוב לא מתרבים באופן ישיר עם גודל הבית וכו'). באופן כללי, ככל שתגדילי את הבית העלות למטר תקטן. אנחנו בונים בית של 180 מ"ר בסטנדרט בינוני-נמוך, וכרגע לא נראה לי שנצליח לרדת מ 5000 ש"ח למ"ר לבניה נטו (ללא שכר יועצים, תשתיות, מיסים, שטח וכו'). אני מנהל אקסל שכולל הצעות מחיר אמיתיות ועל פי זה בונה את התקציב. אם את רוצה להוזיל עוד, את יכולה ללכת לחברות בניה שיעשו בשבילך הכל (אדריכל, מודד, מהנדס, אישורים וכו') על בסיס בית שכבר תוכנן ונבנה אצלם. אבל, זה לא יהיה הבית "שלך", זה יותר דומה למי שקונה בית מקבלן בפרויקט.

למעלה