עלות בניה

tacher

New member
אם סטנדרט הגמר בינוני נמוך אז אפשר

אם הולכים על מטבח עד 10 אש"ח, אלומיניום מהדגם הכי פשוט, ריצוף של 33 למ"ר, חיפוי קרמיקה בערך האותו סכום למ"ר, ברזים מהדגמים הכי פשוטים של מדגל או חמת, וכך הלאה אפשר לבנות את הבית בכ4000 למ"ר אבל אם עושים "מה שרוצים" ומוסיפים לגמר פה ושם, אז זה תופח, אנחנו הגענו ל5800 למ"ר.

mister500

New member
הנה, טעימה מהסטנדרט ...

מטבח= 50.000 ש"ח עץ מלא אלומיניום = 70.000 ש"ח קליל האם STAY SKYLINE REC 60/60 פורצלן איטלקי ב 140 ש"ח למ"ר נמוך לטעמך ? האם SKYLINE REC 60/30 ( חיפוי מקלחת) ב 334 ש"ח למ"ר זה בסדר ? האם ברז מטבח ניקל נשלף VARIARC ב 1.350 ש"ח נחשב כפשוט ?

isi5

New member
wow

ברז מטבח ב1300 ש"ח זה לא סטנדרט . מטבח ב50000 ש"ח , זה לא סטנדרט . אלומניום ב50000 ש"ח זה מאוד מאוד יפה ! היום הייתי בכפר ערבי וראיתי כורסה מהממת שאלתי כמה ? אמרו ל 2000 ש"ח . אמרתי רוצה - אמרו נזמין - זה כבר מכור . בכל זאת הסתכלתי מלמטה לראות איך תופרים . היה שם מדבקה . מיכאל שוורץ ( שם של חנות יוקרתית במרכז תל אביב ) כתובת קונה : תל אביב . מחיר 13000 ש"ח .

איריסג

New member
המפרט אכן נראה מרשים

אבל אתה שוכח שיש בלת"מים שלאו דווקא קשורים למפרט הגמר - וצריך לזכור אותם ולהתכונן אליהם מראש. למשל - אולי המגרש שהיא מתכוונת אליו דורש מילוי מסיבי כי הרשות דורשת הגבהה שלו (במקרה שלנו עשינו בדיוק כדברייך בשלב הזה - הזמנו את המשאיות לבד. אבל עדיין נדרשו 100 משאיות למילוי - נפלה עלינו עז של למעלה מ 30 אלף ש"ח. ואם יש קיר תמך שצריך לבצע באורך של 25 מ"ר (רוחב המגרש) ובגובה של למעלה "כמה עשרות אלפי שקלים פיתוח 20 אלף ש"ח - מה אתה כולל בזה? אדמה גננית? (איך פיטנגו שונאת את המושג הזה....) אבני מדרך? אבנים לטרסות שהחול שמילאנו לא יברח? מה עם מערכת מיזוג אויר? (לא זוכרת אם כללת) גופי תאורה? אני למשל לא רציתי בשום אופן להשאר עם נורות חשופות. זה מסוג הדברים שאחרי חודש מפסיקים לראות אותם, מתרגלים - וחיים עם זה 10 שנים. וזה מכוער. אז גופי תאורה יכולים להגיע לעוד כמה אלפי שקלים לפחות (בהנחה שלא משתוללים ב"קרני תכלת". ואגב - המחירים האלה של טופולסקי - האם אני, כלקוח מזדמן - אוכל לקבל אותם? נראה לי שאלו מחירים שאתה כלקוח חוזר יכול לקבל. אבל כושר המיקוח של לקוח רגיל הוא אחר.

tacher

New member
כל לקוח יכול לקבל את המחירים האלו

אנחנו לא קנינו אצלם את הכל והם נתנו לנו הנחות יותר גבוהות ממה שיש בקבלה המצ"ב.

tacher

New member
זה ממש לא סטנדרט !

אני סגרתי עם רגבה, כולל משטח קוריאן בכ52 ! לעומת זאת שכנים שלנו עובדים עם הנגר של הקיבוץ ויעלה להם כ8 כולל משטח עבודה האלומיניום שלנו גם קליל ולא נגיע לסכום שאתה מדבר עליו (עוד לא סגרנו הזמנה) גם אנחנו סגרנו בטופולסקי את כל הברזים (new form), ארונות האמבטיה והכיורים (duravit), הגענו לכ22 סה"כ לאנשים מהשורה קשה מאוד להגיע למחירים שאתה מציין בלי להתפשר על הגמר.

goesh pro

New member
המחירים באמת נשמעים נמוכים (5800 למטר נשמע

והברז ? הוא פשוט! כשיש ברזים באלפי שקלים למטבח אז 1300 נשמע פשוט ( ועזוב לרגע איכות וטיב שיכול להיות שהם מצויינים ) הגג שנתת נשמע לי מעט ,. . . טייח ב 60 זה סביר אבל זה טייח ככה, בסדר, ואני אישית חושש מאלה שלא יבואו אח"כ עם החריגים ( צריך לסגור הכל מראש ) כמובן אדריכל ומהנדס ב 20K זה ממש מחיר מבצע ( רק מהנדס זה 1000 ש"ח ) ןיש גם אדריכלים ב 280 ש"ח למטר בנוי ומפקח ? זה יכול לעזור למי שלא יכול או לא רוצה או לא מסוגל לטפל בבניה בעצמו, לי דווקא נשמע בסדר. אלומניות כמו שכתב כאן מישהו זה כנראה הדבר הכי פשוט שיש לקליל... ( ואם רוצים חלון בלגי ברזל ? ) איטום : יש מרתף ? שלד : יש מרת ף ? ומה עם שגעונות: שואבים, מיים אפורים, סולארי, מזגן אינוורטר של מיצובישי, דלת כניסה של ( לא משנה הרעיון ברור ) בגדול אתה מכוןון נכון, אבל נראה לי שהם צריכים הרבה יכולת מיקוח ואורך רוח

golana

New member
אולי אם בונים לבד אפשר להתקרב לזה

בדקתי מחירים של קבלנים ראשיים, רק עבודה וחומר שחור, הגעתי ל 4000 שקל למטר עבור בית פשוט יחסית. 140 מ"ר, קומה אחת, גג שטוח,ללא מרתף ,ללא גדרות, ללא פיתוח,ללא עבודות עפר וללא קרניזים. סתם "בית פשוט". המחיר כולל שלד,חשמל,אינסטלציה, איטום, ריצוף, טיח, צבע, גבס בסיסי ומע"מ לא כולל: אלומיניום, כלים סניטרים, אריחי ריצפה וחיפויים, מטבח, אזעקה, דלתות, ארונות, ארונות אמבטיה,פרגולה, מזגנים, גדרות, מסגרות ... קיבלתי הצעות מחיר מ 10 קבלנים שונים. ארבעה היו מאוד יקרים. חמישה נתנו את המחיר הנ"ל ועוד אחד יותר זול אבל עבודה בהתאם. בסופו של דבר התייאשתי ולקחתי מפקח שינהל את הבניה. אני עדיין לא רואה איך אפשר לגמור את הבית מתחת ל5000 שח למ"ר אם אתה לא בונה כקבלן של עצמך. אולי בצפון או בשטחים אפשר לקבל מחירים יותר טובים.

tacher

New member
צודק, מסכימה עם כל מה שכתבת

אנחנו פשוט בונים בצפון.

goesh pro

New member
זה תלוי בסטנדרטים שאתה מכתיב

ובנוסף ,קח בחשבון שמה שאומרים לך כולם " 1000 דולר " זה שטויות כי כל אחד כולל בפנים משהו אחר בסטנדרט אחר, עדיף לך להכין תקציב לפי הבית שלך, ולעשות את זה כמה פעמים במהלך הבניה. מפקח יכול להביא את העבודה ל מחיר שציינת... אבל תלויי מה אתה דורש. דגמא: ההבדל בין דוד שמש וקולטים של נמרוד לכרומגן (שאף אחד לא אמר לי עדיין מה ההבדל בנהם) הוא 1100 שקל, זה לא הרבה, אבל, זה שווה לך 10 נק' חשמל, או ברכת ביוב וחצי, וכן הלאה. . . לא חייבים תמיד את הכי יקר מספיק שווה ערך.

בינא

Member
בזמן האחרון ההבדלים בין "כרומגן" ל"נימרוד"

לפי ניסיון מצטבר עם מערכות סולאריות למיניהן, מתבטא רק במחיר... וגם במידות הדוודים והקולטים. דודי "נמרוד" גבוהים יותר ביחס לכמות הליטרים שיש בהם מדודי "כרומגן". לכן לפעמים עדיף לשלם יותר כדי שהדוד ייכנס לגג בלי להוריד יתר על המידה את גובהו, מה שעלול לפגוע בתפוקה שלו. מסיבה זו בגג שטוח, עדיף להתקין את "נמרוד" כי שם הגובה לא קובע אבל המחיר כן. עקרונית, כל היצרנים אמורים לעמוד בדרישות התקנים שמוחמרות כל כמה חודשים עוד יותר (תפוקת חום נדרשת גבוהה יותר וכיו"ב).

goesh pro

New member
זאת היתה רק דוגמא. . . .

אפשר היה להתיחס גם לתהליך היצור וההבדלים .. . אבל כאמור זאת היתה דגמא !!!

רשר

Well-known member
מנהל
פעם נמרוד עשו אמאיל בשער העמקים

כל שבוע משאית הלוך וחזור, איני יודע מה המצב כיום,

TILTAN2

New member
המחיר תלוי

במפרט הטכני של הבית , סטנדרט הבניה, סוג החומרים, רמת הגימור ועוד מס' רב של פרמטרים בהצלחה אבי נ.ב שלחתי לך מסרון

למעלה