עלות אחזקת אופנוע

• פותח הנושא nob
  • פורסם בתאריך

dmx_must_fly

New member
רוצה חיזוקים?

כל טיפול 1000 ש"ח +- רק כיוון שסתומים. על זה תוסיף 3 ליטר שמן (בין 200 ל400 ש"ח תלוי בסוג) כל שני טיפולים עוד רצועות טיימינג ופילטרים - 80 ש"ח כל רצועה ובערך 100 ש"ח כל פילטר. טיפול כל 10,000 ק"מ. אני עושה בממוצע 17,500 בשנה. ז"א לפחות סט גלגש"ים ושרשרת לשנה - 750 ש"ח לפני עבודה עצמית. סט עד שני סטים צמיגים לשנה - 1600 במקרה הטוב מאוד לסט. 2 סטים רפידות לשנה (אחורי +קדמי) 250 ש"ח על זה תוסיף ביטוח חובה - 3700 + צד ג' 420. דלק - 1:14 רק בעיר עד 1:17 רק מחוץ לעיר. תוסף K44 לפני כל טיפול - 80 ש"ח תוסיף על זה מחיר של דיסק לאופנוע מתחיל מ-500 ש"ח ונגמר באיזור ה-2000+ (למי שרוצה מאוד) במחיר של דיסק אחד לאופנוע אתה עושה 4 ברקסים קומפלט + עבודה באוטו. אם אתה מחפש חיסכון לך על קטנוע 50. אם אתה מחפש נוחות לך על פחית. אם אתה מחפש אופנוע לך על אופנוע. ואל תשכח שאתה צריך להוסיף גם קסדה טובה, מעיל, מנעולים ועוד קצת.

nob

New member
עסק יקר

תודה על מהתחלה ידעתי שרכב יותר זול בהחזקה, כך שעלות לא משחקת תפקיד קובע (אבל משמעותי, כמובן). חסרון עיקרי (מבחינתי) זה טיפולים מאוד קרובים (כל 6 אלף) שזה אומר להגיע הרבה למוסכים. מניסיון שלי עם מכוניות, מהמוסכים צריך להיות כמה שיותר רחוק ולהשתדל לא להגיע אליהם. אם נכנסתה - מתחיל רומן בשלושה פרקים (או יותר) ולא יוצאים מזה. ואופנוע - כלי הרבה יותר עדין מהמכיוניות...

scooters

New member
אופנוע לא קונים בגלל שהוא יותר זול

אופנוע קונים בגלל שאוהבים את זה או בגלל בעיות חניה ופקקים. אם אתה רוצה רק בגלל שאתה חושב שזה יותר זול,תקנה אוטו. תל אביבים מעדיפים את שניהם

Easy_Rider

New member
כמה זה עולה לנו (באמת) ../images/Emo35.gif

13,410.55 ש"ח זה מה שאני הוצאתי ישירות על הדו"ג בשנת 2002 ... קצת באורים לטבלה המצורפת: ינואר - 1000 ש"ח : סט שרשרת + גלג"ש פברואר - 1255 ש"ח : טיפול גדול (כולל כיוונים, ללא טלסקופים) יוני - 1600 ש"ח : סט צמיגים M1 יולי - 300 ש"ח : טיפול קטן (שמן + פילטר) ספטמבר - 255 ש"ח : הוצאות רישוי + טסט מצ"ב טבלה מסכמת

guy1100f

New member
בוקר טוב לכולם ../images/Emo96.gif

זה לא מנחם אותי אבל לפחות כולם בחהוצאות גדולות על אופנוע
חשבתי שאני הפרייאר היחיד ששופך סכומים כאלו.
טבלה מאלפת ומעלפת כאחד.

SCOOTERMAN

New member
העמות הערומה (לא לילדים)

עזבו לרגע את הטיפולים (טיפול 6,000 כל חודשיים, שרשרת כל חצי שנה, גלגי שיניים כל 2 שרשראות, דיסקים פעם בשנה ומעלה ושאר ירקות הקצב של תצרוכת הגומי לעומת זאת הוא עניין אישי מידי) כל זה הכסף הקטן. הכסף הגדול נמצא במקום אחר לחלוטין. נשים בצד גם את ההוצאות שהכורח שבהן מצוי במחלוקת כגון מושב תפור באופן אישי לפי מידות הישבן אגזוז שמנגן שופן קרבורציה מתאמת באופן אישי ליד ימין ושאר ירקות הבעיה האמיתי היא הצורך לנפנף את כרטיס האשראי למול מתחם שוקן כאשר אתה נתקל במקרה ב: אנודייז מעושן לוינקרים מראות פלדה מצופות מדבקות קרבון (במחיר של קרבון אמיתי) קסדה בצביעה של מקס רוסי או של הג'אנגו ושאר מקורות ההשראה האלילים אפון מטיטניום (ואין לי מושג למה זה טוב) חליפות רכיבה ליום יום, לספורט לטיול של שבת לטיול של חג חליפה חגיגית לטיול של המועדון וגם חליפה אחת מרוטה של פזמניקים. גרביים של שודדים שמלבישים על הפנים חומרי סיכה, הלבנה, הברקה, ליטוש ניצנוץ כאלו שגורמים לאבקת כביסה להראות לאו טק. אוסף כלי עבודה ששוכבים בארגז מבלי שאפילו הצלחתי להבין את הוראות ההפעלה בקיצור לאחר מספר שיחות קשות עם מנהל הבנק, סגנו 2 גובים נחמדים בצורת מקרר הוצא צו הגבלה למתחם שוקן והסביבה. ועכשיו מכירות קבוצתיות דרך תפוז, אבזרים מחו"ל שלא ניתן לקנות בארץ וכמו שכולם יודעים הרבה יותר זול להזמין את הקולקציה האחרונה של דיינז מהאינטרנט מאשר במטרו בקיצור משהו כמו 152,356,468,457 ₪ לשנה לא כולל ארונות לאיחסון בדיוק כמו מכפלת האוברדראפט שלי במספר שנות הרכיבה

guy1100f

New member
../images/Emo6.gifהחיים באמת בזבל../images/Emo22.gif

על מתחם שוקן אמרת את הכל עם הרלי שהיה לי זה היה בכלל מחלה סופנית.בני ועופר בנו ממני ביית אתם בכלל דפוקים בראש
עם הסטריטפייטר שלכם האמת בא לי גם כזה
אבל אני ממעמד הפועלים מה לעשות
אז אני עם ה 1100 שלי-האמת חולה עליו

nob

New member
תודה רבה על הטבלה!!!

מאוד מפורט, תודה! חבל מאוד שפירוט על X9 מסתיים אחרי 3 חודשים -- מעניין לראות איך זה ממשיך הלאה.

למעלה