עלות אחזקת אופנוע

• פותח הנושא nob
  • פורסם בתאריך

nob

New member
עלות אחזקת אופנוע

הי, אני רוצה לקנות אופנוע (500 סמ"ק - או GS500 או ER5). כמה בערך תעלה החזקה שלו? טיפולים, תיקונים... פעם בכמה זמן צריך להחליף צמיגים ו כמה יעלה בערך זוג צמיגים? (שמעתי שזה מאוד יקר). מדובר באופנוע משומש במצב ממוצע - מה יהיו הוצאות שותפות בשבילו? תודה רבה מראש!!!

nob

New member
כמה עולה אופנוע

תודה על תגובה, אבל לשאלה למרות שהיא כללית - יש תשובה. לגבי דווקא אוטו אני אתן דוגמה (יש לי אוטו כבר 3 שנים) מחיר חובה - 1800 שח + ביטוח מקיף ~2500+רשיון 800-1000 שח. יוצא כ-5000 שח לשנה (עם עושים רק צד ג - פחות 1500 שח) +דלק - תלוי בכל אחד +טיפולים - טיפול ממוצע לרכב עולה 500-800 שח, עושים פעם ב 10.000 קמ. +תיקונים - מנסיון, ברכב לא חדש מוציאים על תיקונים/חלפים עוד כ2000 בשנה (תלוי במזל!) אז אם לסכם את הכל - יוצא באופן גס 7000-8500 שח בשנה בלי דלק. באופנועים, כמו שהספקתי להבין חלפים הרבה יותר יקרים, ביטוחים גם. אז שאלתי לנסיונכם כמה פחות יותר עולים כל המרכיבים העיקריים בהחזקה של אופנוע.

ofnik

New member
אם מדובר על באופנוע 500 שנוסע

20000 ק"מ בשנה ביטח חובה 3700 ש"ח. ג' 450 ש"ח. מקיף אם אפשר 10% ממחיר הכלי. טסט -300 ש"ח בשנה טיפול כל 6000 כלומר כל 3 חודשים. כ 1000 גדול וכ 500 קטן סה"כ 3000 לשנה שרשרת כ 800 לשנה או יותר צמיגים תלוי בסוג הצמיג וצורת הרכיבה -בין 1000 ל 2000 לשנה סה"כ כ 10000 לשנה בלי מקיף ותיקונים ודלק אופנוע ספורט מעל 500 יעלה הרבה יותר

Easy_Rider

New member
יותר יקר מאוטו ... אבל ! תלוי בק"מ

אופנוע 500 סמ"ק יעלה בערך כמו רכב פרטי ממוצע בהנחה שמוציאים מהעלויות את הביטוח המקיף. צריכת הדלק תהיה טובה בערך פי 1.5 וזה לדעתי החיסכון השוטף היחיד. כל השאר ... ביטוח חובה : 3665 ש"ח ! ביטוח צד ג' (די הכרחי אני חושב) : 550 ש"ח. סט צמיגים : כ 1200 ש"ח (יחזיקו מעמד כ 15-20 אלף ק"מ - קרי, החלפה פעם בשנה להערכתי). טיפול קטן: כ 400 ש"ח (כל 6000 ק"מ). טיפול גדול: כ 1000 ש"ח (כל 12000 ק"מ). [ טיפולים - אחד גדול, אחד קטן לסרוגין ] יוצא בלי דלק בערך ... 7500 ש"ח, משהו כמו 600 ש"ח לחודש. בתוספת דלק של 100 ש"ח לשבוע בערך - 1000 ש"ח לחודש. בערך כמו רכב פרטי אני חושב, רק שברכב הסכום כולל גם ביטוח מקיף ! אופנוע 4 צילינדרים 600 סמ"ק וצפונה - שיעבוד טוטאלי. שיעבוד שיעבוד, אבל ... תענוג. (למעט R6 - מפתיע, אבל זול יחסית לאחזקה...)

nob

New member
ביקור במוסכים?!

הבדל מאוד מאוד משמעותי מרכב ששמתי לב במאמר על ER-5 זה שכמעט בכל 1000-2000 קמ היה צריך לבקר במוסך, מסיבה אחת או אחרת. בשבילי 1000 ק"מ זה פחות משבועיים (אני מתכוון לנסוע כ100 קמ ביום). האם זה צירוף מקרים במאמר או שבפועל באמת יוצא שצריך לקפוץ למוסך כל כך הרבה? לבצע טיפולים פעם בחודשיים-שלושה זה בסדר, אבל לא פעמיים בחודש?! מניע עיקרי בשבילי לעבור לאופנוע זה לחסוך זמן (לא נדבר על הנאה/כיף) זמן של פקקים בבוקר,חיפוש חניה בעיר וכו'. אבל האם זמן זה אני אצטרך להשקיע חזרה בביקורים במוסך? מאוד מודה לכם על התשובות!!!! PS: אני לא רוצה להעלות כאן נושא מה יותר טוב רכב/אופנוע, זאת לא השאלה!

Easy_Rider

New member
אתה יודע משהו ...

השאיפה שלי בכל האופנועים והקטנועים עליהם רכבתי ושהיו בבעלותי זה שאבקר במוסך רק בטיפולים שוטפים. בפועל, אם האופנוע מתוחזק כמו שצריך, ואתה מבצע תחזוקה מונעת (כלומר ע"פ הנחיות יצרן למרווחי טיפולים, ולא במוסכי מדרכה) ולא תחזוקת שבר - ככה באמת יהיה ! כל 6000 ק"מ אומרים שלום במוסך ובאותה הזדמנות עושים גם את שאר הדברים ש"על הדרך" - צמיגים, שרשרת ... ככל שהאופנוע ישן יותר ו/או לא תוחזק ולא טופל בצורה מסודרת יהיו יותר תקלות והתקלות מעבר לטיפולים שוטפים. לגבי תוכן הודעתך - צרוף מקרים ... למרות שמהכרות אישית עם כותב המאמר - אחד מהתחביבים שלו זה לבקר במוסכים ולהסתובב סביב ליפטים בשביל הכיף
בסך הכל המון תלוי הן בטיפול שלך באופנוע (טיפול מונע, טיפולים שוטפים) ויותר מזה בצורת הרכיבה. בלי לנקוב בשמות, אני מכיר מישהי שרכבה הכי רגוע בעולם, יום יום בהילוך שישי על 80 קמ"ש במשך חודשיים, עד שהיא חנקה את המנוע למוות ...

nob

New member
אופציה נוספת?

אם כבר הזכרתה ראשון את קטנועים... קטנועים גדולים (400-500סמ"ק) בהחזקה הם יותר יקרים או לא? אני מתייחס לBURGMAN400/X9/T-MAX מבחינת צריכת דלק הם צריכים להיות דומים +/- לאופנועים, תלוי בצורת נהיגה. אבל מבחינה מכנית? יש להם יותר פלסטיקים שאמורים להיות יותר יקרים אם ישברו, יש אולי עוד הבדלים? מצד שני מבחינה מכנית הם יותר פשוטים, שלדה אחרת וכו'. אולי יש לך מה להגיד על זה?

nob

New member
דווקא עליו חשבתי (X9)

רציצי לדעת האם קטנועים מסוגו הם יותר עדינים בהחזקה, האם יש לו אותם דרישות (טיפול כל 6000,שרשראות כל 10000,צמיגים כל 15000 וכו'). האם הם צריכים יותר תחזוקה או פחות? (מנסיוני בעבר עם קטנועים - הם דווקא היו צריכים פחות, אם אני לא טועה).

Easy_Rider

New member
קטנוע 400/500/600/650 ...

מבחינתי נכון להשוות את ה X9 לבורגמן 400 ולא לימאהה T-MAX, וזאת מהסיבה הפשוטה שהימאהה יקר ב 15000 ש"ח , בעוד מחירם של הבורגמן ושם הפיאג'ו קרוב יותר (הבורגמן יקר ב 3000 ש"ח). המחירים כמובן לקטנוע חדש. לגבי האחזקה של הימאהה אני יודע שהיא יקרה להחריד, טיפול 24000 ק"מ בסכום שמגרד את ה 3000 ש"ח ! קח בחשבון שמדובר בקטנוע מתקדם, מנוע טווין, ועלויות אחזקה של אופנוע 500 אם לא יותר ... בקטנועים בלאי הצמיגים נמוך יותר, ואין צורך בהחלפת שרשרת וגלג"ש (פשוט כי אין), אבל הוראות היצרנים מורים על החלפת רצועת הווריאטור כל 12000 ק"מ. טיפול 6000 ק"מ בבורגמן, X9, עולה כ 500 ש"ח, טיפול 12000 ק"מ עולה כ 1700 ש"ח. צמיגים יחזיקו מעמד לפחות 25000 ק"מ. צריכת הדלק סביב ה 1:20. אם אתה רוצה לחסוך ולא רוכב הרבה נסיעות ארוכות בין עירוניות - קטנוע 250 יעשה את העבודה כהלכה. אם אתה מסתובב רק בעיר - קטנוע 50 סמ"ק ולא יותר (הביטוח זול משמעותית !!!) אני רוכב כל יום 100 ק"מ, רק בכבישים בין עירוניים, ובשביל לא להזדחל במהירות של 110 קמ"ש ... בחרתי ב X9. מהירות שיוט של 130-140 קמ"ש בכיף, בדיוק מה שצריך. הוא מאפשר להגיע לכל הארץ, לטעמי האישי בנוחות. עם מיכל של 15 ליטר הוא מאפשר טווח נסיעה של כ 250 ק"מ בין תדלוק לתדלוק, שזה בסדר גמור מבחינתי. ועוד עצה ... קטנוע זה לא אופנוע. קטנוע זה כלי תחבורה מבחינתי ואין מה להשוות לאופנוע. קטנוע זה אומר להגיע מנק' A לנק' B במינימום זמן ומקסימום תועלת ... בלי בעיות חניה, בלי פקקי תנועה, עם עלויות אחזקה נמוכות, ובלי כל הכאב ראש והחרדה של להשאיר אופנוע קשור לאיזה עמוד באמצע העיר ... (ושיהיה לך ב"ה אופנוע "אמיתי" - תבין
), אז אם אתה רוצה לחוות את החוויה האופנועית, בלי לצאת מהעסק הזה בפשיטת רגל, קנה לעצמך איזה GS או ER, או אולי אפילו DR350, תרכב עליו חצי שנה ותחליט אם זה בשבילך. אם אתה מחפש כלי תחבורה זול ורוצה לחסוך בעלויות - תקנה קטנוע 250 וש(ס)ע ברכה ...

nob

New member
X9 חדש או משומש?

קודם כל תודה ענקית! על קטנועים - אני גם בחנתי X9 או BURGMAN400, עם כיוון לX9 - יותר זול, יותר מאובזר ויותר חזק, רק שם אולי לא SUZUKI. מה שאני חושב עכשיו זה או X9 (כנראה חדש) או GS משומש וזול. אני בוחר דווקא ב500 כי אני מתכוון לנסוע כ-100קמ ביום בין גוש-דן לירושלים. איך שאני חושב, זה עומס די גדול לקטנוע 250 סמ"ק (גם מרחק גדול וגם עליות לי-ם) + אני בכל זאת רוצה להנות. הבדל במחיר לא כל כך גדול (הבי זול - קימקו, ב9000 רק יותר זול, על מג'סטי וכו' - לא מדבר, הם באותו סדר גודל מחיר) וגם מחירי ביטוחים די קרובים, למיטב הבנתי - אז 500. יותר חשוב לי מדו"ג זה נוחות בתנועה ולא ריגושים - לכן נראה לי אני נוטה יותר לכיוון קטנוע. למה אתה מציין שאין צורך לדאוג כאשר קושרים אותו (קטנוע,X9) לעמוד? אותם גונבים פחות מאופנועים או שיש סיבות אחרות? שאלה נוספת -- האם בקניה של קטנוע משומש יש יותר סיכון? (אולי קשה יותר לזהות ליקויים או חשש ליתקע בכלי משלוחים, תיקונים במקרה של בעיה יותר יקרים מאופנועים).

Easy_Rider

New member
תנסה למצוא X9 שנת 2003 משומש

חדש מחירו "על הכביש" 35000 ש"ח לשנתון 2003, משומש בן פחות משנה מאותו שנתון, מחירו במחירון 31000 ש"ח. מעיון בלוח מוטו יש שם 5 כלים למכירה, אחד מהם שנת 2002. תתקשר לכולם, ותראה "מה העניינים" ... מוזר לי שמישהו מוכר כלי חדש אחרי 2000 ק"מ (לא היה מוזר אם היה מדובר ב R1 לדוגמא כי כבר נתקלתי בכמה "מבוגרים" שחלמו על אופנוע כל החיים, רצו וקנו כלי "הצעקה האחרונה", ואחרי 300 ק"מ הבינו שזה עומד לקצר להם את החיים משמעותית
), אבל אולי זו יכולה להיות עסקה מצויינת ! חשוב מאד שתבדוק אם הכלי לא עבר איזו התרסקות/החלקה/תאונה, ושעבר את כל הטיפולים בזמן (טיפול אחרי הרצה ב 1000 ק"מ, וכו'). לגבי נושא הגניבות והקשירות ... קטנוע מושך פחות תשומת לב מאופנוע, בטח הרבה פחות מאופנוע ספורט שמהווה אטרקציה לילדים מתלהבים, נערים פוחזים וסתם סקרנים. זו היתה הכוונה. (ה X9 מגיע עם אימובילייזר מקורי דרך אגב). לדעתי, כדי להגיע מהבית לעבודה, מגוש דן לירושלים כל יום, קטנוע 500 עדיף מאופנוע 500. הביצועים של ה X9 לעומת ה GS זהים מבחינת צריכת דלק ומהירות שיוט, ה X9 ייתן לך את יתרון הגלגל"צ (רדיו מקורי בקטנוע + דיבורית), מיגון רוח (שאין ב GS בכלל), תאי אכסון ונוחות כללית גבוהה יותר. ויש לו ג'ק חשמלי ! נשמע זניח, אבל פטנט נחמד ושימושי מאד מאד !

nob

New member
שכנעתה אותי ל X9

יותר ויותר אני משתכנע לכיוון X9. אני בכל זאת מעדיף לקחת חדש, אם הפרש במחיר הוא רק 3000-4000 שח.. חוסך לעצמי התרוצצויות בין אנשים, מחירי בדיקה וגם - אעשה הרצת 1000 בעצמי, שלדעתי זה מאוד חשוב למנוע.. (אולי גם מחירו יירד, בעקבות היורו). איך מיגון רוח שלו, מספק? קראתי גם שיש לו "אינטרקום" בין נוסע לנהג -- איך בדיוק זה ממומש? ועוד - יש איזשהי משענת גב עבור נוסע מאחור? לא מצאתי אותה במבט ראשון. סליחה על השאלות כאלו -כמובן שאתה לא סוכן שלהם, פשוט עוד לא הייתי בחנות יבואן. השבוע, כנראה, אני קופץ לשם. תודה לך על העזרה והסברים שמאוד עזרו לי!

aloner5

New member
100 שקל לשבוע??

תגיד הדלק שאתה שם באופנוע שלך... זה 2 ערבים עושים לבד בבית
איך 100 שקל ???

Easy_Rider

New member
100 ש"ח = 21 ליטר = 320 ק"מ +/-

אתה לא עושה 1300-1400 ק"מ בחודש ? אצלי ק"מ כזה הוא בצינעה. יותר לכיוון ה 2500 בחודש. ואני מחסל 12 ליטר כל יומיים וחצי.

aloner5

New member
איכשהו יוצא לי 240 ל19 ליטר

וכמו שפעם מישהו אמר (ומי יגיד מי זה ? ) חשוד מאוד... יש לי טיפול קטן יום חמישי.. נגיד להם לבדוק את העניין.

Easy_Rider

New member
אתה רציני בשאלה שלך ?

רק עכשיו הבנתי את השאלה המקורית שלך ... ה 100 ש"ח זו סתם דוגמא. זה כמו אלו ששואלים אותי "כמה זה מיכל" ... מה זאת אומרת כמה זה מיכל ? זה משנה אם זה 50 ש"ח למיכל או 300 ש"ח למיכל ? מה שחשוב זו צריכת הדלק, כמה ק"מ אתה עובר על כל ליטר דלק במיכל. לפי החישוב שלך האופנוע/קטנוע/רכב שלך עושה 1:12 , אתה יודע על מה אני רוכב ? איזו השוואה אתה עושה בכלל ??? ממש לא ברור ...

aloner5

New member
רוכב על ER5...

כן ממש לא ברור.. יום חמישי אני אקפיץ אותו למוסך.

nayula

New member
מוסיף על דבריו של איזי את פירוט

ההוצאות שלי (מועתק מהודעה ישנה שלי). אמנם זה לא אותו אופנוע, אבל הנתונים רלוונטיים בהחלט למה שאתה מתכוון לקנות: "לי היה EN500 שנת 97, עשיתי עליו 17000 ק"מ האופנוע: 25000 ש"ח ציוד: 4900 ש"ח כולל ציוד חורף וקסדה נוספת ביטוח: 4000 ש"ח לימוד נהיגה: 2500 ש"ח (כן אני מוגבל ונכשלתי בשני טסטים ) אופנוען מאומן א+ב (חובה לדעתי): 1000 ש"ח טיפולים: 1000, 670, 700 ש"ח (גדול, קטן, גדול בהתאמה) זוג צמיגים: 1300 ש"ח שרשרת+גלג"ש: 750 ש"ח תאונה אומללה שאפילו לא ראויה לציון: 2200 ש"ח, לא כולל כנף מרוסקת שירדה מהמחיר כשמכרתי אותו (1100 ש"ח). צריכת דלק: 1/17-1/20 כרגע אני על דייהטסו שרייד 1000 מודל 92. טיפול 10000, כולל תיקון של איזה דליפת שמן: 600 ש"ח שלושה צמיגים: 600 ש"ח צריכת דלק: בערך 1/15 האוטו אצלנו כבר שמונה שנים. כמעט כל ההוצאות עליו היו תחזוקה שוטפת. זה הכל."

למעלה