עלויות מחיה בצרפת

.... אבל אדוני המוכס, כולה סנדוויץ'

אין כלום במקרר, רק משהו קטן עד שאני מגיע לסופר.

HelloweeN

New member
אחחח אני בהחלט יודע על מה אתה מדבר!

גם הנסיעות שלי לגמרניה זה תמיד ארוחות שחיתות של כל הדברים הטובים שאו שאין בארץ, או שהמחירים הם למעשה עושק פשוטו כמשמעו!

natyh

New member
תלוי באתר

התחלתימזה :
כתבתי במורזין היה סופר זול בשטאל יקר .
ההבדל אגב בין צרפת לספרד 20 אחוז כתבתי באותה הודעה וכן מחירים.
בענין ארוחות המיקרו גל לא משוכנע כי זה המצב היו מאד טעימות.

marceloros

Member
מנהל
בעניין טעים

בריא זה בד"כ לא טעים.
כל תעשיית המזון המעובד משקיעה בטעים מאוד (מלחים, שומנים וחומרים בלתי מזוהים) וזה בא על חשבון הבריא.
חטפתי נאום שלם ממאמנת הבריאות פה בעבודה, למרות שהיא דיברה בעיקר על חטיפים שעושים אותם כך שלא תוכל להפסיק למשוך עוד אחד מהשקית.

z x 7 r

New member
תכלס לא ברור למה לא לבשל - לערב אפשר לבשל תפוחי אדמה

חוזרים מהסקי, ממלאים במים סיר - למקלחת גם ככה הולכים אחד אחרי השני (בדרך כלל, כן? חח) - אחד מתקלח אחר משגיח. עד שכולם מתקלחים - הנה יש תפוחי אדמה מבושלים. להוסיף לזה כמה עגבניות חתוכות, ושתיה חמה לחם ונניח חמאה עם פסטרמה. הרי לך ארוחת גורמה שעולה 10 יורו לאדם, בסגנון כפרי.
אנחנו תמיד מבשלים כשנמצאים בדירות.
מבעס קצת לשטוף כלים (אבל יש מדיחים בדרך כלל).

קנינו פעם בצרפת לפני איזה 4 שנים

נקניקיות מכמה סוגים, תפוחי אדמה לפירה, חמאה, שמנת, בירה גינס לרוטב (ולשתייה), בצלים להכין בצל מטוגן, מלפפונים כבושים, חרדל דיז'ון, בגטים, עוגת תפוחי עץ קפואה מוכנה שחיממנו בטוסטר אובן. היה טעים מאד רק שעלה כמעט 100 יורו. כבונוס עבדנו שעה להכין ושעה לשטוף כלים אחרי זה. זה היה גם פעם הראשונה והאחרונה שעשינו את זה.

eveik

New member
אתה יכול להסתדר עם הרבה פחות מ50 יורו לאדם

בהתחשב בזה שביליתי כמעט את כל החורף האחרון בלה מונייר - אני חושב שאני יכול לענות טוב יותר על השאלה שלך משאר חברי הפורום פה.
&nbsp
אם אתה עושה קניות בסופר אין שום סיבה שתגיע ל50 יורו. בגט עולה לך יורו או שתיים, 100-150 גרם פסטרמה (זה בדרך כלל כמה פרוסות גדולות) עולה לך בערך 2-3 יורו וגבינה צהובה לא הרבה יותר. יש גבינות יקרות יותר אבל נראה לי זה נותן לך קצת פרופורציה. מה שיקר מאוד (!) בסופר זה ירקות..מסיבות ברורות..עדיין לא תגיע ל50 יורו אבל זה ייקר לך את הסיפור (כל השאר זה מחירים של הארץ או זולים יותר). אני קניתי ברשת בשם carrefour שהיא קצת זולה יותר, יכול להיות שיהיה לך סופר אחר קרוב יותר לדירה ויהיה טיפה יותר יקר אבל לא בהמון (ובטח שלא משמעותי במונחים של קניות של שבוע).
&nbsp
לגבי לאכול בחוץ - אתה יכול לקנות פיצה ב10-15 יורו גם בואל טורנס וגם בלה מונייר. 10 יורו זה הפיצה הכי זולה ועם כל מיני תוספות מעניינות זה יכול לעלות עוד כמה יורו. גם במסעדה בלה מונייר (לא הייתי במסעדות בואל טורנס) יש לך אופציות ב10 יורו (אם אבל זה באמת גבול תחתון והייתי אומר שרוב המנות הן יותר באיזור ה15-20 יורו. אני מדבר מניסיון של כמה מסעדות/בארים ויש לך גם כל מיני fast food למיניהם שמציעים מגוון אופציות במחירים דומים או מעט זולים יותר.
&nbsp
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול אותי. מקווה שעדיין תראה את ההודעה הזאת..

למעלה