עלויות מחיה בצרפת

itamo

New member
עלויות מחיה בצרפת

כמה בהערכה גסה צריך לעלות אוכל בצרפת בוואל טורנס, או לה מונייר ?
אם אנחנו מתגוררים בדירה, האם הערכה של כ 50 יורו ליום לאדם זה ריאלי ?
אנחנו לא שותים אלכוהול וגם לא קונים כל מיני חטיפים ושוקו על ההר וכו..

בד"כ בחופשות שלנו בבוקר אנחנו קונים בסופר גבינות מעניינות ולחמים, בצהרים לוקחים איתנו להר סנדוויצ'ים ובקבוק שתיה מהסופר או שקונים איזה משולש פיצה. ובערב אוכלים במסעדה, לא משהו יקר.
אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים אוהבים לעשות בחו"ל זה להכנס לסופרמרקט מקומי ולקנות אוכל מקומי. קראתי גם שהמחירים בסופרים שם לרוב יותר זולים מאשר בארץ.

לגבי הבוקר והצהרים, זה כנראה יסדר אותנו. אבל אני לא מאמין שיהיה לנו כוח וחשק להרים בישולים יותר מורכבים מסנדוויץ.
בערב כמה צריכה לעלות ארוחה במסעדה, מן הסתם לא ברמה של שלושה כוכבי מישלן, אלא משהו עממי כמו מגש פיצה, המבורגר וכו..

מאוד קשה להעריך

לפעמים ההבדל בין לבזבז 200 יורו או 400 יורו לאדם הוא בלהיכנע כמה פעמים לאיזה חשק, או להיכנע לחולשה. הדרך לחסוך היא להיות חסכן אבל כל הזמן! לא רק לפעמים, כי הבזבוזים הקטנים האלה, ככה בדיוק נוזל הכסף מהכיס.
&nbsp
אני חושב ש 50 יורו לאדם ליום זה בהחלט ריאלי כולל קצת פינוקים כמו בירה על ההר למשל. אפשר גם בפחות.
&nbsp
ארוחה במסעדה ממש (לא מישלן) זה יקר מאוד (לא פחות מ 20 יורו לאדם וזה בקמצנות עם מנה אחת בלבד לא יקרה ושתיה). זה יבלבל לך את כל התקציב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

marceloros

Member
מנהל
רציתי לרשום בטח

50 יורו על אוכל מסופר...אבל אז אמרת מסעדה, ונזכרתי בצהריים שאכלנו בלזארק 1800.
כ"א לקח המבורגר ומרק + שתייה ויצא איזה 25-30 יורו.

50 יורו כולל לינה או רק אוכל?

כולל לינה זה לא ריאלי. כמעט הכל ילך על לינה וגם זה אם מכוונים נמוך. אם ה 50 יורו זה רק לאוכל אז זה אפשרי לחלוטין. אני למשל אוכל מעט מאד לארוחת בוקר. אבל גם מי שדוגל במדיניות הארוחה הכי חשובה ביום לא אמור להוציא יות מעשיריה וגם זה בהתפרעות. אחרי זה אני מחלק את היום לארוחות קטנות כדי לא להירדם. אני נרדם מייד אחרי ארוחה כבדה, בטח אם שתיתי משהו עם האוכל. בסקי אני מקפיד על דברים קלים ועתירי קלוריות וחלבון כמו כריך לחם לבן עם סלמון או טונה למשל. 3 סנדוויצ'ים אמורים להספיק לכל היום וגם הם יעלו עשיריה, לא יותר כולל שתיה, 2 חטיפי שוקולד ואולי איזו שקית צ'יפס. ארוחה עם המבורגר לעיקרית וכוס בירה יעלו בערך ה 30 יורו הנוספים. יש פה קצת רמאות כי מביא איתי מהדיוטי פרי בקבוק או שניים של ג'ק דניאלס איתם אני מתדלק כל היום. 2 בקבוקים זה איזה 50 יורו אבל הם לא חובה.

z x 7 r

New member
50 יורו ליום לאדם זה הרבה

תקנו אוכל בסופר - לחם, פסטרמה, גבינות, קצת ירקות לצהריים, קורנפלייקס וחלב לבוקר.
לדעתי משהו כמו 20-30 יורו לאדם בלי להתקמצן - די והותר גם אם אתם לא מבשלים.
אם כן מבשלים - אפשר להוריד את המחירים בעוד שליש עד חצי.
במסעדה זה 30-40 יורו מינימום לארוכה (אני לא מדבר על איזה המבורגר ב 6 יורו, בקיוסק, אלא אוכל).

itamo

New member
הכוונה ל 50 יורו ליום לאדם רק על אוכל

אנחנו לא חובבי שתית אלכוהול גדולים, אז כנראה שלא נוציא על זה כסף.
הכוונה בערב בגלל שאין לנו כוח לבשל, היא לאכול איזה איזה בורגר, או להזמין מגש פיצה.
&nbsp
יש שם מקדונלדס או משהו דומה?

נפתלי99

New member
מסעדות בואל-תורן

אני לא חושב שיש מקדונלדס בואל תורן, אבל יש מסעדות המבורגרים אחרות:
http://www.tripadvisor.co.il/Restau..._Martin_de_Belleville_Savoie_Rhone_Alpes.html
&nbsp
בכל מקרה - לרוב המסכדות יש דילים עם מלונות או סוכני נסיעות, בהם יש קבוצות קבועות שמגיעות לאכול במסעדות, ואז המסעדות הלא יוקרתיות מלאות לגמרי בין 7-9 בערב.
&nbsp
יש גם את הכאילו קניון, ושם יש אוכל מהיר ומאוד זול.
&nbsp
לגבי אוכל לבוקר/צהרים - אם אתם מגיעים עם רכב, תקנו מראש אספקה לשבוע בסופרים בבורג' סט מוריץ או עיירה אחרת, והמחיר יהיה בערך חצי מהמחיר בסופרים באתר, ובהם תקנו רק לחמניות טריות, והשלמות סופר לימים הבאים.
&nbsp
מקרר לא ממש צריך... שמים במרפסת.

itamo

New member
לפי הטריפ אדוויזור

יש הרבה מסעדות בואל תורנס ולה מונייר עם ביקורות טובות בטווח מחירים של כ 10-30 יורו.
מנסיונכם זה באמת המצב וזה ריאלי לאכול שם במסעדה ארוחת ערב טעימה ומשביעה בטווח המחירים הזה?
או שמדובר בחתוליות שלא מומלץ להתקרב אליהן אם לא רוצים לאבד את הטעם בחיים או להיות מרותקים למיטה ולאסלה במשך כל החופשה?

z x 7 r

New member
10 יורו ממש לא, אבל ב 30 כן, ברור.

לאסלה לא תהיה מרותק - אתה לא בארץ

-שוב, אנחנו תמיד בבוקר אוכלים קורנפלקס עם איזה לחמניה וממרח או סנדוויצ'ים, צהרים - תלוי, לפעמים סנדוויץ', לפעמים חטיף ואגוזים (1.9-3)יורו בסופר - שקית עם אגוזי לוז או קשיו (לא לאכול הרבה אגוזים - יהיו בעיות בבטן חח), בערב או מבשלים (ואז יוצא ממש זול), או אוכלים בחוץ כולם ביחד (החשבון יוצא באזור ה 20-30 יורו).
בנוסף קונים תה (אריזה קטנה, נראה לי פחות משני יורו) וחלב - בשבילי. כשיש תה וחלב לא צריך אוכל בכלל.

כפי שאמרו מעלי

10 יורו במסעדה אין דבר כזה. לשם קנה מידה, יש חור ממש דוחה בקניון שמוכר כריכים ב 6-7 יורו. וכריך זה חתיכת בגט עם 2 פרוסות סלמי ושפריץ של חרדל. תוסיף קולה ב3 יורו וכמעט הגעת לזה. ב30 יורו אתה כבר אוכל סביר. יש מסעדה איטלקית בה מנת פסטה עולה למיטב זכרוני 12 עד 20 יורו להכי יקרות.

z x 7 r

New member
יש פיצות פשוטות אם אני זוכר נכון באיזה 9 יורו

אבל אחרי יום גלישה - פיצה (לי לפחות) אחת לא מספיקה. 2-3 זה בסדר.
קולה ב 3 יורו? איפה זה?! חחחחחחחח - פעם אחרונה כשהייתי בפליין, הקולה עלתה שם באיזה מקום 6.5 יורו לבקבוק חצי ליטר! 40 שקל לפאקינג כוס קולה, שיחנקו הצרפתים האנטישמים האלה

natyh

New member
שאלה מצוינת

לא בכל אתר סקי יש סופר עממי .
העלויות בצרפת הן בסביבות 15-25 יורו לאדם ליום גם כשמתפרעים ,עלות מזון נמוכה בלפחות 50 אחוז מהארץ כך שאלו סכומים להתפרעות .

אבל תביא בחשבון שיש בסופר המון ממתקים יוגורטים גלישות עוגות מכל טוב מאד זול והנטיה היא לקנות ולא תמיד צורכים.
במורזין יש סופר ענק עממי זול הוצאתי שם 12 יורו על כמה ממתקים כשעברנו שם היה מאד טעים .

בשאטל יש סופר מקומי יקר קנינו ב 140 יורו קניה אחת לשנינו ואכלנו שישה ימים מסודר כשבישלנו ברמה בכל ערב לא לקחנו איתנו כלום להר .

השאלה היא כלכלת בית המחירים הם תלות של עד כמה אתם אוכלים ארוחות מסודרות הרי המטרה היא לא להצטמצם .
אם אתם מסודרים אז יצא מאד זול אם אתם חוזרים בערב אוכלים סנדוויץ ומממהרים לבילויי ערב ולכן לא אוכלים מסודר ,יצא הרבה יותר יקר .

15 יורו ממש מעט אבל אפשרי

בלי מסעדה כמובן ורק סנדוויצ'ים.

אפשר לקנות חתיכת גבינה יפה, 100 גר' נקניק, 2 יוגורטים , בגט ואיזה פרי ב15 יורו שמספיק לאדם ליום.

בגלל הקור והמאמץ צורכים הרבה קלוריות. יותר מהרגיל.

natyh

New member
יש בדירות האלו מטבחון

פריזידר תנור וכל מה שצריך.

יש ארוחות מוכנות למיקרוגל בספרד ב2 יורו עם הכל מוסיפים קצת פירות יוגורטים ירקות ספגטי לחם יוצא די זול , בצרפת עשרים אחוז יותר יקר הבדל לא גדול .

אבל בקניה מרוכזת של פעם אחת לכמעט כל השבוע החיסכון יוצא הרבה יותר גדול .
בדרך כלל אנשים לא אוהבים לבשל ולרחוץ כלים ואז העלויות קופצות משמעותית מעלה .

הוא שאל על צרפת, לא על ספרד

באתרים הסופרים די יקרים. אם תתחיל לקנות כל מיני דברים לבישול, 15 יורו לא יספיקו.

ובמאמר מוסגר, אם הבריאות שלך חשובה לך, שמור מרחק מכל הארוחות מיקרוגל האלה. הכל שם שומן טרנס, סודיום ורעל.

z x 7 r

New member
הנה למעלה כתבתי מתכון מנצח לארוחת ערב

לבוקר אפשר לאכול קורנפלייקס עם סנדוויצ'ים, או לעשות חביתה מקושקשת (גם עבודה של שלוש דקות).

marceloros

Member
מנהל
כתבתי כבר על הסופר בלזארק

תמיד הייתי מביא מצרפת הביתה שוקולדים ואפילו עוד כל מיני עד למיצוי משקל המזוודה.
בינואר כל טבליית מילקה עלתה שם 15ש"ח מה שכיום מוכרים אצלנו ברמי לוי במבצע אפילו בחמש...אז הבאתי גבינה מסריחה אחת (ממש זוועה באמת) וכמה דברים מחנות המזכרות שעלו לי הון.

נ.ב. גם חבילת חטיפים של עלית בדיוטי פרי, כשר לחברה, עלתה 40ש"ח בעוד פה בסופר זה בחצי מחיר.

יש ויש. בגרמניה למשל זול.

בדרך ממינכן לאוסטריה תמיד עוצרים באיזה סופר וממלאים את האוטו בכל טוב. גבינות, נקניקיות, נקניקים, כל מיני צנצנות שימורים דה לוקס כמו ארטישוק, דגי הרינג בואקום, ריבה איכותית, בננות וכאלה. כמובן 2-3 ארגזי בירה, קולה ורד בול. יוצאים לאכול בחוץ אק כשמתחשק משהו חם. הרבה פעמים אבל כל כך עיפים שמוותרים. ואז הדרך חזרה שוב ממלאים את האוטו עם שלל להביא הביתה. ירך חזיר שלמה מעושנת ארוזה בוואקום, כל מיני גבינות קממבר שעולות שם גרושים, פרושוטו, נקניקיות גרמניות שאין שניות להן בעולם. כשחוזרים, אני יכול להריח את המזוודה של על המסוע בנתב"ג הרבה לפני שאני רואה אותה

marceloros

Member
מנהל
LOL אני מבין

שהתכוונת ל- "ירך אדיר של פרה מעושנת".
גרמניה זה סיפור אחר, וצרפת הפעם הפתיעה לרעה, תמיד היה זול בסופרים.
לגבי הריח המכס לא מריח גם? או שבארץ מאפשרים להביא איזה מזון שתרצה מחו"ל?

למעלה