עכשיו תורי

איזה יאוש כתבתי "מגילה" והיא נמחקה

ואני כבר לא חושבת שאכתוב מחדש הכל, השעה מאוחרת ואני חייבת לישון לפעמים...וכמו שאומר בעלי "מחר גם יום"... בכל אופן מצטערת אם הטעיתי מישהו בשם "תלמידה חדשה", התכוונתי לומר שאני עדיין "בחיתוליי"
יש עוד הרבה ללמוד בעיקר באופן מעשי כי , לצערי, הידע שלי מתבסס יותר על תיאוריות פחות על נסיון. אגב סיימתי לא מזמן קורס תלת שנתי במכללה למנהל. המשך יבוא מחר ל י ל ה ט ו ב
נורה|

נורה עדיף על 'תלמידה חדשה'

הקטע המעצבן הזה של נתוח שנמחק הוא מנת חלקו של כמעט כל אחד בשלב מסויים, גם לי זה קרה ולא יכולתי לכתוב זאת שנית. את 'צפור לילה ערנית' או שאילו השעות היחידות ביממה שאת יכולה להתרכז בלי עדת צפצפנים מסביב ?

ועוד שאלה קטנה ואני מניח לך:

ציינת את הלימודים במכללה למנהל ואת דעתך שאת יוצאת עם המון תאוריה אך נטולת פרקטיקה. אני לא לגמרי בקי אבל אם הבנתי נכון השלמת את כל המסלול, לא ? האם לא תירגלתם מספיק סדנאות וניתוחים מעשיים ?

גם וגם: גם יותר שקט וגם יותר צלולה

לגבי הלימודים אכן השלמתי את כל הקורס, המורים מעולים. לעומת זה תרגול מועט, פה ושם סדנאות, לא מספיק לטעמי. וכמו שאמרתי צריכה עוד להשתפשף. האם כבר אמרתי שאני מקנאה בחוש ההומור, הניסוח החד, השנינות והאנטליגנציה הגבוהה של המנתחים פה? , במיוחד שלך ושל מילה ... איזה כיף לכם מה אתם אוכלים ? אפשר רצפט? ואגב הכוונה היתה "כיבוי אורות"
האם לדעתך כדאי להחליף שם? יום טוב

חה חה חה, ואני קראתי "נורה"

והבן שלי כבר היה אומר על זה, וואו איזה "סתום". תלמידה חדשה זה מסורבל ולא אישי כזה, לכן כה התלהבתי שנטשת את זה לטובת "נורה". אולי תגלשי בשמך הפרטי ? או שם אחר של אשה ?

מילה1

New member
מה שמדהים שיפית בכלל לא בלחץ

אולי היא קצת נפגעה מחוסר היחס, אבל היא ממש לא לוקחת ללב. תראו את הכתב שלה- זו דוגמא לאדם שלא נמצא בלחץ אף פעם! באמת! אני יכולה לגלות שיש על כתפיה הרבה אחריות- גם בעבודה וגם בבית, כולל עייפות ומחסור מצטבר של שעות שינה עקב גידול של תינוק בן 4 חודשים (בנוסף לעבודה במשרה מלאה בעבודה מאד אחראית), אבל היא לוקחת הכל בשלווה, באיזון, בשלמות. ממש לקנא בחוזק הזה שלה. אז - בבקשה תסתכלו על הכתב ותראו אם אפשר לראות את כל זה שם...

מילה1

New member
לחץ בינוני,יד ימין, בת 30...

תודה רבה וניתוח נעים! (נ.ב. יפית ביקשה שתגידי כל מה שאת רואה, גם דברים "רעים")

מילה1

New member
איזה חבל שנמחק הניתוח

דרך אגב, אחרי שלי זה קרה פעמיים, כיום אני מקלידה כל דבר בוורד ושומרת כל חמש דקות! ממה באופן כפייתי. תודה על המחמאות, אבל נא לא להגזים - יש לי גם צדדים שליליים (נא ראי ניתוחו של אודי עלי, והוא לדעתי היה טקטי למדי...)

שיחזור הניתוח של יפית

הומנית, אמפתית, מסורה, טובת לב, אדיבה, טאקטית , מצפונית (כתב עגול, קערות רחבות וגמישות: נ' ת'. שיפודים באזור אמצעי, קשת קדומנית- אודם, אות אחרונה קטנה, רווח תקין בין מילים) עם זאת קיימת אפשרות שתשתמש בנחמדות כדי להשיג מה שקשה לה בדרך אחרת (כתב איטי > ממהיר= זהירות ומחושבות, אותיות ס' פ' בצורת אליפסה שוכבת, אודם נרקיסטי?) משתדלת להתגמש ולסגל עצמה לסביבה (זוית גמישה, קו גמיש, קו עגול) לא "מרפקנית" ולכן מתפשרת ומוותרת לא אוהבת להגרר לעימותים (אות אחרונה קטנה,היפוקרתס לבנה?, לחץ לא חזק, סיום שיפודי) אמנם מסתגלת אבל לא מאוד פתוחה בחברה. היא יותר קרובה אצל עצמה נוטה לברור את חבריה (כתב נוטה להיות סגור, צנטריפטלי, תנועה מבוקרת, זוית ישרה, שולי פתיחה צרים, שולים תחתיים רחבים,שולי הקו נראים חדים ) קצת עצורה רגשית (קצב מעוגל, קמרים, כתב לא ספונטני , ש.פ צרים צנטריפטלי מסגרת מעגל – התכנסות פנימה) מכבדת ערכים ומסורת, מתנהגת על פי מוסכמות וכללים מחפשת חוקיות ושיטה הולכת בתלם ,משתדלת להיות ברורה ולהסיר אי הבנות (קריא,ברור, קצב מעוגל) רגשנית עד כדי נטייה לבכות בקלות (?) (קערות, מלאות באזור אמצעי, אזור אמצעי שליט, ד לולאה תפוחה) מצד אחד -שליטה עצמית טובה, חינוך עצמי (תנועה מבוקרת, פופאל 3 ) מתח עשייה בריא, דריכות חיובית, אנרגיות מנוצלות, נפש רגועה (פופאל 3 קו גמיש לחץ בינוני, נראה שטפי) מצד שני נדמה, כי היתה רוצה להצליח ולהשיג יותר ממה שיש לה כרגע, תנאים נוחים יותר, מעמד, אבל לא ממש בא לה להשקיע מאמצים עילאיים, היתה רוצה תוצאות יותר גבוהות אבל לא תמיד מצליחה לממש (אות נופלת, מהלך שורה יורד) ומבחינה זו בטחונה העצמי קצת תנודי . כלפי חוץ מפגינה בטחון בתוכה, אולי לא כל כך מעריכה את עצמה, (חתימה מוחקת את עצמה- הרס עצמי? , ס פחוסה, ו אודם) אגב, ממש רק ניחוש וכנראה שאני טועה, אני לא מתבססת על סימן כלשהו, סתם תחושה, האם יש איזה הפרעת אכילה כגון בולמיה?. יש לה צורך בהערכה ובהוכחה עצמית(תמונת צורה דומיננטית, מסלו, אודם ו,ז?) רגישה בקשר למה שאומרים עליה,חשוב לה לקבל משוב חיובי, טיפהל'ה ילדותית , לדעתי הופעתה אסתטית ונעימה למראה רצינית, אחראית, מסוגלת לעבוד בצוות, מגלה נכונות לשיתוף פעולה (קערות קריאות טובה מרווחים תקינים בין מילים שיפוד באזור מרכזי) זקוקה לעבודה תחת מסגרת, מסוגלת לקבל ולבצע הוראות (קרוב לתקן ארגון תקני, לחץ לא חזק) מצליחה להתגבר על מכשולים ולהתמודד עם בעיות הצצות בשטח בזכות גמישות סבלנות והתמדה , יכולה לדייק בביצוע, גם כאשר העבודה שגרתית (סדירות, שלמות אותיות, פיסוק, ניקוד S - לה סן, התחלה וסוף הכתב דומים,אין חוטים והזנחה) לדעתי מתאים לה יותר להיות שכירה מאשר עצמאית, משום שהיא לא מספיק החלטית ,יוזמתית, נמרצת ושאפתנית, עלולה לא ללכת עם הדברים עד הסוף – נטיה לוותרנות לא כל כך מממשת את עצמה (שולי סיום רחבים, שולים תחתיים רחבים, כתב לא צנטריפוגלי, אין רוחב מקדם, לחץ לא חזק) אין הצבת יעדים ברורה מראש ורצון להסתער ולכבוש אותם . לפעמים אפילו פחד ממחויבות (אותיות תלויות ועוד משהו שלא זוכרת כרגע...) וגם בגלל שהיא יותר מתאימה עצמה למסגרת פחות מנסה לשנות ולהשפיע. יכולה להתאים למסגרת של חינוך והוראה, אפשר גם צבא קבע למרות שפחות מומלץ כי היא צריכה סביבה יותר "תומכת" ונעימה. קבלת החלטות מחושבת זהירה חוש מידה (רוחים תקינים בין שורות, מילים, גודל תקין ? אין הגזמות, הערכות כללית בשטח סבירה, יחסי 3 אזורים סביר) חוש אסתטי , דמיון יצירתי יותר מבמעשה , טובה בעבודות בידיים (תכשיטנות צורפות?) (אודם ו , תמונת צורה, סדירות) כשרון אדריכלי ? (קמר) חושבת באופן שגרתי לא מאוד מקורית (מופרד וקריא, צורה קרובה לתקן) זהו בינתיים ממה שזכרתי אחרי שנמחק לי ... ושוב להזכיר למנותחת שאני לא משופשפת ומנוסה מספיק אז לקחת אותי בערבון מוגבל. נ.ב לאור המלצתו של אודי אני מעונינת להחליף את שמי , האם יש למשהו רעיון לשם חדש? פשוט לא עולה לי שום דבר בראש. תודה ויום מבורך לכולם

מילה1

New member
ניתוח מעולה!

את באמת חייבת להחליף את השם, כי לפי הניתוח את לא תלמידה ולא חדשה- אלא בעלת ידע רב ויודעת ליישמו בשטח. עוד לא הראיתי את הניתוח ליפית, אבל ממה שאני מכירה אותה- זה ממש קולע, כן, היא בהחלט שילוב טיפוסים ו' ז' וגם ב'- ו'- קצת מרוכזת בעצמה ונהנתנית-, אוהבת עבודות יד (בישול, סריגה, ועוד סוגי יצירה), אוהבת לעצב את ביתה ולהשקיע בהופעתה. יודעת להשיג את רצונה מאחרים - בטאקט, חן ואדיבות ומניפולציות קטנות וחביבות- ממש אי אפשר לסרב לה כשהיא מבקשת. ב'- מצד שני-אוהבת לעזור, מוותרת על נוחיותה למען משפחתה ועבודתה. ז'- בעבודה- חרוצה, אחראית, פדנטית ויסודית, לא מחפפת בכלום, יורדת לפרטים וסוגרת קצוות עד הסוף, מנהלת צוות קטן באסרטיביות שקטה וחיננית, חשוב לה להוכיח את עצמה כתורמת ויעילה. נאמנה למסגרות בהן היא נמצאת- עבודה, משפחה, אמונה דתית. מוצאת עצמאות ופרטיות בדרכים הקטנות שלה- תחביבים, יציאות עם חברות, קריאת ספרים והתנתקות מההתחייבויות לזמן מה. משתדלת לאזן ולפשר בין תחומי החיים. אז באמת תודה לך, אני רואה שהשקעת הרבה בניתוח הזה והוא באמת ממש מקיף. נראה מה תגיד יפית. בקשר לשם - תחשבי על איזה כינוי שמדבר אליך- מתחום שאת אוהבת, או דמות אהובה מסרט או ספר, או סתם שם שנראה לך יפה; כי את באמת OVER-QUOLIFIED לשם הצנוע "תלמידה חדשה".

תודה על הפידבק החיובי ואשמח לשמוע

הערות מיפית. אגב, האם את יודעת להמליץ איפה אפשר ללמוד לרשום דוח כמו שצריך? תודה

מילה1

New member
אז יפית סוף סוף קראה את ה"מגילה"

המפורטת וממש התלהבה (והיא לא מתלהבת בקלות) לדעתה קלעת בול בכל הדברים, חוץ מעניין הבולמיה שממש לא... אבל היא כרגע בדיאטה אז אולי זה קשור? לפי מה הגעת לעניין הבולמיה? תודה רבה בשמה ובשמי! -לגבי כתיבת דו"ח- אני חושבת שאת בעצם כותבת דוח (למשל על יפית זה כמעט דוח), פשוט את צריכה לסדר את מה שאת כותבת לפי סעיפים ויצא לך אחלה דו"ח, כי את מנתחת מעולה. למשל סעיפים כמו: כללי תחום אישי-רגשי: דימוי עצמי, בגרות וגיבוש יחסים זוגיים תחום חברתי אינטליגנציה וצורת חשיבה כישורים ונטיות תחומי עיסוק מתאימים תחומי עיסוק לא מתאימים תחביבים מתאימים תפקוד בעבודה: אמינות ואחריות חריצות והתמדה כושר ארגון, סדר ודייקנות יחסי אנוש בעבודה (עבודת צוות) כושר ניהול וכו'- את יכולה להוסיף או להסיר סעיפים לפי מטרת הדו"ח. בהצלחה!

סחטיין על ההשקעה וההסברים שמועילים

לך היות שזה מאלץ אותך לבסס, וגם לאחרים שיכולים לעקוב, להתרשם וגם ללמוד. יש לנו נציגים בוגרים, או בתהליכי הכשרה של כמה מכללות, וזה לטובת כולם. אני מתכוון להדפיס את הניתוח ולעבור עליו בתשומת לב, ואם לא אבין משהו את כבר תשמעי ממני. לגבי שם, תבחרי שם שאת אוהבת.

מילה1

New member
ממש לא דיקטטור...

דווקא פגיע ורגיש, אבל מופנם ולא מפגין רגשות ולעיתים קצת לא רואה מה אחרים מרגישים ואולי גם "דוקאי" כשמנסים לכפות עליך דברים, אבל לא דיקטטור, אלא יותר "שומר על הטריטוריה שלו בקנאות". ועוד משהו- אתה באמת מיוחד ולדעתי יש לך כישורים חשיבתיים מעל הממוצע וראה זאת כמחמאה.

למעלה