עכשיו שפסח

תלוי

מדבר זה גבר או אישה? עם/בלי וזלין?

עקרונית

מופנה לנשים. תיאורטית, כל ברנש חובב הרפתקאות רקטומאליות רשאי להגיב, לדעתי.

הולמס 30

New member
מקובלים לא נתקעים בפסח

הם עסוקים בזוהר. הם מתפרקים בשבועות, אחרי ספירת העומר.

מקובלים מקבלים

רק בין המצרים, אם כבר. אומרים שאז מקדם החיכוך הרבה יותר גבוה. בשביל ספירת זרע, לא צריך להמתין לעומר.

הולמס 30

New member
ויש שאצלם מקובל

לגמור בשיר מזמור דווקא בין הנרות ואת פסח וסוכות הם מנצלים בשביל למעוד בחול

אם כבר למעוד

אז עדיף בחו"ל. דווקא יצא לי לגמור בסוכה, תוך שימוש בנר (פניצילין), לא היה כזה מזמור, עלי להודות... מישהי בשם הדס, שיחקה לי בלולב. אנחנו לא צי'לבה במקרה?

הולמס 30

New member
וואלה? צ'ילבות?

שיט, שכחתי. אז כוס אמכ, יטיח מזלאכ, וז'דיין. <הולמס לא זוכר למה. אבל בטח היתה לו סיבה כלשהי (ואין לו כח לחיפוש ארכיוני)>

אפכת לך לנקד את

"יטיח מזאלכ"? נשמע שווה ציטוט הענין... כל השאר בהחלט מקובל עלי. נדמה לי שאני במצברוח חגיגי, משהו...

הולמס 30

New member
הניקוד לא יעזור

צריך לשמוע את זה יטיח מזלאכ (י' שווא, ט חיריק, מ שווא, ז קמץ, ל צירה כ' דגושה שוואית) ייפול מזלך במרוקאית. זה מה שאמר מיקו לסוחר המכוניות (ששיבש את זה ואמר "חמזלו") עד כאן השיעור היומי. ומאחר שציינת את עניין צ'ילבתיותנו אז: זדיין

עם מרוקאיות

דווקא היה לי מזל, אם ניתן לשלב 'מרוקאי' ו'מזל' באותו משפט. (מישהו אמר אוקסימורון?) יפה לך מורה ללשון... אבל לא הבנתי למה "זדיין" נחשב קללה..?!

אה, תודה.

אני מקווה שלא אכפת לך שקשה לי, גם להבין... את גם מתמללת, בשעות הפנאי? הקלטתי מישהי, נאנחה בסווהילית, לא הבנתי מילה.

הולמס 30

New member
עם מרוקאיות צריך מזל

שלא תוריד לך איזו בוניה למוח. ואני לא הולך להסביר "בוניה" (גם כי זה לא מרוקאית, וגם כי אני הולך) זדיין לא טוב? אז הנה לך קללה במרוקאית (ושמישהו אחר יתרגם, כי אני, כאמור, כבר לא פה) אנעל טבון ד'אמכ אל מחלולה לילה טוב

הדבר היחיד שהמרוקאיות שידעתי

הורידו (מלבד הבגדים) זה את הזבל, שניה לפני שהגיעה המונית. ו'טבון' זה ב-ת', אחרת מדובר בבתולה, ובתולה לא יכולה להיות "מחלולה", כפי שבטח ידוע לך.

tiptipon

New member
ומה עושה מי שתקוע במדבר כל השנה?

זה כמו בקושיות? שבכל הימים אנו תקועים בחור באמצע המדבר (ירוחם למשל...) הלילה הזה הלילה הזה אנחנו תקועים באמצע המדבר ואין לנו פיתות...

lililove

New member
אגב,

להתקע במדבר זה אחד הדברים היותר נעימים שיכולים לקרות.

המקום הנמוך בעולם

עשוי להביא אותך לגבהים חדשים.... אוטוטו אני מפתח חשק למצוא מתנדבת ל'קמחא דפסחא'.

למעלה