עכשיו חשבתי לעצמי..

yoelel

New member
עכשיו חשבתי לעצמי..

אמממ,חשבתי לעצמי... אולי נעשה מבדק...כאילו מה הספר הכי משעמם שהיה... לפי דעתי זה היה השני... בראשון היה את כל הקטע שהארי מתעקלם וזה לא היה משעמם. בשלישי הארי מגלה מלא דברים על העבר שלו. ברביעי וולדמורט חוזר. בחמישי קורה כל הקטע עם המסדר וזה. בשישי דמבלדור[הי"ד] מת. רק בשני משעמם... מה לפי דעתכם היה הכי משעמם?

שום ספר לא היה משעמם.

אפשר אולי להגיד "הספר הכי פחות מעניין". והאמת, גם את זה אי אפשר להגיד מאחר וכל הספרים היו מעניינים. מאוד. מה כן אפשר להגיד? שיש בהארי פוטר ספרים מעניינים, ויש ספרים יותר מעניינים, ויש ספרים עוד יותר מעניינים. אין ספרים משעממים או "לא מעניינים".

אתה צודק חלקית..

בשני יש קטע כזה שהחצי הראשון של הספר משעמם..אך החצי השני ,לדעתי פשוט חכם ! אבל באמת אם נשווה לשאר הספרים..כן.. יחסית משעמם.

The white cat

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo190.gifלדעתי הראשון

כי הוא מין ספר הסברים. כמו מילון לפרקים הבאים עם סיפורון..

במבט לאחור - הראשון

בפעמים הראשונות כמובן שהוא לא היה משעמם, רק אחרי שקראתי את רוב הסדרה אני מבינה שהוא כמו שאמרו פה - מה"מעניינים" ולא מה"מאוד מאוד מעניינים". למרות שיש לו את הקסם שלו כי הוא הראשון והכל ואנחנו פוגשים פעם ראשונה את כל הדמויות. והסצינה של הרכבת פעם ראשונה תמיד מעלה חיוך על פני. טוב שיניתי את ההחלטה בעצם לא הראשון. נו לא יודעת הכי משעמם זה בתקופה שבין היציאה של הספרים!

Fairywitch

New member
החמישי../images/Emo178.gif

במיוחד "סיפורו של האגריד", וכל הפרק על גרעפ. תיאורים מייגעים גם של משחקי קווידיץ'. איך אפשר להגיד על השני שהוא היה פחות מעניין?
הוא היה אחד המותחים בסדרה, למרות שהוא בין הראשונים, עם הרמיוני שמתאבנת, וזה שכולם נטפלים להארי, והמתח לגבי הלחששנות, והיומן, וזה שג'יני היא זו שפתחה את החדר... וכו' וכו'. חוץ מזה- דובי ולוקהארט הוסיפו המון הומור לספר- דבר שחסר בספרים הבאים.

sky44

New member
../images/Emo45.gifבהחלט החמישי../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

החמישי פשוט נמרח מידי ולא היה בו יותר מידי עלילה. רק שבכל זאת השני הוא הספר הכי פחות אהוב עלי.

דווקא בחמישי היו הרבה דברים חדשים

שנוספו במהלכו. המסדר, סיריוס - למי שאוהב אותו ובהרבה, מותו בסוף הספר..., אמברידג' - אחת המורים החשובים ביותר בתולדות הספרים, הבחינות - וכל מה שמסביב, היחסים החברתיים החדשים בין התלמידים, הנבואה, אולי החשובה מבין מה שציינתי פה. וכל מה שלא רשמתי פה. חוץ מזה שהיה משולב בו הרבה הומור, שעשה את הספר משעשע מקודמיו ומלבד כמה פרקים מייגעים למראית עין, היה לפי טעמי המוצלח ביותר, לבינתיים.

sky44

New member
כן, אבל מה בעצם קרה שם?../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

לא קרה ממש כלום. הוא חלם חלומות וחלם חלומות ונמרח עד איזה פרק לא יודעת מה עד שהוא הואיל בטובו להגיע להוגוורטס ולא יודעת... היה כיף לקרוא אותו מבחינת סתם ספר, אבל לא היה בו שום עלילה גאונית כדוגמת ארבעת הספרים הראשונים (מודי, סקאברס..)

אבל גם האי רמזים

שלא התבררו לבסוף כמשמעותיים, לא מנעו ממנו להיות טוב בעד עצמו. וכן, גם בהתייחס לשאר ספרי הארי פוטר. :p

black robe

New member
הוא היה הכי מעניין.../images/Emo63.gif

אני די כייפתי בלקרוא את זה שהוא חלם וחלם והלך לשיערוי הלטת הכרה והיה בעושנים וכו'. הוא הספר היחיד שאיפשר לי באמת לחיות את החיים בהוגוורטס. הרגשתי ממש שאני בתוך הספר מרוב שהוא היה ארוך ומפורט. הלוואי שהספר השביעי יהיה ככה! אני לא רוצה שזה יגמר לעד!

tamar05

New member
באמת היו פרקים ממש מייגעים בחמישי.

אבל בכל זאת, לדעתי השני פחות מעניין משאר הספרים.

the ror

New member
גם אני חושב שהחמישי...

אותי הוא קצת דיכה והיה באמת קצת מיגע...וזה כמובן יחסי...

The white cat

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo190.gifכל כך

כשקראתי את החמישי הייתי בפרצוף-תשעה-באב תמידי

Mr Squirrel

New member
השניים האחרונים היו יותר משעממים

אבל רק הפתיחה. מותח. השני היה טוב. קראתי אותו 3 פעמים. הוא הכי טוב, לדעתי.

למעלה