עכשיו ז ו חמות :)

סלביקשת

New member
עכשיו ז ו חמות :)

מתבלטת מאתמול. אולי אינני צודקת ואולי כן והייתי צריכה לסתום ולסבול. לפעמים הדברים נראים כל כך לא הוגנים ולא תמיד מתנהגים נכון כי לב של אדם ושל אימא .....
הסיפור הוא כזה.. הקדמה קטנה:
הם נשאו לפני כשנה. בהתחלה היה לי קשה לקבל אותה מסיבותיי למרות שהיא נראית חמודה מאוד וילדה טובה. בהמשך ראיתי שהבן שלי רצה אותה והורדתי פרופיל. למדתי לאהוב אותה וגם היא. היינו בקשר ממש טוב. מצדי, עשיתי הכל כדי לפצות על מה שהיה. פרגנתי באמת בנוכחותה במיוחד, אמרתי במשפחה שלי שטעיתי, האהבה שלי אליה התבטאה בפרגון, מתנות ונתינה בכל דבר. אני רוצה לציין שהמשפחה שלה פסיבית יותר. כשנסעתי עם בעלי לחו"ל לדוגמא, היא קיבלה בדיוק באותו סכום מתנה כמו שני הבנים. כשעשיתי לבן שלי משהו מיוחד שאהב צרפתי עבורה משהו שהיא אהבה. כשהגיעה בערב שבת אלינו, תמיד עשית לה משהו שהיא אוהבת כי אינה אוכלת בשר ותמיד אמרתי הנה זה בשבילך. כשברכתי את הבן הצעיר, תמיד אמרתי בנוכחותה שאני מקווה שימצא משהיא שתאהב אותו כמו שכלתי אוהבת את הבן שלי. לפני חודש נסעו לחו"ל לא ביקשו ממשפחתה אלא ממני להגיע לשדה ולהביא אותם משם בשלוש וחצי לפנות בוקר וגם לקחת אותם או כשנתקעו בלי כסף ראשון התקשרו אליי ואחר כך להוריה אבל אני זאת שלא יכולתי לתת להם להיתקע בזמן שהוריה ואחותה אמרו לא יכולים ועשיתי שמיניות לחלץ אותם (לקבל משהו טוב של פעם ביובל :)). כשהגיעו לארץ לפנות בוקר, הקפצתי לבן שלי קופסאות לאוכל שלו ולה קופסאות לאוכל שלה ועוד כאלה דברים....כאדם וכאימא וכחמות כמו כל הבריות יש צפיות כלומר, לפחות ברמה סבירה. לפני שבוע, בעלי נסע לחו"ל. בני הצעיר ואני נותרנו לבד בבית. (הוא דתי ולא נוסע) . התקשרתי ביום רביעי לבן שלי ושאלתי אם הם אצלנו בערב שבת, אמר לי כן. הם עושים שבת אצלנו ושבת אצלם והיה התור שלהם אבל בגלל שבעלי לא היה בבית, הרגשתי צורך לשאול. כאמור נעניתי בחיוב. עשיתי קניות ובישלתי מה שכל אחד אוהב. (טרחתי כי היו לי עיסוקים אחרים אבל לא משנה בשביל הילדים והאורחים שרציתי). למחרת, שלשום שוב שאלתי את הבן שלי תוך ששוחחנו אם באים מחר (יום שישי) אמר לי כך: "כן,רק יש איזו בעיה קטנה שחמי וחמותי לא בבית, נסעו לאיזה סוף שבוע ונבוא אבל לא להרבה זמן משום שגם אחותה (בת 28) ואחיה (בן 19) לבד. הרגשתי שהדם עלה לי לראש. למה? כי זו לא הפעם הראשונה שזה קורה שאני מבקשת כמו בחגים ופתאום שם יש בעיה דומה אבל זה לא קשור עתה...אמרתי: "איך אתם עושים כזה דבר? הרי אנחנו לא צריכים אותכם אם אחיך (24) לא היה דתי. כשלא דתיים, אפשר לנסוע, להזמין חברים, להיות במחשב, טלויזיה וכו'. יש קידוש...אצל אחותה ואחיה זה כמו יום חול. מלבד זאת אמרתי שאנחנו לא יוצאים כמו הוריה הרבה. הוא התחיל להתווכח שאני לא בסדר, קנאית, לא מתחשבת, זה בדיוק אותו דבר והסברים וטיעונים. בסופו אמרתי: "טוב, אם אתם כל כך פוחדים שיהיו לבד, אני מוותרת. תבואו ביום שבת. לא כועסת אמרתי אבל רוצה אתכם מלא בלי העדפות, נטו ופתאום גם גיליתי שאחיו חולה עם כאבי בטן עזים ואמרתי אבל הוא נזעם חזרה כלפיי ואז ביקשתי להזמין את גיסתו ואחיה לארוחה גם אבל הוא ישר הגן עליהם שלא נעים ולא ירצו וכשירדתי מזה ושבתי ואמרתי שאני בכנות לא רוצה שיבואו בערב, הוא אמר שהיא מוכנה להצטרף. אמרתי שהחלטתי להיות לבד היום אבל מחר אם בא להם שיבואו. מסתבר, הגיסה הזמינה אותם למסיבה ולא באמת רצו ללכת אליהם כי הם לבד. התקשרתי לכלתי והסברתי שהבן שלי יותר בעייתי משום שאחותה חילונית ושבת לא חשובה לה והיא ספרה לבעלי שהסטתי אותה נגד אחותה. הבן התקשר והתנפל עליי. עשה לי סצנות והתחצף והעליב אותי ואני עם בכי וצער וכעס מבקשת שיפסיק ולא יבואו ולא צריכה ואמרתי שגיליתי את הסיבה (למה סיפרה לו בכלל לא חכם). השארתי לה הודעה שאני כועסת וברוגז עם הבן שלי והיא באדישות אמרה לי תעזבי אותו עד שירגע. ציפיתי שתרגיע אותו כפי שהייתי עם חמותי אבל הרגשתי שיש משהו לא תקין פה...תחושות אולי נכונות אולי לא אבל הרגשתי שהיא לא עושה זאת משום שבעצם נוח לה.
והשטות: לא הפסקתי לטחון לו את המוח באימיילים והודעות בפייסבוק אישיות ומסרוןנים. ישבתי עם הבן שלי בסלון אחרי הקידוש. הוא חיוור וחולה ועצוב שלא הגיע אחיו היחיד והאהוב וכאב לי. איך הבן שלי לא מעניין לו כלום רק גיסתו והמסיבה ואיך היא, ככלה שיש לנו יחסים מדהימים (אלא אם היא משקרת ומציגה) לא מנסה אפילו להתאמץ לוותר. ההרגשה שלי הייתה שהן האחיות הדליקו את הבן הדפוק שלי והוא את כל הזעם זרק עליי. חזרתי אחורה לימי הכרותינו הראשונים. לבסוף הבן ענה לי שההורים שלה טובים יותר ושפויים יותר, ואין לי שום פריבילגיות והם אוהבים אותי מאוד הוא ואישתו וכו'. כתבתי: "תפסיקו לשקר לי שניכם. שום אהבה והערכה אין לכם כלפיי לא אתה ובוודאי לא היא" .
היום, הבן לא הלך לבית הכנסת והבנתי שהוא ממש חולה. הקיא ועם חום וכתבתי להם אם אתם רוצים לדעת למה היה חשוב יותר (הם טענו שגם לאחותה ואחיה לא נעים לבד...יצא שיצאו למסיבה יחד וזו הסיבה שלא יכלו להיות כל הערב איתנו) אח שלך מקיא ועם חום. תבואו לבקר אם בא לכם אבל תגידו לי ואני לא אהיה פה. די כועסת. הם לא ענו לי עד עתה. תחושות: חזרתי אחורה לימים הראשונים של החברות שלהם, מרגישה שהפסדתי ילד, מרגישה חוסר צדק, חוסר אונים ורחמים על העצב של הבן שלי שרואה שאחיו לא מגיע.
תודה למי שקרא וסליחה על האורך...

ayaht

New member
וואו. רגע, אני צריכה לנשום.

בואי נתחיל מכמה דברים שנבלעו במלל אבל צרמו לי:

"בהתחלה היה קשה לי לקבל אותה מסיבותי"
אממ... היא מתחתנת עם הבן שלך, לא איתך. הוא זה שצריך לקבל אותה. לא את.

"הם עושים שבת אצלנו ושבת אצלם" - נשמע כמו עבודה, כמו תורנות שבת בבסיס. לא כיף בכלל.
יש להם גם זמן סתם לבלות נטו עם עצמם אפילו אם זה "להתעצץ" בבית ולא לעשות כלום?

לגבי הבן הקטן: יופי שהוא החליט שהוא דתי. שיחיה לפי מה שמתאים לו. לא כולם צריכים להתיישר ולרקוד לפי החליל שלו.
הוא לא נוסע, הוא כן נוסע... מה לעשות. לא כולם דתיים, ולא כולם צריכים להתאים את עצמם אליו.
נראה לי שנתפסת למצב שלו כדי להכנס למלחמה מיותרת.

ועוד משהו: רבת עם הבן שלך. ואז התקשרת לכלתך. מה היא אשמה? קשורה? הבן שלך לא מתאים לו מה שאת מבקשת/דורשת.
ואז העברת את זה אליה. את מנסה לגרום להם לריב?

אם תשאלי אותי, את סיכסכת בין שני הבנים שלך, רבת עם הבן שלך, ואת מפרקת במו ידייך את משפחתך.
את גורמת לריחוק ומי שיסבול מהבדידות זו את.
הכלה? היא רק עברה שם בדרך וחטפה את כל הבלאגן המשפחתי שלכם.

אני חושבת שאת צריכה לשמור על גבולות. לדעת מה עניינך ומה לא. הבן שלך נשוי, בוגר, עזב את הבית.
את לא צריכה לנהל לו את סדר היום, לא צריכה להתערב בינו לבין אישתו. להזמין לארחות ערב זה מחווה מאוד יפה.
להשתולל אם מודיעים לך שזה יהיה רק למעט זמן, או לא יצא לפועל, זה לא לעניין. ומי שישלם את המחיר בסופו של יום זו את.

אני יודעת שאני כותבת דברים קשים.
צר לי, הדברים הללו מוכרים לי מקרוב מדי. ואני לא מדברת על ענייני חמות כלה כרגע, אלא על ענייני הורים וילדים.
אולי מה שכתבתי יעזור בכל זאת במשהו כדי שכן תוכלו לשמור על הקירבה המשפחתית.

סלביקשת

New member
ayaht-תודה שהתייחסת וענית וברשותך אגיב

כן, בהתחלה. היו דברים שלא נראו לי ומחיתי אבל הסתדר. קורה במשפחות הכי טובות . זה לא העניין הסברתי כדי שתבינו קצת רקע אבל באמת הסתדר.

שבתות- הם החליטו. מבחינתי ביקשתי שלא יעשו זאת ויגיעו כשמתחשק אבל הם רוצים. זה הם ולא אני. היה לי נוח יותר אילו לא היה. כשהם אצלי לפעמים מרגישה שלא ממש נוח לי כי יש אורחים או רוצים לצאת אבל לא יכולה להגיד להם לא. אבל שוב, מכירה המון כלות ובנים שעושים זאת.

ולגבי הבן, ברור שהוא עושה מה בא לו אז איפה פה המשפחה? כל כך לא חייבים ולא ולא, אז למה צריך ילדים ומשפחה ובנים? הרי, גם אני מוותרת עם כל הכבוד שהבן שלי התחתן עם בחירת ליבו על המון דברים בשביל שיהיה לכולם נוח. האם אנחנו עושים רק מה שנוח לנו? האם אין אנו מוותרים לעולם על משהו שלנו בשביל האחר???

לגבי ההתקשרות שלי. ניסיתי להסביר לה כי הרגשתי שאנחנו קצת קצת חברות. (חולקות חוויות) ממש לא ניסיתי לריב....דווקא גיליתי המון סתירות במה שאמרו לי (מעליב ששיקרו והיא עם הבן היו מאחורי זה) אבל סתמתי כי לא רציתי להפסיד אותם.

כלתי לא חטפה כלום. כלתי הייתה בצד וקיבלה חיזוקים עם אחותה מהבן שלי. כל אחד רוצה להרגיש מיוחד. גם אני. זה שהם נשואים לא אומר שאין משפחה או יש רק כשרוצים. עם כל הכבוד, אפשר לוותר קצת גם אם יש להם חיים. גם לי יש חיים כשהם צריכים אותי ואני מוותרת. יותר מידי. ומה ביקשתי? להיות איתי ערב כי האח לא מרגיש טוב?

קיבלתי אותם בסיטואציות לא נוחות וציפיתי לקבל כשאני צריכה. איפה הכבוד (מהבן שלי). ולמה אני לא יכולה לדבר על זה עם כלתי? להפך, משתפת והיא אם היא באמת אוהבת כפי שהיא מצהירה, יכולה לעגל פינות (כמו שאני עושה).

ayaht

New member
יש בינינו פער תפסיתי אדיר.

אולי חלק מזה בגלל שאת נורא כועסת ופגועה כרגע.

א. הדברים שמחית עליהם בהתחלת הקשר של בנך וכלתך, לא היית צריכה למחות עליהם, ולא כדאי לחפף את הנושא.
ייתכן מאוד שהנזק נעשה, והמשקעים קיימים.
שוב, אני בכלל לא מדברת על כלתך. אני מדברת על משקעים בינך לבין בנך.
את נכנסת לדבר שלא צריך להכנס אליו. דרכת בטריטוריה שלו. פגעת בו. ואת מתייחסת לזה כאל עניין פעוט שהיה מזמן, כבר לא רלבנטי ולא מעניין.
האם את יכולה לומר בכנות שגם הבן שלך חושב ומרגיש כך?

ב. את שואלת "איפה פה המשפחה"? "אז למה צריך ילדים ומשפחה ובנים"?
ממ.. אם הם לא עושים מה שאת רוצה אז לא צריך אותם?
תשמעי, את זו שהקמת את המשפחה הזאת. את זו שהיתה אמורה לענות על השאלות הללו *לפני*.
בעולם אידאלי הייתי אומרת שמקימים משפחה מתוך אהבה, רצון טוב, רצון להעניק.
לצערי במציאות יש גם אנשים שמביאים ילדים לעולם כדי שיעבדו בשדות של המשפחה.. שיצייתו, סוג של ייצור משרתים בעתיד.
ויש כאלה שסתם עושים זאת בלי יותר מדי מחשבה.
והתוצאה במציאות?
בניגוד לסרטים האופטימיים, לפעמים אנשים מגיעים למסקנה שלא מתאים להם למלא את הייעוד שבעטיו הביאו אותם לעולם, וממשיכים בדרכם,
גם במחיר התרחקות/ניתוק מהמשפחה.
אני לא הייתי נשארת בקשר עם הורה שאומר את מה שאמרת.
אם הביאו אותי לעולם לא מאהבה אלא מתוך רצון שאעשה מה שאומרים לי ואם לא, אז תודה ושלום, אני בהחלט בוחרת ב"תודה ושלום".

ג. לגבי כלתך: אתן ממש לא חברות ואני הייתי מציעה לה להתרחק ממך.

צר לי, אין שם אהבה אמיתית. את פשוט מצפה שיעשו מה שאת אומרת, ומתרגזת נורא אם זה לא קורה.
אין פה הענקה אמיתית. את עושה דברים לא מהלב, אלא מתוך חשבונאות.

זכותך המלאה, אבל אני מציעה לך ללכת לשיחות אישיות עם איש מקצוע.
לברר עם עצמך מה חשוב לך, מה לא. איך את רואה את עצמך, את הקשר שלך עם משפחתך הקרובה, ולנקות מחשבות רעות ומיותרות שסתם מקלקלות לך.

סלביקשת

New member
אופס. יש כאן משהיא שלא יודעת מה קורה

ומחליטה להגיב כמו אחת שמרגישה את הצד שלה בלבד את לא יודעת מה אני חושבת ואיך ולמה....אני שפכתי כאן מקרה חד פעמי. את יורדת עליי ועם כל הכבוד תגובתייך מתנשאות. מאיפה לך הביטחון שאני לא חברה של כלתי? איך את יכולה לכתוב משהו שאת לא רואה בשטח? לפי מה????? איך את יודעת מה נתתי לבנים שלי? הכרת אותם? חיית בביתי? " מה שאמרת לו"? אולי את אומרים לך מילים וישר מנתקת ולכן? בחיים לא הסתכסכת והשלמת? אז את אימא תרזה? מה את יודעת על הנתינה שלי? איך הצלתי את הבן הזה ומה עשיתי בשבילו ?
מה את יודעת על מה שנתתי ועשיתי לכלתי כשנקלעה למצב מסוים עם משהו והצלתי אותה ואף טרחה לספר את זה לאימה והאם התקשרה להודות לי.
יקירה, תודה. אבל תגובותייך ממש מעליבות ומתנשאות וגם לא עונות בעליל על שאלתי.

ayaht

New member
עזבי.

אני מתנצלת אם פגעתי בך.
הבעתי את דעתי וקיוויתי להציג זווית ראייה אחרת.

הדעות שלי לא קלות לעיכול בד"כ.
צר לי.
באמת לא התכוונתי לפגוע.

תרגישי טוב.

סלביקשת

New member
קיבלתי את ההתנצלות אבל שתדעי שלפעמים אנשים

נכנסים לכאן לקבל עצה או נחמה ולא מכירים אותם, להתחשב. הנה תוך כדי שאני כותבת למשל, כלתי כותבת: "את לא פיירית שאת לא מאמינה שאני אוהבת אותך. תדעי שאני מעריכה את מה שאת עושה ואת לא הוגנת בהתנהגות הזו. תני לבן שלך להרגע ויהיה בסדר. את מכירה אותו".
אני רגישה ואימפולסיבית אבל נותנת את הנשמה. עכשיו כתבה לי זאת כלתי. וכן, זה גרם לי לבכות גם על התגובה שלי. נכון, לא הגבתי נכון אבל לעשות ממני מכשפה? לא הוגן.

שבת שלום, ותודה לך!

ayaht

New member
לפעמים אנשים חושבים אחרת זה מזה.

נכנסת לפורום. ביקשת עצה.
בפורום שומעים מגוון רחב של דעות. לא עם כולן חייבים להסכים.
אני לא אשת מקצוע, וגם לאנשי מקצוע יש דעה משל עצמם, שלא בהכרח תואמת את דעתו של מי שביקש את עצתם.

קיוויתי שעזרתי, ייתכן מאוד שלא.

זה בסדר לחשוב אחרת.
זה בסדר לא להסכים.
בסופו של יום, את זו שמנהלת את חייך, לטוב ולרע, ואני מאחלת לך רק טוב.

kagome10

New member

dify

New member
עם כל הכבוד

אם הבן שלך דתי, הוא צריך לעשות את השיקולים שלו לעצמו ולא לצפות שכולם יסתדרו לפיו בגלל שהוא דתי ואין לו מה לעשות בשבת.. זה בכלל לא צריך להיות שיקול, את צריכה להוריד את זה לגמרי מהטיעונים שלך.
על אחת כמה וכמה אם הוא חולה, אז הוא לא במצב לקבל אורחים.

אני לא כל כך מבינה למה הייתם צריכים לשנות את הסדר רק כי בעלך נסע, אז נסע, זה לא שאת לבד, ביקשת מהם להתגמש, והם התגמשו במידה מסוימת- תכננו להיות חלק מהזמן איתך וחלק עם המשפחה שלה (ולא משנה כרגע למה), גם בשבילם זה כאב ראש, ואם הם בחרו לחלק את בזמם בינכם לבינם, כנראה שכייף להם איתכם או שאתם חשובים להם (כל 4 המעורבים, את בנך ושני האחרים שלה).

במקום זה את כועסת שאין לך בלעדיות, אבל זה לא שלקחו לך את השבוע שלך אלא שאת ביקשת סידור מיוחד להשבוע ובעצם לא קיבלת 100% מה שרצית "רק" 50%.. אם הסיבה היא שבעלך לא נמצא, אז גם ביקור קצר הוא ביקור...

עכשיו את צריכה לחשוב היטב מה את רוצה בעצם לעתיד,
את רוצה שיגיעו אליך בכייף כי זה מה שהם רוצים? תפסיקי לחשב חישובים, תהיי נחמדה בלי פינקסנות, מהלב באמת ולא כי את חושבת שככה תקני אותם, כשהם ירגישו שזה אמיתי זה ישנה את הכל.

את רוצה שיגיעו אליך כי הם חייבים? תעשי להם סצינה, תריבי, תפני לכלתך מאחורי הגב של בנך, תעשי חישוביםשל כמה הם חייבים לך, ותמצאי הסברים למה את יותר חשובה (כי הבן שלך השני עשה החלטות על חייו שלא מחייבות אף אחד חוץ ממנו!) וכך הלאה וכך הלאה.
אולי הם יבואו לבקר, אבל הם יעשו את זה מתוך חובה והתוצאה תהיה בהתאם, שלא לומר הפיצוץ שמחכה להתפוצץ.

אין טעם ביחסי נתינה אם הם מבוססים על פנקסנות.. יחסים עושים מכייף ורצון חופשי. כשאת חיה בתחושה שחייבים לך, את לא תקבלי כלום. ת'אמת, אם את לא רוצה לתת להם, אל תתני, עדיף, עדיף על פני זה שתתני בכוח ואח"כ תרגישי שהם חייבים לך. הם יסתדרו לבד הם ילדים גדולים, בעיה שלהם ההחלטות שלהם. את לא חייבת להם כלום. הם לא חייבים לך. תגיעו ליחסים הללו מרצון ולא מתוך חובה!

סלביקשת

New member
דיתי, תודה גם לך וגם לך אכתוב

למה יש משפחה? להביא ילדים ולשלוח לחופשי בלי להתחשב? איפה הכבוד שלנו והסבלנות והנתינה? אין לך מושג איזה בית חופשי אני מקיימת. אני יוצאת בערב שבת למועדונים והכל. חילונית גמורה אבל השבת במקרה הוא חולה. אנחנו לבד, מותר לוותר כמו שויתרנו תמיד בשבילם. מה קרה? הוא במצב של לקבל את אחיו. אין פה עניין של מסיבות ואם אני שואלת והם אומרים לי שהם באים ואני מבשלת (הם יודעים שיש להם אוכל מיוחד לכל אחד מהם) ואם פעם במיליון שנה זה קורה, איך הם בדיוק צודקים? אוקי, סליחה זו דעתך ואני מכבדת אבל מבהירה. הבן שלי דתי, לא מפריע לאיש. עובדה: הם באים למרות זאת והם לא כותבים אפילו לידו הנקודה היא שהם יודעים את זה ויודעים שהוא עם כאבי בטן וחולשה ושאני לבד והבטיחו לבוא ולבסוף מבטלים כי אחותה לא יכולה להיות לבד. בת 27. לא מוזר שזה אותו טיעון?

לשנות סדר הם רצו. אני רק שאלתי. ושוב, למה לא?? אני ביקשתי שלא יבואו בערב שבת ואני מוותרת כשלא אהבתי את הביקור המתחלק ואמרתי שאני לא כועסת אם יבואו מחר. הבן שלי כעס שאמרתי כזה דבר.

וכן, אני רוצה בלעדיות לפעמים. אני רוצה להרגיש גם מחברה או כל אדם אהוב שהוא בשבילי ברגעים מסויימים. לא ביקשתי שרק אני. זה היה מקרה חד פעמי. שוב, לא ביקשתי שינוי בסידור שאלתי והם אמרו שהם באים....הרגשתי שלא יצאתי (עושים סבב עם חברים ) בגללם . אולי התגובה שלי לא היתה נכונה אבל למה לא לעשות מעשה טוב פעם אחת?

הם תמיד מגיעים בכיף. תמיד! באמת. אפילו אני זו שלפעמים מסתייגת הם אומרים שהם אוהבים לבוא. אף פעם לא אומרת להם למה אתם באים לאכול והולכים. עשו זאת לא פעם מכל מיני סיבות אבל הרגשתי שהפעם זה חשוב לי. אם חמות/אימא אומרת שזה חשוב לה חד פעמי ואני באמת לא מבקשת כלום להפך, מהנותנות (מתלוננים שאני לא מתערבת מתוך אדישות אפילו) אז למה לא לכבד? בעצם זה עלבון כי עד שאני מבקשת....מקרה חריג. בעיניי. לא תמיד עושים מה שהגיוני לפעמים מה שהאחר רוצה גם לא מוצא חן. לא קרה לך שויתרת על משהו שלך או ממך לאחר בשביל כבוד ואהבה?

בבחיים לא עשיתי השוואות למה שנתתי. מכל הלב. כי אני אוהבת את הבן שלי ותמיד ליד כלתי היא גם יודעת שאני אומרת הלוואי שהצעיר ימצא כלה כמוה. נתינה לא מחייבת קבלה אבל כשמגיע רגע מבן,יש צפייה ושיקום מי שלא קרה לו פעם אחת שביקש משהו ממשהו שטרח בשבילו ולא קיבל ולא התאכזב מהעובדה הזו.

תודה בכל אופן..

dify

New member
"בחיים לא עשיתי השוואת למה שנתתי"

כל הפוסט הראשון שלך, וגם רוב התשובה הזו, היא התחשבנות והשוואה בלתי נגמרץ. יתכן שאינך מודעת? שאת לא מבינה שאת מחשבנת?

אם את יוצאת ומבלה, אני לא מבינה למה את מרגישה בודדה בגלל שבעלך איננו ובטח שאני לא מבינה למה בנך וכלתך הם הפתרון. אם הם ברים בכייף ובשמחה לדבריך, אז אין בעיה. הם יגיעו כי הם ירצו. הם לא רצו, ואת לא מכבדת את זה, את מחשבת חישובים, בזמן שלהם היה יותר כייף ללכת לאחותה או אולי בכלל לשבת בבית עם עצמם בסוף שבוע רגוע, מי אמר /חייבים לעשות בייביסיטר למשפחה המורחבת??! אם בגלל זה הבאת ילדים, אז חבל, לא בטוח שתקבלי מה שתרצי.

והבן השני שלך, קודם כל הוא חולה, אז מה יש לרוץ לשהות אצלכם אם הוא לא במצב לארח? ודבר שני, הוא עשה את הבחירות שלו לגבי החיים שלו, ואת מחשבת כאילו כולם חייבים לך בגלל שהבן הדתי לא יכול לבלות בשבת כמו החילונים. מצטערת, אף אחד לא צריך לעשות את השיקולים הפרטיים שלו לפי מה שהבן שלך בחר לחייו. חילונים הם לא תוכנית בידור כבקשתך.

לטעמי את לא צודקת.

אבל גם לו היית צודקת, לפעמים יותר חשוב להיות חכם מאשר צודק. שיבואו בכייף שלהם אם הם רוצים. לא רוצים? כנראה לא כייף להם, או, שומו שמיים, הם רוצים לעשות עוד דברים חוץ מלבלות את הסופ"ש אצל ההורים (אני מבינה שהם כל שבוע אצל שתי המשפחות? שישי אצלך ושבת אצל הוריה ולהיפך? תסלחי לי. עבורי זה נשמע עול!)

סלביקשת

New member
דיתי - בפניכם שתדעו מי אני....בחיים לא עשיתי

השוואות אבל כדי להסביר את המצב. שוב, שתקום האישה או הגבר שיעשה טוב למשהו ויקבל סטירה (מקצינה) ולא יפגע ויזכיר.
וואו, גם את סליחה לא מבינה למה כתבתי שאני יוצאת ומבלה? להבהיר שהבן הצעיר לא מעניין לו מה עושים בשבת גם אם הוא דתי...על ההערה שאלה חייו ואין לו אפשרות להתערב.
הנה, אני קוראת שאת שוב כותבת על הדת של הבן שלי. כך חינכתי את שניהם!!! דתיים!!! וכל אחד הלך לדרך אחרת וכדי שתבינו שאין כמוני בחופש, (מקרה חד פעמי ואני זו שנותנת לרוב!!!!) אז הצעיר נשאר בדת והגדול חילוני גמור והם באים ואוהבים וצוחקים ומתים על איך שאני משתוללת איתם והכל אבל אתמול ועל כך התייעצתי לא לקבל טונה ביקורות, היה מקרה שהייתי צריכה אותם וקרה מה שקרה.....והמילה עוול לא מוגזמת קצת מידי??? גם את תשלחי אותי לטיפול כמו בתגובה הקודמת? לא הגזמתם קצת? נכנסת חמות והכלות מציפות אותה סטיגמות בלי לדעת מי היא? עוול? על מה? על זה שהם בחרו לעשות זאת? את הסדר הזה שאני הערתי גם כדי לא להתחייב???
אתן יודעות שראש השנה הבן הצעיר היה בשליחות ובעלי ואני (דתיים) עשינו לבד והם אצל הוריה שהיה ספוג אנשים וזה היה בסדר?
טןב, תשובה לא אקבל מכלות או נשים פה. רק טונות של ביקורת והרגשה יותר רעה אחרי שאני קוראת. אז תודה ושבת שלום.

את לא סגורה על עצמך בנושא הדת

"כך חינכתי את שניהם!!! דתיים!!!", וגם "בעלי ואני דתיים".
כשסנטימטר וחצי מעלה באשכול, את כותבת שאת יוצאת למועדונים ואת חילונית גמורה.
לא מעורר אמון.

סלביקשת

New member
איילת , את מתעסקת בשוליים. סגורה או לא

את לא הרב שלי. בעלי ואני דתיים מסורתית כלומר מקדשים ולא מבשלת אבל כן נוסעת והולכת וכותבת והכל (לא רואה טלויזיה למשל כי הבן שלי דתי והוא איתנו בבית....).
לא מעורר אמון על מה? על כל מה שכתבתי כאן? לא הסתדרתי כלום.
דת לא מובנת לאנשים חילוניים. דת זה לא שחור לבן ויש לה פנים רבים. דת זו תפיסה של אמונה שלכל אדם יש את הגבולות שהוא בוחר.

עניתי גם לא על השוליים

עניין הדת סתם תפס אותי.
אני לא חושבת שדת לא מובנת לאנשים חילוניים. אני רואה פה הרבה חילוניות שדווקא מבינות דבר או שניים על הדת.
אגב, אני חרדית.

סלביקשת

New member
אז דווקא את צרכה להעריך את העובדה שאני כאדם

שהפך מדתי לחילוני יש לי סבלנות רבה לבן המתחזק בבית. זה קשה מאוד אבל מתנהלת בהתאם לכל אחד.
יום טוב :)

למעלה