עכשיו זה רשמי ומדעי

deathcaster

New member
עכשיו זה רשמי ומדעי

מחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי NATURE מראה חד משמעית כי:

ככל שאנשים מפעילים יותר חשיבה אנליטית, כך פחות הסיכוי שהם בעלי דעות דתיות חזקות.

מזכיר לי את הפסוק: "בְּטַח אֶל-יְהוָה, בְּכָל-לִבֶּךָ וְאֶל-בִּינָתְךָ, אַל-תִּשָּׁעֵן" (משלי, ג', ה')
במילים אחרות: כדי להאמין באלוהים... אתה צריך להיות קצת דביל

קישור למחקר:
http://www.nature.com/news/is-rationality-the-enemy-of-religion-1.10539

noa555555

New member
לפי הקפיצה למסקנה הזאת

גם אלברט איינשטיין היה דביל....

פנייה אל הסמכות

"אם איינשטיין האמין באלוהים, סימן שכולם צריכים להאמין באלוהים".

זה שמישהו בעל סמכות אוחז באיזושהי עמדה, לא אומר שהיא נכונה.

איינשטיין לא היה דתי

וגם אם היה - פריט שהוא יוצא מן הכלל לא מבטל מסקנה סטטיסטית גורפת.

Sophalin

New member
לא היה דתי - בלשון המעטה

למיטב הבנתי הוא היה בכלל אתאיסט

noa555555

New member
בסוף ימיו

לאחר חיים שלמים של אתאיזם מושבע, הודה איינשטיין שאין אפשרות לוגית אחרת להסביר את קיום העולם אלא בקיומו של בורא.

אפשר מקור לציטוט?

deddy

New member
בגלל זה הוא כתב ב1954טיפה פחות משנה לפני מותו

The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this. … For me the Jewish religion like all others is an incarnation of the most childish superstitions. And the Jewish people to whom I gladly belong and with whose mentality I have a deep affinity have no different quality for me than all other people. As far as my experience goes, they are no better than other human groups, although they are protected from the worst cancers by a lack of power. Otherwise I cannot see anything 'chosen' about them.

deathcaster

New member
מה שאת כתבת זה קשקוש שמחזירים בתשובה

יהודים מכל העולם ונוצרים מארה"ב כאחד (שכל אחד מהם אוהב לנכס את איינשטיין אליו) אוהבים לטעון.

איינשטיין לא היה אתאיסט, ואם תמשיכי לטעון זאת, אינך יודעת את משמעות המושג.

"הודה איינשטיין שאין אפשרות לוגית אחרת להסביר את קיום העולם אלא בקיומו של בורא"- זו המצאה של בריאתנים, איינשטיין מעולם לא אמר דבר כזה.

מה גם שאין לשפוט אדם שנמצא בסוף ימיו, זה גם קשקוש שבריאתנים מתלהבים ממנו יתר על המידה.

גם הפוקר הכי גדול ביהדות, ר' אלישע בן אבויה, זנח את היהדות לטובת האתאיזם (לא מפתיע, הוא היה חכם גדול), בדמי ימיו, מספרים על נכדו ר' מאיר בעל הנס שדיבר איתו ולכאורה בגלל מצב טבעי לחלוטין שאדם מפחד מהמוות המתקרב ובא, חזר בן אבויה להאמין... פשוט קשקוש לחשוב שאם אדם מתחיל להאמין בסוף ימיו מתוך פחד, אז יש לייחס לכך משהו רציני. זהו כשל לוגי מסוג AD MATTUM (הנה עוד משהו שאת צריכה לבדוק בויקיפדיה, הגעת לפורום שבו את יכולה ללמוד הרבה, ולפני שתקראי לי מתנשא.... גם אני למדתי כאן הרבה)

noa555555

New member
איפה בדיוק טענתי שהיה אתאיסט?

בכל אופן, שמחה ללמוד דברים חדשים.
הוא גם לא התחרט על פצצת האטום שהמציא?
אני קראתי למישהו מתנשא? איפה????

חראם למה להאשים ככה?

deathcaster

New member
תגובה

"איפה בדיוק טענתי שהיה אתאיסט?"- כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=264&messageid=161489488
ואני מצטט: "לאחר חיים שלמים של אתאיזם מושבע"

אבל כנראה העתקת את זה מאיפשהו ולא שמת לב

"בכל אופן, שמחה ללמוד דברים חדשים. "- יופי, אפשר להתחיל מלקרוא טוב מה שכותבים לך... לדוגמא:

"הוא גם לא התחרט על פצצת האטום שהמציא?"- הוא גם אהב לשחק שחמט, אבל 2 הדברים הללו אינם קשורים לדיון (עוד כשל לוגי מסוג איגנרטיו אלנכי
)

"אני קראתי למישהו מתנשא? איפה????" - כתבתי בפירוש: "לפני שתאשימי אותי בהתנשאות", לא?

"חראם למה להאשים ככה?", חראם על מי שמת, "חמיה חראמיהא",
...... לא האשמתי אותך בכלום. נא לקרוא טוב מה שאני כותב. אני אמנם לרוב חריף בדבריי, אבל אין בדבריי כוונה רעה.

למעלה