עכשיו זאת הגדולה
שאני מתלבטת לגבי המסגרת שהיא תלך אליה בשנה הבאה... (אגב, עדכון: רשמתי את הקטנה לגן של אורי של לאה_מ, ונקווה לטוב). הנה הסיפור בקיצור (אני משתדלת
): הגדולה התקבלה לכיתת מחוננים בבי"ס אחר (בבי"ס שלה אין כיתה כזאת). אני לא יודעת אם להעביר אותה או לא. יתרונות: 1. תכנית לימודים פנטסטית שכוללת פעם בשבוע יום לימודים מחוץ לביה"ס (מכון וייצמן, אוניברסיטה, מוזיאון וכיוצ'); 2. כיתה קטנה (24 ילדים!!! במקום 40...); 3. בי"ס מטופח יותר; 4. היא תפסיק להשתעמם בשיעורים (כי זה יהיה בקצב שלה; הלב שלי נחמץ לאחרונה כשהסתבר לי שמרוב שיעמום היא מגרפת את העפרונות שלה עם מספריים ואוספת את האבקה--היא אמנם קוראת גם ספרים כשהיא גומרת לפני הזמן, אבל כנראה זה קורה כל כך הרבה, שגם מזה נמאס לה); 5. היא תהיה מוקפת בילדים שכולם ברמה גבוהה (אני לא בטוחה עד כמה זה יתרון--גם היום החברות שלה מאוד אינטליגנטיות ולא נראה לי שזה משנה לה אם יש בכיתה מגוון של רמות; מצד שני היא תהיה פחות חריגה); החסרונות: 1. היא לא רוצה לעבור; 2. היא לא רוצה לעבור כי היא רוצה להשאר עם החברות שלה (שהן באמת ילדות מקסימות וחכמות גם כן)--היא מאוד מעורה מבחינה חברתית, ומאוד נוח לה בכיתה שלה (אבל אין ספק שהיא תמצא חברות חדשות בצ'יק, כי היא מאוד חברותית); 3. ביה"ס ההוא רחוק מכאן ופירוש הדבר שהיא תבלה למעלה משעה ביום בנסיעות; 4. קשרי החברות שיווצרו שם יהיו מאוד תלויי-הורים (כי הילדים מגיעים מאזורים שונים); 5. התכנית שם כוללת יום לימודים ארוך יותר (ואתן יודעות מה דעתי על כך
: אמנם לא מדובר על עד 4, אבל היא תגיע הביתה עם ההסעה רק בערך ב-3, לפחות 4 פעמים בשבוע). מראש הייתי נגד המעבר משיקולים חברתיים, אבל לאחרונה הסתבר לי עד כמה עמוק השיעמום שלה בכיתה היום. היא ילדה מדהימה, ואני לא רוצה שהיא תתבזבז ככה. מה אתן חושבות?
שאני מתלבטת לגבי המסגרת שהיא תלך אליה בשנה הבאה... (אגב, עדכון: רשמתי את הקטנה לגן של אורי של לאה_מ, ונקווה לטוב). הנה הסיפור בקיצור (אני משתדלת