עכשיו התבשרנו...

ראליסט

New member
../images/Emo6.gifבאמת..

הסכם אוסלו עבר ברוב של 6 חכי"ם (תזכור שש"ס הצביעה בעדו). הסכם אוסלו ב' עבר ברוב של 2 חכי"ם-אבל מדובר בחכי"ם.אצלך נבחרי ציבור הם באותו מעמד של בוחרים? אתה באמת טיפש או עושה את עצמך? ממשלת בגין השניה תפקדה כשנה וחצי עם רוב של 2 חכי"ם-לידיעתך. מחר תאמר לי שגם להחלטות ממשלה שמתקבלות ברוב של שר אחד אין משמעות... רוץ,רוץ ללמוד אזרחות.

ערן222

New member
מדוע מובן לך

שעל קולו של ח"כ או שר אחד ניתן להכריע את גורל המדינה, ולא על `חודם` של 20000 קולות? ומלבד זאת מה יותר לגיטימי מכך שנציג ציבור שקיבל סמכות להכריע בענינים שכאלו, (וזה הרי מקובל עליך אא"כ הנך מתנגד לדמוקרטיה) יועץ בשולחיו? נמצאת סותר עצמך, ושמא מכך הינך צוחק?!

ראליסט

New member
זה לא מובן לי!

זוהי הגדרת הדמוקרטיה. אם יש לך הצעה לשיטה יותר טובה-אדרבא. אבל תסביר לי למה צריך מנהיגים ,למה צריך ממשלות,למה צריך שרים ולמה צריך כנסת-אם מביאים החלטות לאישור מתפקדים?? אז הממשלה שלנו מורכבת מ...100000 מתפקדים,שלא אני ולא אתה בחרנו.(גם לו הייתי בוחר בליכוד,הייתי בוחר ברשימה לכנסת,ובעקיפין בשרים). נגד הדמוקרטיה? תגיד! בגין הכריע הכרעות גורליות למדינה,בקואליציה שהיה לה רוב של ח"כ אחד! אז גם בגין לא היה דמוקרט??

ערן222

New member
או.קיי. כיון שהסכמנו

שהברירה הפחות גרועה היא הדמוקרטיה, אם כן לא הבנתי מדוע לא נקבל הכרעה של קבוצת שרים ובראשם רוה"מ, להיוועץ בקבוצת אנשים, אשר ע"פ דעתם ראוים להכריע בסוגיה זו טוב מהם? (אולם ברמת העיקרון אני מסכים שלא על כל דבר צריך לרוץ לבוחר, אלא שלאחר מעשה איני חושב שהכרעה שהתקבלה בצורה זו, גרועה מהחלטה שהתקבלה ע"י המיטבחון/ קבינט/ ממשלה/ כנסת.

ראליסט

New member
זאת לא היתה התיעצות!

כי בקרב שרי הליכוד והממשלה כבר היה רוב לתכנית שרון,וזאת לאחר ששלושת המוסקטרים:ביבי,לבנת וסילבן הודיעו על תמיכתם בהתנתקות,עם שובו של שרון מוושינגטון. לו שרי הליכוד היו אומרים מההתחלה-אין לנו יכולת מוסרית להכריע בעניין זה,ואנו מבקשים לשאול את חברי תנועתינו-מילא.גם אז היתה מוכחת חוסר מנהיגותם. אבל הם לא עשו זאת. למען הדיוק-עוזי לנדאו אמר מפורשות כאשר המשאל יצא לדרך והיה כמעט ברור ששרון ינצח-שהוא לא יקבל את עמדת המתפקדים אם יצביעו בעד שרון.אז איך היום הוא מעז לצפות ששרון יקבל את עמדת המתפקדים כשהיא נגדו? הכל היה כאן פוליטיקה מהדרגה הראשונה של הלכלוך.זאת הבעיה.

Robert Peterson

New member
זה לא עניין של מתפקדים .לריאליסט

לפורום של מתפדים אין שום סמכות פורמלית.כוונה של שרון הייתה ל"כבוש" קודם את מתפדים ואז ללכת על הממשלה , מרכז הליכוד ו..הלאה , כמו במלחמה .השבנו לו את המלחמה , באותה צורה מאורגנת ומחושבת. לומדים מאריק.לא המבצע היה מצךיח הית מדבר אחרת. מה שהו כמו " מנהיג הליכוד פנה לעם והצליח, יום גדול לדמוקרטיה ישראלית !"

אבנר.

New member
הדיוט קופץ בראש

בע"ה 51.6% ממתפקדי הליכוד ממשו את זכות ההצבעה שזה 99,652 אנשים. (כך כתוב ב ynet) אז עכשיו זה בסדר שהם קובעים את גורל המדינה?!

238

New member
היה צפוי...

בס"ד שיבוא הדמגוג התורן ויגיד- 'מה שמצביעי הליכוד יגידו לי מה לעשות?כמה מהם בסך הכל הצביעו?40%?ומתוכם 60% מתנגדים?זה ממש כלום.בושה לדמוקרטיה.' אבל בתכלס כולם יודעים שזו דמגוגיה.כי הליכוד לא צריך להגשים את מצע העבודה/יחד/בל"ד וכו'. נורא מוצאת חן בעיני שינוי ההצעה הזו?שהיא תגיש אותה לממשלה,ותביא אותה לדיון.מה שקרה אתמול רק אומר שאם שינוי אכן תעשה את זה,בממשלה לא יהיה לה רוב.ורוב כידוע הוא מושג דמוקרטי-יש רוב ההצעות מתקבלות,אין -הן לא. נורא מוצאת חן בעיני כל מפלגה אופוזיציונית ההצעה הזו?שיגישו אותן לכנסת. מה שקרה אתמול רק אומר שאם הן אכן יעשו זאת(וחיים רמון כבר הזדרז לומר שהזה באמת מה שהוא עשה)חברי הכנסת של הליכוד בהתאם למצע מפלגתם המקורי יצביעו נגד התוכנית. שום פגיעה בדמוקרטיה ושום נעליים. נ.ב. ברור שהיה הרבה יותר 'כיף' לשמאל אם הליכוד שהוא מפלגת שלטון היה מאמץ את המצע שלהם,ומפנה ישובים בתוכנית טפשית ומיותרת(כי אפילו אם נצטרך אי פעם לפנות ישובים,די ברור שתוכנית ההתנתקות היא יותר מזיקה ממועילה)וכך גורם לשמאל בארץ להתאושש ממכת המוות שקיבל מהבוחרים. תאלצו לחכות להזדמנות אחרת,תודה לאל.

ראליסט

New member
ממש לא!

אני שמעתי את הנתון הזה בחצות של יום המפקד. ולא זה העניין.כי 100000 המתפקדים הם פחות ממספר המנדטים שמר"ץ קיבלה בבחירות האחרונות. אז אולי ניתן למר"ץ להחליט על סדר הגודל של ההתנתקות?? אינך מבין שרק ממשלת ישראל מחוייבת לקבל החלטות בנושא,והיא חייבת להתכנס ולהחליט בעד או נגד (זה גם אולטימטום שלפיד נתן לשרון-בהנחה שלפיד אינו מוסקטר כמו ביבי,לבנת וסילבן).זה מראה שאינך מבין מהי דמוקרטיה.

238

New member
לא.

בס"ד מה יש פה לא להבין? יש תוכנית בשם תוכנית ההתנתקות. מצנע הציע אותה,חיים רמון טוען שגם הוא.יופי. שרון יצא נגד התוכנית הזו בבחירות,ואח"כ(בניגוד לעמדות המפלגה אותה הוא מייצג,זה כבר לא בחירות אישיות)פתאום אמץ אותה(בשינויים קלים). אבל זה לא הליכוד. מי שתומך בתוכנית הזו-שיביא אותה לממשלה.בוא ונראה: ליכוד-נגד איחוד לאומי-נגד מפד"ל-נגד למה שמפלגה שנגד התוכנית הזו תציע אותה?זה כמו שאני אומר שחובה על הליכוד להציע את תוכנית הטרנספר בממשלה או שחובה על האיחוד הלאומי להציע את יוזמת ז'נבה.זה מגוחך. היו הרבה 'תוכניות שלום' שלא הועלו לממשלה,מה פתאום נזכרת בזו דווקא? ולמה טומי לפיד לא מעלה את התוכנית הזו אם הוא חושב שהיא כזאת 'מציאה'? אחרון ודי:תאר לך שמצנע היה מציע את ההצעה הזו בכנסת-והליכוד היה מקיים משאל ומחליט נגד-אז זו היתה דמוקרטיה למרות שזה 'רק' 100000 אנשים? נ.ב -סתם, בלי קשר להודעה-אני לא 'לא 'מבין' ',אם כבר אז אני 'לא 'מבינה' '.

ראליסט

New member
אז למה כשבגין

עשה את אותו הדבר עם סיני,לא הלך למשאל בקרב מתפקדי הליכוד? כי הוא היה חכם משרון.אז הליכוד היה ימני מהיום,ובגין העדיף את טובת העם על טובת הימין הקיצוני-למעשה זה חיזק גם את הליכוד והפך אותו למפלגת שלטון. האם נסיבות לא מחיבות מנהיגים לשנות את עמדתם? או אתה מעדיף מנהיגים שהולכים כעלובים אחרי בוחריהם וקובעים את עמדתם לפי הפופולריות שלה אצל בוחריהם,כמו שלושת המוסקטרים? לו דויד בן גוריון היה מביא את ההחלטה להכריז על המדינה,בפני תומכי מפלגתו,לא בטוח שהיה מקבל רוב,בשל המצב הקשה שהיה בארץ ממילא.רק שהוא היה מנהיג אמיתי.וכמנהיג אמיתי העיז לקבל החלטה שהיא האמיצה בתולדות הציונות-להכריז על הקמת המדינה,ביודעו שנכונה מלחמה קשה. כנ"ל רבין-הוא הלך למהלך מורכב כמו אוסלו,ביודעו את הסיכונים,ואת העובדה שישלם בכסאו אם המהלך יכשל.(גם הוא לא חשב שישלם בחייו ע"י יהודי בן עוולה ויהודים בני עוולה שעמדו מאחוריו). לממשלה מובילה בישראל יש מלוא הזכות להעלות תכניות שהיא מאמינה שיתרמו למדינה.מאחר שלתכנית שרון יש רוב בממשלה,הרי מחובתו להעבירה בממשלה. מה את שואלת אותי על טומי לפיד? אני אמא שלו? אם ינהג כמו מוסקטר נוסף,מפלגתו שעיקר קולותיה הגיעו מהשמאל,תחזור להיות בת 6 מנדטים.

אבנר.

New member
חברי הליכוד החליטו עבור הליכוד!

בע"ה כמה נתונים: ->רוב חברי הליכוד השתתפו במשאל! ->במשאל החליטו חברי הליכוד "לא" להתנתקות. ->חברי הליכוד אינם מייצגים את עמדת כל העם. ->חברי הליכוד מייצגים את עמדת הליכוד. ->לליכוד יש 40 מנדטים. ________________________________ 40 מנדטים + 7 (האיחור הלאומי) + 6 (מפד"ל) + 11 (ש"ס) + 6 (אגודת ישראל) = 70 מנדטים = רוב העם!!

Robert Peterson

New member
התכוונת כנראה למדינה פלסטינית !

אנו לנו אשליות ששרון לא ישלים עם תוצאות המשאל ויחד אם " ריאליסטים " כמוך ימשיך לחפש תרגילים ו" נימוקים" כדי להצדיק את טירופו וינסה גם לארגן לחץ בינלאומי ולהמציא " ליכוד אחר "או ממשלה אחרת שתסכים לשיר " תנו לשמש לעלות ! נדע איך לטפל גם בזה !

למעלה