עכשיו אני

calya

New member
עכשיו אני ../images/Emo9.gif

מגישה תוכניות השבוע, איזה כיף. רוצה לצרף ולהראות כי מאד רוצה את חוות דעתכם. התוכניות הן 90% גמורות בעצם... יש דברים שלא התמקדנו בהם עדיין (אני והאדריכלית) כמו מיקום סופי של חלונות ודלתות בעיקר... בעיקר כי ברור שתהיה עוד הגשה (הגשה ראשונה ב-80% מהמקרים מוחזרת עם הערות) וגם אם לא - נגיש תוכנית שינויים לפני הבניה בפועל, זה ממש קל אצלינו (ועדה קלה). מזכירה את הבעיות
בונה לבד (התגרשנו לצערי, לקחתי את השטח בהסכם הגירושין ובונה בו, כי לילדים שלי נורא טוב בישוב הזה ואני רוצה להשאר, לא בשכירות). בגלל זה אני מתקמצנת על השטח ועל המחיר. כרגע השטח הכללי הוא 164 עם שטחי שירות וממ"ד. עם זאת יש לי היסוס אחד גדול בכל הנוגע לשטח (הסברים בהמשך...). לא יודעת מה לעשות עם זה. אז הנה כבר מתחילה....

calya

New member
קומת קרקע

(סליחה על האיכות, סרקתי את הגרמושקה).

calya

New member
הסברים והתלבטות...

הסברים: בקומת הקרקע יש פאטיו שמפריד אותי מהשכן הדו שלי (צמודה אליו בחדר השינה הגדול למטה. אבל השכן בנה חניה פתוחה והתחיל את הבית מאחרי החניה כך שבפועל הקיר הזה צמוד לשום דבר מהצד השני). בקומה העליונה רק חדרי ילדים. אם אתם מתפלאים למה חדר השינה שלי נפתח לחניה - זה כי כל המגרש יושב על מפרץ חניה גדול כך שאני לא מתכוונת לחנות שם בכלל אלא לרצף (חייבת בגלל שזו חניה) ולשים סוכה של מטפסים מעל ולעשות שם גינה קטנה ופרטית ונחמדה, כמו בוסתן, ביציאה מחדר השינה. (החניה גם לא משופעת כמעט כי כבר יש שם הנמכה של המדרכה והחניה "מוכנה" בעצם בשטח...). כמו כן שמתם בטח לב שאין מזווה. ויתרתי עליו במסגרת הויתורים על שטח בניה ובמקום זה יש יציאה מהמטבח לאזור שהוא חלק "ללא מוצא" של הגינה (סגור בקיר בגובה הקומה הראשונה שמונע ממי שנכנס לבית לראות מה יש מאחורה או להגיע ישירות לגינה האחורית) ושם אני מתכננת להציב מחסן גדול שישמש כמזווה בחוץ (עם מקרר בתוכו). ההיסוס הגדול שלי הוא במחסור בפינת אוכל... תראו את הציור המצורף - שוקלת ליישר את הקירות לפי הסימון האדום כדי לייצר פינת אוכל ליד המטבח ולהגדיל את החלל הכללי של הסלון-מטבח. אני מתלבטת בגלל העלויות מצד אחד. מצד שני כשעשיתי חישוב עלויות מפורט (ועשיתי, עם מישהו מקצועי) מסתבר שעלות הבניה ממש היאמשהו כמו גג 700$ למטר (כל שאר העלויות הן קבועות ואני יודעת אותן והם לא ישתנו אם אני אוסיף שטח רצפה ותקרה של 2.5 על 3 מטר בערך). אז מה, להתקמצן על 5500 דולר בערך בשביל היתרון שזה יול לתת ? לא יודעת, מה דעתכם ?

Z ליאור

New member
נחמד ...

מקווה שהבנתי את התוכנית נכון . הול כניסה נחמד . האם שרותי האורחים ושרותי ההורים הם אותם שרותים עם כניסות שונות? במידה ואפשר ,ילשנות . מטבח נחמד אהבתי את האי והפתיחות ,מסכים עם רעיון פינת האוכל האם יש מדרגות נוספות, מפלס נוסף בקומת הקרקע במידה וכן לא אוהב מפלסים . חדרי ילדים במידה ואפשר להגדיל , לדעתי אפשרי לפחות לאחד מהם על חשבון חלל הכניסה (אפשרי גם לאחר טופס 4 רק דאגי לקירות גבס טובים וחזקים ) חדר כביסה לא ראיתי אני מניח שבממ"ד במידה וכן עדיף למעלה (רוב הכביסה הילדים מייצרים,תמצאי עצמך עולה ויורדת במדרגות ) הכי חשוב 700$ נשמע גבולי עם כי אפשרי איפה את בונה ? המון המון הצלחה.. באמת .

calya

New member
בונה בשרון (מושב בלב השרון)

שירותי אורחים והורים אכן אותם שירותים (פשוט כי אני צפופה בתקציב...) מפלס נוסף בקומת הקרקע מחוייב המציאות כי המגרש מאד משופע. חדר כביסה בקומה השניה בלבד, בצמוד למקלחת של הילדים ובצמוד אליו מרפסת לתלית כביסה. 700$ הכוונה לבניה בלבד. זה לא גבולי, זה אפילו יקר (מה שמביא את העלות ל-1200$ למ"ר הוא העלויות הקבועות הגבוהות שלא תלויות בגודל הבית)

משה פרל

New member
איזה עלויות קבועות ?

אני עושה את החשבון בראש וזה עדיין נשמע נמוך מדי

calya

New member
דברים כמו:

אדריכל, מודד, מהנדס, יועצים, מכוני בדיקה, אגרות שהם קבועים ללא תלות בשטח בכלל... ואחרים שהם *כמעט* לא קשורים לשטח הנבנה כמו מטבח, מיזוג, תאורה, גינה ועוד כאלו... כמו כן עוד משהו שלא כללתי ב-700$ מטר זה פיתוח כי זה לא תלוי בשטח הבית אלא בשטח החצר ומה שאני אבחר לעשות בה... כשחישבתי את כל אלו יצא לי עלות של כ-180 אלף דולר בניה לבית שאתה רואה פה. זה משהו סביב 1100$ למ"ר כשמחלקים את זה... אבל מה שרציתי להגיד שזה שלא נכון לחשב שאם אני מוסיפה לזה את פינת האוכל אני צריכה לחשב עוד 1100$ למ"ר של פינת האוכל אלא רק כ-700$ שזה עלות הבניה בלבד... בלי המסביב שנשאר קבוע.

משה פרל

New member
1100$ נראה זול למ"ר

קיבלת הצעות ספציפיות או רק על סמך ניסיון של מישהו ? עשיתם בדיקות קרקע (ביסוס יכול לשנות בהרבה את המחיר)? מזה שמדובר בגרמושקה אני מניח שאין עוד תוכניות עבודה, כשהייתי בשלב הזה חשבתי כמוך אבל תוכניות העבודה טרפו את הקלפים והצעות המחיר ותחילת העבודה העלו את המחיר עוד.

calya

New member
לא קיבלתי הצעות ספציפיות.

ישבתי עם מפקח בניה אחד, איש אחד שהעבודה שלו זה לעשות תמחיר לבניה (עם נסיון עשיר מאד) ועוד קבלן אחד. בנוסף הפעלתי מישהו קרוב לי שעוסק בתחום לברר עם שני קבלנים. אני יכולה לעמוד בתקציב של לבנות את זה ב-180 אלף דולר (שזו המטרה) בתמורה לויתורים מסויימים שברורים לי כבר עכשיו (סכום מקסימלי להוצאה על ריצוף, קרמיקות, ברזים וכו' וכו'... ויתכן שפשרה ענקית מאד כרגע בכל הנוגע לפיתוח - החלפת הגדרות בגדרות חיות למעט הגדר הקדמית. אני יכולה כי השטח מאחורי הוא שטח ציבורי פתוח לגמרי ואין שום שכן שיכריח אותי לבנות שם חומה.)

עניין השרותים בעייתי לדעתי

אולי אפשר באיזה אופן לפצל את השרותים והמקלחת הקיימים כך שהמקלחת תשאר נחלתך הפרטית ? כלומר, לשים את האסלה במקום המקלחון, לפתוח דלת נוספת מהמבואה, ולעשות מחיצה + דלת למקלחת שלך (זה מחייב גם כיור נוסף ושינוי מקום המקלחת וכו', ואולי גם הגדלת המקלחת על חשבון החדר, אבל לדעתי זה קריטי). דווקא פינת אוכל נראית לי פחות הכרחית. יש היום יופי של שולחנות נפתחים, שולחן כזה יכול לעמוד באופן קבוע בסלון, הסלון בהחלט מרווח מספיק בשביל זה. כל הכבד על האומץ לבנות, והמון הצלחה

סליחה, לא דלת נוספת

אלא דלת מאחורי דלת הכניסה ולא צמודה לדלת חדר השינה.

Z ליאור

New member
שמעי את...

חייבת לנסות ולהפריד את שרותי האורחים ,כדאי להשקיע עוד מחשבה ואמצעים בנושא זה ,אני מבין שלוחץ בכיס ,לפחות בצעי רק הכנה (צנרת מתאימה) וכך במידה וישתחררו מזומנים
יהיה ניתן לבצע זאת ללא מהפכות גדולות . מפלס נוסף ,בדקי עלות ישור השטח אני לא חושב שבשמייםׁ(בכל מקרה זניח ועניין של טעם ) בנייה ב-700$ ,את ממש משמחת אותי אני תכננתי להוציא יותר ( כמובן עניין של מפרטים סופיים) אני מתחיל לבנות בצפון (מושב בעמק יזרעאל) המחירים בצפון אמורים להיות נמוכים משמעותית מהמרכז , איני אומר שאינך צודקת בתמחור ,אך מציע כי תשימי טוב טוב לב לעניין הכסף ותעבדי על פי התקציב

Z ליאור

New member
ועוד משהואולי הכי חשוב ...

אנחנו בהחלט גאים בך (אני והמפקדת ) על היוזמה, ההחלטיות ,על החתירה לחיים חדשים כל הכבוד.

בית מאד מענין

לדעתי כדי לבנות גם פינת אוכל החדרים למעלה קצת קטנים אם לוקחים בחשבון ארון בגדים בחדר איפה גרה הטלוויזיה? שירותי אורחים - אפשר לנסות לחלק אחרת את המקלחת ולייצר שירותים נפרדים ע"י דלת זכוכית וליצור הפרדה בין המקלחת האישית שלך לשירותים. מה יעודו של הממ"ד?

calya

New member
הממ"ד יהיה בעיקר חדר עבודה ולפעמים חדר

אורחים (ההורים שלי באים לישון לעיתים רחוקות). בגלל שהילדים עוד קטנים (שש ושלוש) יש סיכוי שאני אציב שם גם טלויזיה נוספת כרגע כדי שיראו את ה"הופ" שלהם בשקט ולא בסלון
איפה גרה איזו טלויזיה ? של הסלון ? על הקיר הפונה אל הדו, בין שני החלונות הגבוהים. הסיבה היא שאני אוהבת לראות טלויזיה כשאני עובדת במטבח וככה אם אני עובדת על האי כמשטח עבודה אז אני יכולה לראות טלויזיה (זו היתה אחת הדרישות שלי...לא רוצה כרגע טלויזיה יעודית במטבח, עושה שם רק הכנה לרשת כדי שאם יום אחד ארצה אולי יהיה במטבח מחשב). טלויזיה אצל הילדים ? לא כרגע (הם קטנים) ואם תהיה בעתיד הרחוק... אני לוקחת בחשבון (ומקווה) שעד אז טלויזיות דקות שתלויות על הקיר יהיו הסטנדרט המינימלי
שוקלת בקומה העליונה לבטל את החלל הכפול מעל הכניסה ולשים שם נישות בקיר לספרים, ספסל בנוי מתחת לחלון וטלויזיה תלויה על הקיר - עבור הילדים.

פיטנגו4

New member
אהבתי מאד !

אם תדפדפי כאן בהיסטוריה, תראי שאני לא מאלה שכותבים "מ-ד-א-י-ם" "וואו" על כל תוכנית, ממש לא .. . כל הכבוד לאדריכלית מקורי, נעים, פונקציונאלי, לא מקובע ולא שבלוני. פשוט ואלגנטי, עם קריצה. מישהי שמבינה שזה בית קרקע ולא דירה. אשמח לקבל את שמה במסר. הערות קטנות: 1. מדרגות כניסה ברום של 17 ס"מ זה מאד גבוה. אמנם זה בתוך הבית, וזה תיקני, אבל זה בחלל כניסה ולא בחדר מדרגות... רום כזה מחייב מדרגות עם שלח קצר(30?), וזה לא רק פחות נוח אלא גם פחות אלגנטי. אולי ע"י תוספת שיפוע בפודסט שלפני הכניסה אפשר להפוך אותן לנמוכות יותר ולהוסיף קצת לשלח? (פירוש רש"י: רום =גובה מדרגה, שלח = עומק המדרגה, פודסט זה המשטח שהוא לא מדרגות) 2. אולי אפשר לעשות פתחי-עץ כדי לשבור את כמות הריצוף העצומה שבכניסה. אפשר פתח-עץ יחיד ואפשר קבוצה. 3. כל מה שהוא לא הכניסה ישאר מגונן? אם כן, זה יופי ! גינה שעושה חשק לעצב אותה. (נשבעת לך שאני לא כותבת את זה לכל אחד!) 4. אני לא מצליחה להגדיל.. הקיר הזויתי שבצד שמאל מפריד בין 2 מפלסי גינה? קצת מוגזם ולא נותן הרגשה נקיה. ... למה לא פשוט קו ישר שניצב לחומה? אני לא מצליח לקרוא מספרים, אבל אם הפרש הגבהים מעל 60 ס"מ תחויבו בגדר. לכן כדאי להקטין ל60 או לפצל לעוד מפלסון מגונן (2 קירות נמוכים במקום אחד גבוה). תחשבי על המראה מתוך חדר השינה. 5. שוב, בגלל שאני לא מצליחה לקרוא מספרים: הניקוז יהיה לאחור? מה יש שם? אם שכן אז זה בלתי אפשרי... צריך למצוא פתרון אחר. 6. לא ממש הבנתי איך יוצאים לגינה ומאיפה. כתבת שזה עדין לא גמור, אז תחשבו על הצבת הרהיטים (ספה, TV) ותגרמו לכך שהיציאה לא תהיה מאחורי שום רהיט, אלא פתוחה ומזמינה. 7. כמו כולם, שכחת: איפה הצפון? זה כל כך חשוב... 8. אני מסכימה עם קודמי לגבי השירותים.

calya

New member
עונה בשמחה לגבי הגינה ובכלל:

1. לא הבנתי לגבי המדרגות אבל בהחלט אעביר הלאה להמשך חשיבה. הסיבה שיש בכלל מדרגות בתוך הבית היא שהשטח משופע ורצינו לא להגביה את הגינה האחורית לגובה הגינה הקדמית כי זה המון מילוי ובעיקר קיר יקר מאד מאחורי הבית להגביה את כל השטח. במצב הנוכחי הכל "נשפך" כלפי הצד האחורי ומשאיר לי כחצי מטר מילוי שזה לא הרבה... 2. רוב מה שהוא לא הכניסה ישאר מגונן. למעט משטח בטון שניצוק ביציאה מהמטבח כדי להציב עליו מחסן גינה ועוד שטח לא ענק מחוץ לסלון כדי להציב שולחן בחוץ וכמובן החצר הפנימית שהיא מתוכננת כשילוב של דק וריצוף ואיזה שהוא גינון בסגנון יפאני אולי... למעשה הרעיון של הגינה (הגינו אני והאדריכלית ביחד) הוא "נישות" - אזורי גינון שונים שכל אחד מהם הוא "עולם בפני עצמו" כזה... הסגנון של הפאטיו יהיה משהו יפני, אולי אלמנט שימשך גם קצת לתוך הבית (חלוקי נחל לבנים מתחת למדרגות ?) מכיוון שהשטח שם לאורך קיר הסלון משופע עד הגינה האחורית המחשבה היא (לכשיהיה כסף) לעשות שם צמחיית מים, נחל ובריכת דגים בסוף ליד היציאה מהסלון. אין כוונה שאפשר יהיה לצעוד או לעבור שם, כך שהפאטיו יהיה "עולם מבודד" מהגינה האחורית. מה שקראת החלק הזויתי הוא לא מפריד בין שני מפלסי גינה אלא דק. המדרגות של הדק ממשיכות את הקו של המדרגות בבית והחלק המרובע הזה יכיל (בשאיפה יום אחד) ג'קוזי. הג'קוזי בעצם "עומד על הרצפה" של המפלס התחתון אבל מכיוון המפלס העליון הוא שקוע בדק. צריך בהחלט לחשוב איך לעצב את הפאטיו שלא יהיה "אי של ריצוף" אלא משהו נעים וזורם שהאלמנט המוביל בו הוא מים. מחדר השינה שלי יש יציאה קדימה לחניה. אני מחוייבת לרצף את החניה אבל לא מחוייבת לשפע אותה כי הכל שם כבר מונמך לגובה הכביש. לא מתכוונת לחנות בה, אלא לסגור בשער גבוה. אני חושבת על ריצוף יפה כלשהו בחניה עם להשאיר "פסי אדמה" מהצדדים כך שאוכל לשים מעל החניה סוכה ומטפסים והאזור הזה יהיה מין סוכת צל עם שולחן עגול וכסאות, שיוצאים אליה בבוקר (היא מזרחית) להנות מקצת אור ומהקפה של הבוקר
בין החניה לכניסה - גינון. כשנכנסים לבית יש קיר שמפריד את הכניסה מהגינה האחורית. הקיר הזה הוא בגובה קומה. כך שבעצם מהיציאה מהמטבח נוצר אזור "ללא מוצא" כזה. שם אני רוצה להציב מחסן אבל חשוב מזה - גינת תבלינים קטנה ואולי גינת ירק
זו תהיה הנישה ה"שימושית" - איזה עץ לימון שימושי, תבלינים, עשבים לתה... לגבי הגינה האחורית עוד לא חשבתי אבל יש שם שיפוע שאפשר לשחק איתו מבחינת מסלעות. אישית אני מתעבת את הסגנון הטרופי בגינות ומאד אוהבת צמחיה של שיחים פרועים עם פרחים קטנים, צמחיה נמוכה זוחלת על אבני מדרך ונוף שהוא לא מישורי (לא חלקת דשא מכוסחת). מאד אוהבת גם ורדים ומטפסים. הניקוז יהיה לאחור, יש שם שטח ציבורי ענק (שטח ציבורי ירוק) נטוש שלא מתכוונים לעשות בו כלום. משהו כמו 8 דונם. לגינה יוצאים מהסלון (לא רואים טוב, יציאה גדולה דרך הסלון ישר לגינה האחורית). יש בעקרון תכנון רהיטים רק הורדנו אותם בהגשה. תהיה ספה אחת של 3 שמוצבת באמצע החלל עם הפנים לקיר שבו שני החלונות הגבוהים (כי שם הטלויזיה, כי אני חייבת לראות טלויזיה כשעובדת במטבח) והשניה על הקיר המשותף עם הפאטיו, כך שכשיושבים עליה צופים בגינה. כשנכנסים הביתה ופונים לסלון רואים מולך את היציאה לגינה ישר. (וכשנכנסים, לפני שפונים לסלון, רואים את הפאטיו דרך קיר זכוכית). הצפון, באמת שכחתי, הוא בצד ימין כפי ששמתי את התוכניות. כלומר חזית הבית מזרחית, הגינה האחורית מערבית, הפאטיו דרומי.

למעלה