נחמד
הבהרת לי הרבה דברים... באמת קשה לקרוא תוכנית אם לא מצליחים לקרוא היטב את המספרים... JPG עדיף מבחינתי. גם לי "הסתדר" שם תכנון גינה בקו נקי ומודרני.
אני לא בטוחה שמה שאתן מכנות "יפני" זה באמת יפני אמיתי, אבל אם הכוונה למינימליסטי ונקי , אז זה זה. באופן עקרוני, גינה טרופית היא לא בהכרח מסודרת, וגינה א"י היא לא בהכרח מבולגנת. האלמנטים הקשים (ריצוף, חיפוי, מבנים), החומרים ואופי השתילה קובעים את זה, יותר מאשר מוצא הצמח. יותר מזה, אפשר לעשות גינה מאד מבולגנת בקוים ישרים, וגינה מאד מסודרת בקוים מעוגלים... הכל תלוי בעיצוב. אפשר לעצב גינה מודרנית בכל סוג של צמחיה: גם ממוצא טרופי, גם אירופי, וגם יםתיכוני או ארצישראלי. ברור שגם עם צמחיה "יפנית" במרכאות: אדר יפני, חזרן (במבוק), דובדבן, זואיסיה טנטיפוליה - (בשלב זה אפסיק לקלל
) לימון אפשר לשתול רק בשמש מלאה. אני לא בטוחה שהמקום שבחרת לו הוא אכן כזה. אני מכירה הרבה מקרים שאנשים העבירו השקיה לשצ"פ שלידם, שתלו שם עצים, שמו כסאות, והוא מתפקד כהרחבה של השטח שלהם. כמובן שזה יכול להצליח הרבה יותר אם כמה שכנים מתאחדים ועושים את זה, ולצערי, מספיק שכן אחד עם עין רעה כדי לטרפד הכל. אם לא מגננים שם, צריך לודא שהעיריה דואגת לניקיון השטח מקוצים ועשביה (עכברים, נחשים...). מחסן , בעיקר כזה עם רצפה אינטגרלית, לא חייבים להניח על בטון. יותר זול (!!!) וגם יותר טוב מבחינת חלחול וניקוז זה מצע מהודק ומעליו חצץ, או (תלוי בקרקע) יריעה גיאוטכנית ו/או פלריג ומעליה חצץ. בדקי האם מותר לך מבחינת הרשות המקומית לא לצקת את החניה, אלא לעשות בה משהו דומה - חצץ, טוף, אגו"מ וכו'. אל תבחרי יותר מ-2 חומרים לריצוף מסביב. אחד עדיף. לא ליצור שילוב של שיש+גרניט פורצלן+דק עץ+אריחי בטון והכל ביחד בגינה קטנה... זה לא מחסן תצוגה... (בהמשך לתמונה שפורסמה כאן לא מזמן). החדרת חלוקים לסלון זה דבר מקסים, עשיתי את זה כבר פעם: חלוקים ש"חדרו" למבואה, דרך קיר זכוכית של פאטיו. כאשר יש ילדים קטנים, זה צריך להיות מתוכנן עם מחשבה עליהם מבחינת בטיחות.
בטוח שיהיה אצלך יפה !
הבהרת לי הרבה דברים... באמת קשה לקרוא תוכנית אם לא מצליחים לקרוא היטב את המספרים... JPG עדיף מבחינתי. גם לי "הסתדר" שם תכנון גינה בקו נקי ומודרני.