עכשיו אני כועסת!

yael filan

New member
עכשיו אני כועסת!

קראתי את היומן מסע הזה, והחלטתי לכתוב את זה בתור הודעה, גם כדי ליצור דיון וגם כדי שאנשים יראו את זה. נזכרתי בשיחה שהייתה לי עם המדריכה שלי, עם סלייד סטופ או איך שקוריאם לזה... התעללות בסוס האומלל! זה הורס ל ואת הברכיים והרגליים, בכלל, חלק גדול מהפעילויוצת ברכיבת ווסטרן הן די מתעלמות מהמגבלות של הסוס וגורמות לו לפעילויות שבמצב רגיל הוא לא היה עושה, ושהוא מפחד בטירוף לעשות. אני רוכבת אינגליש, אגב. אני אשמח לראות תגובות של אנשים על הנושא..

זה לא ממש קשור אבל...

מישהו יודע מה זה אלפא פאס? אני חושבת שזה איזשהו תרגיל בדרסז´ אבל - למה עושים אותו? אני אשמח לקבל תשובות!

show jumping

New member
Half Pass

התרגיל הוא שילוב של תנועה קדימה ותנועה הצידה, כך שהסוס בעצם הולך באלכסון. אם מבצעים את התרגיל לכיוון ימין אז הרגל השמאלית האחורית נכנסת פנימה לכיוון הבטן ובכך היא בעצם מצליבה את הרגל הימנית האחורית, הרגל השמאלית הקידמית, באותו קצב, מצליבה את הרגל הימנית הקידמית. אם מבצעים את התרגיל נכון הוא מחזק את השרירים של הסוס (יש הרבה עבודה מאחור) ומשפר את הגמישות כי במשך התרגיל הסוס בכיפוף.

show jumping

New member
בדיוק.

תודה נועה, זה יעזור לי בהסבר
ההבדל בין Half Pass ל Leg yielding הוא שב- Half pass, הסוס מכופף לכיוון התנועה, כמו שאפשר לראות בקובץ שנועה שמה. התרגיל נעשה לכיוון שמאל- הסוס מכופף שמאלה. ב- Leg Yielding הסוס מכופף מעט לכיוון הנגדי לתנועה. כלומר, אם הסוס בקובץ היה מבצע לג ילדינג ההבדל היחיד היה שהוא היה מכופף מעט ימינה.

taz512

New member
את מוכנה להסביר לי

מה בדיוק הבעיה שלך? את מדברת על היומן מסע שאני כתבתי? ואיפה בדיוק כתבתי משהו על סלייד סטופ? ועם את רוצה להיכנס לוויכוחים של מה לא טבעי לסוס. תסתכלי טוב טוב על אינגליש. קפיצות? סוסים לא קופתצים ברגיל מטר ומשהו, ואין משהו שיותר דופק סוסים מקפיצות. או דרסאז´ שהסוסים עושים שם כל מיני תרגילים שדופקים להם את הרגליים. אז לפני שאת תוקפת את הווסטרן תבדקי טוב טוב. את הסגנון רכיבה שלך. וסתם בדרך אגב. אם מאמנים סוס נכון ומשתמשים במגנים המתאימים, סלייד סטופ לא עושה שום נזק. הכל תלוי בשיטת העבודה. טאז השד המסביר

yael filan

New member
זה נכון...

בטבע תמצא הרבה סוסים שלהנאתם הפרטית קופצים מעל דברים שגובהם יותר ממטר, אני עצמי ראיתי כמה כאלה, שבלי שילמדטו אותם קופצים להנאתם

yael filan

New member
הספינים שלך הזכירו לי סלייד סטופ,

ואני לא תוקפת, אני רק מדברת על זה שסלייד סטופ לא טוב לסוסים..... זה דופק להם את הברכיים, וזה לא נכון שקפיצות דופקות לסוסים את הברכיים בצורה כזאת.... לא יותר מדברים של ווסטרן, אני לא אומרת שבאינגליש זה טוב, אבל היתה לי שיחה עם המורה שלי ועם עוד אחת שמלמדת ווסטרן, וכולנו הסכמנו שסלייד סטופ זה רע לסוסים

יעל פ

New member
דרסאג´...

קודם כל, בדרסאג´ לא דופקים לסוס את הרגליים. וכן, התנועות שהסוס מבצע בפקודה הן בעצם תנועות שהסוס מבצע בטבע כאשר הוא מתרגש. שלא כמו סלייד סטופ... א-ב-ל... (ויש כאן אבל גדול בהחלט.) כאשר מבצעים תרגיל, כל תרגיל שהוא, צריך לבצע אותו נכון. בין אם זה מעבר פשוט לטרוט או פסאג´, גם סלייד סטופ. אי אפשר להכריח סוס לבצע תרגיל שגורם לו להרגיש שלא בנוח, במיוחד בדרסאג´ כאשר הדגש הוא על ההרמוניה, אחדות ורוגע. כמו גם בקפיצות, לעולם לא תצליח להכריח סוס לקפוץ מכשול של 1.30 מספר פעמים אלא אם כן הוא נהנה מזה... ואם כבר סלייד סטופ... אני מכירה סוסת דרסאג´ שעושה סלייד, יש גם כאלה... -אני-

תתפלאי..

אפשר בטירוף להכריח סוס לבצע תרגיל שהוא לא רוצ ולקפוץ אחד שלושים או כל גובה אחר. האמת היא שזה די שכיח (להזכירכם - "סירובים" שונים של הסוס בתחרויות הקפיצה. מוריד נקודות? תיכף תגידו שהסוס כל כך מתרגש מהתחרות שהוא מקבל פחד קהל..). כולופן, סלייד סטופ עושים רק במגרש מיוחד המיועד לכך ושומר על הרגליים של הסוס. בסופו של עניין, סלייד סטופ זה קצת פיסיקה שאומרת שבמהירות כך וכך אם תעצור בפתאומיות התאוצה תיקח אותך עוד כמה מטרים קדימה. ואגב, הרבה סוסים נהנים לעצור.. מסיבה זו או אחרת. שימו לב שאחד התרגילים שהכי קל ללמד את הסוס לבצע זה עצירה. אוקצור, לפי דעתי (ואני לא רוצה לפתוח את הויכוח מחדש, אז תקראו ותשתקו) קפיצות סוסים הן כן הדבר הכי מזיק בכל הסגנונות. בדרסאג´ אני לא ממש מבינה אבל אני משערת שזה דווקא מהנה לסוס, ובווסטרן אמנם יש תרגילים שאפשר להגדיר כ"קיצוניים" אבל בסופו של עניין סוסים כן יכולים לבצע אותם וזה לא נוגד את הטבע שלהם בצורה קיצונית (כמו קפיצות, שלמרות כל מה שתגידו - זה לא טבעי לסוס בתדירות גבוהה כל כך) - פשוט צריך להביא את הסוס למצב כזה שמבחינה פיסית הוא מסוגל לתרגיל.. כמו שאתלט מתאמן לתחרות. ובעניין הסלייד סטופ - גם סייחים להנאתם עושים מין "סלייד סטופים" חמודים כאלה כשהם משחקים ליד אמא שלהם.

shai00

New member
טאז נמאס לי מהוויכוחים שלך../images/Emo46.gif

הרי הם חסרי משמעות! אתה כל הזמן תוקף את רוכבי האינגליש כאילו אנחנו לא נותנים להם טיפול טוב... גם אנחנו שמים מגינים ואין לנו שוב סיבה לדפוק להם את הרגליים. חוץ מזה שסלייד סטופ זה בדיוק כמו שבן אדם עוצר את עצמו אחרי ריצה... מאוד קשה לו לעצור בלי להאיט, אני בטוחה שגם לסוס זה לא קל כל כך. לא שאני אומרת משהו נגד הסגנון הרי זה דבר מאוד יפה וגם הסוסה שמחכה לי (עד שאני עושה ביטוח) היא סוסת ווסטרן ואין לי שום סיבה. אבל אני גם רוכבת אינגליש ולך רוכב ווסטרן מקצוען ואוהב את סגנונו צריך להבין שרוכבי האינגליש לא מנסים לפגוע בסוסים ולא מנסים להכריח אותם ללמוד משהו שהוא לא טיבעי! הם כן קופצים בטבע והם כן עושים תנועות כמו בדרסג´ פשוט אנחנו מלמדים אותם לעשות דברים מתי שאנחנו רוצים אלא שהם כבר בטבע שלהם. אז אני מסכמת:
כולנו רוכבים! אין לנו מה להילחם בגלל הסיגנון שבחרנו לרכב!
לאף אחד מאיתנו אין אינטרס לפגוע בסוסים ואנחנו עושים כמיטב יכולתנו לשמור על הרגליים ושאר חלקי הגוף שלהם.
ובא לי להתערב איתך שאנשי הפורום לא רוצים שנתווכח אז זה הוויכוח האחרון שלי פה כי אנשים שונאים את זה.

abup

New member
בונא אני מרגיש כאילו אני בג´נין

מה זה כל המלחמות פה... ותאמת שי הוא לא התווכח הוא רק כתב את דעותיו שהם מאוד נכונות ואם תשימי לב הוא אחד מהאנשים שיש לו יותר ניסיון מהרבה אנשים פה בפורום.. אז כדאי להקשיב לו לפני שתוקפים פה... ומה שהתחיל את כל שרשור הבלאגן הזה היה שאמרו שהתרגילים בווסטרן הורסים את הסוסים... אז טאז בא להגן על סגנון הרכיבה (שפחות פופלארי פה אבל היצוג שלו חזק יותר) שלו (ושלי ושל עוד כמה) ואם הוא אמר שלעומת הסלייד סטופ הקפיצות הם יותר פוגעות בסוס אז הוא לא בא להשמיץ אותך או את רוכבי האינגליש. כי גם לדעתי הקפיצות יותר פוגעות בסוסים מאשר התרגילים בווסטרן (לפחות מרובם)וקחי דגמא אם את תקפצי מעל מכשול על הרגלים (או אפילו על הידים שהן הרגליים הקדמיות של הסוס) עם 10 קילו על הגב אז את תרגישי את הברכיים\מרפקים שלך מאוד כואבות\ים... (אז מה לדעתך קורא לסוס שהפרופרציות בין הגוף שלו לברכים ממש לא הגיניות והוא גם נוחת קודם רק על הרגליים הקדמיות- ואז הלחץ גדול יותר) אז מה את אומרת עכשיו על כל הענין הזה.. ועוד שבתרגילי קפיצות הסוס לפעמים פוגע במכשול או מועד בגלל המכשול. לא חשבת על זה ??!!! ואף אחד לא בא לריב פה איתך פשוט מעלים דעות - יתרונות וחסרונות וזה מותר!!

abup

New member
בונא אני מרגיש כאילו אני בג´נין

מה זה כל המלחמות פה... ותאמת שי הוא לא התווכח הוא רק כתב את דעותיו שהם מאוד נכונות ואם תשימי לב הוא אחד מהאנשים שיש לו יותר ניסיון מהרבה אנשים פה בפורום.. אז כדאי להקשיב לו לפני שתוקפים פה... ומה שהתחיל את כל שרשור הבלאגן הזה היה שאמרו שהתרגילים בווסטרן הורסים את הסוסים... אז טאז בא להגן על סגנון הרכיבה (שפחות פופלארי פה אבל היצוג שלו חזק יותר) שלו (ושלי ושל עוד כמה) ואם הוא אמר שלעומת הסלייד סטופ הקפיצות הם יותר פוגעות בסוס אז הוא לא בא להשמיץ אותך או את רוכבי האינגליש. כי גם לדעתי הקפיצות יותר פוגעות בסוסים מאשר התרגילים בווסטרן (לפחות מרובם)וקחי דגמא אם את תקפצי מעל מכשול על הרגלים (או אפילו על הידים שהן הרגליים הקדמיות של הסוס) עם 10 קילו על הגב אז את תרגישי את הברכיים\מרפקים שלך מאוד כואבות\ים... (אז מה לדעתך קורא לסוס שהפרופרציות בין הגוף שלו לברכים ממש לא הגיניות והוא גם נוחת קודם רק על הרגליים הקדמיות- ואז הלחץ גדול יותר) אז מה את אומרת עכשיו על כל הענין הזה.. ועוד שבתרגילי קפיצות הסוס לפעמים פוגע במכשול או מועד בגלל המכשול. לא חשבת על זה ??!!! ואף אחד לא בא לריב פה איתך פשוט מעלים דעות - יתרונות וחסרונות וזה מותר!!

shai00

New member
לא אמרתי שלא מותר להביע דעה

אבל לא בכזאת צורה... אני כתבתי באותה נימה של טאז. וזהו אמרתי את שלי אני לא רוצה להתווכח איתכם יותר!

taz512

New member
לכל העץ ולשי במיוחד

אני לא באתי לתקוף אף אחד, אבל ברגע שתוקפים אותי ואת הסגנון רכיבה שלי, אני מתגונן. וקפיצות לסוס עם משקל על הגב זה ממש לא דבר טבעי. וכל אחד פה יכול לשאול כל מאלף\רוכב\מדריך שמבינים סוסים יגידו לכם שקפיצות זה לא דבר בריא לרגליים של סוסים. ושי עם היית קוראת האת ההודעה שלי היית רואה שלא כתוב שם שזה לא עושה נזק בכלל, פשוט זה עושה פחות נזק. ואני כתבתי בפירוש. שתבדוק את הסגנון שהיא רוכבת בו לפני שהיא תוקפת סגנונות אחרים. ובהזדמנות זאת אני רוצה לשבור מיתוס, *כל רכיבה על סוסים, היא לא בריאה לסוסים* זה דבר לא טבעי והוא פוגע בהם בצורה כזאת או אחרת. השאלה זה, כמה פוגעים בסוס... ולא אמרתי בשום מקום שרוכבי אינגליש פוגעים בכוונה בסוסים, ולא כתבתי שרוכבי אינגליש לא אוהבים סוסים. אני יודע שגם באינגליש שמים מגנים, ואני רוצה בבקשה לראות איפה בדיוק כתבתי משהו כזה. אני מבקש ממך לא לשים לי מילים בפה, אני יודע להתבטא יפה מאוד לבד, ועם משהו מדברי לא מובן תשאלי אותי ואני יענה לך בכיף וברוגע. ודבר אחרון, כתבת פה שענית לי בנימה שאני כתבתי. הסתכלתי שוב פעם על התגובה שלי ועוד פעם על התגובה שלך. ואני לא מבין מה הקשר בין השתיים, אני הצגתי עמדה, ומשהו שאני חושב שהוא נכון. זה שאת לא מסכימה גם את זה אפשר להציג יפה בלי לקטול אותי אישית. ולכל מתנגדי הויכוחים, ויכוח זה דבר מאוד טוב, ככה לומדים הרבה, וככה מבינים דברים חדשים. אם כולנו נסכים אחד עם השני כל הזמן, אז אפשר פשוט לפתוח 400 עצי איזה כיף היה לי היום ברכיבה, וללכת הביתה. אנחנו פה לדון בחיה שאנחנו אוהבים, וכמספר הרוכבים ככה מספר סוגי הרכיבה והשיטות והדעות. אז מתווכחים רבים ומתעצבנים, אבל ככה לומדים הרבה מאוד. אז רק להבהיר לכם את עמדתי, אני לא מתעצבן ואני לא מנסה לתקוף אף אחד, אני מתווכח ודן על דברים שאני לפחות חושב שאני יודע ואני מבין בהם. אני לא מכוון פה שום דבר נגד אף אחד. ובבקשה שאף אחד לא ייקח אותי אישית, כי אני רוצה לחשוב שאף אחד פה לא מנסה לתקוף אותי אישית בחזרה. זהו זה היה הרבה לכתוב אבל אחרי הזמן האחרון הייתי חייב לשפוך את כל זה, ועם מישהו לא מבין משהו מההודעה שלי, תשאלו אני מבטיח לענות. טאז השד המסביר

shai00

New member
יאללה! אני מצטערת!

וכן אני חושבת שוויכוח זה טוב ואני מאודדדדדדד אוהבת להתווכח אבל נמאס לי כל פעם להתווכח על אותו דבר וזה הרי הוויכוח היחיד פה! אז די! הפסקתי, הצטערתי ועכשיו אני שוב חברה של כולם! טוב.... אז די לריב! אז כאות של חברות אני ישים תמונה של ווסטרן... אם אני יצליח

yael filan

New member
טוב, העניין הוא כזה

כמה שהאגו שלי נגד להיות עם טאז, אני מוכרחה להסכים איתו, לכל ענף יש את הדברים שלו והתרגילים שלו שעלולים לפגוע בסוסים... אני רואה טוב מאוד את הדברים באינגליש שפוגעים בוסים, ואם לא הייתי יודעת שהמורה שלי תכריח אותי לקפוץ, לא הייתי קופצת (היא פשוט תגרום לסוס לקפוץ, אם אני ארצה ואם לא). וחוץ מזה, נכון... בוויכוחים לומדים דברים חדשים, ואנחנו לא יכולים כל היום לשבת ולכתוב "אוי, איזה כיף היה לי היום ברכיבה, אגב, אתם יודעים שלפני שלושה שבועות עשיתי קאנטר פעם ראשונה (זה אגב נכון)?" או לעשות רק שרשורים של תמונות... כל נושא השוא מיד יגרור וויכוח, לא משנה אפילו אם יביאו לנו איזה מאלף מקצועי שיסביר לנו כל מיני דברים.... או אם קרבואית תשאל את אבו דני איזו שאלה, או תחליט להתייעץ איתנו, אפילו זה יגרור וויכוחים.

למעלה