על סמך מה בדיוק אתה קובע את הדברים האלו?
אני מבין שכמו פסיכיאטר, היית בבתי חולים רבים ולמדת על מחלות נפשיות, פגשת הרבה אנשים שמרוב דיכאון לא יכולים לצאת מהמיטה, וסכיזופרנים ועוד, ראית איך תרופות משפיעות על אנשים ואחרי זה קבעת שתרופות זה רק פיתרון אחרון?
אני יכול לומר לך ממקור ראשון וגם ממספיק מקרים אחרים שאני מכיר, שתופעות הלוואי של התרופות מזעריות, ולידיעתך אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי, שבו גם תאכל רק אוכל אורגני ולא תנשום זיהום אויר אינסופי, בינתיים אנשים צריכים להתפרנס ולשרוד, ולתקשר עם החברה, לא לכולם יש מי שידאג במצב קשה שהם יעשו פעילות גופנית, נשימה, מדיטציה וכו'
אתה אומר את הדברים האלו, שגם לאנשים בלי בעיות קשה למצוא זמן לעשות אותם, על אחת כמה וכמה אנשים עם בעיות נפשיות.
אצלי למשל עבדתי בטבע המון בשנים האחרונות, שזה כמובן באור השמש, כולל תרגול יוגה (לא רציף אבל בכל זאת יותר מהאדם הממוצע) ויש בעיות שרק הכדורים פתרו.
לא הכל שחור ולבן, למשל מה שתרגול רוחני נותן זה לא אותו דבר כמו תרופה שרק מסלקת בעיות נקודתיות, בכל מקרה זה לא סותר אחד את השני